New iPad (3) detaljan review
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

New iPad (3) detaljan review


22.03.2012 | 17:22
Potpis od A do Z.
22.03.2012 | 20:52
Dozvolite mi da se nadovežem. Posjedujem Ipad 1 i kindle. Apsolutno se slažem da su to dva neusporediva uređaja. Kao što sa kindleom ne pokušavam surfati (iako moguće donekle), tako ni sa ipadom ne pokušavam čitati knjigu. Zuriti u lcd po par sati mi je pakao i zato mi je kindle jedna od najboljih investicija ikad. A i knjige su daleko jeftinije!

Ipad mi je malo manje pametna investicija jer realno nemam neke velike koristi od njega. Stoji mi uz krevet pored kindlea samo zato sto mi se neda vuci macbook u krevet. Služi za brzinsko surfanje netom ili mail.
23.03.2012 | 00:57
Imam kindle a i ipad 2 sa kindle app. Citam na oba uredjaja, al nekako puno cesce na ipadu...navece ako citam prije spavanja svijetlo ipada ne smeta nikom i citam u bilo kojem polozaju dok za kindle moram voditi racuna gdje mi je lampa. Probala sam i one clip-on lampe al su jadne, na jednom mjestu prejako svjetlo a pri dnu jedva vidim.... Ali, kindle mogu citat satima dok na ipadu dolazi do zamora oka od osvjetljenja ekrana pa onda kombiniram.. Isplati se imat oba uredjaja jer si pokriven u svim situacijama. Oboje su odlicne investicije koje ne bi nikad pozalila. Ipad mi je zamijenio mbp i mac u 70% stvari koje sam prije na njima radila. Evo i sad sam uspjela na ebay-u osvojit novi ipad za $640+ postarina. I vjerujem da ce ekran opravdat svaki $ ..
23.03.2012 | 09:40
zanima me zašto kupujete na ebay-u po višim cijenama kad možete direktno na apple store-u u kombinaciji s mojshopping.com. Ja radim slično...
23.03.2012 | 11:19
galla kaže:
zanima me zašto kupujete na ebay-u po višim cijenama kad možete direktno na apple store-u u kombinaciji s mojshopping.com. Ja radim slično...


Koliko sam vidio najveća dozvoljena težina je do 20 lbs,znači ne može se naručiti npr. imac....ili možda može? ako ti se da daj izračunaj neki proizvod s apple store i uračunaj poštarinu pa da vidimo koliko košta.Koliko sam informiran na to ide samo pdv od 25% jel se carina ne plaća za imformatičku robu!
23.03.2012 | 11:56
info za početak - nisam ni na koji način povezan s mojshopping.com. Čuo sam pohvale da se sve s čovjekom može dogovoriti, navodno je to naš čovjek gore.

ovdje pe.usps.com/text/Imm/ce_016.htm#ep3134270 su navedeni svi načini dostave do HR sa svim detaljima. Global Express Guaranteed ima limit 70 lbs, što je dosta za iMac.

S obzirom da je ipak veća vrijednost robe u tom slučaju bi trebalo direktno s čovjekom dogovoriti. Kupiš na apple storu na webu s dostavom na njegovu adresu (jer nemreš slati van US, ali možeš kupiti s našom karticom u kombinaciji tvoje ime na billing info, a njegova adresa i ime na shipping info). On prepakira i pošalje u HR i zaračuna neki svoj trošak + poštarinu.

Za carinu nisam siguran. Znam da iz EU nema carine na ništa. Van EU se plaća, ali ne znam koliko i kako. PDV naravno + extra troškovi ako ide DHLom ili sličim agencijama.
23.03.2012 | 16:17
scarface32 kaže:
Ja imam dvicu i ne mislim novi uzimati.jedino ako kakve pare ne dobijem na lotu. Ali mene zanima ovo. Citam na holandskom forumu, da je dosta holandjana islo u oberhuizen i od 03:00 iza ponoci cekali da bi kupili ipad. A iduce sedmice ce ga biti u prodaji u holandiji. E sad koji mozak trebas biti da bi cekao 6 sati da bi kupio ipad. Ja mislim ni da kruh tako nebi cekali. Ili je to samo ono gdje mali Mujo tu i ja. Kad bi se dijelilo govno u obliku appleove jabuke ja mislim da bi ih dosta i za njega cekali u redu.


Kod nizozemaca postoji kultura cekanja u redu i oni to nekako perverzno vole. Kod njih baba na kasi supermarketa razglaba o unucima sa kashijerkom i nitko ne reagira, jedino stranci stenju i vrte ocima. Kod nas bi joj se naje6ali majke i njoj i prodavacici. To ti je vise kao happening, a ne toliko potreba. Prije par godina sam u nocnoj pratio dolazak iPhonea3, blindiranim kolima iz Rotterdama, a ujutro kolega dosao direktno u jutarnju smjenu sa iPhoneom u ruci. Bio je glavna faca taj dan. Za dva tjedna su stigli i nasi postom naruceni...
23.03.2012 | 17:29
scarface32 kaže:
arya kaže:
Da li se zna kada dolazi u Hr novi?
Imam hrpu knjiga, pa mislim da se vec samo zbog toga isplati kupiti novi iPad.


ne znam ali meni ipad ne moze zamijeniti knjigu. pokusao sam sa par knjiga ali mi nikako citanje s njega ne ide.

Civicar, apple je sada in i to je to. Da li vi vjerujete u ove izjave da su prodali 3 miliona primjeraka u tri dana? ja nesto ne vjerujem jer nema guzvi pred radnjama,a i ko god ima 2-cu sumnjam da ce uzeti tricu.


Super mi je za navecer u krevetu citat ( po danu je nemoguce), jer losijoj polovici zna smetat svijetlo upaljeno, a kako novi ima puno bolji ekran biti ce i lakse za oci. Nista ne moze zamijeniti knjigu/papir, ali to da kad idem na put da ne moram nositi knjige, vec mi je sve u 1 uredjaju mi je veliki plus. A i volim zaigrat Conte Jour i jos neke igre...

3 milijuna su malo sutra prodali...
  • Sank
  • Moderator
  • 219
23.03.2012 | 21:51
Danas ujutro nazvao bip computers u Trstu, a popodne kupio Novi iPad 64Gb. Sad me čeka prebacivanje svega sa iPada 2 pa onda usporedba. No, prvi dojam je više nego pozitivan. Retina display je jednostavno fantastičan! Ne znam kako objasniti da su ameri pokazali na iPad 2 da je Novi iPad na gore postanom videu osim da su ili slijepi ili zapravo nisu vidjeli ono što su gledali.

Ja moram nositi naočale za čitanje pa i bez njih odmah vidim veliku razliku u kvaliteti prikaza i to samo gledajući ikone na springboardu.

Dakle, sada slijedi prebacivanje, a onda i usporedni test. Nadam se i napisati kakav tekst nakon par dana.
23.03.2012 | 22:29
Odlicno, znaci razlika se skuzi "iz aviona" izmedju dvojke i novog s Retina ekranom. Ti Ameri su stvarno blentav narod.

Mene bi zanimala samo ova prica oko punjenja. Pa bih te molio da prokomentiras nakon par dana koristenja, koliko stvarno punjenje traje, i kakva je situacija s punjenjem ako se uredjaj koristi.


@Arya - Onda nemas sta cekat, kupujes novi iPad s retina ekranom. Po reviewima sto sam gledao, poprilicno su nahvalili Retinu kod citanja, veca ostrina, prirodniji prikaz, blabla... Stigao ti je danas u Sloveniju, Italiju...
24.03.2012 | 01:14
koliko te dosao ipad u trstu?
  • Sank
  • Moderator
  • 219
24.03.2012 | 02:48
Cijene Novog iPada (3) se mogu provjeriti na Talijanskoj Apple trgovini:

www.apple.it/

Cijene iPada 2 smanjene su za 80 do 100€ ovisno o modelu.

Za sada se čini da stvarno postoji problem sa punjenjem te zagrijavanjem. No teško je to potvrditi nakon samo par sati druženja. WiFi za sada nisam primjetio da ima problema, ali znat ću točno tek nakon testiranja i usporedbe sa iPadom 2.

Jedino što za sada mogu sa sigurnošću napisati jest da retina display zaista briljira u odnosu na dvojku.
24.03.2012 | 13:48
Znala sam da su Ameri blentavi, pa ak se sjecate razlike iPhone3gs i onda kada ste 1.put ugledali 4-orku. to je bilo npr.nama sa naocalama (lecama) kao kad ujutro nadjes naocale, pa se ne zabijes u stok..hahahahaha
@Sank, stvarno se jako zagrijava?
Jel to bilo kod neke zahtjevnije igre ili dok si surfao?
iPad2 sto god da sam radila - hladan...
A punjenje je sporo i kod iPad2, tak da me to ne zabrinjava.
Javo pliz i za wifi ako nesto primjetis (no to ce, nadam se, lako rijesiti sa update-om, mene najvise zabrinjava to zagrijavanje)

Jedeino sto me zasada moze sprijeciti je zagrijavanje...ako je stvarno ozbiljno.
Mogli bi ovdje svi koji kupe trojku javljati koliko je to ozbiljno..ili nije..
( ko pokusni kunici...hahaha )
  • Sank
  • Moderator
  • 219
24.03.2012 | 14:25
Tek sam ga počeo koristiti, pa bih molio za dan dva strpljenja jer ću uspoređivati sa dvojkom i praviti bilješke. Nadam se da ću za par dana napisati iscrpan tekst.
24.03.2012 | 18:36
@ Sank

Jesi mozda uzimao IVA-u ili si samo kesirao?
Bas sam jucer stigao iz Engleske i nisam uspio uloviti iPad 64GB Wi-fi model nikako, uglavnom 16 GB se prodaju i kada ti vrate tax ispade cca. 460 funti sto je ok cijena...za 64GB kazem...
24.03.2012 | 20:55
Par dana...tekst...strpljenje...kaaad?

aha..
  • Sank
  • Moderator
  • 219
24.03.2012 | 23:25
Kile kaže:
@ Sank

Jesi mozda uzimao IVA-u ili si samo kesirao?
Bas sam jucer stigao iz Engleske i nisam uspio uloviti iPad 64GB Wi-fi model nikako, uglavnom 16 GB se prodaju i kada ti vrate tax ispade cca. 460 funti sto je ok cijena...za 64GB kazem...


S obzirom da dosta putujem i uvijek sa sobom nosim iPad, odlučio sam se tražiti povrat IVA i sve pošteno odraditi. Naravno, slovenci su mi dali pečat i javili našima na granici. Naši su mi prvo prijetili da moram uzeti špeditera zbog velikog iznosa, ali na kraju su mi se smilovali jer sam bio s klincima i ženom.

Naplatili mi 10% carine i 25% PDVa u ukupnom iznosu od 1864,50kn (osnovica 660,33€ za iPad 4G 64Gb tj. 4972,00kn). Za carinu se nisam bunio jer druga opcija bi mi bila natezanje sa špedicijom koja je ionako zatrpana poslom, pa bih vjerojatno čekali cijelu noć i jutro da to sredimo. Doduše, kad sam napomenuo da se ne plaća carina na informatičku robu, objašnjeno mi je da to vrijedi samo za robu iz EU, a iPad je proizveden u Kini i zbog toga podliježe carinjenju

IVA samo za iPad je u iznosu od 138,67€ (uzeo sam i AppleCare Protection plan na kojeg nisam platio carinu i porez pa njega ne računam) pa ću dakle nazad dobiti 1044kn. Dakle, iPad me koštao 6836,5kn manje IVA 1044kn = 5792,50kn. S obzirom na cijene kod nas i nije tako loše ispalo na kraju.
25.03.2012 | 10:23
Danas sam se malo igrao sa New iPad. Nisam primjetio nista neobicno ili posebno u odnosu na dvojku, u smislu da radi nesto osjetno brze ili sporije. Sve radi tecno, i ugladjeno, bas kako treba.

Ali je ekran prica za sebe. I nemojte vise nikada reci da je razlika u odnosu na iPad2 SAMO EKRAN. Jer taj ekran je prica za sebe.

Trebate vidjeti da biste vjerovali. Ja NIKADA, NI CEMU, nisam vidio ljepsi prikaz. Sve je nekako vivid, zivo, dobre boje, dobar kontrast.

Pregledao sam 50-ak fotografija nekog djecijeg rodjendana u prirodi (valjda dijete vlasnika iPada). Najobicnije fotke, slikane tko zna cime, izgledaju tako savrseno dobro na novom iPadu.

Mene je ekran odusevio, a i vas ce 100%. Samo ga trebate pogledati uzivo da biste vjerovali koji je to napredak.

MA ne treba gledati nikakav sadrzaj da bi se primjetila razlika. Same ikone, cim upalite iPad su toliko ostrije, i ljepse. Sve je puno puno puno bolje u odnosu na stari model.

Tko ima love, nema se sta misliti, bolju stvar na trzistu je nemoguce pronaci
25.03.2012 | 10:38
To i je ono što smo svi čekali - ŽIVJELA RETINA!
25.03.2012 | 10:39
@Sank

Zahvaljujem na odgovoru.
I mislio sam da ce slovenci javiti jer obicno sve preko 300 EU se uredno javlja, tako da se po meni IVA ne isplati podizati...

Vidis ovo da nije proizvedeno u EU nisam znao, koliko sam upoznat da se na elektronicku opremu ne placa carina bez obzira di proizvedena, za 100% tocnu informaciju trebalo bi pogledati HR zakon.
Imao sam situaciju di mi je carinik zelio uvaliti carinu za odredeni prozvod pa sam mu izvadio stranicu iz pravilnika i pokazao da prozvod ne podlijeze carinjenju pa postoji mogucnost da carinici neznaju ni sami vec rade na onaj sistem rekla - kazala.
26.03.2012 | 00:16
Kak bi to hodalo sa dva pasosa. Na hrvatski pasos uzmes nesto i potvrdis povrat poreza, a onda udjes u Hrvatsku sa nekim EU passportom? Mogu ti soli na rep stavit ili mogu zasolit i pod repom?

Ne mislim samo na Slovence, vec i na avionska putovanja iz EU?
26.03.2012 | 00:52
@Sank
Da sad previše ne spamam, ali koja se to informatička oprema radi u EU,... pa sve je iz Kine, Tajvana,... i nema carine na informatičku opremu, kome se da neka prouči dokument: Uredba o carinskoj tarifi za 2012. godinu (NN HR 143/11), a kome se ne da ovdje Vam je skraćeni izvadak koj ise odnosi na informatičku opremu i srodne stvari (sorry ako sam što izostavio jer sam ovo napravio na brzinu)

Naziv robe - Osnovna stopa carine (%)

Prijenosna računala - 0
Osobna (PC) računala - 0
Tipkovnice, miševi, hard diskovi, CD/DVD pogoni, matične ploče, hubovi, routeri, USB stikovi, web kamere - 0
Printeri, faks uređaji, fotokopirni uređaji - 0
Monitori i projektori - 0
i-pad, i-phone, i-pod, e-reader - 0
Solarni generatori - 10
Usisavači - 0-5
Sokovnici, mikseri, strojevi za mljevenje hrane - 10
Aparati za brijanje, šišanje, depilaciju - 0
Električni bojleri i peći za grijanje - 14
Električni štednjaci i pećnice 10
Mikrovalne pećnice - 0
Telefoni i mobiteli - 0
Mikrofoni, zvučnici, audio pojačala, slušalice - 0
Gramofoni, kasetofoni, CD, DVD i blue ray playeri (audio i video) - 0
Snimljeni mediji: audio i video kasete, CD, DVD i blue ray diskovi - 0
Digitalni fotoaparati, kamkoderi, klasični fotoaparati i kamere - 0
GPS uređaji (radionavigacija) - 0
Radioprijamnici, HI-FI sustavi - 0
Televizori: LCD, plazma i drugi - 0
Bicikli, dječja kolica - 0
Satovi - 5
Glazbeni instrumenti svih vrsta - 0

... tako da doista ne znam što je tih 10%
26.03.2012 | 04:45
Čuli su da se novi iPad grije pa su naplatili carinu po tarifi za električne štednjake i pećnice.

26.03.2012 | 10:01
Mislili su da je to solarni generator...
26.03.2012 | 12:57
potpuno se slazem...
evo ja ga imam prvi dan i samo sam ga radi ekrana kupio i svaki puit kad ga u ruku primim ,iznova se odusevim...puno fotkam i sve to...slike sa dslra izgledaju apsolutno predivno...ne znam sta da kazem,jer to do sad nisam vidio...
sretan sam kao malo dijete..

nisam apple fanboy,samo zelim naj na trzistu..
konkurencija treba nesto poduzeti i to brzo...najvise ocekujem od windowsa,jer andorid tableti iako tehnoloski napredni,jednostavno su inferiorniji po pitanju samog sustava...dobrih aplikacija jed. nema...+bez obzira sto su su dual core,giga rama i sve to...trzaju ko ludi..alergican sam na to...
  • Sank
  • Moderator
  • 219
26.03.2012 | 13:46
Na sto sam strana, ali stižem još uvijek provodit testove. Ostao mi je samo test baterije za usporediti trajanje s dvojkom, a tekst se već nazire. Imam jedan laptop za srediti za prijateljicu, a paralelno ću pisat recenziju pa se nadam sutra najkasnije prekosutra poslati uredništvu da objave.
26.03.2012 | 13:53
Vidjela iPad! Ljudi moji, kada netko veli: "samo zbog ekrana"... Pa taj ekran je nesto nevjerojatno!
Dvojka mi se cini onak...srednja zalost sada. :/
A samo zbog ekrana? Sve ostalo ( osim meni nebitne kamere) je vec stimalo na iPad2...
Nevjerojatno je kak se vide ona mala slova na nekim sajtovima...kao da sam skinula dioptriju!
26.03.2012 | 16:39
ma sve je kao da pluta ne njemu..lebdi...ne znam kako da to opisem..

imam jedno pitanje?kako sam dobio americki punjac sa njime,mogu li kupiti punjac za dvojku tu kod nas,dal su isti?jer preko imaca mi se sporo puni,a i ne bi htio da bude upaljen svaku noc
26.03.2012 | 16:58
Sigurno su isti punjaci...
Meni radi za iPad2 i punjac za prastari iPod ( onaj debeli)...
Sad sam zvala iStyle i nemaju pojma kada dolazi u Hr...
27.03.2012 | 07:09
@arya:

Sad znas o cemu pricam Taj ekran je stvarno fascinantan. Ja nikada nisam vidio bolji prikaz ni na cemu drugom...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 minuta
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije
  • Kloba: Ma sve radi što se telemacha i EONA tiče. SONY nije radio, imao je problem kod njih. Sad je sve OK
  • drlovric: Kloba: I ja sam to dobio nedavno. Telemach Fiber Duo Premium nesto.... Kod mene sve radi odlicno.
  • Kloba: PS5, isprika...
  • Kloba: Prešao na Telemach EON TV. Uzeo Premium paket. Jako zadovoljan. I sada, hoću malo na PS%, kada ono, pao im server...
  • rusty: GRAVIS.DE je kapitulirao (od danas). Zatvaraju... :(
  • drlovric: Ja imam USA account za Apple jer bosanski niti ne postoji. Prodaju te iPhione a tjeraju te da odaberes drugu drzavu za nalog, i nikom nista.
  • drlovric: Zasto Turcin koji zivi ili radi u EU ili USA ne bi mogao placati Adobe pretplatu u svojoj zemlji? :)
  • drlovric: Ma sve je to siva zona i ljudi to koriste masovno. Ja sam godinama koristio indijski YT, nikada problema. Poceo sam placati bosanski samo raid glazbe. Jer ubijao me YT sa indijskim prijedlozima i artistima :) Sa $2.5 mi je pretplata skocila na 5 eura, al prezivio sam taj finacijski udarac :)
  • Zdravac: To nije uopće legalno. Za profesionalnu primjenu smatram da ipak treba kupiti i računati kao poslovni trošak.
  • t_burgund: Za tursku cijenu potrebno je koristiti VPN. Koliko je to legalno za profesionalnu upotrebu?
  • Zdravac: 6 eura (ako imaš account registriran u Turskoj)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, korisnik, Maxxy, Riba, rusty, Zoki, Anonimci (703)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO