17.03.2012 | 09:59
drlovric kaže:
Bilo sta novo Apple da izbaci, korisnici su vjecito nezadovoljni. Djelomicno (opravdano) i zbog toga sto Apple nove featurese donosi na kapaljku. Ipak, svaki novi proizvod se svaki put prodaje puno bolje od stare linije
Ovaj put su korisnici, zaista, dobili najvise sto su mogli dobiti. Nikada nece vise biti ovakav evolucijski skok u iPad generacijama. Retina display kicka ass
Nakon ovoga, svijet tableta vise nikada nece biti isti. Mozda kada izadje New iPad 43 sa holo 3D display
Kada prosjecan korisnik uzme iPad u ruke, sve sto vidi je EKRAN. To je stvarno najvaznije. I dobili smo PUNO BOLJI EKRAN.
Realno, mali kapacitet jeste problem, i sam se borim protiv toga, ali me stvarno nije briga za brzinu procesora, ta taktove, za neke benchmarke.
Zasto bi mene zanimalo na kojem taktu radi stari a na kojem novi iPad, ako mi se apps fluidno izvrsavaju. Apple store nece odobriti nedovoljno optimiziran app, i tu se prica zavrsava. Svaki app na iPad ili iPhone meni super dobro radi, meni nikada nista ne trza, niti zastajkuje...
Ja ne trebam monstrumski CPU u tabletu. Necu svadbu ili 3D animaciju rendati na njemu. Zelim dobar ekran, veliku autonomiju baterije i dosta mjesta za pohranu (tu smo jos uvijek zakinuti).
Ja super zadovoljan sa New iPad.
Ako ne izadje novi 15" Air, ja ga kupujem za 2-3 tjedna.
Kako nebi bio nezadovoljan kad te stvoreni hype i marketing napuni neistinitim tvrdnjama? "New iPad" i 4x brzi GPU od konkurencije!
Ocekivao bih totalno redizajnirani uredjaj koji mijenja svijet tableta iz korijena...
New ipad na kraju ispada da ima New Screen i nije 4x brzi od konkurencije.
Da se razumijemo, New iPad je odlican proizvod, ali bi mu bolje stajao naziv Newer iPad.
Citat:" Kada prosjecan korisnik uzme iPad u ruke, sve sto vidi je EKRAN. To je stvarno najvaznije. I dobili smo PUNO BOLJI EKRAN."
Kao da slusam prezentaciju Appleovog zaposlenika.
Da, ekran je bitan je, ali da je TOLIKO bitan, bar meni nije. TV bih mijenjao zbog boljeg ekrana, ali racunalo - ne. Posto im Samsung izradjuje matrice za novi iPad, vjerojatno konkurenciji nece trebati dugo da stigne to dostignuce.
Sto se tice benchmarka, proca i rama... Bitno mi je i uvijek ce mi biti bitno. Racunala se jednostavno vrte oko toga htio to ili ne, to su IZNIMNO bitne komponente svakog racunala.
U tom svijetu uvijek vrijedi pravilo - od viska glava ne boli.
Ok, tebi iPad ne trza... Meni recimo trza, i primjecujem lagove (iPad2). Ono, kad tipkas nesto, pa cujes zvuk tipkanja tek 1-2 sekunde nakon sto si vec utipkao slova.
I ne, ne zelim zatvoriti otvorene aplikacije, sve mi treba.
Benchmarci i gledanje specifikacija ce mi reci da novi iPad hoce/nece rijesiti moje probleme s performansama. Znaci - meni bitno.
Da ne spominjemo da su s vise snage recimo mogli uvesti i pravi multitasking, itd, itd...
Veca rezolucija ekrana i bolji GPU ce developere vjerojatno potaknut na izradu zahtjevnijeg softvera. Vjerojatni rezultat - trenutni kapaciteti iPada malo premali, a pitanje je i kako ce se procesor nositi s tim teretom.
Ako gledam New iPad kao racunalo - ovo mi nije znacajna nadogradnja. Ako ga gledam kao multimedijski uredjaj za zabavu - definitivno.
Meni ostaje samo da pokusam prezivjet godinu da ne kupim novi iPad i docekam slijedeci.