iPad 4 i iPad Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad 4 i iPad Mini


29.10.2012 | 04:25
velejaj kaže:
@NenadX

Onaj zadnji nije iPad 3 nego 4


U cemu je razlika? Kako to da nude iPad2 a iPad3 nestao? Sumjivo mi to nesto.

OK, evo ovdje prikaza razlika:
www.techradar.com/news/mobile-computing/...-differences-1106685

Ali i iPad3 je imao Retina ekran, zasto onda iPad4 nosi ime "iPad with Retina display"?
29.10.2012 | 07:16
Samo zbog konektora?
Izgubili su ideje, a hoce dati vaznost konektori?
Novi ima brzi procesor, vecu rez. prednje kamere i novi konektor, zanemarivo je tezi.
Ja trojku kupio kad je izasla i ne zalim ni malo.
29.10.2012 | 08:21
Prije dvije godine, danas pokojni šef Applea izjavio je da tableti sa zaslonom manjim od 10 inča jednostavno nisu dovoljno dobri.

Što je natjeralo Apple da u 2012. promijeni mišljenje o malim tabletima? Jedna riječ: konkurencija

Apple nam je svima poznat kao tvrdoglava kompanija koja sama kroji svoju sreću. Appleovi su proizvodi - od legendarnog iPoda, preko iMaca, pa do iPhonea i iPada - uvijek bili nešto novo i drugačije, a visoke cijene proizvoda ta je kompanija uvijek uspjela pred kupcima opravdati visokom kvalitetom i mnoštvom realnih i upotrebljivih inovacija. Primjer iPhone-a. Prije njega nitko ga nije "trebao". Poslije predstavljanja istoga - svi!

Ono što Apple uglavnom nije radio ili se barem rukama i nogama trudio da to tako ne izgleda, jest pratio ono što ostali rade.

Zato će upućenijem fanu te kompanije iPad mini izgledati kao poprilično zabrinjavajući presedan. Od predstavljanja prvog iPada u ožujku 2010. godine, čija je dijagonala zaslona 9.7 inča, Steve Jobs i Apple tvrdili su da su manji tableti besmisleni proizvodi, osuđeni na propast. Jesu li, uistinu?

Prevelik i premalen istovremeno

Tableti s dijagonalom zaslona 7 inča su 'preveliki da bi bili konkurencija pametnom telefonu, a premali da bi konkurirali iPadu', izjavio je jednom Steve Jobs.

No, dvije godine kasnije, Apple ponosno predstavlja upravo to: iPad mini. Konkurenciju Googleovu Nexusu, Amazonovom Kindle Fireu i armiji Androida koja se smjestila negdje oko dijagonale 7 inča. Riječ je o kompromisu koji rijetko viđamo kod Applea, no on je bio neizbježan radi jedne vrlo jednostavne stvari: cijene.

Danas možete kupiti solidan 7-inčni tablet za oko 200 dolara, a skok do 499 dolara, koliko košta standardni iPad, bio je jednostavno prevelik. iPad mini sa svojom cijenom od 329 dolara trebao bi privući barem dio kupaca kojima je 499 dolara previše, no ipak žele imati Appleov tablet - ili se Apple barem tomu nada.

No, iPad mini nije jedini kompromis koji je Apple nedavno napravio. Godinama se već raspredaju priče i o iPhoneu mini - manjoj verziji Appleovog megapopularnog pametnog telefona.

Dugo smo smatrali da je tako nešto nemoguće - iPhone, prema uvriježenom mišljenju, ima upravo idealnu veličinu zaslona. No, Apple je nedavno predstavio iPhone 5, veću verziju originalnog iPhonea, što taj uređaj zapravo čini iPhoneom mini. Želite manji, jeftiniji iPhone? Sve što trebate napraviti jest umjesto iPhonea 5 kupiti iPhone 4S.

Stvorili smo tržište tableta. Što sada?

Unatoč čestim kritikama na račun Applea, činjenica je da je ta firma stvorila današnje tržište pametnih telefona i tableta.

Bez obzira na sve jaču konkurenciju (Android je trenutno vodeća platforma za mobilne telefone u svijetu, a slijedi ga Appleov iOS), sve te 'pločice' sa zaslonima osjetljivim na dodir i ikonama podešenim da odgovaraju veličini prsta ne bi postojale bez Applea. Ta kompanija možda nije izmislila sve elemente iPhonea i iPada, ali je u datom trenutku imala hrabrosti izbaciti takve proizvode na tržište.

No, ono što nam ovogodišnji potezi Applea pokazuju jest da čak ni takav div ne može zanemariti ono što radi konkurencija i ne može pokriti čitavo tržište samo s jednim uređajem. Štoviše, bolni i naporni patentni rat sa Samsungom, tvrtkom koja istom tom Appleu proizvodi čipove za mnoge uređaje, također je dobar pokazatelj da je Apple jednostavno opsjednut onim što rade njegovi konkurenti.

Također, Apple već dugo nije predstavio uistinu inovativan proizvod. U ovom trenutku, da bi nastavio rušiti rekorde prodaje kvartal za kvartalom, Apple usavršava proizvode, prati konkurenciju, širi se - ali ne inovira.

Puno se pričalo o sjeni Stevea Jobsa koja se nadvila nad Appleom, no je li moguće da je jedan čovjek odgovoran za inovativnost ogromne kompanije kao što je Apple? Nakon ovakve godine - financijski fantastične, ali, realno, godine u kojoj je Apple povećao iPhone i smanjio iPad - Apple će uskoro morati krenuti u novi krug inovacija.

Bit će vrlo zanimljivo gledati koliko će hrabrosti Apple imati bez legendarnog Jobsa na kormilu. Ne želim im samo sreću: želim im inovativce!
29.10.2012 | 09:41
Potpis.
29.10.2012 | 17:12
Puno si napisao, ali ću se osvrnuti samo na par stvari:

iPad Mini nije 7" tablet, više je 8" i razlika u veličini ekrana između njega i konkurencije je ITEKAKo vidljiva.

iPad Mini ne gledam kao na odgovor konkurenciji ili nešto takvo, osobito s obziorm na cijenu - da su cijenu metnuli na 250$ ili tu negdje, još bi možda tvoja tvrdnja imala šanse, no ovako nema logike zdrave. Podsjetiti ću te da je tako bilo i sa iPodom - uz classic iPod sa hard diskom koji se izvrsno prodavao, odlučili su ponuditi iPod Mini za malo manju cijenu i s manjim kapacitetom, ali i manjom veličinom i pogodili su.

Dakle, ne stoji ti ta priča o hvatanju konkurencije...

SJ je mnogo svašta pričao. I to da video u iPodu nema smisla. I to da Apple neće da se bavi telefonima. I sve je bila istina U TO VRIJEME, no u Appleu su barem bili dovoljno dosljedni da prepoznaju trenutak kada njihov stav i mišljenja prestaju imati smisla, i onda bi ga i promijenili. Tako je i danas.

Osvrnuo bi se i na inovativnost... Halo ljudi moji božji razmaženi, iPhone je tek prije 5 godina izašao, iPad prije dvije... Razmišljam, ali ne mogu se sjetiti ni jedne druge kompanije koja je u zadnjih 10 godina izbacila na tržište toliko proizvoda koji su bili vodeći i mijenjali svijet, navike i načine korištenja svih nas...

Danas je jednostavno moderno pljuvati po svemu što je vezano za Apple, iz jednostavne činjenice da je Apple sada najveća kompanija na svijetu i nije više underdog... No granice bi morale postojati, jer ako svima drugima žmirimo....
29.10.2012 | 18:05
Ninjago kaže:


THX!
29.10.2012 | 21:32
Ajd kad su izbacili 8" tablet, trebali su izbaciti i 12", a ne "potajno" izbaciti novu verziju novog (starog) tableta.

Prodaje se u Nizozemskoj (vjerojatno i drugdje) jos uvijek iPad3 po 449€ (novi se ne spominje).
U Apple shopu se novi prodaje po 499€, a stari se par vise i ne spominje.
30.10.2012 | 09:38
Apsolutno.

Osim toga "financijsko-uporabna politika" jednog Nizozemca je na daleko višem nivou negoli ista ta jednoga Amerikanca.
Ne vjerujem da itko normalan (osim ako nema veliki suvišak love) nema potrebu poradi izmjene utora i par sitnica baciti ili prodati stari model samo da bi se pohvalio novim pred prijateljima-snobovima.

Kako bilo, očekujem 2013 kao godinu inovacije za Apple - i želim im puno uspjeha. I da im "Think different" moto bude zaista probojno inovativan, a ne bude kao ove 2012: "Think different just to be different, even that result shows-cosmetics-only".
09.11.2012 | 13:59
Lijep pozdrav svim forumasima.
Nova sam na ovim stranicama, a u Jabucnjak sam upala jer sam prosli petak kupila IPad4. E, sad... Da sam duze ostala u inozemstvu mogla sam otici 2-3x u Apple centar na besplatnu edukaciju u svezi koristenja istog, ali morala sam se vratiti i sada imam odličnu stvar bez korimilara . Pretrazivanje, Skype, mail, fotografiranje... sve je to O.K., ali htjela bih malo vise saznati o mogucnostima pohranjivanja dokumenata, skidanju aplikacija, prebacivanju fotki s PC-a i sl. Moze li se kod nas negdje otici na edukaciju u svezi koristenja IPada?
  • mileni
  • Posjetitelj
09.11.2012 | 15:31
Edukacija? Bespotrebno, jer sve nabrojano je poprilicno jednostavno. Posebice ukoliko si upoznata sa eng jezikom. Pravac youtube i trazi video tutoriale. Ili pitaj ovdje sta te zanima, stvarno nema potrebe da trosis novce na takvu vrstu edukacije
09.11.2012 | 15:52
Cijene na Filipinima,jedan dolar 41 pesos.

13.11.2012 | 18:22
Sutra stize iPad mini. Iz Slovenije. Kod nas se jos uvijek ne zna kada stize. Sutra mogu stavit par slikica i dojmova.
14.11.2012 | 23:21
Evo. iPad mini je kod mene. Nisam ga stigao pofotkat jer sam u guzvi, ali par dojmova cu napisati. Uglavnom, drago mi je da sam ga uzeo. Dugo sam se dvoumio treba li mi iPad ili ne i zakljucak je bio da mi je zapravo prevelik i relativno slabo prenosiv. Za po doma je vjerojatno ok (ima ga moja mama i vidim da je odusevljena), ali za neku vrstu posla (notes na sastancima, prezentacije, cekiranje maila na putu i sl.) bi mi bio jednostavno prevelik i zapravo mi je zgodniji macbook jer ionako moram uzimat neku torbu za pospremit bilo jednog, bilo drugog.

Kod iPada mini je situacija potpuno drugacija; njegova masa, tanasnost i dimenzije su me upravo odusevile. Taman je velik da stane u neku musku prekoramenu pederusu, onako uz novcanik i mobitel. Ono sto sam do sada radio na iPhoneu u hodu sada mogu odradit na iPadu puno ugodnije i brze. Dnevno razmijenim puno mailova, i mobitel ipak zamara puno vise, a mobilnost je skoro ista. Imam dosta posla i kao community manager a iPad je kao stvoren za to. Uglavnom, velicina je veliki plus, barem za mene i ljude slicnih potreba. Sad je stvarno moguce nesto odraditi ili nesto procitati dok se vozis u busu, cekas ja stanici ili se vozis taksijem. Za ozbiljnije stvari tu je laptop.

Naravno, ima i negativnih stvari. Iako sam uzeo cover uspio sam ga malo izgrebati u prvih 5 minuta, doslovno. Naime, kako cover ne pokriva pozadinu, ostetila se upravo ona. Stavio sam ga u torbicu i malo se ocito ocesao o jedan unutarnji patent. Takve stvari me ne smetaju, ali bi bilo bolje da su izveli to malo bolje. Ocito je isti problem kao i kod ip5. Dojam je da je pozadinski materijal nekako puno vise hrapaviji, odnosno manje gladak i staklast, pa je samim time izmedju njega i ostalih predmeta prisutno vece trenje. Ne znam...

Eto, za sad toliko.
16.11.2012 | 13:52
Dragi forumaši, sada sam stvarno očajna Moj novi, novi najnoviji Ipad4 iz nekog nepoznatog razloga ne pohranjuje snimljene fotografije. Sada sam upravo imala debakl na poslu...Feštica, dajte da vas snimim s novom "makinjom", kad ono čorak. Uh, uh...Uključila sam kameru, stisnula ikonicu fotoaparata i čula tipični zvuk starih aparata tj. "škljoc" i onda se blenda zatvorila i ni makac. Morala sam s glavnom tipkom izaći van aplikacije i za slijedeću fotku ponovo ući u aplikaciju kamere. Kada sam išla provjeriti snimljene fotke u foto album ni jedne nije bilo izuzev par probnih od 1. dana kada sam došla doma. Što se moglo desiti od tada? I da... zadnjih 4-5 dana nemam ni karata u aplikaciji Mape. Gdje su nestale? IPad nije pao, nije namočen i sl. gadosti što vole reći na servisima. Mažen je i pažen i jedino šta se desilo od njegovog svečanog dolaska u moje ruke je što sam ga spajala na komp. (i tunes)jer sam htjela prebaciti fotke u njega s kompa, ali ni to nije išlo. što se dešava? Znam da nisam informatički guru i da sam "teta u najboljim godinama" (što me može opravdati za moje nedostatno poznavanje novih ICT tehnologija), ali ovaj IPod je vrlo glupa i jednostavna stvar. Što da radim? DJe li spajanje na i tunes i skidanje novog up to date (mislim verzija 6.01.) kriva za njegovu neposlušnost? Što se možebit moglo zakomplicirati?
Je li mi netko od vas "Ipod veterana" može pomoći u svezi rada na njemu?
Lijepi pozdrav
16.11.2012 | 14:15
Stvarno nemaš sreće,za taj problem čujem prvi puta.Vjerovatno je nešto do software.Probaj napraviti reset svih postavki,to napraviš tako da odeš na settings-general i dole na dnu od generala je reset.Klikni na njega i onda klikni na reset all settings,možda pomogne?
  • Sank
  • Moderator
  • 219
16.11.2012 | 14:22
@jelenka

Prvo u vezi kamere. ako se zaglavljuje kod fotkanja moguće je da samo treba ponovo pokrenuti aplikaciju. Stisni dva puta home dugme da se na dnu ekrana pojavi traka sa svim uključenim aplikacijama, dakle onim koje su pokretane. Ako ih je puno, najbolje će biti sve pogasiti, tako da tapneš jednu i držiš prst na njoj dok se ne pojavi bijeli minus u crvenom kružiću na gornjem lijevom kutu ikonice aplikacije. Sad jednu po jednu pogasiš tako da tapaš po tim minusićima. Kad se ta traka na dnu ekrana vidi, onda je gornji dio ekrana podignut, a ikonice postanu jako prozirne. Nakon što ih sve pogasiš pokušaj ponovo. Ako i dalje ne radi, jednostavno pogasi iPad i opet upali.

Slike koje napraviš na iPadu ne možeš skinuti na računalo preko iTunesa, ali oni za to i ne trebaju. samo spojiš iPad na svoje računalo bez podignutih iTunesa i on bi se na Windowsima morao pojaviti kao vanjski disk, tj. kamera (kod Win XP) i onda se jednostavnim drag and drop kopiraju na disk računala. Te se slike također mogu na iPadu i brisati.

Slike koje imaš na računalu, a želiš prebaciti na iPad možeš preko iTunesa, ali ih prvo treba pripremiti. Na računalu napraviš prvo mapu kojoj daš ime npr. "Sync Slike", a onda unutar te mape za svaki željeni album otvoriš mapu npr. "2012-10 - Zabava" i sad u nju staviš sve slike sa zabave. Tako ponoviš i za sve ostale. Nakon toga kad je iPad spojen na iTunes, klikneš na njega u lijevom stupcu i zatim na karticu koja se zove "Photos". Zatim staviš kvačicu ispred opcije "Sync Photos from", a u padajućem izborniku odabereš opciju "Choose folder" i onda odabereš onu mapu koju si prethodno napravila "Sync Slike". Ako ne želiš uvijek sve albume (mape) syncati na iPad onda stavi kvačicu ispred opcije "Selected folders" pa onda stavi kvačicu ispred onih mapa (albuma) koje želiš prebaciti na iPad. Nakon toga klik na dugme "Sync" i to je to.

Slike koje preko iTunesa prebaciš na iPad ne možeš na iPadu brisati. Brišeš ih tako da kod slijedećeg syncanja makneš kvačicu ispred mape (albuma) ili ako želiš maknuti samo sliku ili dvije, onda ih fizički izbrišeš iz te mape na računalu pa ponovo syncaš.

Ako bude još koje pitanjce samo javi
16.11.2012 | 14:23
Dragi forumaši, sada sam opet sretna (tko kaže da su žene prevrtljive?)
Dakle... Tulila sam nad svojom novom igrčkom i bilo je ili letiš kroz prozor ili ćeš proraditi. Proradio je jer sam u postavkama stisnula reset i nakon toga proradile su karte, fotoaparat... Je li ovo posljedica onog up to date? Je li nakon svakog up to date moram resetirati "makinju"?
Hvala na svim savjetima.
Lijepi pozdrav
  • num
  • Korisnik
  • 3
16.11.2012 | 14:24
jelenka kaže:
Dragi forumaši, sada sam stvarno očajna Moj novi, novi najnoviji Ipad4 iz nekog nepoznatog razloga ne pohranjuje snimljene fotografije. Sada sam upravo imala debakl na poslu...Feštica, dajte da vas snimim s novom "makinjom", kad ono čorak. Uh, uh...Uključila sam kameru, stisnula ikonicu fotoaparata i čula tipični zvuk starih aparata tj. "škljoc" i onda se blenda zatvorila i ni makac. Morala sam s glavnom tipkom izaći van aplikacije i za slijedeću fotku ponovo ući u aplikaciju kamere. Kada sam išla provjeriti snimljene fotke u foto album ni jedne nije bilo izuzev par probnih od 1. dana kada sam došla doma. Što se moglo desiti od tada? I da... zadnjih 4-5 dana nemam ni karata u aplikaciji Mape. Gdje su nestale? IPad nije pao, nije namočen i sl. gadosti što vole reći na servisima. Mažen je i pažen i jedino šta se desilo od njegovog svečanog dolaska u moje ruke je što sam ga spajala na komp. (i tunes)jer sam htjela prebaciti fotke u njega s kompa, ali ni to nije išlo. što se dešava? Znam da nisam informatički guru i da sam "teta u najboljim godinama" (što me može opravdati za moje nedostatno poznavanje novih ICT tehnologija), ali ovaj IPod je vrlo glupa i jednostavna stvar. Što da radim? DJe li spajanje na i tunes i skidanje novog up to date (mislim verzija 6.01.) kriva za njegovu neposlušnost? Što se možebit moglo zakomplicirati?
Je li mi netko od vas "Ipod veterana" može pomoći u svezi rada na njemu?
Lijepi pozdrav

Jesi provjerila koliko mjesta imaš slobodno na uređaju? Možda nema slobodnog prostora.
Bez obzira na uzrok, napravi update na 6.0.1, pa nakon toga isprobaj.
16.11.2012 | 14:26
Sada sam vidjela vaše poruke.. Još jednom hvala. Cariblanco, bili smo na istoj valnoj ,-). Sank hvala ti na korisnom savjetu...Čuda sam nakupila ispod crte!
Sada ću polako čitati dio o fotografijama i javiti rezultate.
Pusa svima
16.11.2012 | 14:34
Num, uređaj je posve novi i nisam u njega ništa ubacivala osim dvije free igrice za klinku i mahjong za svoju dušu, u knjigama sam instalirala uputstvo za rad s Ipad4 i to je to. Napravila sam up to date s novom verzijom 6.01,je li treba ponovo?
  • Sank
  • Moderator
  • 219
16.11.2012 | 14:53
jelenka kaže:
...Proradio je jer sam u postavkama stisnula reset i nakon toga proradile su karte, fotoaparat... Je li ovo posljedica onog up to date? Je li nakon svakog up to date moram resetirati "makinju"?
Hvala na svim savjetima.
Lijepi pozdrav


S obzirom da sad sve radi ne moraš ponovo raditi restore na 6.0.1. Obično nakon nadogradnje iOSa ne treba raditi reset, ali očito da ponekad nije na odmet.
22.11.2012 | 21:32
gogh kaže:

Kod iPada mini je situacija potpuno drugacija; njegova masa, tanasnost i dimenzije su me upravo odusevile. Taman je velik da stane u neku musku prekoramenu pederusu, onako uz novcanik i mobitel. Ono sto sam do sada radio na iPhoneu u hodu sada mogu odradit na iPadu puno ugodnije i brze. Dnevno razmijenim puno mailova, i mobitel ipak zamara puno vise, a mobilnost je skoro ista. Imam dosta posla i kao community manager a iPad je kao stvoren za to. Uglavnom, velicina je veliki plus, barem za mene i ljude slicnih potreba. Sad je stvarno moguce nesto odraditi ili nesto procitati dok se vozis u busu, cekas ja stanici ili se vozis taksijem. Za ozbiljnije stvari tu je laptop.

To i ja kažem al sam skužio da ga ekipa baš ne preferira kolko sam uspio pohvatat... Meni je prednost veličina i cijena. Naravno performanse su zadovoljavajuće.
26.11.2012 | 16:29
Kako sam već "vinkuo" na vikalici, nabavio sam si iPad minia. Kako mi je to prvi iPad uopće nisam u stanju uspoređivati ga s njegovim većim prethodnicima. No, onako na prvu mi izgleda stvarno ok. Kako sam ga naručio a da ga nisam nikad vidio u živo, malo sam se pribojavao da će mi ikone biti iste ko na iphoneu, na sreću nisu, taman između "velikog" iPada i iPhone. Sam stroj je po mojem mišljenju dosta brz, brži od iphone 4 kojeg isto tako imam. Baterija traje nekih 10 sati ali sam primjetio da se dosta dugo puni, puno duže od iphona, što je i razmnjivo obzirom na autonomiju od 10 sati. Sve u svemu, presretan sam. E da, radi se o modelu 32 gb wifi.
26.11.2012 | 17:12
Cijenu jos nisu napisali

28.11.2012 | 00:15
Nije mi jasno zašto je novi iPad (4) za 300 kuna skuplji... Kradu na sve strane!
  • RnR
  • Korisnik
  • 1
28.11.2012 | 02:31
Lijepo deru, ipad4 wifi 64GB 700$ + 50ak$ porez ili 5800kn, 50% poreza na američku cijenu
30.11.2012 | 12:04
ha nista cudno uskoro ulazimo u eu pa se hoce nakrast prije kolko god ide da bar ni jedan prodali...vidjet ces kak ce poslije najedno popust neki doc pa ce bit isto ko vani
30.11.2012 | 21:20
A hebemu sunce, stvarno nemam srece. Danas skidam Minija s punjaca i ne radi, ugasen. Ne mogu ga upalit, ne puni se, nista se ne dogadja. Mrtav. Nadam se samo da je iscurila baterija i da je neki problem u kablu, jer ako nije onda opet moram reklamirat. (nakon iMaca i problema s prvim iPhoneom 3GS ovo je jos jedan Apple uredjaj koji cu morat u garantnom roku nosit na servis).

P.S. Ako je kabel, jel vrijedi garancija na kabel?
30.11.2012 | 22:52
Stigao mini. Jako mi se svidjaju dimenzije: velicina i masa u odnosu na velicinu ekrana. Sad mi odjednom 10" iPad izgleda ruzno sa svojim debelim rubovima na svim stranama.
Da se drzat jednom rukom, tanki rub sa strane mi se ne cini neki problem niti za drzanje u portrait modu.
Jedino me razocarao ekran, u odnosu na retina iPad sve nekako izgleda mutno.
  • Sank
  • Moderator
  • 219
30.11.2012 | 23:34
gogh kaže:
A hebemu sunce, stvarno nemam srece. Danas skidam Minija s punjaca i ne radi, ugasen. Ne mogu ga upalit, ne puni se, nista se ne dogadja. Mrtav. Nadam se samo da je iscurila baterija i da je neki problem u kablu, jer ako nije onda opet moram reklamirat. (nakon iMaca i problema s prvim iPhoneom 3GS ovo je jos jedan Apple uredjaj koji cu morat u garantnom roku nosit na servis).

P.S. Ako je kabel, jel vrijedi garancija na kabel?

To se meni u par navrata dogodilo s iPadom prve i druge generacije. Samo drži zajedno Home i Power tipku 10 sekundi, tj. napravi "Tvrdi reset" i trebao bi se probuditi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 15 minuta
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije
  • Kloba: Ma sve radi što se telemacha i EONA tiče. SONY nije radio, imao je problem kod njih. Sad je sve OK
  • drlovric: Kloba: I ja sam to dobio nedavno. Telemach Fiber Duo Premium nesto.... Kod mene sve radi odlicno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (396)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO