iPad Pro 12.9" - iskustva
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Pro 12.9" - iskustva

08.02.2017 | 12:50
Pozdrav,

Pratim forum i web jabučnjaka duže, a imam pitanje za koje mi se čini da nema puno tema pa sam se odlučio priključiti i pitati.

Ima li netko iskustva i koristi li iPad Pro u 12.9" izvedbi?

Vidim na dosta foruma i rasprava zamjerku na veličinu i težinu. Konkretno, zbog dimenzija i težine gubi svojstvo tableta i nije baš da je prenosiv.

Speckama bi trebala biti super konfa, ekran je velik i mislim da mi odgovara, baterija je ogromna, ali navodno ne traje predugo jer -> velik ekran.

Zanimaju me vaša razmišljanja i iskustva ako netko ima to čudo. Konkretno, koliko je praktičan ili nepraktičan zbog dimenzija i kolika je realna autonomija baterije i vrijeme punjenja
08.02.2017 | 13:40
Imao sam prilike igrati se s njim par sati,definitvno nije za mene.Bas kao sto si rekao,nekako je prevelik i pretezak.Uvijek bih prije kupio MBA onda bar znam da imam laptop a ne neki hibrid.
08.02.2017 | 14:44
saint kaže:
Imao sam prilike igrati se s njim par sati,definitvno nije za mene.Bas kao sto si rekao,nekako je prevelik i pretezak.Uvijek bih prije kupio MBA onda bar znam da imam laptop a ne neki hibrid.

Hvala na komentaru i iskustvu

Nije mi ideja zamjenit laptop jer iOS nemože (bar meni) još uvijek ni blizu zamjeniti pravi OS.

iPad koristim samo i isključivo kao tablet - znači web, mailovi, čitanje novina/časopisa, foruma, youtube, netflix...

Zainteresiralo me ovo jer bi mi veći ekran dobro došao, tako da važem između 9.7 i 12.9 iPada Pro.

Vidim da ima i tipkovnica neka za Pro modele, a na ovom 12.9" mi djeluje to sve skupa nestabilno jer se čini da je 12.9" pretežak za Smart Keyboard kombinaciju.

Moram nać negdje za probat taj 12.9" model, a savjeti i iskustva i dalje dobrodošli
08.02.2017 | 16:08
iPad moze mjenjati komp. To ovisi o nacinu koristenja i potrebama. Ako radis inzenjerski posao iPad moze dopunjavati MBP. Ako je uredski posao, onda sigurno moze konkurirati prijenosniku.
Vjerojatno imaju spreman OSX (macOS) za iPad jer su navodno nadjeni dijelovi IOS-a u ovom zadnjem OS-u.
08.02.2017 | 16:38
zabac kaže:
iPad moze mjenjati komp. To ovisi o nacinu koristenja i potrebama. Ako radis inzenjerski posao iPad moze dopunjavati MBP. Ako je uredski posao, onda sigurno moze konkurirati prijenosniku.
Vjerojatno imaju spreman OSX (macOS) za iPad jer su navodno nadjeni dijelovi IOS-a u ovom zadnjem OS-u.

Za mene teško može zamjeniti računalo jer se bavim inženjerskim poslom. Puno je razloga zašto mi iPad ne može zamjeniti računalo, jedan od je - nemogućnost pristupa file sistemu iOSa - a to mi treba za smisleniju organizaciju workflowa, aplikacije koje i postoje za iOS su u pravilu jednostavnije od onih za računalo, itd, itd...

Bude li nešto nalik OSXu za iPad uzimam ovaj 12.9" onda bez razmišljanja jer onda može biti i nešto konkretnije od tableta. Ovako kao sami tablet, nisam još siguran.
08.02.2017 | 17:50
ITStig, imaš na Jabučnjaku odličan i opširan prikaz tog iPada iz ruku našeg elokventnog GP-a, pa pročitaj:

www.jabucnjak.hr/clanci/ipad/dudlanje-na-koljenima.html
08.02.2017 | 19:51
Riba kaže:
ITStig, imaš na Jabučnjaku odličan i opširan prikaz tog iPada iz ruku našeg elokventnog GP-a, pa pročitaj:

Pročitao, hvala ti za link. Da sam umjetnička duša, nebi previše razmišljanja bilo. Idem za vikend malo put sjevera, pa ću svratit u neki MediaMarkt, Saturn ili nešto, pogledat i odlučit/kupit.

Samo važem odluku zbog težine i dimenzija.
08.02.2017 | 20:26
ITStig kaže:
Riba kaže:

Pročitao, hvala ti za link. Da sam umjetnička duša, nebi previše razmišljanja bilo. Idem za vikend malo put sjevera, pa ću svratit u neki MediaMarkt, Saturn ili nešto, pogledat i odlučit/kupit.

Samo važem odluku zbog težine i dimenzija.

meni tezina i dimenzije ne bi bile problem, ako imas laptop i ako je slicne velicine onda mozes i ipad tako nositi imas onih sleevea (ako sam dobro rekao) kao sto imaju za macbook air i slicno
to je samo moje skromno misljenje
08.02.2017 | 22:25
Uzmi MacBook, to je iPad s tipkovnicom.
09.02.2017 | 10:30
gladhr2 kaže:

meni tezina i dimenzije ne bi bile problem, ako imas laptop i ako je slicne velicine onda mozes i ipad tako nositi imas onih sleevea (ako sam dobro rekao) kao sto imaju za macbook air i slicno
to je samo moje skromno misljenje

Mišljenje ti je na mjestu Najviše imam dilemu zbog korištenja doma dok odmaram i u krevetu prije spavanja, za nosit okolo ne toliko.

zabac kaže:
Uzmi MacBook, to je iPad s tipkovnicom.

Plan je da uzmem iOS uređaj, jer koristim iPade godinama i za relaksaciju i konzumaciju sadržaja ne bih mijenjao iPad Macbookom jer unatoč nedostacima iOSa puno koristim iPad. Odgovara mi touch screen i jednostavnost iOSa za dosta stvari (osim za rad).

Javim dojmove i rezultate idući tjedan. Bliže sam zasad da ga uzmem. Ako se ne naviknem, naći će svrhu u kuhinji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 minuta
  • Djuro genijalac: Eto, i to se događa (koji click-bait..! LOL)
  • Djuro genijalac: [link]
  • Riba: Skinuo, tnx!
  • Soffoklo: Odličan app koji je puno informativniji od Activity Monitora, a dev je tvorac originalnog Windows Task Manager - [link]
  • Krehacro: Na kraju uzeo garmin venu 4
  • Gjuroo: RIP
  • Pongy75: RIP Bare - Napustio nas je jedan od najvećih
  • Yonkis: RIP Goran Bare
  • Riba: Pomalo, sutra tek idem po G5. :)
  • markoveic: riba, kako radi Morphos?
  • Riba: Cider!
  • smayoo: Živ ti nama bio još 100 godina! :)
  • markoveic: nakon xx godina navartio da vidim dal ste zivi, i zivi ste.... Evo mene molji ljudi dosa san vam na bevandu...sok od jabuke :)
  • Borisone: MBA13 M4 u oglasniku ako nekom treba povoljno.
  • dpasaric: Godišnjica smrti Jobsa, preko milijun ljudi je do sada ostavilo poruku na stranici koju Apple i dalje održava: [link]
  • Soffoklo: Vše o svemu ovdje - [link]
  • Soffoklo: CoreGraphics propust, za koji je objavljen PoC s malicioznim PDF-om, zakrpan je u iOS-u/iPadOS-u 26.7.1, macOS-u Tahoe 26.7.1 i Sequoia 15.8.1.
  • Junuz: Yonkis, dobro je dok te neupozorava.Znači da si vitalan pa sva 4 parametra
  • Junuz: Yonkis, nemožeš zanemariti poruke ove vrste, iskaču upozorenje.Medicinski gledano to ti je defacto massimo.Da nedetaljišem da je gps valjda stalno upaljen, nema veze zgrada drveće itd pogotovo u poređenju sa amazfit i xiaomi do trex 2 koje sam imao.Meni nesmeta puniti naveče pred spavanje.Ostalo procijeni sam.
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO