iPad Air
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Air

18.11.2013 | 01:09
Zdravac kaže:
Da, vjerujem da je super. Zanima me baterija u odnosu na prethodni model, ali u normalnom korištenju. S obzirom na procesor, teško mi povjerovati da traje jednako ko prošli model.

@stefanjos
Kod mene još nijedan tablet nije došao na red. Ali kad bude, to će sigurno biti iPad. Po kvaliteti mu jednostavno nema konkurencije.

Tako je. Jednostavno najbolji. Ima konkurenciju no i dalje najbolji. Meni barem
Baterija traje jednako, ako ne i neznatno dulje nego na iPad2 sa iOS6. Koristim svoj svaki dan (fb, safari, emails, iBooks, YouTube, večernji, jutarnji, flipboard, cineplayer, simpsons...) i traje po 5 dana na jednom punjenju. A uključeni su mi svi alerti, Location services. Ništa nisam posebno isključivao nakon prvog paljenja.
18.11.2013 | 01:21
Borisone kaže:
Danas skoknuo do Trsta uzeti iPad Mini po ovoj novoj cijeni od 289 Eur.
Pored njega stajao Air. Nakon 2 minute bio sam lakši za 479 Eur.

Tako treba

Prevagnula retina i fascinantna lakoća (naspram originalnog i prastarog iPad-a). 478g mi se čini vrrrrrlo blizu Miniju. Onako od oka u mojoj šapi.

Slažem se u potpunosti. Vrlo lagan za držanje u jednoj ruci, dok se drugom tap-a po ekranu. I meni se čini da je težine poput minija. Prvo htjedoh nabaviti ipad mini retinu, no kad primih air u ruku, to je to. Ipak je surfanje webom, čitanje knjiga ugodnije na većem displayu. A sad je i lagan kao mini.

Od dojmova nemam što pametno za podijeliti osim da je Retina+GoodReader totalno zakon za čitanje u fotelji/krevetu.

A tek iBooks ili Kindle app, ili silni magazini u Newsstandu! Cijela nova era digitalnog izdavaštva (British Journal of Photography primjerice). Eto što sve Air pruža-čisti užitak
18.11.2013 | 01:26
drlovric kaže:
Ja se opasno dvoumim izmedju Air i Retine Mini.

Stari Mini sam prodao prije par dana (jako me nervirao taj non-retina screen, neka prica ko sta hoce ja razliku itekako vidim).

Tako da novi tablet ce stici jako skoro, samo dok odlucim sto uzeti

Imao sam istu dvojbu.
Rješenje: sad uživaj u Airu.
Kasnije nabavi i mini retinu

I jedan, a vjerujem i drugi, vrijede.
Air za po doma, mini za on-the-go. A pošto puno putuješ, oba
18.11.2013 | 04:40
Moj Artie, recesija je, globalna kriza, a ti mi bas ne pomazes

Odlucio sam da uzmem Air za kcerku. Ako joj bude prevelik (mada mislim da nece jer je lagan), onda bi joj poslao Mini a ostavio Air meni, tako da tvoja taktika mozda bude i realizirana

Dijete od 6 godina mi kaze "Tata, hocu tablet ko tvoj s jabukom, ovaj moj "enderoid" se non-stop gasi i blokira"

Ima doduse neko smece od 80-ak dolara, da nije steta ako ga i razbije, ali prilicno je indikativno da i djeca znaju sta valja, a nije uopce pod mojim utjecajem...
18.11.2013 | 07:27
drlovric kaže:
Moj Artie, recesija je, globalna kriza, a ti mi bas ne pomazes

Odlucio sam da uzmem Air za kcerku. Ako joj bude prevelik (mada mislim da nece jer je lagan), onda bi joj poslao Mini a ostavio Air meni, tako da tvoja taktika mozda bude i realizirana

Dijete od 6 godina mi kaze "Tata, hocu tablet ko tvoj s jabukom, ovaj moj "enderoid" se non-stop gasi i blokira"

Ima doduse neko smece od 80-ak dolara, da nije steta ako ga i razbije, ali prilicno je indikativno da i djeca znaju sta valja, a nije uopce pod mojim utjecajem...

Tako treba, neka odmalena "jede" Jabuke. Voće je zdravo, zdravije od slatkiša, posebice Jabuke.
Ne veli se bezveze: an Apple a day keeps the doctor away

Ono malo što sam se družio sa enderoidima, doista trokiraju, štucaju, error ovo error ono. Nije da ne rade, ali kako (anegdota: prvi email klijent koji nije mogao dohvatiti gmail - email app na Kindle Fire HDu - veli "Your email cannot be synced with this server"... trik je ne koristiti @gmail.com nego @googlemail.com - svašta. A "ljuti" konkurent Apple protiv gmaila nema apsolutno ništa - radi savršeno i bez greške i na iPh i na iPadu i na OS X. Da, ipak je to Apple

Tako da iPad mini retinu za kćerkicu svakako (ne želiš valjda da "izgubi" oči na non-retini ).
A jedan Air za tebe... tati treba veće.

Uživajte
18.11.2013 | 11:16
@Artie Znaci ti si se slikao tamo kod ormarica, iso sam u nadi da ce biti neki poveci red pa da imam sto izvijestiti za MacKorisnik. Ali zbog jednog nisam vidio razloga. bez uvrede no
18.11.2013 | 11:57
stefanjos kaže:
@Artie ... bez uvrede no

None taken
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 51 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds