iPad Air
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Air

18.11.2013 | 01:09
Zdravac kaže:
Da, vjerujem da je super. Zanima me baterija u odnosu na prethodni model, ali u normalnom korištenju. S obzirom na procesor, teško mi povjerovati da traje jednako ko prošli model.

@stefanjos
Kod mene još nijedan tablet nije došao na red. Ali kad bude, to će sigurno biti iPad. Po kvaliteti mu jednostavno nema konkurencije.

Tako je. Jednostavno najbolji. Ima konkurenciju no i dalje najbolji. Meni barem
Baterija traje jednako, ako ne i neznatno dulje nego na iPad2 sa iOS6. Koristim svoj svaki dan (fb, safari, emails, iBooks, YouTube, večernji, jutarnji, flipboard, cineplayer, simpsons...) i traje po 5 dana na jednom punjenju. A uključeni su mi svi alerti, Location services. Ništa nisam posebno isključivao nakon prvog paljenja.
18.11.2013 | 01:21
Borisone kaže:
Danas skoknuo do Trsta uzeti iPad Mini po ovoj novoj cijeni od 289 Eur.
Pored njega stajao Air. Nakon 2 minute bio sam lakši za 479 Eur.

Tako treba

Prevagnula retina i fascinantna lakoća (naspram originalnog i prastarog iPad-a). 478g mi se čini vrrrrrlo blizu Miniju. Onako od oka u mojoj šapi.

Slažem se u potpunosti. Vrlo lagan za držanje u jednoj ruci, dok se drugom tap-a po ekranu. I meni se čini da je težine poput minija. Prvo htjedoh nabaviti ipad mini retinu, no kad primih air u ruku, to je to. Ipak je surfanje webom, čitanje knjiga ugodnije na većem displayu. A sad je i lagan kao mini.

Od dojmova nemam što pametno za podijeliti osim da je Retina+GoodReader totalno zakon za čitanje u fotelji/krevetu.

A tek iBooks ili Kindle app, ili silni magazini u Newsstandu! Cijela nova era digitalnog izdavaštva (British Journal of Photography primjerice). Eto što sve Air pruža-čisti užitak
18.11.2013 | 01:26
drlovric kaže:
Ja se opasno dvoumim izmedju Air i Retine Mini.

Stari Mini sam prodao prije par dana (jako me nervirao taj non-retina screen, neka prica ko sta hoce ja razliku itekako vidim).

Tako da novi tablet ce stici jako skoro, samo dok odlucim sto uzeti

Imao sam istu dvojbu.
Rješenje: sad uživaj u Airu.
Kasnije nabavi i mini retinu

I jedan, a vjerujem i drugi, vrijede.
Air za po doma, mini za on-the-go. A pošto puno putuješ, oba
18.11.2013 | 04:40
Moj Artie, recesija je, globalna kriza, a ti mi bas ne pomazes

Odlucio sam da uzmem Air za kcerku. Ako joj bude prevelik (mada mislim da nece jer je lagan), onda bi joj poslao Mini a ostavio Air meni, tako da tvoja taktika mozda bude i realizirana

Dijete od 6 godina mi kaze "Tata, hocu tablet ko tvoj s jabukom, ovaj moj "enderoid" se non-stop gasi i blokira"

Ima doduse neko smece od 80-ak dolara, da nije steta ako ga i razbije, ali prilicno je indikativno da i djeca znaju sta valja, a nije uopce pod mojim utjecajem...
18.11.2013 | 07:27
drlovric kaže:
Moj Artie, recesija je, globalna kriza, a ti mi bas ne pomazes

Odlucio sam da uzmem Air za kcerku. Ako joj bude prevelik (mada mislim da nece jer je lagan), onda bi joj poslao Mini a ostavio Air meni, tako da tvoja taktika mozda bude i realizirana

Dijete od 6 godina mi kaze "Tata, hocu tablet ko tvoj s jabukom, ovaj moj "enderoid" se non-stop gasi i blokira"

Ima doduse neko smece od 80-ak dolara, da nije steta ako ga i razbije, ali prilicno je indikativno da i djeca znaju sta valja, a nije uopce pod mojim utjecajem...

Tako treba, neka odmalena "jede" Jabuke. Voće je zdravo, zdravije od slatkiša, posebice Jabuke.
Ne veli se bezveze: an Apple a day keeps the doctor away

Ono malo što sam se družio sa enderoidima, doista trokiraju, štucaju, error ovo error ono. Nije da ne rade, ali kako (anegdota: prvi email klijent koji nije mogao dohvatiti gmail - email app na Kindle Fire HDu - veli "Your email cannot be synced with this server"... trik je ne koristiti @gmail.com nego @googlemail.com - svašta. A "ljuti" konkurent Apple protiv gmaila nema apsolutno ništa - radi savršeno i bez greške i na iPh i na iPadu i na OS X. Da, ipak je to Apple

Tako da iPad mini retinu za kćerkicu svakako (ne želiš valjda da "izgubi" oči na non-retini ).
A jedan Air za tebe... tati treba veće.

Uživajte
18.11.2013 | 11:16
@Artie Znaci ti si se slikao tamo kod ormarica, iso sam u nadi da ce biti neki poveci red pa da imam sto izvijestiti za MacKorisnik. Ali zbog jednog nisam vidio razloga. bez uvrede no
18.11.2013 | 11:57
stefanjos kaže:
@Artie ... bez uvrede no

None taken
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO