Spotify/Epic presuda --> iphone bez reklama?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spotify/Epic presuda --> iphone bez reklama?

• kupus
  • Posjetitelj
08.03.2024 | 19:00
Ako sam dobro razumio, druge trgovine aplikacijama dolaze na ios zajedno s ios17.4.

Znači li to da konačno možemo sanjati o safariju bez reklama?
08.03.2024 | 19:26
Već sad (sa 17.4) imaš Brave, koji ti omogućava surfanje (i mobilni YouTube) bez reklama, i možeš ga postaviti kao defaultni program za hiperlinkove.
08.03.2024 | 19:55
Mislim da je safari bez reklama san koji je vec dosanjan. App store je pun ad blockera, ja npr koristim wipr.
  • kupus
  • Posjetitelj
08.03.2024 | 20:14
Hvala, brave se čini odličan. wipr se plaća, pa ću s tim radije pričekati nakon liberalizacije. zašto dati appleu, ako ne moraš
08.03.2024 | 20:20
Brave radi super na PC-u, a možeš ga i sinkronizirati sa Brave-om na iPhone-u.
08.03.2024 | 20:22
kupus kaže:
Hvala, brave se čini odličan. wipr se plaća, pa ću s tim radije pričekati nakon liberalizacije. zašto dati appleu, ako ne moraš

Sta bi to bilo "liberalizacija"?

Piratske app na iPhone?
  • kupus
  • Posjetitelj
08.03.2024 | 20:31
Nisam mislio na to, već na činjenicu da će izdavač wipra nakon liberalizacije moći prodavati isti taj wipr na svom siteu (ili svom storeu), te će svih 2 dolara ići njemu.
08.03.2024 | 21:54
I onda ce se programi bez kontrole moci instalirati na telefon i naseliti maliciozni kod a EU ce moci na svaki telefon ugraditi sto god hoce mimo Applea.
Ovo nije liberalizacija, vec porobljavanje.
Zasto korisnici ne mogu odluciti zele li ili ne zele “liberalizaciju”?
Ovo je cisti komunizam, briselski seronje odlucuju sto je dobro za nas, a u stvari znamo da ih nije briga osim za vlastitu guzicu.
08.03.2024 | 21:59
Ti si bas nesto gadno pobrkao.
08.03.2024 | 22:01
Zar će zabraniti korisnicima da i dalje instaliraju aplikacije preko App Storea ako to žele?
08.03.2024 | 22:06
jura22 kaže:
I onda ce se programi bez kontrole moci instalirati na telefon i naseliti maliciozni kod a EU ce moci na svaki telefon ugraditi sto god hoce mimo Applea.
Ovo nije liberalizacija, vec porobljavanje.
Zasto korisnici ne mogu odluciti zele li ili ne zele “liberalizaciju”?
Ovo je cisti komunizam, briselski seronje odlucuju sto je dobro za nas, a u stvari znamo da ih nije briga osim za vlastitu guzicu.

@jura22 Pa nitko te ne tjera da instaliraš sa tih non-apple storea, i dalje će postojati AppStore. Sve čisto.
09.03.2024 | 05:39
@Yonkis, ne tjera mene, ali sada ce biti lakse ugurati programe u telefon koje ne zelis.
Piratskih programa ce biti more.

Apple je prijetnja, dok je prekomjerna kupnja cjepiva humanitarni cin.
09.03.2024 | 12:13
Ljudi mislim da ste malo pobrkali stvari. Ako sam dobro ispratio Apple i dalje nece dozvoliti sideloading, znaci nista od instaliranja aplikacija direkt sa neke web stranice. Developeri ce samo moci prodavati pretplate i slicno (tzv. In-app purchase) na svojoj web stranici i 3rd party stranama.
Ono sto ce Apple dozvoliti (zapravo mora, ne da hoce) je 3rd party app store. A i za to su stavili toliko zahtjevne uvjete da imam osjecaj da ce proci godine prije nego se prvi takav app store pojavi.
09.03.2024 | 13:48
Prvi alternativni AppStore za iOS je već najavljen: SetApp od MacPaw-a
09.03.2024 | 15:42
Program je potencialno opasan ako moze uci u telefon mimo Apple provjere.
Vidjeti cemo da li ce biti tako ili ce staviti ogranicenje i platiti globu.
09.03.2024 | 15:58
m@xym kaže:
Prvi alternativni AppStore za iOS je već najavljen: SetApp od MacPaw-a

Da li to znači da će, recimo KODI moći biti ponuđen u tom Store-u? I da ćemo ga normalno moći instalirati i koristiti? (kodi sam uzeo za primjer)

Hoće li i TVOS dobiti mogućnost alternativnog Store-a?
09.03.2024 | 18:10
Drago mi je za SetApp, ali to nije alternativni AppStore.
Kao prvo oni samo nude aplikacije koje imaju u svojoj pretati. Tehnicki mozda bi to i mogli nazvati AppStore sa subscription only modelom, ali meni osobno to nije to.
A kao drugo, sa tehnicke strane to nije alternativni AppStore, ne mogu 100% tvrditi jer nisam nigdje uspio naci neki “whitepaper”, ali po opisu i uputama sa njihove stranice meni se tu cini da samo koriste neki od novih API-ja za alternativne payment methods ili nesto slicno.
09.03.2024 | 19:03
Nije ovo što Jura kaže bez vraga, naime Apple je već imao prve pravne borbe sa sustavom u Velikoj Britaniji gdje su tražili od njih da dozvole instalaciju (ili čak da dolazi preinstalirano) neki njihov vladin softver, znači totalno neka Big Brother spika. Apple je, koliko pratim, s odvjetnicima to zaustavio za sada, ali očigledno postoji takav tip pritiska.

Jesam za otvorenost, ali treba biti oprezan.
09.03.2024 | 20:05
Puni ljudi je na telefone u koroni instaliralo onaj program za kovid potvrdu. Svasta se dalo kroz njega uvaliti u telefon i svasta iz telefona izvuci.
09.03.2024 | 20:34
@Zdravac,

Ne znam za detalje, ali aplikacije će svakako morati ispunjavati određene kriterije postavljene od strane Apple-a i vjerojatno će moći koristiti samo službene API-je (bez "kemijanja" kojim bi se mogli zaobići sigurnosni protokoli OS-a).

Pri tome, naravno, Apple neće biti odgovoran ako aplikacija ne radi kako treba, a isto tako, te aplikacije neće moći koristiti neke od iOS pogodnosti (koje su implementirane kroz AppStore) kao npr. Family Sharing.

O nekakvim piratskim aplikacijama (plaćenim aplikacijama sa službenog AppStore ponuđenim bez plaćanja) ili raznim utility aplikacijama za koje je potreban jailbrake, svakako nema ni govora.
  • kupus
  • Posjetitelj
10.03.2024 | 18:52
Sve si rekao zabac, ta aplikacija je bila na storeu. Isto tako, bila je i velika "afera" s 3rd-party weather appom ne-toliko davno, znači taj argument ti ne stoji.

Ovo sto je maksimilijan napisao ima smisla, takvo što i ja očekujem. Plus ono standardno, ako hoćeš i na našem storeu, onda cijena mora biti ista i slične fore.
11.03.2024 | 12:29
Kako sam obiteljski doktor za troubleshootanje iOS/iPadOS i inih Apple stvari u obitelji, sa veseljem iščekujem instalacije sa alternativnih storeova i njihove probleme kako bih se uhvatio u koštac sa tim aplikacijama. Naravno, ovo je bio sarkazam.
Uopće nisam za te druge storeove i instaliranje app sa njih. Pitanje je podrške za te aplikacije i sl.
Kad smo već kod aplikacija a na temu Spotifya, evo jedne (meni odlično odrađene) aplikacije ako je netko zainteresiran: demus.app/ aplikacija koja povlači muziku/videe sa YT (a lyrics sa Genius web stranice) i može se linkati sa YT accountom i LastFM scrobblerom (ako to netko koristi) i ima dobre mogućnosti.
Iskušao sam je pa ako ima ljubitelja slušanja glazbe, može isprobati.
  • kupus
  • Posjetitelj
11.03.2024 | 15:26
Dobar je YT, ali Spotify se plaća radi algoritama.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO