IOS 15
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

IOS 15

02.11.2021 | 14:24
Molim pomoć

Prvo ispucavanje......

Zbog jedne aplikacije sam odlučio napraviti update sa 13 na 15, a to se na kraju pokazalo kao šamar samo takav.
Taj ios15 je toliko nazadno smeće, da to valjda svijet nije dovoljno svjedočio.
Koja neodgovarna, nestručna i nepismena budala je uopče dopustila da takav update vidi svijetlo dana. Tog stručnjaka bi ja i sudski gonio, koliku štetu je napravio. Totalno su mi se srozali u očima. Nikada, ali baš nikada nisam doživio ovakvo loše iskustvo sa updejtom kao sada. Nakon što sam se ispucao, ukratko ću opisati što se događa.

A sada simptomi.....

iPhone XS 256Gb

1. Osjetljivost ekrana na zoom in/out se svela na faking srednji vijek. To je na granici neupotrebljivog. Više ne funkcionira, nego što funkcionira. Da li itko ima takvih nuspojava ili sam ja baš toliki baksuz?
2. Postavke jezika za aplikacije ne funkcioniraju. Porihtam jezik za app i u nekim neodređenim intervalima opet jezik stavlja pod defaultni (engleski). Nikada do sada takvih situacija, stime da naglašavam da mi je ios na engleskom, ali neke app-ove ipak želim na HR.
3. Zaštekava na momente

Izdvojeno......

Interfejs kamere su usrali do neviđenog bola. Bljuje mi se od toga.
02.11.2021 | 20:50
Sigurno fejzbuk rado bezprijekorno?
02.11.2021 | 21:22
Jesi ponovno napravio restart?
02.11.2021 | 22:27
Hm, stavio sam iOS 15 dosta rano, obično čekam, i priznajem da sam imao AirTag problem koji sam opisao, znači morao sam ga ponovo prijaviti, to je bio kasnije dokumentirani bug i sada su to sredili.

Ove druge opisane probleme nisam sreo, ali možda ne koristim uređaj na isti način kao ti.
02.11.2021 | 22:33
jzelko kaže:
Jesi ponovno napravio restart?

Jesam. I ne pomaže
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.11.2021 | 07:36
Meni na XR-u 64GB sve radi kako treba, to je generacijski isti uređaj.

Radi i na 12 64GB, tu čak i 5G ulovim negdje... ali ja sam cijepljen sa 2 doze pa me to ne čudi.

Inače, vani je 15.1 koji je pokrpao nešto bugova, pa daj vidi hoće li to pomoći:

support.apple.com/en-us/HT212788
03.11.2021 | 07:55
Taj sam i nadogradio. Malo sam googlao i ispada da nisam jedini koji ima problem sa osjetljivošću ekrana.
Vidjet ću što će biti kada primim dvije doze. Možda se neće ništa popraviti sve do boostera.
03.11.2021 | 17:14
Sad sam gledao na iPhone X i na iPhone 12, mi nudi samo update na 14.8.1. Ili misle da sam još u Indoneziji, ili misle da sam preglup za iOS 15, pa sam za sad lišo prošao ?
03.11.2021 | 18:29
Meni isto još ne nude iOS15
Pretpostavljam da imaju neki kakav-takav AI s one strane pa prate navike korisnika, a za mene su do sad mogli skužiti da s vrlo velikom odgodom radim update
03.11.2021 | 18:45
Meni na novi SE II, prije nekoliko dana ponudilo nadogradnju. Nadogradim ako budem morao !
03.11.2021 | 19:02
smayoo kaže:
Meni isto još ne nude iOS15
Pretpostavljam da imaju neki kakav-takav AI s one strane pa prate navike korisnika, a za mene su do sad mogli skužiti da s vrlo velikom odgodom radim update

Vrijedi i za Cariblanca

U Softvare update skrolajte pri dnu. Tamo je iOS 15.

Po novome više nečće silovati na update kao prije, nego samo ako želiš
03.11.2021 | 19:39
A. Hvala na info.
04.11.2021 | 14:06
JOHN kaže:

1. Osjetljivost ekrana na zoom in/out se svela na faking srednji vijek. To je na granici neupotrebljivog. Više ne funkcionira, nego što funkcionira. Da li itko ima takvih nuspojava ili sam ja baš toliki baksuz?

nije nestala osjetljivost nego je onaj OCR ukljucen i on ceka da prvo tekst nekakav selektiras, zato te zeza. kad je normalna slika onda radi normalno sve, ali kad je nekakav tekst na slici onda on prvo ceka da nesto copy pejstas i zato je to tako. bar je meni bio takav slucaj.
04.11.2021 | 18:30
Gdje bi se to moglo isključiti? Pod Safari to ne nalazim
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.11.2021 | 18:34
JOHN kaže:

Settings -> Camera -> Show Detected Text ?
04.11.2021 | 18:56
Daddo kaže:
JOHN kaže:

Settings -> Camera -> Show Detected Text ?

Mene muči zoom u safariju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds