Par nepoznatih vezano za iOS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Par nepoznatih vezano za iOS

16.02.2013 | 03:40
Molim moderatora da promjeni naziv teme ukoliko ovaj ne odgovara (ni sam nisam znao kako je nazvati).

Dakle nemam nikakav problem (kuc,kuc) nego imam par pitanja vezanih za iOS aplikacije:

-Da li se može kako očistit "cash" od aplikacija, znači twiter koji je težak 27,2 MB kod mene je porastao na 329 MB?
-Aplikacije koje sada imam na iPhone moći ću instalirati i na iPad(ubrzo ga uzimam)ukoliko se ulogujem sa istim apple ID, tačno?
-Aplikacije koje imam instalirane na iPhone, ukoliko ih trenutno obrišem (naravno redovno radim backup) da li ću ih ponovo moći instalirati bez da ih plaćam (neke su skinute dok su bile free)?
-Koliko otprilike iznosi MB backup na icloud? Da li on prebacuje bukvalno sve aplikacije i muziku s telefona ili samo informacije o njima pa ih se kod restora ponovo downloda sa iTunesa? Slab mi je upload kao i kod većine pa me zanima?

Imao sam još jedno pitanje ali sam zaboravio:laugh: kad se sjetim stavim i njega u ovu temu
16.02.2013 | 05:19
1. Ako imaš jailbreak onda imaš app icleaner, odličan za čišćenje memorije
2. Točno
3. Naravno, jednom platiš imaš zauvijek
4. Meni zauzima oko 300-500 MB, a on ti samo kontakte prenese i slične takve podatke, i postavke, app ti itunes prebaci kad i spojen kao kad ih skida.

16.02.2013 | 05:49
Pozdrav, pokušat ću ti odgovoriti na barem neka pitanja.
1. Za ovo ne znam ni sam, valjda će ti odgovor dati netko drugi.
2. Na tvoj Apple ID vezane su sve aplikacije koje si ikada skinuo s Apple Store-a, bile one free ili ne. Prema tome, ne samo da ćeš ih moć koristiti na iPad-u, već i na iPodu, drugom iPhoneu i tako dalje. Jedino što će ti aplikacije koje nisu rađene baš za iPad biti male, a uvećat će ti se kada stisneš 2x na donjem desnom dijelu prozora. Uglavnom, ako želiš upotpunosti iskoristiti iPad, kupovat ćeš ili na neki drugi način (jailbreak) nabavljati HD ili "for iPad only" appove.
3. Uvijek možeš instairati jednom plaćene aplikacije na neki novi, drugi uređaj.
4. E ovo ti ovisi. Osobno imam 15 GB na iCloudu pa je logično da mi samo fotke zauzimaju oko 3 gige. I iCloud će ti vratiti postavke na imenik, notes, mail, kalendar, podsjetnik i iWork ako imaš Keynote, Pages ili Numbers app instaliran.
Ostalo ne dira...
16.02.2013 | 08:46
theblack4 kaže:
2. Točno
4. Meni zauzima oko 300-500 MB, a on ti samo kontakte prenese i slične takve podatke, i postavke, app ti itunes prebaci kad i spojen kao kad ih skida.

Ako nemaš iPhone, onda to ne možeš raditi.
16.02.2013 | 11:39
OK, hvala.

Potvrđeno mi je ono što me zanimalo. Sad me još samo zanima kako obrisati cash? Nemam jailbraikan uređan:( Ostaje mi metoda da obrišem app pa da ga ponovo instaliram
16.02.2013 | 14:30
zabac kaže:
theblack4 kaže:
2. Točno

Ako nemaš iPhone, onda to ne možeš raditi.

HAHAHAHA dobra!

RnR - ne znam dobar način ali jedini koji je meni oslobodio više od 1GB memorije je RESTORE bio...
16.02.2013 | 14:49
@RnR:

Ako vec nemas JB (sto mi je fakat cudno ), onda si instaliraj ovaj software:

www.imobie.com/phoneclean/

Radi odlicno, imas ga za Mac i Win. Iznenadit ces se koliko smeca pocisti sa mob...

Nadam se da ce to rijesiti tvoj problem
16.02.2013 | 15:31
Nemam JB, nije mi trebao(barem do sada), sve fino funkcionira,telefon otkljucan na sve mreze....ne da mi se zafrkavat, to sam radio jedno vrijeme na androidu pa se vratio na stock.
Evo sad sam instalirao ovaj phoneclean, nadam se da nece pobrisat ono što nebi trebao
16.02.2013 | 15:49
ne znam zasto bi brisao cache koji ti ubrzava radnju na mobitelu? Kad pobrises cache onda ti iOS opet mora napraviti cache da bi ti brzo reagirao. Tako samo ides u krug. Eventualno to moze koristiti kad imas neki app crash. Na tvom mjestu to ne bi radio.
16.02.2013 | 17:14
Zmijutin kaže:
ne znam zasto bi brisao cache koji ti ubrzava radnju na mobitelu? Kad pobrises cache onda ti iOS opet mora napraviti cache da bi ti brzo reagirao. Tako samo ides u krug. Eventualno to moze koristiti kad imas neki app crash. Na tvom mjestu to ne bi radio.

Ne razumiješ. Hoće pobrisati cache i onda na brzinu napuniti memoriju do vrha tako da telefon ne bi morao kaširati ponivno jer neće imati mjesta.
19.02.2013 | 12:41
Pomoglo mi je ovo od @drlovrica , instalirao pa ga ovaj programčić preskenirao i obrisao nekih skoro 700MB, najviše se nakupilo twitter,viber, youtube...

Za svaki slučaj odradite backup prije ovoga, mada nije bilo nikakvih problema osim što je potrajalo malo ovo skeniranje i brisanje.

Hvala
08.03.2013 | 12:04
Sjetio sam se šta sam htjeo pitati

Ovako, interesuje me podešavanje iMessages.
Što se tiče iMessages aktiviran mi je, uključeno je send as SMS , a pod send&recive imam dvije adrese (mail i broj telefona) i start new conversations : štrihiran je broj telefona.

Sad ono što mene interesuje: Kada uđem u Messages, imam osobu XY dva puta, jedan puta sa zelenim balončićima (SMS) a drugi puta sa plavim balončićima (iM), nemam da mi je sve pod jednim i da je (zeleno-plavo), kada uđem u plave balončiće i pošaljem poruku ona ne ode kao zeleni ukoliko nema interneta (ja ili osoba koja prima) neko stoji kao ne poslana? Kako to ispraviti?
08.03.2013 | 12:49
Nema se tu što ispravljati. Ako šalješ poruku nekome i odabereš tel. broj, a ne mail adresu onda će i zeleni i plavi balončići biti skupa u istoj konverzaciji samo ovisno kako su poslane. Ukoliko šalješ poruku na tel. broj i ona ne može proći kao iMessage onda će ići automatski kao običan SMS ako je u postavkama tako navedeno, a ako nije, može se i ručno tako da tapneš plavi baločić poruke i sačekaš da ti ponudi opciju slanja kao običan SMS.

Naravno, ako istoj osobi šalješ poruke na mail adresu, onda će se to prikazati kao druga konverzacija od one poslanih na tel. broj bez obzira što se radi o istom kontaktu. Te ako ne može stići primatelju neće ti nuditi da pošalješ kao SMS, već kao e-mail na odabranu e-mail adresu.

Na iPhoneu je najbolje i dovoljno odabrati samo broj za primanje i slanje iMessagea i nije potrebno odabrati dodatnu mail adresu, osim ako se ne želi na više uređaja u isto vrijeme primati poručice u kojem se slučaju na svima odabere ista mail adresa.

Dakle, iMessage će proći kao običan SMS kad ne može drukčije samo ako se šalje na Tel. broj što je sasvim normalno jer obični SMS ide samo na tel. broj mobitela, a ne ide kao mail poruka na mail adrese.
08.03.2013 | 15:01
Hvala, znači da uklonim, tj. odštrihiram mail adresu.
09.03.2013 | 11:42
Da, na iPhoneu nije potrebno štrihnuti e-mail adresu jer je dovoljan broj, dapače, tako će se iMessage i ponašati kako je predviđeno tj. slati iMessage kad god je to moguće, a SMS kad nije. E-mail adrese su predviđene za ostale uređaje kako bi bili u mogućnosti koristiti poručice i na njima. Ja na iMacu, MacBooku i iPadu imam također omogućen iMessage, s time da svaki ima svoju mail adresu, pa poruku primim samo na onom na koji je poruka adresirana. Ali moguće je i na svima postaviti istu e-mail adresu pa će onda poručice dolaziti istovremeno na sve uređaje s tom adresom. Dakle, sve ovisi o tome što želimo.
10.03.2013 | 00:55
Sad sam se skroz pogubio u ovom iMessages odštrihirao sam mail, ostao je samo broj telefona. Problem koji se javlja : Sada kad hoću poslat poruku (SMS,iM) odem u kontakt osobe koja koristi također iM i kod odabira kliknem broj telefona i poruku mi šalje kao SMS a ne kao iM. Nemogu posalt iM dok mi ta osoba prva ne pošalje pa onda se mogu nastaviti dopisivati

PS: Imam problem, ne želi mi uploadovat sliku, evo ovako link na dropbox

https://www.dropbox.com/s/qh76v10wa5klrig/sss.jpg
https://www.dropbox.com/s/2e3wce3jt3zo27u/sssss.jpg
Prilozi:
10.03.2013 | 16:50
Jel u pitanju samo jedna osoba ili više njih? Ako je jedna kako znaš da je kod nje sve namješteno kako treba? Jel ta osoba kojoj šalješ iMessage uopće ima Apple uređaj ili neki drugi? iMessage radi samo za Apple uređaje kako i piše. Iz slika kod tebe je sad sve namješteno kako treba biti.
10.03.2013 | 20:32
Ma ima iPhone nisam toliko lud. Vjeruj da je i meni to palo na pamet (kako je poštimano kod nje), ja sam i taj drugi telefon naštimao
Obično kontaktiram preko vibera (u užem društvu su prisutne razno razne platforme)što se tiče ovih besplatnih servisa tak da i ne znam ko šta ima, ali ova osoba ima iPhone 100%

Sad sam provjerio, kod nje dolazi sve u jedan (SMS i iM) ali ne znam kako je naštimano (večeras podesim postavke ovako kao kod sebe pa probam
11.03.2013 | 00:09
Eh ovako, provjerio sam drugi telefon i: bio je štrihiran samo mail a ne i broj telefona, promjenio sam to stavio kao i kod sebe (kako ti kažeš ispravno) i šta se desilo.
Sad su mi poruke sve u jednom onom đavolu i SMS i iM, međutim problem je sljedeći.
Kada ja započnem text konverzaciju, odem na kontakt i send message poruka mi ode kao SMS:angry: osoba mi odgovori i njoj je iM i kad ja nastavim kontakt idu iM.
Kada ta osoba zabočne konverzaciju, ide iM a ne SMS???
Photo_10.jpg

PS:jesam cenzuriso
11.03.2013 | 11:25
Ufff, čovječe, cjepiš dlake. Sve ti to ide preko Apple servera, a za prvu tvoju poručicu najvjerojatnije još nije znao da je tvoj primatelj dostupan za iMessage preko broja pa je poruka poslana kao SMS. Želiš li ga prisiliti da šalje iMessage onda isključi "Send as SMS" pa će uvijek forsirati iMessage, a onda ako ti vidiš na nije prošlo uvijek možeš tapnuti plavi balončić i držati dok ti ne ponudi da pošalješ kao SMS i to je to.

Uostalom pretpostavljam da je to bila samo jedna poručica, a sad dalje funkcionira kako treba zar ne? Di skačeš odmah na prvu loptu?

Inače ne funkcionira to baš uvijek onako kako bi željeli. Ima tu puno faktora koji moraju biti zadovoljeni da bi to radilo kako treba, a na koje mi ne možemo utjecati, između ostalog dostupnost Apple servera koji to hendlaju, a onda i pouzdanost mobilne mreže i njezina brzina prijenosa mobilnih podataka ako niste oboje u blizini WiFija itd.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, Ender, jmirakul, Riba, tino1, Anonimci (429)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO