Zaobilazak adminove zaštite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zaobilazak adminove zaštite

14.04.2012 | 13:17
Trenutno sam na poslu u inozemstvu i dobio sam wi fi od firme gdje sad radim.Problem je što njihov admin blokira mnoge stranice,između ostalog warez forume,fejs,pa čak i novine...tak da si ni večernji ne mogu pročitati.Dok sam imao windowse to sam rješavao s programom ultrasurf a sad sam na mac i mislim da nema tog programa za mac?Znam da se može pokušati preko raznih proksija.Pitanje je postoji li nekakav poseban način da se to rješi na mac_u
14.04.2012 | 13:53
I ja na poslu imam zaštitu od "nepoželjnih stranica" u koje je bio uključen i Jabučnjak no ja sam to riješio tako da sam kontaktirao odjel za informatiku u firmi i poslao im popis stranica koje su mi blokirane (a koristim ih ne za posao nego za "khm" kraćenje vremena i informiranje ) i u par minuta su mi Jabučnjak i još par stranica stavili na listu dozvoljenih i omogućili pristup kako meni tako i drugima u firmi

Drugi način je da ukoliko tvoja firma ima proxy preko kojeg ide na net (tako je barem kod mene) saznaš postavke poslužitelja i ulaze alternativnih proxya kojim se koriste admini (moraju ih imati ako primarni-korisnički zablokiraju) i koji (barem kod mene u firmi) nemaju nikakve blokade bilo kojih stranica (meni su nakon par mjeseci provjera omogućili i to, ali se time zbog sigurnosti koristim doista vrlo rijetko) no pitanje je sad koliko je to legalno i dozvoljeno ako ti admini sami ne dozvole pristup preko njih,…

Za programe kojima bih sve to mogao zaobići pod OSX-om ne znam, no osobno te ne bi savjetovao da ih koristiš jer time ugrožavaš sve korisnike u firmi, odnosno kompletnu IT infrastrukturu tako da je bolje da si sam nađeš nekakav alternativni pristup "Večernjem listu" ako baš nemreš bez njega,… no tebi na volju,…
14.04.2012 | 14:05
I ne samo da ugrožavaš sve korisnike u toj firmi tamo, nego i u svim drugim mrežama gdje bi nakon toga koristio Mac, jer su ti programi najčešće prikriveni trojan koji služe tome da se preko tvog računala (čak i kad misliš da si ih deaktivirao/deinstalirao) kanaliziraju razne ilegalne aktivnosti (raspačavanje pedofilnih sadržaja, hackerski napadi na bankarske i ine servere...).

Možeš probati preko nekog web proxyja, npr. kproxy.com, ali vjerojatno su admini (ako znaju svoj posao) i te rupe odavno počepili.

Umjesto da se igraš hakera, napravi lijepo ovo što ti je Bertone savjetovao - obrati se službenom molbom adminu da ti deblokira te i te stranice (večernji, ...). Facebook ti sigurno neće deblokirati jer je po svoj prilici zablokiran jer je previše ljudi previše vremena visilo na njemu. Za warez, naravno, nemoj ni pitati.
14.04.2012 | 14:11
Kupi prjenosnik i uštekaj stick u njega i spaja se na mrežu do mile volje. Kod mene u firmi je gore nego u Kini. Dobro kaj nisu i naše službene stranice zabranjene. Ako me kaj zanima imam iPhone, a sad se spremam i jedan komp osposobiti kako bi se preko njega išlo na net bez restrikcija. LOL
14.04.2012 | 14:44
Prvo da samo dopunim misao od maloprije ma koliko ti možda zvučalo glupo, čudno i neprirodno za jednog hrvata, ali zbog politike moje firme nekad davno dok nisam mogao pristupiti nekim stranicama ili servisima, a koji su mi trebali baš u vezi posla i za posao, ja sam to riješio tako da sam si uzeo mobilni Internet i za obavljanje posla trošio svojih par desetaka kuna mjesečno i nije mi žao zbog toga jer sam si time skratio i pojednostavio vrijeme dolaska do potrebne informacije iako je stav mnogih mojih kolega s posla da je to glupo i da nam je poslodavac trebao to omogućiti,… poanta napisanog je da je moj poslodavac nakon nekog vremena zbog mog stava i razmišljanja meni omogućio traženo i potrebno, a moji kolege su i dalje tamo gdje su bili prije par godina i gdje će vjerojatno i ostati,…

Drugo, ako se baš želiš igrati "hakera" kako bi rekao smayoo, onda za to koristi privatni laptop s nekom distrom linuxa,… naravno to traži znanje i trud jer nije out of box, ali je u tome i smisao bavljenja time, a kad koliko-toliko savladaš gradivo onda ti više neće ni padati na pamet da tako nešto radiš zbog svojih potreba pristupa fejsu u firmi s par stotina ili više tisuća zaposlenika jer postaneš svjestan posljedica,…
14.04.2012 | 16:01
Hvala svima na odgovoru.Trenutno sam na Filipinima u jednoj hidro-centrali ma mi ipak dosta fali večernjak i ostale naše novine.Što se tiče jednog warez foruma,tamo ne mislim niš skidati nego sam dost dugo tamo pa mi fali čet s članovima.Neću se sigurno igrati hakera niti bilo što slično pokušavati,budem probao s nekim proksijem s weba,ako nejde nikom niš.Zanima me još sljedeće,imam i iphone i imam šifru za wi fi,jel se i na telefonu mogu blokirate te stranice?
14.04.2012 | 16:29
@cariblanco
Jesi li ti možda u mjestu Bagio?
14.04.2012 | 23:51
Stranice se ne blokiraju na uređaju, nego na gatewayu lokalne mreže. On niti ne zna da li je neki zahtjev uputio mobitel ili komp. Niti ga je briga.
15.04.2012 | 15:49
Bertone kaže:
@cariblanco
Jesi li ti možda u mjestu Bagio?

LOL kak znaš da sam u Baguio City,ak si i ti tam adresam mi je hambi mansions gilbratar road
15.04.2012 | 16:59

Nisam tamo, ja sam u Hr no svijet je veliko selo pa kad si napisao da si na hidrocentrali na Filipinima, povezao sam dva i dva, nazvao kuma koji mi se pohvalio da baš gušta nekakvo filipinsko pivo i onda se on potom čuo s svojim kumom koji se gle čuda vratio u Hr od tamo malo prije uskrsa,… uglavnom ako imaš mogućnosti čuj se s Rolandom (vjerojatno se poznajete) pošto je bio tamo pa ako se može nekako zaobići admin zaštita, on će znati kako
15.04.2012 | 17:34
Da sve se sazna prek kumovske veze kak ne bi znao ronija,čovjek je zakon.Tvoj kum sigurno pije san miguel pivu,koju i ja sad pijem dok tipkam...ili mu je dofurao red horse koja je puno jača od regularnih piva.
15.04.2012 | 18:44

Mislim da jo bila ova druga, sponimnjao je nekakvih šest i nešto promila, a malo je i mrmljao i zavlačio
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO