UniFi AP AC LR - dodatni ethernet priključak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

UniFi AP AC LR - dodatni ethernet priključak

09.11.2021 | 21:00
@Daddo,

Evo, ja ću ti odgovoriti.

Sve što si rekao, dakako stoji, ali isto tako iz prakse znamo, tj. znam ja, a zna i svatko onaj tko je bio u prilici koristiti "zasexane kablove" (interni termin koji koristimo za takva polu-riješenja), da oni u praksi - rade.
I to u raznim kombinacijama: dva PC-a preko jednog kabela, jedan PC i dvije telefonske linije, čak i u uvjetima kada imaš veliki broj takvih konekcija na jednom mjestu (npr. 50-ak PC-a i isto toliko telefona).

Napomena, tu se nije radilo o konekcijama koje koriste neki veliki bandwidth, i nije im bila kritično to da je kablaža izvedena po strogim standardima.
09.11.2021 | 21:08
jura22 kaže:
Posto se UTP kabel rijedje koristi ono S u nazivu je shielded ili oklopljen. Svaka parica ima metalnu foliju oko sebe.

Zapravo, "S" je shielded, tu se ne radi o foliji, nego o opletu od metalne žice, a "F" je foiled, to je aluminijska folija. Pa je onda S/FTP izvedba gdje je svaka parica ekranizirana svojom folijom, a cijeli kabel opletom.
Brzina ne opada s duljinom (sjeti se TMIL-a), nego gušenje raste s duljinom, pa onda, kako raste gušenje, raste postotak neuspješno prenesenih paketa, pa zato pada i efektivna brzina.
Mi smo u praksi uspijevali postići 100 Mb/s na do 330 m duljine FTP Cat6 kabelom. Ali to je, naravno, van norme.
  • Daddo
  • Posjetitelj
09.11.2021 | 21:11
@m@xym - lako meni za mene. Ja znam što radim kad radim pizdarije. I znam da je to drek rješenje i da je privremeno jer treba proradit za pola sata-sat kako god i radit tjedan dana. Tol’ko će izdržat… taman otišao u Konzum po RJ45. Znam da ću to morat strgat i da će me priključnica s mjerenjem izać 100 EUR.

Netko to takvo proda. I naplati. Debelo. I onda nam po “branši” seru jer to može “susjedov mali”.

I tako u svakoj branši jer “može jeftinije”.
09.11.2021 | 21:16
Slažem se potpuno. Tko angažira takve, nije bolje ni zaslužio. Kad meni netko kaže skupo je, mogu naći duplo jeftinije, ja mu kažem, ima i triput, evo ja ti dam broj. Jer to nije klijent za mene, niti sam ja projektant za njega.
09.11.2021 | 21:38
Daddo kaže:
I tako u svakoj branši jer “može jeftinije”.

Naravno da uvijek postoji jeftinije rješenje, ali isto tako uvijek važi ona: "koliko para - toliko muzike".

Ovo kod mene je bio "in-house job" i trebalo je problem riješiti "jučer" i "za 0 Kn", ma čista klasika, na razini "Zameo ih vjetar" ili "Orkanski visovi". 8-)

smayoo kaže:
Mi smo u praksi uspijevali postići 100 Mb/s na do 330 m duljine FTP Cat6 kabelom. Ali to je, naravno, van norme.

To ne da je van norme, nego je dostignuće par excellence.

Ne znam kako stoji stanje sa gigabitnim mrežama, ali još u vrijeme Cat5 i 10/100 brzina, sve preko 100 metara je izvan norme. Token-ring mreža na 16 Mbit mi je radila na kabelu od 120 m, a Ethernet 10/100 je nekad znao štekati i na 80 metara dužine, a najveća dužina na kojoj je veza radila je bila negdje oko 110 metara.
10.11.2021 | 20:12
smayoo kaže:
shema.png

Evo, tako to trebaš izvesti. Plavo i crveno su ethernet patch kabeli, a nacrtani su plavo i crveno da ti bude jasno koji kamo ide (plavi za internet, crveni za maxtv). Jer moraš na oba splittera potrefiti jednako. Ako ne potrefiš, neće ti ništa raditi (ni pristup internetu preko wifi ap, ni maxtv)

Moze li molim Vas link splittera koje treba kupiti da ovo radi? Nisam uspio pronaci takav na kojem bi ovo radilo da ima kupiti kod nas na webu ni u Zadru.
10.11.2021 | 23:58
Ovo djeluje solidne kvalitete izrade. I dostavlja se u Hrvatsku. To je par (dakle naručuješ količinu 1)

Taj splitter ima s ulazne strane muški konektor, znači šteka se u žensku utičnicu. Pod pretpostavkom da ti je ethernet instalaciju izvodio netko tko nije mesarski šegrt , to i imaš s obje strane (kod routera je možda patch panel u ormariću?). Ako nemaš, tj. ako ti je netko nakrimpao muški RJ45 konektor na instalacijski ethernet kabel s punim žicama (što je nepouzdan kontakt), onda bi to svakako trebao preraditi da imaš ženski RJ45 utični modul (koji sa strane kabela ima čeljusti za pune žice).

Ovaj drugi tip je jednostavniji i jeftiniji, potencijalno problematičan ako na ulaznu stranu uštekavaš spomenuti muški RJ45 izravno nakrimpan na instalacijski kabel i nezgodan jer izlazi nisu obilježeni koji je koji pa moraš isprobavati. PAZI! to je komad, ne par, znači toga naručuješ 2 komada, ako se odlučiš za taj.

Moja je preporuka onaj prvi, skuplji.
11.11.2021 | 12:59
Može i sam, ali za 10EUR nema smisla.
11.11.2021 | 16:50
Ako znaš što radiš i imaš dovoljno strpljenja, najbolje je sam. Ali ako čovjek nije tome vičan pa ionako angažira nekog drugog...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 minuta
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).
  • Air: dok sam došao doma teme je već zaključana pa ću ovdje dodati… tino1 je većinu toga lijepo napisao. Dodati ću da mislim da ove “političke” teme nisu bile uzalud.
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.
  • Yonkis: Htio sam odgovoriti na temu izgubljenih slušalica sa screenshotovima iz mobitela pa je bilo nekih 5-6 slika i nije prolazilo.
  • Bertone: Na poslu koristimo phpBB i u admin postavkama je postavljeno da je max veličina slike 2560 × 1440 pix ili 3 Mb i ako korisnik pokuša napraviti upload veće slike dobije takvu obavjest o grešci,... isto je tak orecimo i sa slikom avatara, propisali smo maksimum od 512x512 pix i ako je veća nema uploada. Gdje ti dobivaš grašku?
  • Riba: Yonkis, kada i gdje ti se to pojavi?
  • Bertone: *Ne znam...
  • Bertone: Ne znak kako je posloženo tamo kamo si htio napraviti upload slike, ali mi smo si na poslu (na internom forumu) postavili limit na veličinu slike od 2k.
  • Bertone: Ne previše nego je nešto preveliko.
  • Yonkis: Jabučari, što ovo znači? Da imam puno slika u odgovoru na neki komentar? [link]
  • dpasaric: :D
  • Bertone: Čovjek Vam je na realnom primjeru objasnio Starcraft pravila i sad opet ne valja :D
  • dpasaric: Tako je! :)
  • Gjuroo: Ni Putin to ne bi bolje riješio.
  • dpasaric: Nema više politike u ovoj butigi! :)
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO