Spori Wi-Fi na Macbook Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spori Wi-Fi na Macbook Pro

14.09.2019 | 15:47
Pozdrav svima,

Imam problem koji me nervira već nekoliko dana. Naime, internet na Macbook Pro (2015 model) je užasno spor, i to preko Wi-Fi. U početku sam zvao HT misleći da je stvar do njih, međutim stvar je u mom laptopu. Na iPhone-u je brzina normalna tj kakva treba biti..oko 35Mbit-a a na laptoptu je oko 7.

Do sada nisam imao takve probleme... čak sam napravio određene radnje opisane na slijedećem linku. recoverit.wondershare.com/mac-problems/f...-sierra-upgrade.html

Stvarno ne znam što se to dešava i molio bih Vas za Vašu pomoć.

Hvala unaprijed!
14.09.2019 | 17:52
Na kojoj brzini ti radi router, 2.4 ili 5 GHz?
Što imaš uključeno/spojeno na MBP od BT periferije (BT ti radi na 2.4 GHz i hoće ubiti WiFi ako i on radi na 2.4 GHz)?
14.09.2019 | 19:10
Prije svega hvala ti na odgovoru! Pomogao si mi.. isključio sam Bluetooth i ubrzala se brzina interneta

Ovako, router mi radi na 2.4 GHz - to je HT-ov model Speedport W 724V - ima i verzija CI koja podržava 5GHz.

Imao sam uključen Magic Mouse. Do sada mi nije radio probleme, bilo je sve ok i brz internet. Ne znam zašto je sada počeo raditi probleme.

A što da imam iMac ili da mi je MBP spojen na monitor - tada bi morao koristiti Magic Mouse i Magic Keyboard...

Hvala još jednom na svemu
14.09.2019 | 19:30
Zna i mobitel blizu kompa raditi smetnje.
Ovo je ispravan put, maknuti sve bežično i onda uključivati jedno po jedno dok se ne detektira problem.
Ako ponobno uključiš BT, da li se desi isto?
14.09.2019 | 19:38
Bluetooth sam iskopčao također, bio je upaljen radi auta.
Maloprije mi se stalno gasila WLAN lampica na routeru..nekoliko puta sam ju morao ručno uključivati - pritiskom na gumb. Svaki čas je pucala veza tj gasio se. Restartao sam ga i uključio BT ali bez miša i vise nije pucao WLAN.
Sada sam uključio miš i bezina je pala na nekih 12MBit.

Htio bih samo napomenuti, prije nekoliko dana kada mi je bila jako spora veza, zvao sam HT i oni su mi restartali liniju..to je pomoglo ali sjećam se da isto tako se MBP nikako nije htio spojiti na Wi-FI. Kad bi se spojio odmah se odspojio i tako 15min... Da oni nisu nešto zmrdali kada su mi restartali liniju i router?
14.09.2019 | 19:56
U router možeš samo trebaš naći login i password. Znalo je biti admin i 1234 ili tako nekako.
U preglednik upišeš IP adresu od routera, logiraš se i pogledaš.
Mislim da oni ne resetiraju router, već nešto na centrali. Nisam siguran ada li to možeš i sam napraviti zvanjem informacija i onda tiskanjem brojeva putem automata koji te vodi.
14.09.2019 | 21:55
Nema na čemu
Što se tiče routera i ulaska u postavke, na naljepnici koja se nalazi na kutiji od routera ili na nalji na samom routeru su znali staviti admin password pa provjeri (meni kod BNeta piše na naljepnici s donje strane routera).

EDIT: Malo sam bacio oko na taj tvoj router i evo što kažu T-Comove upute

PS. Ovo za BT sam iskusio prije oko godinu dana na Linuxu kad mi je nakon nadogradnje novog kerlnela brzina WiFi neta sa 90-95 Mbps na 2.4 GHz pala na jedva 15-20 Mbps, isprobavao sam svašta, zvao operatera i na kraju se sjetio maknuti Logitechov miš koji je BT-om bio povezan s TP,... onda sam malo išao proučiti problem i vidio da BT radi dosta problema WiFi mreži na 2.4 GHz, odnosno kako je i zabac rekao, mobitel ili sat mogu smetati ako se tako poklope karte.
15.09.2019 | 13:24
Bertone i Zabac - od srca Vam se zahvaljujem na pomoći!

Nikada mi ne bi palo na pamet da bi BT uzrokovao takve probleme.
Što se tiče routera - ima na pozadini naljepnica sa svim podacima..uostalom redovito ulazim u postavke routera kada nešto čeka - 192.168.1.1
Sa routerom sam dobio upute od HT-a, i sve je postavljeno kako su oni naveli. Tako da znam sve ali svejedno Vam hvala.

ps. i danas je brži internet kada je iskopčan BT
15.09.2019 | 13:35
Meni je vanjski USB hub ubijao Wifi, treba i na to paziti.
15.09.2019 | 13:55
Hvala na odgovoru...pripazit ću i na vanjski hub, premda rijetko ga koristim.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 21 sati
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!
  • cariblanco: glasao, fali još jedan glas do tisuće ;)
  • cariblanco: Zašto nema mogućnosti za više opcija kod glasanja u anketi ? Koristim mini i mac book pro, skoro podjednako....i sad ti glasaj
  • dpasaric: Članak će biti analiza postojećeg i preporuke za kupce polovnih, mislim da će biti vrlo korisno - i da, ima dosta iznenađenja!
  • dpasaric: Hvala svima!
  • drlovric: Imas pravi workstation kojeg mozes i ponijeti kad zatreba. Sta drugo traziti od racunala.
  • drlovric: Jbt ja kontao 50% nas ima MBP sa M, kad one single digit :) Nisam uopce ni razmisljao kupiti neki drugi stroj ikada :)
  • JOHN: Upravo kliknuo :)
  • dpasaric: Molim one koji još nisu dali glas u anketi koji Mac (ili PC) koriste, da daju glas! Spreman je članak sa zanimljivom analizom, ali moram imati uzorak od 1.000 glasova. Hvala! :)
  • smayoo: @drpongrac23, imamo nešto zajedničko. Ja isto volim piti vino. :D
  • smayoo: Pretpostavljam da će nas Riba ili Davor informirati o tome.
  • drpongrac23: Zašto se na forumu odjednom ne vidi karma od korisnika?
  • JOHN: Al ću recimo navijat za repku
  • JOHN: Ma nisam ja tražio neko logično objašnjenje niti ga baš očekujem od fanova. Jednostavno sam samo iznio svoje mišljenje
  • drpongrac23: Ja volim obrezivat i špricat trsje, i na kraju piti vino!!!
  • drlovric: Neko voli lov, neko pecanje, neko kafane, neko kazan da pece rakiju, neko voli utakmice....u cemu je problem? Neka svako radi u zivotu sta ga veseli :)
  • cariblanco: Ulovit će te kad ostariš, onda se možeš vaditi na staračko ludilo :D
  • JOHN: onda kad još vidim kad se pošoraju radi toga. Nisam kužio ji kad samo bio jako mlad, a ni sada kada sam mlad :)
  • JOHN: Nikad neću shvatit tu opsjednutost prema navijanju za klubove. Još kad vidim koju sumu zarađuju ti gonjači lopte, dodatno mi pozli i obezvrijedi sve intelektualno sto postoji na ovoj kugli. Ajd još za repku donekle mogu shvatit, događa se povremeno, ali taj svakodnevni fanatizam za domaćom i stranom ligom…..jbg :)
  • drlovric: Svakako klubu treba cestitati. Ljudi rasprodal sve igrace i uzeli prvenstvo. Poslovna magija :) U igri su i za drugi trofej, ali mislim da je to dogovoreno da ne osvoje. Vidjet cemo za par dana... A mi Hajdukvoci cemo (opet) do godine slaviti :)
  • smayoo: Čestitke treneru i igračima, ponajprije! :)
  • cariblanco: Zasluženo Rijeka, čestitke i od mene...s malim buđetom, lupili su šamar onima koji nemilice troše
  • cariblanco: KREPAT MA NE MOLAT
  • Gjuroo: Čestitke navijačima Rijeke na osvajanju lige.
  • smayoo: I znamo gdje živiš! :D
  • Yonkis: zašto?! jer smo sekta :)
  • VanjusOS: zašto se ne može imati oboje
  • VanjusOS: haha, pa šta vam je ljudi
  • FiFi: @VanjusOS Isssss, pa nisam lud (ROFL)
  • drpongrac23: @VanjusOS - odmah izmoliti 12 oćenaša i moliti za pokoru!!!
  • VanjusOS: nisam mislio virtualne windows 11, već preko dual boota...
  • FiFi: @VanjusOS Imam ja Windows 11 u VMWare Fusion na Intel MBP
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO