iMail attachment problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMail attachment problem

15.03.2007 | 04:33
nisam bas nasao da se netko bunio, no mene je pocelo zivcirati nesto.

radi se o slanju grafickih elemenata kao attachemtn.
nasao sam jos ljudi koje to zivcira
www.ncmug.org/tips/mail_attachments.html
docs.info.apple.com/article.html?artnum=151530
www.macosxhints.com/article.php?story=20041018030308514
itd..

i na svima kaze ukljuci \"send windows friendly\".. no naravno to ne sluzi onome sto ja zelim.

saljem 5 slika, i sve slike ostali mac korisnici vide kao attachment, no u win mail klijentima se taj image pokaze kao inline image, gdje outlook npr neke niti ne zeli exportirati drag'n'droppom ili save asom, thunderbird moze sejvati ali ne pokaze npr \"save all\".

naravno, rjesenje je zipati, no, zelim poslati nabrzinu jebenu sliku koju ce moci otvoriti svi.

kako?
thanx
16.03.2007 | 00:54
\"iMail\"?
16.03.2007 | 06:17
miomika je napisao:
\"iMail\"?

haha, i ja ga lupim,, ma iMac, iBook, iMC, iBurgerking pa ono,, zanio se hehe

jel ima tko rjesenj da je to rijesio?

hvala
16.03.2007 | 18:41
a po netiquette-u ti je opcija da se remote images nesmiju prikazivati u Body-ju mail poruke, a mislim da je kod njih to po defaultu ukljuceno, na na mailu je iskljuceno (konkretno, kod mene je ukljuceno), jer je to ponekad znak spamerima da je mail adresa aktivna ako ocitava slike u body-u. Znaci, .negdje radi, a negdje ne
16.03.2007 | 19:47
ovdje se ne radi o remote slikama, znaci, mejl je velik 2mb, ima 10 slika u njemu, posaljem kolegi na Mac, u Mailu vidi attachemnte, no u outlook/thunderbird i jako vjerovatno ostali win mail klijenti vide fotke u mailu, no ne vidi ih ko attachment i nastaju problemi kod sejvanja toga.

cudno mi malo da za tako \"jaku\" aplikaciju ovo ne radi ili ne radi kako treba a na gornjim linkovima ima jos ljudi koje to zivcira.
17.03.2007 | 08:59
Probaj staviti format poruke na Plain Tetx umjesto Rich Text. Nisam isprobao ali nekako mi je logicno
17.03.2007 | 13:19
neko bizarno riješenje je sljedeće.. prije nego pošaljš mail, u Mialu stavi da ti slike pokazuje kao ikone... desni klick, pa wiev as icon, svaka slika dolazi, no u outlooku se pojavljuje (u slučaju da šalješ jednu slike) da su došla dva file-a. Nisam stručnjak u ovom pdručiju, no predpostavljam da je jedan od njih file koji pokazuj mailu i normalnim mail programima da je slika unutra i koristi ju za priewiev. Pouči svoje PC kolege da skidaju veći file (po Kb/Mb), a onaj drugi koji je par Kb da ostave na miru. Taj problem sam uočio već davno prije, no.. za sad nema drugog riješenja, ili bar ja za riješenje ne znam...
Inače sam svima morao objasini da je to samo informacijski file, pa sad više ne dave zašto i kako i s čim i gdje i na koji način otvoriti.
Attachment je 100% tamo...
17.03.2007 | 18:01
ok, hvala strija i mika budem se ovih dana pozabavio time. i ja sam citao o tim famoznim 2 fajla ali nisam bas skuzio jer nisam procitao sve.

hvala
17.03.2007 | 19:26
Ja cesto u firmi na pcu dobijem po 2 filea kad mi klijenti salju neke materijale ali vec sam naviknuo na to i odmah znam da je s Maca. Jednostavno manji file od par kb treba ignorirati jer je to thumbnail a veci je file je onaj \"pravi\" medjutim problem nastaje kad netko tko to ne kuzi dobije takav mail jer u 99% slucajeva ljudi kliknu \"save all\" za attachmente i onda se ti fileovi medjosobno zele overwriteat.
17.03.2007 | 20:10
da to je ista shema kao kada ekipa salje thumb.nesto sa pca.
da, meni nije problem to poslati, kako rekoh, problem je njima to iscupat iz dokumenta kada imaju jednu sliku ispod druge, vec sam se ispraksirao pa saljem samo zipove a i ljudi to vole vise, ali opet..

nadam se da ce to biti rijeseno sada u leopardu
17.03.2007 | 23:14
dadopg je napisao:

ne vjerujem da oce...inace .jpeg nije propriety file koji ide u att, u attachmente idu samo propriety komprimati (.zip, .rar,itd..) zbog spama....

sve više i više SMTP servera ce ti ih blokirati

ne vidim zašto iste ne zipati i poslati is primaocu, pa .zip je vec default opcija u OS-u
17.03.2007 | 23:14
18.03.2007 | 03:27
miomika je napisao:
dadopg je napisao:

ne vjerujem da oce...inace .jpeg nije propriety file koji ide u att, u attachmente idu samo propriety komprimati (.zip, .rar,itd..) zbog spama....

sve više i više SMTP servera ce ti ih blokirati

ne vidim zašto iste ne zipati i poslati is primaocu, pa .zip je vec default opcija u OS-u

ukinut jpeg slanje? sumljam
vidim da ti radis samo u mac okruzju, i ja bi to volio.
osx ima problema sa slanjem fotki i mene cudi kako to nikog ne zivcira.
google je prepun foruma sa gnjevnim ljudima koje to zivcira.

ovo bas nisam ocekivao, no ako nastavi, brijem da cu se vratiti starom thunderbirdu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 22 minuta
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?