iMail attachment problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMail attachment problem

15.03.2007 | 04:33
nisam bas nasao da se netko bunio, no mene je pocelo zivcirati nesto.

radi se o slanju grafickih elemenata kao attachemtn.
nasao sam jos ljudi koje to zivcira
www.ncmug.org/tips/mail_attachments.html
docs.info.apple.com/article.html?artnum=151530
www.macosxhints.com/article.php?story=20041018030308514
itd..

i na svima kaze ukljuci \"send windows friendly\".. no naravno to ne sluzi onome sto ja zelim.

saljem 5 slika, i sve slike ostali mac korisnici vide kao attachment, no u win mail klijentima se taj image pokaze kao inline image, gdje outlook npr neke niti ne zeli exportirati drag'n'droppom ili save asom, thunderbird moze sejvati ali ne pokaze npr \"save all\".

naravno, rjesenje je zipati, no, zelim poslati nabrzinu jebenu sliku koju ce moci otvoriti svi.

kako?
thanx
16.03.2007 | 00:54
\"iMail\"?
16.03.2007 | 06:17
miomika je napisao:
\"iMail\"?

haha, i ja ga lupim,, ma iMac, iBook, iMC, iBurgerking pa ono,, zanio se hehe

jel ima tko rjesenj da je to rijesio?

hvala
16.03.2007 | 18:41
a po netiquette-u ti je opcija da se remote images nesmiju prikazivati u Body-ju mail poruke, a mislim da je kod njih to po defaultu ukljuceno, na na mailu je iskljuceno (konkretno, kod mene je ukljuceno), jer je to ponekad znak spamerima da je mail adresa aktivna ako ocitava slike u body-u. Znaci, .negdje radi, a negdje ne
16.03.2007 | 19:47
ovdje se ne radi o remote slikama, znaci, mejl je velik 2mb, ima 10 slika u njemu, posaljem kolegi na Mac, u Mailu vidi attachemnte, no u outlook/thunderbird i jako vjerovatno ostali win mail klijenti vide fotke u mailu, no ne vidi ih ko attachment i nastaju problemi kod sejvanja toga.

cudno mi malo da za tako \"jaku\" aplikaciju ovo ne radi ili ne radi kako treba a na gornjim linkovima ima jos ljudi koje to zivcira.
17.03.2007 | 08:59
Probaj staviti format poruke na Plain Tetx umjesto Rich Text. Nisam isprobao ali nekako mi je logicno
17.03.2007 | 13:19
neko bizarno riješenje je sljedeće.. prije nego pošaljš mail, u Mialu stavi da ti slike pokazuje kao ikone... desni klick, pa wiev as icon, svaka slika dolazi, no u outlooku se pojavljuje (u slučaju da šalješ jednu slike) da su došla dva file-a. Nisam stručnjak u ovom pdručiju, no predpostavljam da je jedan od njih file koji pokazuj mailu i normalnim mail programima da je slika unutra i koristi ju za priewiev. Pouči svoje PC kolege da skidaju veći file (po Kb/Mb), a onaj drugi koji je par Kb da ostave na miru. Taj problem sam uočio već davno prije, no.. za sad nema drugog riješenja, ili bar ja za riješenje ne znam...
Inače sam svima morao objasini da je to samo informacijski file, pa sad više ne dave zašto i kako i s čim i gdje i na koji način otvoriti.
Attachment je 100% tamo...
17.03.2007 | 18:01
ok, hvala strija i mika budem se ovih dana pozabavio time. i ja sam citao o tim famoznim 2 fajla ali nisam bas skuzio jer nisam procitao sve.

hvala
17.03.2007 | 19:26
Ja cesto u firmi na pcu dobijem po 2 filea kad mi klijenti salju neke materijale ali vec sam naviknuo na to i odmah znam da je s Maca. Jednostavno manji file od par kb treba ignorirati jer je to thumbnail a veci je file je onaj \"pravi\" medjutim problem nastaje kad netko tko to ne kuzi dobije takav mail jer u 99% slucajeva ljudi kliknu \"save all\" za attachmente i onda se ti fileovi medjosobno zele overwriteat.
17.03.2007 | 20:10
da to je ista shema kao kada ekipa salje thumb.nesto sa pca.
da, meni nije problem to poslati, kako rekoh, problem je njima to iscupat iz dokumenta kada imaju jednu sliku ispod druge, vec sam se ispraksirao pa saljem samo zipove a i ljudi to vole vise, ali opet..

nadam se da ce to biti rijeseno sada u leopardu
17.03.2007 | 23:14
dadopg je napisao:

ne vjerujem da oce...inace .jpeg nije propriety file koji ide u att, u attachmente idu samo propriety komprimati (.zip, .rar,itd..) zbog spama....

sve više i više SMTP servera ce ti ih blokirati

ne vidim zašto iste ne zipati i poslati is primaocu, pa .zip je vec default opcija u OS-u
17.03.2007 | 23:14
18.03.2007 | 03:27
miomika je napisao:
dadopg je napisao:

ne vjerujem da oce...inace .jpeg nije propriety file koji ide u att, u attachmente idu samo propriety komprimati (.zip, .rar,itd..) zbog spama....

sve više i više SMTP servera ce ti ih blokirati

ne vidim zašto iste ne zipati i poslati is primaocu, pa .zip je vec default opcija u OS-u

ukinut jpeg slanje? sumljam
vidim da ti radis samo u mac okruzju, i ja bi to volio.
osx ima problema sa slanjem fotki i mene cudi kako to nikog ne zivcira.
google je prepun foruma sa gnjevnim ljudima koje to zivcira.

ovo bas nisam ocekivao, no ako nastavi, brijem da cu se vratiti starom thunderbirdu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 47 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, m@xym, Maxxy, Riba, robee, Anonimci (386)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO