Internet bankarstvo @ Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Internet bankarstvo @ Mac

02.09.2006 | 05:49
Izgleda da je internet bankarstvo uvijek bilo trn u oku Macovaca, a sada kada (brucoš, već je i vrijeme ) moram eto si otvarati račun, nabaviti karticu itd. U svakom slučaju uzimam AMEX, jer mogu dobiti pogodnije preko kartice od staraca. Ono što mene zanima je internet bankarstvo, s obzirom da web koristim za sve i svašta. Našao sam par starih topica na tu temu, ali htio bih malo svježih dojmova...

Koje banke imaju net banking čiji čitač radi na Mac OS X-u native a koje preko Parralels odnosno BootCamp/VPC?

Po samome interfaceu, kako ocjenjujete onaj koji sam koristite?

Unaprijed hvala,
Ivan a.k.a. Fortius
02.09.2006 | 06:55
Mislim da ti osobno bankarstvo radi kod svih, \"citac kartica\" se koristi za pravne osobe. Ja ti mogu preporuciti raiffeisen banku, nema nikakvih problema. Nema vjerojatno ni kod Zagrebacke banke ali od njih sam pobjegao zbog vise razloga, a jedno je bilo i nevjerojatno spor odziv internet servera za internet banking.
  • ozren
  • Posjetitelj
02.09.2006 | 07:15
Zaba i PBZ imaju USB (ili serial) Card Readere koji ne rade pod os X-om osim pod emulacijom VPC, probao sam to s PBZ-om rijesiti al nisam uspio, ima tonu toga za insatlirat i podesit. tlaka. erste ima vrlo \"elegantno\" i prathistorijsko rijesenje za pravne osobe na komadu papira su napisani brojevi u redovima i stupcima i onda kad se logiras kaze upisi broj iz 3 reda i 2 stupca, token je zilijardu godina ispred toga, a tek Cardreader certifikati su Voyager, al eto radi na macu
02.09.2006 | 08:36
Ma kakvi card readeri, i privatno i poslovno radi putem tokena i nema nikakvih problema. Ja koristim Zabu i Raiffeisen.
02.09.2006 | 16:34
ozren je napisao:
na komadu papira su napisani brojevi u redovima i stupcima i onda kad se logiras kaze upisi broj iz 3 reda i 2 stupca

Zakon, vjerojatno ukradeno iz njemacke podmornice 1945.
02.09.2006 | 16:38
Ok ok... Samo da provjerim da li sam dobro razumio. Da li su card readeri opcija i privatnih i poslovnih uz opciju tokena, ili su oni samo za pravne. Zbunjuje me kod PBZ-a to što u brošuri piše da može se kao koristiti u net kafićima, itd. Ono što me zbunjuje je činjenica da sam mislio da onda treba uvijek uz sebe treba imati token ili card reader? Ili ne?

Također, koji od internet banking alata podržavaju plaćanje računa preko neta? Ili je to također svojstveno svima?

Zasada su mi najinteresantniji PBZ i Raiffeisen što se tiče net bankinga... Raiffeisen ima najbolji i najjednostavniji interface, a PBZ pak ima integraciju AMEX-a (koji ću vjerovatno koristiti)... Naravno, moram istražiti i druge aspekte banki, posebno me zanima da li ima kakvih povoljnih ponuda za studente, nešto kao ono all-in-one rješenje Zabe (koju ne želim ni prismrditi zbog određenih razloga)...
02.09.2006 | 17:07
Fortius je napisao:
Ok ok... Samo da provjerim da li sam dobro razumio. Da li su card readeri opcija i privatnih i poslovnih uz opciju tokena, ili su oni samo za pravne. Zbunjuje me kod PBZ-a to što u brošuri piše da može se kao koristiti u net kafićima, itd. Ono što me zbunjuje je činjenica da sam mislio da onda treba uvijek uz sebe treba imati token ili card reader? Ili ne?

Bez readera ne mozes pristupiti svom racunu, eto ja sam preko Zabe pa se nekako mucim sa tim nesretnim readerom i VPC-om, ali nemogu reci da neradi, malo sporo ali ide! Bar sam siguran za svoj racun, kad ne mozes ni ucitati stranice bez readera.

( e da, svi ti pusti programi koje ti Zaba daje, u pravilu koristis samo jednom, a to je kad stavljas certifikat na karticu od radera, kasnije samo koristis neki internet Browser i usb reader) reader, reader reader, poz
03.09.2006 | 03:41
Ma baci taj reader i VPC kvragu i pređi na neku normalnu banku koja i poslovni dio ima putem tokena.
03.09.2006 | 05:57
Fortius je napisao:

To pojma nemam, ali i sa tokenom mozes raditi sa javnog terminala, u cemu je problem?

Također, koji od internet banking alata podržavaju plaćanje računa preko neta? Ili je to također svojstveno svima?

Svojstveno je svima.

Zasada su mi najinteresantniji PBZ i Raiffeisen što se tiče net bankinga... Raiffeisen ima najbolji i najjednostavniji interface, a PBZ pak ima integraciju AMEX-a (koji ću vjerovatno koristiti)... Naravno, moram istražiti i druge aspekte banki, posebno me zanima da li ima kakvih povoljnih ponuda za studente, nešto kao ono all-in-one rješenje Zabe (koju ne želim ni prismrditi :«») zbog određenih razloga)...

Bjezi od ZaBe glavom bez obzira osim ako ti nije posebno zanimljiv poputs pri prijevozu pokojnika ili vodoinstalaterskim radovima koje nude u svojim famoznim \"paketima\". Zasto bi inzistirao na AMEXu?
11.09.2006 | 18:21
RBA ima kao opciju token za firme, a ostali imaju token samo za privatno članstvo.
11.09.2006 | 19:16
Ja sam u Erste i koristim preko \"komadića papira\", dakle imaš u novčaniku popis brojeva u glavi pinove i bilo gdje da budeš imaš pristup svom računu. Naravno da možeš raditi transakcije na računu kako želiš, gdje želiš i kad želiš. Po meni najjednostavnija opcija. Token je glupost, moraš nosit sa sobom taj uređaj - bez veze, a tek card readeri. To samo ako imaš firmu ti se isplati.
14.09.2006 | 02:53
Ja takoder koristim Erste, i nema problema. Radi super i u Safariju i IE.
12.10.2006 | 23:02
ja koristim zabu i token,i sve je najnormalnije i u safariju i u firefoxu. nisam uopce fan zabe,ali eto,radi posla i brzeg sjedanja place tu sam di jesam
13.10.2006 | 17:28
amplus je napisao:

Bez readera ne mozes pristupiti svom racunu, eto ja sam preko Zabe pa se nekako mucim sa tim nesretnim readerom i VPC-om, ali nemogu reci da neradi, malo sporo ali ide! Bar sam siguran za svoj racun, kad ne mozes ni ucitati stranice bez readera.

( e da, svi ti pusti programi koje ti Zaba daje, u pravilu koristis samo jednom, a to je kad stavljas certifikat na karticu od radera, kasnije samo koristis neki internet Browser i usb reader) reader, reader reader, poz

Ma daj ne zbunjuj covjeka!!

Fortius, KARTICE I CARD READERI SE KORISTE SAMO I ISKLJUCIVO ZA PRAVNE OSOBE. T O C K A. Mozemo li sad zaboraviti kartice i card readere za ostatak diskusije?

Internet bankarstvo za fizicke osobe koristi tokene, i jos nisam cuo za banku u Hrvatskoj s kojom ima problema.

Svom racunu mozes pristupiti od bilo kud, samo moras imati token sa sobom (normalno).

Tablica na papiru s TAN-ovima nije tu zato sto je Erste nesposobna dijeliti tokene, vec je to vjerojatno preuzeto iz Njemacke, gdje zbog zakonskih pravila masa banaka zapravo ima TAN-kartice, a ne tokene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Glas, Riba, Anonimci (1547)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO