Internet bankarstvo @ Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Internet bankarstvo @ Mac

02.09.2006 | 05:49
Izgleda da je internet bankarstvo uvijek bilo trn u oku Macovaca, a sada kada (brucoš, već je i vrijeme ) moram eto si otvarati račun, nabaviti karticu itd. U svakom slučaju uzimam AMEX, jer mogu dobiti pogodnije preko kartice od staraca. Ono što mene zanima je internet bankarstvo, s obzirom da web koristim za sve i svašta. Našao sam par starih topica na tu temu, ali htio bih malo svježih dojmova...

Koje banke imaju net banking čiji čitač radi na Mac OS X-u native a koje preko Parralels odnosno BootCamp/VPC?

Po samome interfaceu, kako ocjenjujete onaj koji sam koristite?

Unaprijed hvala,
Ivan a.k.a. Fortius
02.09.2006 | 06:55
Mislim da ti osobno bankarstvo radi kod svih, \"citac kartica\" se koristi za pravne osobe. Ja ti mogu preporuciti raiffeisen banku, nema nikakvih problema. Nema vjerojatno ni kod Zagrebacke banke ali od njih sam pobjegao zbog vise razloga, a jedno je bilo i nevjerojatno spor odziv internet servera za internet banking.
  • ozren
  • Posjetitelj
02.09.2006 | 07:15
Zaba i PBZ imaju USB (ili serial) Card Readere koji ne rade pod os X-om osim pod emulacijom VPC, probao sam to s PBZ-om rijesiti al nisam uspio, ima tonu toga za insatlirat i podesit. tlaka. erste ima vrlo \"elegantno\" i prathistorijsko rijesenje za pravne osobe na komadu papira su napisani brojevi u redovima i stupcima i onda kad se logiras kaze upisi broj iz 3 reda i 2 stupca, token je zilijardu godina ispred toga, a tek Cardreader certifikati su Voyager, al eto radi na macu
02.09.2006 | 08:36
Ma kakvi card readeri, i privatno i poslovno radi putem tokena i nema nikakvih problema. Ja koristim Zabu i Raiffeisen.
02.09.2006 | 16:34
ozren je napisao:
na komadu papira su napisani brojevi u redovima i stupcima i onda kad se logiras kaze upisi broj iz 3 reda i 2 stupca

Zakon, vjerojatno ukradeno iz njemacke podmornice 1945.
02.09.2006 | 16:38
Ok ok... Samo da provjerim da li sam dobro razumio. Da li su card readeri opcija i privatnih i poslovnih uz opciju tokena, ili su oni samo za pravne. Zbunjuje me kod PBZ-a to što u brošuri piše da može se kao koristiti u net kafićima, itd. Ono što me zbunjuje je činjenica da sam mislio da onda treba uvijek uz sebe treba imati token ili card reader? Ili ne?

Također, koji od internet banking alata podržavaju plaćanje računa preko neta? Ili je to također svojstveno svima?

Zasada su mi najinteresantniji PBZ i Raiffeisen što se tiče net bankinga... Raiffeisen ima najbolji i najjednostavniji interface, a PBZ pak ima integraciju AMEX-a (koji ću vjerovatno koristiti)... Naravno, moram istražiti i druge aspekte banki, posebno me zanima da li ima kakvih povoljnih ponuda za studente, nešto kao ono all-in-one rješenje Zabe (koju ne želim ni prismrditi zbog određenih razloga)...
02.09.2006 | 17:07
Fortius je napisao:
Ok ok... Samo da provjerim da li sam dobro razumio. Da li su card readeri opcija i privatnih i poslovnih uz opciju tokena, ili su oni samo za pravne. Zbunjuje me kod PBZ-a to što u brošuri piše da može se kao koristiti u net kafićima, itd. Ono što me zbunjuje je činjenica da sam mislio da onda treba uvijek uz sebe treba imati token ili card reader? Ili ne?

Bez readera ne mozes pristupiti svom racunu, eto ja sam preko Zabe pa se nekako mucim sa tim nesretnim readerom i VPC-om, ali nemogu reci da neradi, malo sporo ali ide! Bar sam siguran za svoj racun, kad ne mozes ni ucitati stranice bez readera.

( e da, svi ti pusti programi koje ti Zaba daje, u pravilu koristis samo jednom, a to je kad stavljas certifikat na karticu od radera, kasnije samo koristis neki internet Browser i usb reader) reader, reader reader, poz
03.09.2006 | 03:41
Ma baci taj reader i VPC kvragu i pređi na neku normalnu banku koja i poslovni dio ima putem tokena.
03.09.2006 | 05:57
Fortius je napisao:

To pojma nemam, ali i sa tokenom mozes raditi sa javnog terminala, u cemu je problem?

Također, koji od internet banking alata podržavaju plaćanje računa preko neta? Ili je to također svojstveno svima?

Svojstveno je svima.

Zasada su mi najinteresantniji PBZ i Raiffeisen što se tiče net bankinga... Raiffeisen ima najbolji i najjednostavniji interface, a PBZ pak ima integraciju AMEX-a (koji ću vjerovatno koristiti)... Naravno, moram istražiti i druge aspekte banki, posebno me zanima da li ima kakvih povoljnih ponuda za studente, nešto kao ono all-in-one rješenje Zabe (koju ne želim ni prismrditi :«») zbog određenih razloga)...

Bjezi od ZaBe glavom bez obzira osim ako ti nije posebno zanimljiv poputs pri prijevozu pokojnika ili vodoinstalaterskim radovima koje nude u svojim famoznim \"paketima\". Zasto bi inzistirao na AMEXu?
11.09.2006 | 18:21
RBA ima kao opciju token za firme, a ostali imaju token samo za privatno članstvo.
11.09.2006 | 19:16
Ja sam u Erste i koristim preko \"komadića papira\", dakle imaš u novčaniku popis brojeva u glavi pinove i bilo gdje da budeš imaš pristup svom računu. Naravno da možeš raditi transakcije na računu kako želiš, gdje želiš i kad želiš. Po meni najjednostavnija opcija. Token je glupost, moraš nosit sa sobom taj uređaj - bez veze, a tek card readeri. To samo ako imaš firmu ti se isplati.
14.09.2006 | 02:53
Ja takoder koristim Erste, i nema problema. Radi super i u Safariju i IE.
12.10.2006 | 23:02
ja koristim zabu i token,i sve je najnormalnije i u safariju i u firefoxu. nisam uopce fan zabe,ali eto,radi posla i brzeg sjedanja place tu sam di jesam
13.10.2006 | 17:28
amplus je napisao:

Bez readera ne mozes pristupiti svom racunu, eto ja sam preko Zabe pa se nekako mucim sa tim nesretnim readerom i VPC-om, ali nemogu reci da neradi, malo sporo ali ide! Bar sam siguran za svoj racun, kad ne mozes ni ucitati stranice bez readera.

( e da, svi ti pusti programi koje ti Zaba daje, u pravilu koristis samo jednom, a to je kad stavljas certifikat na karticu od radera, kasnije samo koristis neki internet Browser i usb reader) reader, reader reader, poz

Ma daj ne zbunjuj covjeka!!

Fortius, KARTICE I CARD READERI SE KORISTE SAMO I ISKLJUCIVO ZA PRAVNE OSOBE. T O C K A. Mozemo li sad zaboraviti kartice i card readere za ostatak diskusije?

Internet bankarstvo za fizicke osobe koristi tokene, i jos nisam cuo za banku u Hrvatskoj s kojom ima problema.

Svom racunu mozes pristupiti od bilo kud, samo moras imati token sa sobom (normalno).

Tablica na papiru s TAN-ovima nije tu zato sto je Erste nesposobna dijeliti tokene, vec je to vjerojatno preuzeto iz Njemacke, gdje zbog zakonskih pravila masa banaka zapravo ima TAN-kartice, a ne tokene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO