MBP se iz nepoznatog razloga ne spaja na WiFi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP se iz nepoznatog razloga ne spaja na WiFi

23.09.2015 | 10:24
Dragi jabučari, imam složeni problem sa spajanjem MBP na HT router. MBP se prestao spajati na router, a iPhone se spaja normalno, tako da sam pretpostavila da nešto nije u redu sa MBP, ali kod susjeda ili u kafiću nemam problema sa spajanjem na WiFi! Bio je tehničar HT-a, zamijenio je ako router, spojio se sa svojim Windows laptopom, ali ja i dalje ne mogu! On tvrdi da je problem u mojoj TimeCapsule, ali ne mogu se spojiti ni kada isključim TC. Kvar je i dalje prijavljen, HT se ne javlja, a ja ne znam što i kako dalje, pa molim za pomoć vas jabučare, u nadi da je netko imao sličan problem.
23.09.2015 | 11:00
Otvori network settings, ugasi wifi na macu, pronađi tu svoju kućnu mrežu među zapamćenima, izbriši je s popisa, reboot maca pa probaj ponovno
23.09.2015 | 11:42
Probala sam, izbrisala zapamćene mreže, reboot i sada mi pokazuje moju mrežu, ali ne prihvaća password, iako nije promijenjen. Uglavnom, čini se da bih se sada mogla spojiti ako ostatak riješim sa HT, naglasak na ako Smayoo, hvala na odgovoru, vratio si mi nadu.
23.09.2015 | 11:57
Ako ne prihvaća password, najprije provjeri da nije neka trivijalnost u pitanju. Npr. ako imaš Y ili Z u passwordu, QWERTZ layout odabran, a QWERTY tipkovnicu fizički, pa lupaš Z umjesto Y ili obratno, a da nisi ni svjesna.

Ako nije tako nešto u pitanju, onda trebaš probati promijeniti tip enkripcije. Koji ti je sad tip enkripcije?
23.09.2015 | 14:30
Kod mene doma je bio isti problem sa Airom, na kraju sam samo promijenio kanal (recimo na 11) i sve radi super. Da stvar bude gora na istom mjestu gdje bi ga testirao je pod 'Automatic' opcijom imao problema, ali kada bi ga forsirao na neki kanal sve radi kako spada. Naravno to je uvijek tako podešeno, ali mi je tijekom jednog reseta to postavljeno nazad na automatic i isti dan su bili nastali problemi.

Dakle probaj se prijaviti u sučelje od rutera i pod wifi opcijom forsiraj neki kanal iz popisa.
23.09.2015 | 20:27
Dečki, hvala vam na odgovorima, ali ništa ne pomaže. Cijeli dan se dopisujem na FB sa "agentima" i ni to me nije odvelo dalje od ruba sloma živaca, jer nemoguće im je objasniti da se MBP svugdje spaja na WiFi, samo ne na moju kućnu mrežu. Možda bi pomoglo da raskinem ugovor sa HT, to još nisam probala.
23.09.2015 | 21:13
Kako se zove ssid capsule, a kako routera?
Stavi capsulu da bude router, t-comov u bridge mode i neka autorizaciju i dhcp odrađuje capsula
Ulogirati se na korisničke stranice i tamo promijeniti postavke routera, inače će sinkronizacija od strane ht-a pregazit promjene koje se odrade u routeru...
Meni je takav setup draži... Ali ne tvrdim da kod tebe možda ne postoji još neki problem s mac-om
23.09.2015 | 22:10
Ne treba T-Comov u bridge mod ako TC glumi access point.
Već je bilo rasprava oko slaganja mreža.
Moraš toćno znati što i kako si podesio i znati kako to radi, kako bi mogao detektirati problem.
Znać, ako imaš tanko znanje s mrežama, tada ju niti nisi mogao podesiti, već si "od oka" složio mrežu koja je radila, a sad iz nekog razloga ne radi.
Ako je tako, "rastepi mrežu" i počni je postavljati od početka.
Sve što je na mreži odspoji, ugasi na T-Comu, Wi-Fi, kabelom spoji TC, kabelom spoji TS s MBP i onda postavi TC kao access point. Jedan DHCP server u mreži može biti aktivan (ne namještaj ručno IP adrese ako ne znaš što to znaći) i to može biti TC.
Kad upogoniš žičanu mrežu, radi Wi-Fi mrežu. Utvrdi koji ti je kanal najmanje opterećen i prebaci TC na to. Imenuj Wi-Fi mrežu i daj password. Vidi od podešavanja da li ti još što treba.
Meni je super AirPortExtreme, jer ako crkne router od operaters, tada mi mreža ne bude "pala", već samo internet.
24.09.2015 | 06:37
@zabac - misliš 'kako si podesiLA'. Lidija možda i nije slagala mrežu, a opet je pitanje da li će se ovo riješiti bez da netko konkretno to ne pregleda na licu mjesta.

@Machintosh - imaš nekoga tko ti je slagao cijeli taj setup ili si to sama radila? Možda bi ti netko mogao doći pogledati malo to (i ne mislim na HT ekipu jer oni neće dirati ništa po korisničkoj opremi koja nije njihova)
24.09.2015 | 07:10
Žabac, nebi se složio... Kako koji router dođe, ima neki problem... ZTE recimo ima problema s dodjeljivanjem adresa DHCP-om... ovako to srežeš i adrese ti uvijek daje TC
24.09.2015 | 07:12
Da, cura je, sorry.
Ovo bude problem ako nije slagala mrezu. Pogotovo ako je prckala jos po postavkama.
24.09.2015 | 09:52
Nisam slagala mrežu, niti sam prčkala po postavkama, jer nemam znanja za takvo što i do sada nije bilo nikakvih problema sa TC. Malo prije sam zvala iKliniku i kažu da donesem MBP i TC na dijagnostiku, ali ne znam ima li to smisla ako se ne provjeri i rad tog HT modema. Ovi od HT-a tvrde da je sa priključkom sve u redu i za njih je problem riješen.
24.09.2015 | 11:03
Ok samo tren. Da li si probala mijenjati kanale (wifi kanale) na ruteru (pod time mislim logirati se lokalno na ruter i to modificirati)? Mislim da bi prvo trebalo lokalno taj dio provjeriti pošto je riječ o upravom tom načinu komunikacije koji MBP ima. Pošto si navela da tvoj MBP na drugim lokacijama nema problema, mislim da odlazak u iKliniku ili bilo gdje druge je bacanje vremena i novaca.

Ako ne znaš kako to modificirati onda nazovi tcom i reci im da te preko telefona navode kako doći do tih postavki pa testiraj sama to.
24.09.2015 | 12:02
Mijenjala sam kanale na routeru, tri puta je HT napravio reset i dalje isto. Isprobani su kanali 1, 6, 9 i 11.
24.09.2015 | 15:32
Ovako:
Ja imam sličan setup
1. router od operatera (VIP ali nije bitno), na kojemu sam ugasio WiFi
2. AirPortExtreme na kojemu leži cijela žičana i bežična mreža. On je spojen s kabelom na router od VIP-a i to tako da je slobodni port na VIP routeru spojen s WAN portom u APE.
3. DHCP je dignut na APE-u

Ako se ovo gleda imam dvije mreže u stanu, prva je onaj kabel od routera do APE-a, a druga je žićana i bežična oa APE-a
APE ima obje WiFi frekvencije aktivne (2,4 i 5GHz) i žičano je ponešto spojeno.

Ja bi ovako napravio, spojio bi router T-Com žicom u TC u WAN port (toćkice u krug).
Ugasio WiFi na kompu
Spojio bi se žicom na T-Com router i ugasio WiFi
Resetirao TC
Spojio bi se žicom na TC i upalio WiFi, upalio DHCP i stavio sve na automatiku, odabrao SSID i enkripciju i dao password, po potrebi promjenio kanal.
Maknou bi žicu iz kompa, upalio WiFi na ompu pa password i probao se spojiti.
Štos je u tome da od T-Coma router nije Bog zna što i ja ih inaće (ni VIP nije nešto) izbjegavam i koristim samo osnovno, kao ADSL/CABEL modem router.

Treba jedino paziti (ovaj dio ne znam) da li se Time Machine u ovom slučaju poremeti i kasnije ne nađe baskup.

Ako si možeš priuštiti/dozvoliti rušenje mreže, onda nemaš što izgubiti. Jedino si kupi nekoliko UTP/STP kabela kako bi imala kakav-takav ptistup netu ako ti od prve ne uspije podešavanje.

Znam kako TC ima korak-po-korak podešavanje i pita te što želiš.
24.09.2015 | 16:32
Ne može tim redoslijedom... ACS će pregaziti postavke u routeru čini mi se nakon 24h
Dečki, nazovite je i zaletite se pa joj riješite problem
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, skunic, Anonimci (593)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO