Head over Heels
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Head over Heels

07.10.2003 | 03:44
Riba mi je skrenuo pozornost na novu freeware igricu za Mac... da, da, to je baš to što i mislite - stari dobri izometrijski Head over Heels sa ZX Spectruma i Amstrada! Igra je bazirana na Knight Lore tehnologiji, ali s odličnim zagonetkama i zadacima.

Remake za Mac je identičan originalu i jednako zabavan. Download je 15 mega - što je malo za današnje pojmove, ali nebulozno mnogo spram 32 kilobajta koliko je bio velik original pisan u golom asembleru... Tko nije vidio original može ga zaigrati na Spectrum ili Amstrad emulatoru .
07.10.2003 | 13:22
ja ću samo dopuniti ovo sve s linkom s kojeg sam ja igru skinuo, pošto vidim da to neke muči

retrospec.sgn.net/games/hoh/downloads.html
16.10.2003 | 19:12
Mene je zanimalo da li su sejvovi cross-platform kompatibilni pa sam instalirao i Win verziju.

Kompatibilni su.

Jos jedan item za nositi sa sobom na iPodu.
  • ozren
  • Posjetitelj
19.10.2003 | 01:04
a kak se to igra? Nist ne kuzim sta moram napravit
23.10.2003 | 22:16
Skuzio u medjuvremenu ili da pojasnim?
24.10.2003 | 11:37
moze meni pojasnjenje? isto sam probao al nisam skuzio sta treba raditi
24.10.2003 | 14:27
Ne moze. U arhivi s igrom su detaljne upute, u PDFu i HTMLu. Tamo sve pise.

Bottom line je sakupiti svih 5 kruna, bauljajuci iz sobe u sobu s jednim, drugim ili obojicom likova istovremeno (kad se spoje). Za dobar pocetak moras s "desnim" likom pokupiti torbu za nosenje stvari (skupljas ih tako da stanes na stvar i stisnes odgovarajucu tipku; ali mozes nositi samo jednu "stvar"!), a s "lijevim" pucaljku i six-pack krafni.

Dalje je lako. Vjerojatno ti na pocetku nece biti jasno kako s "lijevim" likom pokupiti zeca na vrhu nekih elemenata (pocetni ekran) - trik je u tome da "lijevi" lik moze mijenjati smjer u skoku pa nije problem doskakutati do vrha. Nema nerjesivih zagonetki. Ako vidis nesto sto treba pokupiti - put do tamo sigurno postoji.

Uzivaj.
24.10.2003 | 15:49
Put do zeca nije bio problem, no to sto nema sejvova i sto se pri krivom koraku soba ne moze resetirati (npr. nagurao si stolicu predaleko, mozes se ubiti) - to vec jest poprilican problem. A da ne velim pomalo nelogicne smjerove kretanja s obzirom na aksonometriju.

Svakako, zakljucila sam da sam negdje po putu od osnovne skole naovamo izgubila zivce. (I da su me danasnje igre razmazile.)
24.10.2003 | 19:45
Kako nema sejvova?! Nadjes ribicu i mozes je "potrositi" gdje god zelis. Odes na Quit (ESC) i budu ponudjene dvije opcije: SAVE i QUIT.

Soba se "resetira" cim izadjes iz nje, a kretanje... kretanje je klasik.
24.10.2003 | 21:03
Ha! Ako se soba resetira sama, onda cu mooozda dati jos jednu sansu igri. Toliko je odvratno kicasto privlacna da mi je zaista bilo zao sto me iritira.
A sejvanje - je li moguce da sam bila premalo rijesila pa mi zato nije davalo opciju Save, nego samo Quit? :|
24.10.2003 | 21:30
Ajmo ponovo: nece ti ponuditi opciju za snimanje dok god ne pokupis ribicu. Kad "potrosis" ribicu, a to cinis sejvanjem, moras pronaci novu ribicu da bi ponovo dobila mogucnost sejvanja. Ali nije da ih fali.
  • ozren
  • Posjetitelj
24.11.2003 | 21:40
hm, a kako sa Heelsom pokupim onu torbu? Dodjem u sobu gdje je torba i micem omog like pomocu joystika al nit mogu skocit pomocu njega , malo sam se izgubio. I s koji da igram prvo, probao sam sa Headom pa nisam nesto dogurao pa sam sa Heelsom zapeo na toj torbi. Ko zna nek rekne
24.11.2003 | 21:49
Dovedi (koristeci joystick) robota na poziciju izmedju poda (na kojem stojis) i pomicne trake, uz gornji rub, blize traci. I odskakuci. Vratis se istim putem. Izgleda zeznuto, ali nije. Trik je u tome da svladas manevarske sposobnosti oba lika.

Da pogodim - na pocetku igre (prvi ekran) nisi uspio pokupiti zeca?
  • ozren
  • Posjetitelj
25.11.2003 | 18:41
pokupio sam zeca , al u tu sobu s torbom uđem s Heelsom a on ne moze toliko skociti da skoci sa platoa na robota i s robota na pomicnu traku. ili sam krvo shvatio sto zelis reci s tim "odskakuci"...
25.11.2003 | 18:45
Dobro si shvatio. Moze toliko skociti. Sa platoa na robota i s robota na pokretnu traku. Kad ti prvi put podje za rukom, skuzit ces da polozaj robota ima daleko vecu toleranciju od ocekivane.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 51 minuta
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO