Monitor problem :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor problem :(

25.04.2005 | 04:08
Ljudi spašavajte!
Totalna propast! Dakle ovako. Od nešto manje od godine postao korisnikom Mac pa se uhodavam po malo
ali nažalost još uvijek koristim i PC radi drugih. E sad, nisu neke opake mašine što i nije bitno:)
Bitna stvar je MONITOR. Dakle monitor je AppleVision850 i koristim ga i na Mac-u i na PC-u.
Sve super do jućer. Boje super sve super...i tako ja malo po njemu podešavam veličinu slike,
a istovremeno pričam na telefon i gle čuda slučajnošću pritisnem da promjenim Color Temperature
i vidi sr...! Sve ima je.... intonaciju crvene boje..Malo čitam uputstva pokušam...a ono ništa,
da još bude zanimljivije programčić nema onakav izbornik kao u knjizi nego nešto skroz drugačije
(čitaj:manje opcija itd.)! Da stvar bude još bolja, na mašini koju sam prije koristio G3 Beige to je sve bilo OK.
Nebitno....samo spašavajte stvar kako što i zašto, jer ovako ne mogu ništa raditi a baš sad
neki vrag završavam! Nemrem vjerovat..Nešto sam načuo da se rade i nekakve hardverske kalibracije.
Sve u svemu propast! Zato dobri ljudi molim VELIKU POMOĆ! S obzirom da baš i nisam vičan s Macom
još uvijek želim čuti dobre duše, željne pomoći!

Unaprijed SVIMA HVALA!!!

Tomica
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
091-5055-495
25.04.2005 | 11:31
Vrati color temperature na prethodne postavke ili ako ne znas koje su bile prođi ih sve. Ako ne pomaže, a kako se radi o jako starom monitoru, nije isključeno da je jednostavno krepao. Prije prave panike provjeri i kabel, mozda ti je jedan od signala u prekidu.

P.S.
Narod kaže: \"Ne diraj ono što radi\".
25.04.2005 | 13:51
He, stvar je u tome što prije nije bila označena niti jedna temperatura u tom izborniku već neznam ni ja gdje. Na bilo koje računalo da sam ga spojio sve 5. Normalne boje sve super. Sad sam ja podesio boje i sve na Macu ali je to očito softverski jer kad ga prespojim na PC kod njega ista crvena priča. Da je crko u to sumnjam, jer na Macu, kako sam i spomenuo, su boje sređene... Stvar je u tome da bi htio, želio, molio se da bude kao prije. Spojiš na jednu mašinu sve ok, spojiš na drugu sve ok...a ne na svakom izvoditi neke lude korekcije boja. Očito koliko sam vidio u jednom postu od prije godinu-dvije g. Nenad Nikolić (ako se ne varam) je spomenuo da postoje hardware kalibracija i soft kalibracija. Očito sam sj.... hardware kalibraciju. Ukoliko griješim neka me stručni ljudi isprave. A ukoliko se to i dogodilo što i kako dalje??? Kako srediti to jer ne vjerujem da se ne može srediti (ili bolje rečeno nadam se). S obzirom da koristim starije Macove moram priznati da mi je prilično neophodan taj monitor (s obzirom na stariji priključak) a za PC imam konverter. Dakle kako god želim i moram srediti ovaj:(
25.04.2005 | 19:17
Svima hvala na pomoći! Problem riješen zahvaljujući g. Alien.
Još jednom HVALA!

Tomica
25.04.2005 | 23:59
mtomica je napisao:
Svima hvala na pomoći! Problem riješen zahvaljujući g. Alien.
Još jednom HVALA!

obzirom da ti je bilo hitno puknuo sam ti na mail no svakako bi bilo lijepo da postas jos jednom na jabucnjak u ovaj thread da ostane u arhivi ako se slican problem javi ostalima u buducnosti...
26.04.2005 | 08:58
\"QUESTION NO. P102102-7: AppleVision 850 monitor has no picture or CRT illumination and no on-screen controls when adjusting front panel buttons. Monitor reacts normally when connected to CPU including degauss and power switch LED color change from orange to green.

After all, the internal memory settings may be corrupted. These can be restored, using an ADB-type Power Macintosh computer (ADB cable must be attached), if that Mac has in its System folder, an °Applevision Extension of version 1.5.3 or later (roughly, Mac OS 8.5 or so).

Do a boot-up of the computer from power-off, with both video & ADB cables attached to the monitor, while holding down these four keys, Command(Apple)-Option(Alt)-A-V. Continue to press all four keys for the few minutes it takes to complete the boot-up.\"

Poanta je da sam ja to radio ali sam tipkovnicu imao prikopčanu direktno na Mac, a treba, ponavljam TREBA biti ukopčana u monitor:)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 46 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, m@xym, Maxxy, Riba, robee, Anonimci (357)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO