Monitor problem :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor problem :(

25.04.2005 | 04:08
Ljudi spašavajte!
Totalna propast! Dakle ovako. Od nešto manje od godine postao korisnikom Mac pa se uhodavam po malo
ali nažalost još uvijek koristim i PC radi drugih. E sad, nisu neke opake mašine što i nije bitno:)
Bitna stvar je MONITOR. Dakle monitor je AppleVision850 i koristim ga i na Mac-u i na PC-u.
Sve super do jućer. Boje super sve super...i tako ja malo po njemu podešavam veličinu slike,
a istovremeno pričam na telefon i gle čuda slučajnošću pritisnem da promjenim Color Temperature
i vidi sr...! Sve ima je.... intonaciju crvene boje..Malo čitam uputstva pokušam...a ono ništa,
da još bude zanimljivije programčić nema onakav izbornik kao u knjizi nego nešto skroz drugačije
(čitaj:manje opcija itd.)! Da stvar bude još bolja, na mašini koju sam prije koristio G3 Beige to je sve bilo OK.
Nebitno....samo spašavajte stvar kako što i zašto, jer ovako ne mogu ništa raditi a baš sad
neki vrag završavam! Nemrem vjerovat..Nešto sam načuo da se rade i nekakve hardverske kalibracije.
Sve u svemu propast! Zato dobri ljudi molim VELIKU POMOĆ! S obzirom da baš i nisam vičan s Macom
još uvijek želim čuti dobre duše, željne pomoći!

Unaprijed SVIMA HVALA!!!

Tomica
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
091-5055-495
25.04.2005 | 11:31
Vrati color temperature na prethodne postavke ili ako ne znas koje su bile prođi ih sve. Ako ne pomaže, a kako se radi o jako starom monitoru, nije isključeno da je jednostavno krepao. Prije prave panike provjeri i kabel, mozda ti je jedan od signala u prekidu.

P.S.
Narod kaže: \"Ne diraj ono što radi\".
25.04.2005 | 13:51
He, stvar je u tome što prije nije bila označena niti jedna temperatura u tom izborniku već neznam ni ja gdje. Na bilo koje računalo da sam ga spojio sve 5. Normalne boje sve super. Sad sam ja podesio boje i sve na Macu ali je to očito softverski jer kad ga prespojim na PC kod njega ista crvena priča. Da je crko u to sumnjam, jer na Macu, kako sam i spomenuo, su boje sređene... Stvar je u tome da bi htio, želio, molio se da bude kao prije. Spojiš na jednu mašinu sve ok, spojiš na drugu sve ok...a ne na svakom izvoditi neke lude korekcije boja. Očito koliko sam vidio u jednom postu od prije godinu-dvije g. Nenad Nikolić (ako se ne varam) je spomenuo da postoje hardware kalibracija i soft kalibracija. Očito sam sj.... hardware kalibraciju. Ukoliko griješim neka me stručni ljudi isprave. A ukoliko se to i dogodilo što i kako dalje??? Kako srediti to jer ne vjerujem da se ne može srediti (ili bolje rečeno nadam se). S obzirom da koristim starije Macove moram priznati da mi je prilično neophodan taj monitor (s obzirom na stariji priključak) a za PC imam konverter. Dakle kako god želim i moram srediti ovaj:(
25.04.2005 | 19:17
Svima hvala na pomoći! Problem riješen zahvaljujući g. Alien.
Još jednom HVALA!

Tomica
25.04.2005 | 23:59
mtomica je napisao:
Svima hvala na pomoći! Problem riješen zahvaljujući g. Alien.
Još jednom HVALA!

obzirom da ti je bilo hitno puknuo sam ti na mail no svakako bi bilo lijepo da postas jos jednom na jabucnjak u ovaj thread da ostane u arhivi ako se slican problem javi ostalima u buducnosti...
26.04.2005 | 08:58
\"QUESTION NO. P102102-7: AppleVision 850 monitor has no picture or CRT illumination and no on-screen controls when adjusting front panel buttons. Monitor reacts normally when connected to CPU including degauss and power switch LED color change from orange to green.

After all, the internal memory settings may be corrupted. These can be restored, using an ADB-type Power Macintosh computer (ADB cable must be attached), if that Mac has in its System folder, an °Applevision Extension of version 1.5.3 or later (roughly, Mac OS 8.5 or so).

Do a boot-up of the computer from power-off, with both video & ADB cables attached to the monitor, while holding down these four keys, Command(Apple)-Option(Alt)-A-V. Continue to press all four keys for the few minutes it takes to complete the boot-up.\"

Poanta je da sam ja to radio ali sam tipkovnicu imao prikopčanu direktno na Mac, a treba, ponavljam TREBA biti ukopčana u monitor:)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO