eMac dojmovi (ili usporedba sa CRT iMacom) ;)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eMac dojmovi (ili usporedba sa CRT iMacom) ;)

02.02.2004 | 11:18
Za one koji hoće kupiti (Seno)

Daklem, nakon četiri tjedna čekanja došao je napokon.... novi eMac 1 GHz SuperDrive model, ....naravno odmah sam dokupio noname PC133 256 MB i "ubo" ga unutra tako da stroj sada ima sve skupa 512 MB RAMA....

Palim, i ... fuj, ....slika nije "oštra" onako kako bi ja to htjeo, ....stari CRT iMac (prvi DV model, G3 400) je imao oštriju sliku.
OK, dignem ja razoluciju.... ajde sad je OK sve je oštrije... daklem stvar je u diamontron katodi i flat ekranu s kojom nisam imao prilike raditi.... naviknut ću se... tko ionako radi na 800x600 (u igrama i grafici se "neoštrina" ne uočava, ...jedino se "skuži" kod slova i to malih veličine ispod 14)

Slijedeće je zvuk.... iMac je imao Harman-kardom zvučnike, ....a eMac ima "neke" zvučnike bar po specifikacijama sa više W nego iMac... no zvuk je jadniji, tiši, ....kad pojačam "do daske", pa... to je otprilike malko više nego iMac na pola... ajde, nema veze, ionako ja to spajam na SONY 5.1 receiver sa 2 kom. stupa od po 150 W prave sirove snage....

Što se tiče performansi, ...nemam ama baš nikakve primjedbe... "maltretirao" sam ga sa svim i svačim.... ajde kažu da Radeon 7500 "nije baš nešto".... e varaju se koji tako pričaju, ....sve, ali baš sve igre koje sam imao i na njemu pokrenuo su radile glatko da ne može glađe, a svima sam uključio sve detalje do maksimuma i digao rezoluciju na 1024x768 32 bit boja... (4x4 Evo 2, MaxPayne, RTCW, UT2003 demo, Giants, Black&White, HarryPotter 2... ima ih još)
Kako sam imao priliku par mjeseci povremeno raditi na iMac Flat-Panel 17" mogu reći onako subjektivno, da je Radeon 7500 daleko kvalitetniji i prikazom i performansama od GF4MX...

Od rada sa ostalim "neigrivim" aplikacijama, sve je pic-pic (jedino sam uočio rušenje VISE installer aplikacija, no to sam riješio kreiranjem drugog usera koji je instalirao bez problema), ...gore je "klasični borbeni komplet" sa mixom Adobea, Macromedie, FileMakera, Corela, Microsofta ....i naravski Appleove aplikacije + korisni produkti manje poznatih firmi...
Probavao sam i Linux na njega no niti Mandrake 9.1 niti YellowDog 3.0.1 neće u gui-installer na njemu (dalje nisam niti pokušavao), pa za sada "to ne radi".

Sve u svemu isplativa kupnja, .... cca 10000 kn

Daklem, ako usporedimo sa starim iMacom DV "popušio" sam jedino na zvuku, dok je sve ostalo veliiiikiii plus....
Ako ga usporedimo sa iMac FlatPanel (na kojem sam radio par mjeseci), a naročito sa 1 GHz sa GF4MX to su praktički identični strojevi, ...čak je eMac u 3D grafici "bolji", razlika je jedino u ekranu i ... 6000 kn, dok su u ostatku tu negdje odn. identični, jer se razlika u busu i DDR vs. SDRAM ne osjeti nigdje.

PS.
Čisto subjektivno ...radeći na eMac sa 17" CRT i na iMacu 17" FP čini se kao da eMac ima "veći ekran" i više radnog prostora od iMaca (valjda zbog omjera 4:3 vs 16:10)

Eto Seno nadam se da ti je pomoglo u odabiru
02.02.2004 | 14:07
Da li tvoj ima problema s geometrijom? Kod mene je kornji rub ekrana nagnut u desno dok je donji vodoravan. Kada ga malo rotiram u lijevo pa ispravim na paralelogram, nakon restarta gornji rub bude pomaknut u lijevo, pa opet moram ispravljati na paralelogramu. Našao sam neki workaround za to, o čemu sam izvjestio ovdje na forumu.
Također mi kada se probudi iz sleepa kontrast skoči na maximum (inače stoji na oko pola) iako klizač ostane na pola.
Hajde provjeri da li se tvoj tako ponaša.
03.02.2004 | 21:13
Kod mene je sve OK. Geometriju sam poštelao, jedino mi fali podesavanje moire-a... malko je uocljiv na nizim rezolucijama
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 49 minuta
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO