24.04.2025 | 23:12
Radi kao treći monitor i baš je koristan.
Na žalost, nakon što ga utaknem u Mac rastepe mi se raspored monitora. Kad ga izvadim, opet isto. To je mala gnjavaža jer mi je doma MBP uštekan u Dell koji mu se nalazi slijeva i kad stavim ovaj malecki desno od laptopa System ih rasporedi tak da je ugrađeni monitor skroz lijevo, novi ViewSonic stavi u sredinu a Dell skroz desno.
Ja ih posložim kako treba ali kad ViewSonic isčupam, Dell opet ode desno pa ga moram vraćati lijevo.
Blesavi Apple. Mislim da sam već čitao po forumima gdje se ljudi žale na tako nešto ali do sada me se to nije ticalo. Eh.
UPDATE vezan uz potrošnju baterije.
Spojio sam ga na MBP i7 2020 koji je bio napunjen na 100%. Maknuo sam ispravljač i spojio ViewSonic. Na njemu sam držao Preview i neki PDF a na internom monitoru sam surfao u Safariju oko pola sata.
Nakon toga je baterija bila na 92%, CoconutBattery veli 89% ali oni se uvijek razlikuju.
Kad sam izašao iz Safarija i gledao Activity Monitor, procesor je bio oko 98% idle i tu je Coconut rekao da je discharge 11.5 Watta. Nakon nekog vremena i 12,5W al to ovisi valjda o procesima unutar Systema. Kad isčupam vanjski, Coconut veli da je potrošnja 4,5 W pa 6,5W itd. Tako da monitor cucla oko 5W, plus / minus. Nije strašno.
UPDATE 2:
Kao treći monitor, potrošnja oko 14,2W ima otvoreno po nešto na svakom monitoru. Zanimljivo da sam jučer kad je komp bio solo bez vanjskih monitora i kad sam ga malo pustio da ništa ne radi potrošnja baterije bila 2,7W. Očito da za preciznije podatke treba mjeriti kroz dulje vrijeme sa različitim opterećenjem. Kad recimo pokrenem Xcode i nešto radim ode i preko 30W.
Sad sam opet na kompu morao preraspoređivati ekrane jer ih ovaj presložio po svojoj logici. Tu sam jučer mjerio bateriju koju od tada nisam punio i dobro se drži, na 60%. Barem je zapamtio rotaciju 90º.
Dolje lijevo je futrola od ViewSonica.
Imao sam ga spojenog i na mom glavnom radnom mjestu ali taj stol izgleda ko opći kaos pa tu sliku nećete vidjeti. Izgleda ko ovo samo je malo veći Dell a veći je i ekran na laptopu. Uz sve to, još jedan laptop, printer, masu kablova, slušalica, telefona od 5s pa nadalje, hubova, usb3 diskova, dva miša i gomila papira. Neki drugi put.