Preporuka za monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za monitor

16.04.2025 | 13:14
drlovric kaže:

Javi dojmove ako kupis Izgleda mi jako zanimljivo za moj MBP.

Povremeno koristim iPad Pro kada mi zatreba drugi ekran ali ovo je znatno vece.

Uplatio sam predračun kod jednih pa sad čekam da isporuče...
24.04.2025 | 14:53
Danas je došao, tek sam ga na kratko spojio na laptop da vidim jel uopće radi. Jedna usb-c žica je dovoljna. Budem kasnije probao i bez ispravljača da vidim kako utječe na bateriju i kako radi kao treći monitor. Šteta što nije malo duži na kraćoj osi jer je baš duguljast, još koji centimetar tu ne bio loš. Dobije se i deblja futrola za transport.

Kako ga okrećem nije u stanju se sam dogovoriti s Macom već moram ručno staviti rotaciju 90º.

Tanak i lagan. Na firmu, 127€ + PDV.

IMG_5046.JPG
24.04.2025 | 17:28
Neka te dobro služi!
24.04.2025 | 23:12
Radi kao treći monitor i baš je koristan.

Na žalost, nakon što ga utaknem u Mac rastepe mi se raspored monitora. Kad ga izvadim, opet isto. To je mala gnjavaža jer mi je doma MBP uštekan u Dell koji mu se nalazi slijeva i kad stavim ovaj malecki desno od laptopa System ih rasporedi tak da je ugrađeni monitor skroz lijevo, novi ViewSonic stavi u sredinu a Dell skroz desno.

Ja ih posložim kako treba ali kad ViewSonic isčupam, Dell opet ode desno pa ga moram vraćati lijevo.

Blesavi Apple. Mislim da sam već čitao po forumima gdje se ljudi žale na tako nešto ali do sada me se to nije ticalo. Eh.

UPDATE vezan uz potrošnju baterije.

Spojio sam ga na MBP i7 2020 koji je bio napunjen na 100%. Maknuo sam ispravljač i spojio ViewSonic. Na njemu sam držao Preview i neki PDF a na internom monitoru sam surfao u Safariju oko pola sata.

Nakon toga je baterija bila na 92%, CoconutBattery veli 89% ali oni se uvijek razlikuju.

Kad sam izašao iz Safarija i gledao Activity Monitor, procesor je bio oko 98% idle i tu je Coconut rekao da je discharge 11.5 Watta. Nakon nekog vremena i 12,5W al to ovisi valjda o procesima unutar Systema. Kad isčupam vanjski, Coconut veli da je potrošnja 4,5 W pa 6,5W itd. Tako da monitor cucla oko 5W, plus / minus. Nije strašno.

UPDATE 2:

IMG_3969.jpg

Kao treći monitor, potrošnja oko 14,2W ima otvoreno po nešto na svakom monitoru. Zanimljivo da sam jučer kad je komp bio solo bez vanjskih monitora i kad sam ga malo pustio da ništa ne radi potrošnja baterije bila 2,7W. Očito da za preciznije podatke treba mjeriti kroz dulje vrijeme sa različitim opterećenjem. Kad recimo pokrenem Xcode i nešto radim ode i preko 30W.

Sad sam opet na kompu morao preraspoređivati ekrane jer ih ovaj presložio po svojoj logici. Tu sam jučer mjerio bateriju koju od tada nisam punio i dobro se drži, na 60%. Barem je zapamtio rotaciju 90º.

Dolje lijevo je futrola od ViewSonica.

Imao sam ga spojenog i na mom glavnom radnom mjestu ali taj stol izgleda ko opći kaos pa tu sliku nećete vidjeti. Izgleda ko ovo samo je malo veći Dell a veći je i ekran na laptopu. Uz sve to, još jedan laptop, printer, masu kablova, slušalica, telefona od 5s pa nadalje, hubova, usb3 diskova, dva miša i gomila papira. Neki drugi put.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO