08.04.2025 | 19:54
@ nikola22, ne znam da li imaš mogućnosti ali kad sam prije par godina kupovao monitor (HP Z27n) otišao sam u jedan dućan informatičkom opremom i pitao prodavača da li se mogu spojiti s MBP na monitor prije kupnje, čovjek je rekao da nema problema i još smo malo popričali što imaju u ponudi od 2k 27" monitora. Slijedeći dan došao s laptopom, javio se ponovno čovjeku i isprobao sam ukupno 3 modela koji su me zanimali (dva su bila izložbeni primjerci, a treći tj. ovaj Z27n kojeg sam na kraju i kupio, trgovac ga je donio iz skladišta i izvadio iz kutije kako bi ga mogao probati.
Kaj se tiče 2k rezolucije, meni ta rezolucija na 27" odgovara i veličinom i oštrinom no oči mi nisu više mlade pa moje mišljenje i doživljaj uzmi s rezervom,.. uglavnom, ništa te košta pitati u dućanu ako imaš mogućnosti otići u dućan i ako naletiš na voljnog trgovca (to zapravo najviše ovisi koliko si komunikativan i kako te ljudi dožive), pitati ga da isprobaš monitor.
PS. Kako si u jedonm od prethodnih postova spomenuo korištenje Wirda i Safaria, moja preporuka je barem 27" jer ugodno možeš staviti jedan do drugoga (ili dva dokumenta Worda), a da i dalje bude sve pregledno i čitko