Monitor za nezahtjevne
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor za nezahtjevne

02.11.2024 | 20:08
Jučer sam dovukao novi monitor ThinkVision P24h-30 i umirovio svoj 20 godina stari Sony PremierPro SDM-P234.
Nisam imao neka očekivanja od monitora za 300€ (PDV uključen).
Ugodno me iznenadio konektorima i kabelom USB-C na USB-C.
Spojio sam ga na MBA M1 i uredno ga puni.
Slika je i više nego dobra.
Za nezahtjevne korisnike odličan odabir.
02.11.2024 | 22:06
Dobro je znati. Hvala ti na ovom iskustvu. Nama je za posao 24" premaleno za današnje standarde, inače bi bilo vrlo zanimljivo.
02.11.2024 | 22:39
Drago mi je da si zadovoljan,... si probao kako radi mrežni priključak?
02.11.2024 | 23:39
Da ne otvaram temu "Monitor za zahtjevne", samo da podijelim moje nedavno iskustvo s bezobrazno skupim Apple Studio Display monitorom. Da, papreni su, ali slika i izrada su van konkurencije. Prodali smo ih dosta bez obzira na cijenu, ali tek nedavno mi je klijent naručio model koji ima staklo s nano-teksturom.

Dakle, to je još 200 € doplate (za toliko se dobije cijeli 27" non 2K monitor za PC), ali slika je genijalna, evo prvi monitor nakon dugo-dugo da mogu reći da ima toliko ugodnu sliku kao stara Cinema 30"! (Pro XDR ne računam, to sam vidio jednom u Parizu i vjerojatno nikada više).

Znači, ako ste već bogati i želite vrhunski monitor, onda puknite još tih 200 € u nano-teksturu, vrijedi svakog eura za nekoga tko ima takav posao da živi i radi za ekranom.
03.11.2024 | 08:25
Tko želi Apple monitor od 1.800 EUR, moguće ga je imati, s obzirom da je to stvar koja se ne mijenja tako često. Podijelimo to na 10 god, pa dobivamo cifru od 180 EUR godišnje, iliti 15 EUR mjesečno - Sad, ja uvijek kažem, onaj tko puši i pije kave i pive po kafićima, to potroši možda u dan-dva.

A ako uz pomoć tog monitora i računala nešto i prihodi, računica je jasna. Apple je Apple.
03.11.2024 | 09:14
Bertone kaže:
Drago mi je da si zadovoljan,... si probao kako radi mrežni priključak?

Probao i radi uredno. Kabel sam spojio na AirPort Express, koji je bežično spojen na AirPort Extreme, a APE žičano na A1 Ubee router i sve koaksijalno na A1 mrežu na cesti.
Dobije se ovo:
Download Mbps 63.87 Upload Mbps 19.45, Ping ms 10 87 45

Istra svtar ali direktno sa žicom na A1 router:
Download Mbp 196.94 Upload Mbps 19.66, Ping ms 10 27 40

Usluga je A1 Internet brzina od 140 do 200 Mbit/s download, 20Mbit/s upload.

Sad vidim koliko se gubi na silna prespajanja signala jer je mrežna oprema stara.

Probao i slušalice uštelari i radi.

Realno, samo takav HUB koji je u monitoru nije jeftin da ga se kupuje posebno.
03.11.2024 | 09:26
@drpongrac23, nije za posao, već kućna upotreba.
Dvoumio sam se da uzmem 4k, ali realno za tim nemam potrebe, a skoro duplo skuplji je.
03.11.2024 | 12:07
drpongrac23 kaže:
Tko želi Apple monitor od 1.800 EUR, moguće ga je imati, s obzirom da je to stvar koja se ne mijenja tako često. Podijelimo to na 10 god, pa dobivamo cifru od 180 EUR godišnje, iliti 15 EUR mjesečno - Sad, ja uvijek kažem, onaj tko puši i pije kave i pive po kafićima, to potroši možda u dan-dva.

A ako uz pomoć tog monitora i računala nešto i prihodi, računica je jasna. Apple je Apple.

Da, to je bila i moja logika kada smo 2005. godine uzeli Cineme 30". Neću sada uzeti inflaciju u obzir, nego onako ugrubo... taj monitor je tada stajao oko 4.500 €. Danas mu je Pro XDR od 7.000 € ekvivalent. Ako raspodjelim da ti monitori rade sada već skoro 20 godina i da su i dalje nevjerojatno kvalitetni, to ispadne 225 € godišnje, tj. oko 19 € mjesečno. Dvije-tri kave s prijateljem.
03.11.2024 | 12:08
jura22 kaže:
@drpongrac23, nije za posao, već kućna upotreba.
Dvoumio sam se da uzmem 4k, ali realno za tim nemam potrebe, a skoro duplo skuplji je.

Ma ne treba ti 4K. Zaista, 4K ima smisla ako se netko bavi profesionalno videom ili fotografijom, inače zaista nema potrebe za takvom gustoćom piksela koju možeš vidjeti tek kada glavu nabiješ u monitor.
03.11.2024 | 12:36
monitor.jpeg

Ovako to izgleda. Super je što se može dovoljno podići pa ne smeta MBA.

Ima jedan USB na vrhu monitora (bilo zbunjujuće) u kojeg ide kamera ili soundbar.
Mada mi ne treba jer imam SoundStick original (i tome je 24 godine), a MBA ima na sebi kameru i mikrofon.
Prilozi:
03.11.2024 | 19:31
Priključi BT tipkovnicu i miša i onda ti MacBook ni ne treba biti otvoren. A jesu li ovo Harman Kardon zvučnici, oni uz koje ide subwoofer?
03.11.2024 | 21:21
drpongrac23 kaže:
Priključi BT tipkovnicu i miša i onda ti MacBook ni ne treba biti otvoren. A jesu li ovo Harman Kardon zvučnici, oni uz koje ide subwoofer?

Ja nisam zagovornik zaklapanja laptopa.

Zasto ne bi koristio tipkovnicu, monitor i trackpad koje je uredno platio?

Moj setup je identican kao njegov, samo imam ultra wide 34" monitor. I Logitech MX Master mis.

Trackpad na MBP je brutalan. Grehota je to ne koristiti
04.11.2024 | 00:45
@drpongrac23, da SW je pod stolom.
@drlovric, nisam poslikao Logitech MX Master 3S

Inace, imam i BT tipkovnicu i trackpad i misa koji NE rade s M1 MBA jer ruse racunalo.
Svo troje je od Apple-a. Nakon sto komp ode u sleep po noci, ujutro me doceka restartan i s porukom nekom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO