MB ne reagira
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MB ne reagira

29.01.2025 | 21:20
Radio sam normalno na laptopu, radi se o MB Pro M1, i iz čista mira se odjednom izgasio i više ne dava znakove života. Priključio sam ga i na punjač, ništa ne svijetli (inače je bio spojen kabelom preko monitora). Sreća da sam taman poslao u tiskaru fajlove, ali nemam pojma što je problem pa ako netko ima kakvu ideju, slušam
29.01.2025 | 22:10
Jesi li probao držati power tipku dugo? Drži možda i desetak sekundi dok ne pokrene hard reset...
29.01.2025 | 22:42
Jesam, to sam prvo napravio, čudno mi je što se usred rada to dogodilo i što na punjači ne gori indikator da je pun ili da se puni
30.01.2025 | 02:01
Prije daljih koraka probaj ga ne nekom drugom punjaču.
30.01.2025 | 02:08
Slažem se. To je prvi korak. Kažeš da ti je bio spojen preko monitora? Dakle, napajao se preko thunderbolt ili usb-c kabela u času kad je krepao? A njegov normalni punjač je magsafe ili isto USB-C?
30.01.2025 | 07:42
Bio je spojen preko Thunderbolta na Dellov monitor, tako sam vazda radio kad bi ga doma spajao. Pravi punjač je magsafe. Od periferije je jedino bio spojen vanjski SSD preko USB-C kabela
30.01.2025 | 10:02
Mda... Po svoj prilici onda neće pomoći drugi magsafe punjač, ali ako imaš mogućnost, probaj. Koliko god da je mala vjerojatnost, isključi je. Ako ne pomogne, ja bih rekao da je servis neizbježan.
30.01.2025 | 10:49
Ne reagira ni sa drugim punjačem, očito ide u servis i nadam se dobrim vijestima
Ono što mi je zasad još veći problem je što su mi ovi neki važni radovi na vanjskom disku koji je formatiran kao APFS i ne mogu s nijednim programom pristupiti s Windowsa (Paragon, Macdrive…)
30.01.2025 | 13:41
Piše ti u korisničkom profilu da si iz Dubrovnika? Mislim da ima još jabučara odande, vjerujem da ti netko može pomoći oko toga.
30.01.2025 | 13:43
Ovdje kaže da ima poseban app koji se treba posebno platiti
www.intowindows.com/3-ways-to-open-apfs-drives-in-windows-10/
30.01.2025 | 13:50
Iz Dubrovnika sam pa ako ima koji kolega koji bi bio voljan prebaciti neke stvari, molio bih da se javi.
Od ova tri navedena programa, sa dva sam pokusao, Paragon i Macdrive, probat cu i s tim trecim. Hvala!
30.01.2025 | 14:40
Da, ali koliko sam skužio, ne običan Paragon, nego baš Paragon AFPS.
Ako imaš taj sw, a neće ti pročitati disk, da nisi slučajno koristio FileVault enkripciju?

Mislim da je m@xym iz Dubrovnika. Probaj ga kontaktirati preko privatne poruke, možda ne prati ove teme.
30.01.2025 | 14:54
Skinuo sam bas APFS verziju i uopce ne prepoznaje disk. Sto se tice enkripcije, ne sjecam se da sam to koristio, islo je samo klasicno formatiranje
30.01.2025 | 15:04
Ako je vanjski disk mehanički, možda ti komp u kojeg ga spajaš ne može dati dovoljno struje na USB portu da se ovaj uopće zaleti?
Ako je SSD, je li taj disk bio priključen i aktivan u trenutku kad ti je Mac krepao?
30.01.2025 | 15:12
Jes, bio je prikljucen, to je Orico kuciste sa SSD-om unutra, to je disk kojeg stalno koristim. Nema inace zasebno napajanje, samo usb-c kabel, kad ga spojim na PC, gori mu ledica, ali ga Windowsi ne vide
30.01.2025 | 15:59
Javi se nekom tko ima mac pa vidi kako se tamo ponaša. Uzmi u obzir da ga je možda spalilo to što se dogodilo Macu.
30.01.2025 | 16:19
A vidjet cemo, Mac je svakako na putu u Zg na servis, a za disk cu se pokusati negdje snaci. Hvala jos jednom
30.01.2025 | 19:54
Za sad nema programa za Windowse koji uspješno čita APFS sistem.
Niti Paragon, niti MacDrive nepodržavaju diskove kriptirane pomoću T2 čipa.
Isto je sa TransMac-om.
30.01.2025 | 20:09
Macdrive je otvorio jedan drugi disk koji je APFS i s njega sam normalno prebacio što mi je trebalo. Što se tiče onog važnijeg diska ispostavilo se da je krepao kontroler kučišta, a disk radi.
Eto, rješavam jedno po jedno, pitam se samo je li Mac ubio kučište ili je ono ubilo Mac
05.02.2025 | 16:38
Evo mali edit ukoliko netko bude imao sličnih problema, dakle krepala je matična ploča koja je valjda posljedično ubila i kontroler vanjskog SSD kučišta mada zašto se to dogodilo je i dalje nepoznanica.
Ovom prilikom želim pohvaliti servis iKlinika na stvarno brzom i profesionalno odrađenom poslu jer su uspjeli riješiti problem bez kupovanja nove matične što bi svakako bio veliki financijski izdatak
05.02.2025 | 17:57
Hvala ti na povratnoj informaciji. Podatke sa SSD-a nisi uspio spasiti?
05.02.2025 | 18:45
Jesam, svi podaci su tu, prebacio sam u drugo kučište i spojio na drugi Mac i bez problema prebacio, disku očito nije bilo ništa
05.02.2025 | 18:58
Aha, ok. Super! E, sad, glavno pitanje. Kad popravljeni Mac spojiš na TB kabel prema monitoru, radi li i dalje napajanje preko tog istog kabela?
05.02.2025 | 23:06
To ću probati za par dana, sutra ili prekosutra ga kupim u Zagrebu pa kad se vratim doma s puta testirat ću sve pa javim
15.02.2025 | 11:22
Punjenje preko monitora radi kao i prije, nema nikakvih problema. Općenito, sve radi besprijekorno kao i prije kvara
15.02.2025 | 13:41
Odlično! Deri dalje!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 3 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, Riba, temeljnik, Anonimci (750)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari