Stigao mi novi Mini!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stigao mi novi Mini!

10.10.2019 | 18:23
:-P

Konačno zamjena za moj najdraži Cube!

32 GB RAM, D500, 1TB SSD, k'o ispod čekića za 1750 USD. Ako uzmem u obzir da me Mini sa toliko diska i memorija dođe skuplje (!), ovo mi je bio no-brainer. Naravno, postoji rizik da grafička krepa, ali ako nije do sada nadam se ni da neće uz moj režim korištenja.

Nek' čestita tko želi!

P.S. Sada mogu još brže kasniti sa rokovima.

P.P.S. Mačka za dojam veličine.

DSC_0829.JPG
10.10.2019 | 18:32
Već vidim hrpu mačje dlake koja će zaštopati ovaj dimnjak.
10.10.2019 | 18:40
Angažirao sam Skynet u borbi protiv toga.

DSC_0835.JPG
10.10.2019 | 18:44
Čestitam, i nadam se da rokove ipak nećeš produžiti
Nek de dugo služi i da doprinese boljitak čovječanstvu
10.10.2019 | 19:20

Čestitam i ja!
10.10.2019 | 19:23
Čestitke Riba!
Super nova mašina a i super mica maca!
10.10.2019 | 20:18
Super masina po super cijeni
10.10.2019 | 20:51
E konačno! Odlično, daleko bolji izbor od Minija. Bit će ti to lijepo brzo!
10.10.2019 | 21:19
Veoma lijepo! Cestitam!
10.10.2019 | 21:26
I dobre ploćice!
  • Daddo
  • Posjetitelj
10.10.2019 | 21:34
Čestitke na prinovi.

Osim Applea, vidim da dijelimo i ljubav prema mačkama. Ako me oči ne varaju ovo na fotografijama je Maine Coon?

I ja imam fotaka sa mojom MCO ženkom (jednom od dvije) kako čuva minija 2014 i magičnog miša.
10.10.2019 | 21:45
Ne varaju te.
10.10.2019 | 22:58
Čestitam,... i da nisi pojasnio prvu sliku mislio bih da se MC fenira nakon kupanja
11.10.2019 | 01:17
A CPU?
11.10.2019 | 07:38
Pojma nemam, zar je bitno?
11.10.2019 | 08:16
Evo provjerio, 3.5 GHz 6 jezgri.
11.10.2019 | 09:26
Krasno, bravo!

Sviđaju mi se te mašine, iako ne znam kaj bi s njima, ali lijepe su...
11.10.2019 | 10:11
Riba kaže:
Pojma nemam, zar je bitno?

Jok, u "Pro" masini potpuno nebitno
11.10.2019 | 14:29
S obzirom da je kupio kao zamjenu za mac mini, sasvim je jasno da nije bitno koji je procesor unutra
11.10.2019 | 19:30
Tako je, to je moj Mini. Uostalom i tako su se ljudi žalili da ovo nije propisni Pro!
13.10.2019 | 15:03
Bitno je da se, ukoliko zatreba, lako dogradi do 12 mozgova
27.11.2020 | 20:42
Dižem temu iz mrtvih!

@Riba - kako si zadovoljan strojem? Jel grafičke šljakaju?

Dobivam za 6000kn potpuno isti takav stroj, pa me zanima da uzmem za tu cijenu? I na šta trebam obratiti pažnju pri kupnji toga stroja?

@dpasaric - možeš i ti udjeliti kakav savjet oko toga stroja? Da li krepavaju često i slično?
27.11.2020 | 21:10
6000 je odlicna cijena, ako neces ti, ja cu! Doduse ocekujem da ce im cijene jos pasti nakon najave i izlaska Apple CPUova...

Imao sam nekih incidenata, mozda svaka dva mjeseca bi se stroj smrznuo ali ono "muski", dakle samo hard shutdown je radio. To se sve skupa dogodilo jedno 3-4 puta, ali evo sada vec sigurno neko vrijeme nije.

Nisam nikada probao clean install jer me sve skupa nije toliko smetalo, imam OS koji se vice jos od MacBooka iz 2008 godine.

Takodjer moj rezim koristenja ne opterecuje graficke.

Rekao bih da je problematicnih grafickih sigurno bilo vise nego sto je to pristojno, ali isto tako gdje je trebala graficka krepati vjerojatno je do sada vec i krepala.

No nisi napisao najvaznije - za sto bi ga koristio?
27.11.2020 | 21:22
Koristio bih ga čisto rekreacijski za pokoji filmić. Ništa zahtjevno.

Misliš da se smrznuo jer vučeš OS još od 2008-e godine? Kad bi napravio clean install misliš da se to više ne bi događalo?

Jel možda bolje uzeti takav stroj sa grafičkima D300?

I jesu ti strojevi pouzdani recimo kao Mac Mini? Ne znam, nisam još vidio da je nekom Mini krepao!

Gdje si ti svoj taj Pro uzeo? E-bay? Amazon? Ili?
27.11.2020 | 23:07
invictus kaže:

Misliš da se smrznuo jer vučeš OS još od 2008-e godine? Kad bi napravio clean install misliš da se to više ne bi događalo?

I jesu ti strojevi pouzdani recimo kao Mac Mini? Ne znam, nisam još vidio da je nekom Mini krepao!

Obicno je preporuka D300 jer sa njom ima manje kvarova. Cini mi se da je Davor rekao da se nije susreo sa D300 koja je stvarala probleme vec D500 i D700.
Sada ima ovih firmi sto rade rebuild GPU cipova po EU a i cijene nadogradnje na 12 core i 64GB RAM-a nije toliko visoka.
28.11.2020 | 08:43
invictus kaže:

Nemam pojma bi li pomoglo ili ne, ali sam o tome razmisljao u slucaju da me pocne smetati. Vise baca na hardverski problem, ali tko zna.

Nista nije pouzdano kao Mini!

Ja sam svojeg kupio na US Ebayu.

Kao sto Miro kaze, ako ti je D300 dovoljan za ono sto ti treba idi na tu konfiguraciju, bit ces mirniji i ustediti novac.
28.11.2020 | 13:53
@Riba - gledam malo cijene ovih sa D300, cijene na E-bayu su oko 1000$, to je kod nas oko 6200kn u HR, to nije uopće puno kad pogledam da je otprilike i novi Mini slične cijene kod nas u HR.

Šta ti kažeš na to?
28.11.2020 | 15:16
Da li je i poštarina uključena u cijenu? I nemoj zaboraviti gdje živiš? Naplatiti će ti i PDV i PDV na poštarinu i PDV na zrak u pošiljci. Pa da ti ne izađe još 1000$ na kraju
28.11.2020 | 16:28
Pa kao sto sam rekao stari Pro mi dodje manje od novog Minija, meni je osobno to bio odlican deal uz prihvacanje rizika. Pro je prosiriv, jednako je tih i bolje izgleda na stolu.

Ali kako Vanja kaze, ako ces kupovati gledaj na evropskim ebay stranicama da izbjegnes carine i poreze, ponuda je velika, it is a buyers market pa iskoristi to.
28.11.2020 | 18:12
Da ja tebe pitam, na koji si monitor spojio tu ljepotu?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rkoren5, robee, Anonimci (411)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO