Pomoc oko Macbook Pro 15"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc oko Macbook Pro 15"

08.12.2014 | 20:52
MBP late 2008 15" (MacBookPro5,1) kojeg sam prije imao je jako dobar stroj koji je kod mene u 5 godina svašta pretrpio, i preživio. Popravljao ga jesam, ali kvarove sam sâm prouzročio. Od drugog nisam nikog čuo da mu se taj model pokvario.
Ali ti je vjerojatno malo prestar?
Ovaj kojeg sad koristim, zadnji non-retina 15", MacBookPro9,1, mid2012 koristim godinu dana, isto mu svašta radim i još je kao prvi dan. Uključivo i baterija.
16.03.2015 | 22:16
Pošto sam se več negdje raspisivao i interesirao o MacBook pro 15 retina, a kako se nemogu sastat sa tražilicom da mi izbaci temu gdje sam to pisao, trebam dalje neke potvrde.

Naime, mislim da si mi ti smayoo pričao da je stroj na maksimumu ako ganjam Win 7 preko bootcamp, ili sam nešto pobrkao.
Zanima me dali se taj win7 ponaša kao i na svakom PC-u pogledu upotrebe opcije win xp mode. Neki mi programi traže win7 pa i Win XP, zato malo to sve ispada nakaradno.
Imam želju napraviti switch, ali moram na neki način biti siguran dali postoje kakva ograničenja koja nebi volio zateči nakon kupovine.
16.03.2015 | 22:32
Da, ja sam ti napisao da je Mac pod BootCampom, prvenstveno zbog očajnih win drivera za apm hardver, cijelo vrijeme na punom gasu (maksimalni takt, ventilatori na punoj brzini, grije se do pakla, baterija ne drži ni 1h). To je tako bilo na MBP 5,1 (late 2008) pod Win XP. Nakon toga nikad više nisam ni probavao BootCamp pa ne znam da li su išta unaprijedili u tom smislu, ali ne bih se kladio da jesu.
Win7 poznajem jako slabo, bolje reći - skoro nikako pa ti ne znam odgovoriti na drugo pitanje.
17.03.2015 | 03:21
Nisam mogao docekati Company of Heroes 2 za Mac, pa sam uzeo WIN inacicu i instalirao neki dan WIN7 preko bootcamp na rMBP15".

Radi to dobro. Ponasa se kao klasican WIN PC. Radi bolje nego bilo koji HP tek kad ga izvadis iz kutije

Nema pregrijvanja, vrtnje ventilatora i slicnih stvari koje pominjete.

Ja sam imao specificnu situaciju pa sam morao nesto kemijati. Imam 10-15 win 7 licenci, ali nisam imao IMG file da to instaliram, pa mi je Afganac donio piratsku kopiju nekog Win7 modificiranog do bola. Instalirao sam to i ne radi mi zvuk na zvucnicima. Na slusalicama radi sasvim OK.

Tako da ne znam jel' do BootCamp drivera ili do moje "custom instalacije" Za 2 tjedna sam doma, pa cu pobrisati te divlje Win7 i instalirati legit copy, pa cu onda imati vise info.

Uglavnom, WIN7 radi dobro na BootCamp. Ja ga koristim iskljucivo za gaming, igram igre koje nemam na Mac i nemam problema nikakvih u radu. Radi i XBOX wireless gamepad, isto kao i na Mac.

Ako te nesto konkretno zanima pitaj.
17.03.2015 | 07:59
Konačno netko ko testira.
Ma mene igrice ne zanimaju mada sam se do prije 5godina znao dosta zaigrat. Jednostavno više ne nađem vremena ni volje.
Win7 koji bi išao bi sigurno bio legalan. Nekoliko godina sam koristio dvij-tri crack verzije i shvatio da to nije to, uvijek neki problemi. Sa legalnim win7 evo več skoro 3godine nikad nikakvih problema. Čitao sam da dosta o tim win7 ili xp na MBPro da se dosta zagrijava, a opet da se nekima ne zagrijava. Da u pravilu vjerojatno stariji drajveri rade probleme oko prekomjernog zagrijavanja, mada ni to nije pravilo. Čitao sam da najviše problema imaju oni koji igraju igrice, al opet koji se laptop ne zagrijava kad goni zahtjevne igrice?
Ajde prije no što makneš te win7, daj probaj, naravno kad uloviš vremena i volje, instalirat xp mode pod win7.

Ja ću vrlo vjerojatno ići na trenutnu verziju MBPro, slabiju ili jaču varijantu to još neznam jer ovisi o tome koliko će biti sniženi kad izađe novi MBPro. Nekako očekujem da će biti neko sniženje.
18.03.2015 | 03:06
Instalirao sam piratsku jer nisam imao originalni medij da instaliram Win 7 (licence imam), a skinuti par GB sa neta za mene je naucna fantastika

Tako da sam stavio ovu piratsku pa ne mogu biti siguran za taj glitch sa zvukom. Testirat cu ti ovo sa XP mode pa javim dojmove.
18.03.2015 | 07:48
Hvala
18.03.2015 | 17:10
smayoo kaže:
Da, ja sam ti napisao da je Mac pod BootCampom, prvenstveno zbog očajnih win drivera za apm hardver, cijelo vrijeme na punom gasu (maksimalni takt, ventilatori na punoj brzini, grije se do pakla, baterija ne drži ni 1h). To je tako bilo na MBP 5,1 (late 2008) pod Win XP. Nakon toga nikad više nisam ni probavao BootCamp pa ne znam da li su išta unaprijedili u tom smislu, ali ne bih se kladio da jesu.
Win7 poznajem jako slabo, bolje reći - skoro nikako pa ti ne znam odgovoriti na drugo pitanje.

Ja imam MacBookPro 15'' (mid 2012), i mogu potvrditi da u slučaju pokretanja Win 8.1 (prije i sa Win7) preko BootCampa komp se grije i to dosta. Pogotovo ako ga spojim na vanjski monitor ili igram igricu jer cijelo vrijeme koristi dodatnu grafičku. Ako se igram baterija ode za čas. Obično kada je situacija jedna od navedenih stavim Mac na postolje sa hladnjakom.
Ako samo surfam ili radim nešto ne zahtjevno ne grije se toliko. Takt procesora nije odmah na full.
19.03.2015 | 03:20
Testirao identicnu igru Mac i Windows verzija. I Retina se grije isto. Graficka rula sa 100% snage vjerojatno, pa je to i ocekivano.

Ne vidim nacin kako mozes igrati na bilo kojem laptopu (cak i gejmerskom, sto rMBP nije) a da se isti ne grije, ili da ne ukljucuje ventilatore.

Zakoni fizike su neumoljivi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 12 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

baka, drlovric, Ender, Maxxy, Riba, VanjusOS, Anonimci (915)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO