Kako se koristi Wacom Bamboo Fun?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako se koristi Wacom Bamboo Fun?

02.08.2014 | 13:58
Elem, stefanjos mi je posudio taj tablet da vidim malo koliko je ozbiljan interes kojeg moja kćer pokazuje prema crtanju/slikanju na računalu. Hvala, stefanjos!

E, sad, skinuo sam besplatni Autodeskov SketchBook Express, onako, za početak.

1. pitanje - možete li predložiti nešto primjerenije 10-godišnjem djetetu (a da ne košta sumanut novac)? Mislim na softver.

2. pitanje - stvar trenutno radi tako da čim se olovka približi tabletu, kursor se pojavi na ekranu i olovka odmah ostavlja trag na slici. Jedan gumb na olovci je kao desni klik, a drugi ne radi ništa (vidljivo). Što treba namjestiti da se pritiskom na taj gumb postigne da možeš voziti kursor po ekranu, a da ne ostavljaš trag olovke po slici? Ili obratno. Da se olovkom miče kursor, a pritiskom na tipku ostavlja trag? Ili da se tipkom toggla ostavljanje traga da ili ne?
02.08.2014 | 17:41
Hm, malo mi je čudno da ostavlja trag čim se približi tabletu. Trebalo bi tek nakon pritiska olovkom na tablet. Nemam Bamboo fun ali imam podosta iskustva s Wacomovim proizvodima i uglavnom svi rade isto (više - manje). Kursor počinje prepoznavati cca 1 cm od tableta, ostavljati trag treba tek pritiskom na tablet (tako je na mom Cintiqu i Saphire-u, a i stariji modeli koje sam koristio još pod classicom su isto tako radili). Tipka na olovci je uvijek bila programibilna pa vjerujem i da je na Bamboo Fun. Ako si instalirao drivere, u System Preferences treba biti Wacom Tablet panel i ima zbilja brdo opcija kako ga kalibrirati i podesiti funkcije na tipkama, kao i ponašanje olovke u pojedinim softverima (može se posebno podesiti parametre za Illustrator, Photoshop itd.).
Ne znam kako bih drukčije pomogao E sad što se softvera tiče bolje da šutim. Izvanredno se ponaša u Painteru, Photoshopu i Illustratoru. Ostalo nisam probavao osim na iPadu tako da ne mogu pomoći
02.08.2014 | 18:30
divic3 kaže:
Hm, malo mi je čudno da ostavlja trag čim se približi tabletu. Trebalo bi tek nakon pritiska olovkom na tablet.

Ima neka kvačica za to. Nisam se poigrao, probat ću.

Tipka na olovci je uvijek bila programibilna pa vjerujem i da je na Bamboo Fun. Ako si instalirao drivere, u System Preferences treba biti Wacom Tablet panel i ima zbilja brdo opcija

Sve sam to skužio. Problem je što ne znam koju od tog brda opcija trebam za tipku izabrati pa da mi radi nekako logično (onako kako sam opisao).
02.08.2014 | 19:33
Malo sam pažljivije pratio kako to radi. U Pen modu, kad dovedem olokvu izvan dometa u blizinu površine, ali prije nego dotaknem površinu, ne diram tipke. Plavi prsten zasvijetli jače, a micanje pera odmah ostavlja crtu. Naslonim olovku na površinu, i dalje ostavlja crtu. Pritisnem i pustim tipku, ali olovka je stalno naslonjena. Čuje se "click" zvuk. Mičem pero po površini, ne ostavlja crtu. Držim tipku, ostavlja crtu. Pustim tipku, ne ostavlja crtu. Znači, radi normalno.

Ali onda maknem olovku izvan dometa i kad je opet približim (a prije nego dotaknem), opet ostavlja crtu stalno. I opet moram kliknuti tipku da bi počeo raditi normalno, sve dok ne maknem opet izvan dometa.

Elem, uzeo sam manual od tableta i prošao malo kroz proceduru "test your tablet hardware" i tamo piše da bi plavi krug trebao zasvijetliti jače tek kad dotaknem površinu bilo kojom stranom olovke, a meni zasvijetli jače čim se približi. Po tome ispada da je nešto hardverski neispravno.

Ima li netko iskustva s takvim kvarom? Je li problem u olovci ili u tabletu? Kako se to rješava?
02.08.2014 | 19:37
Nema za namjestiti osjetljivost? Ja imam prastari tablet i on radi kao i obicna olovka. Ako se priblizim, tada micem kursor, ako dotaknem pocne pisati, ako pritisnem pise debelo. Ja sam koristio s Adobe PS-om.
Ne sjecam se da li sam ikad ista namjestao posebno.
02.08.2014 | 19:55
Ima za namjestiti osjetljivost, ali ovako se ponaša na srednjoj osjetljivosti. Moram pomaknuti skroz na najtvrđe i onda ne ostavlja crtu ni dok je tik iznad, ni dok lagano vučem, nego samo kad uprem ko sivonja. A to nije to.

Nije stvar u osjetljivosti. Tablet prerano zaključi da ga je olovka dotakla.
02.08.2014 | 20:43
Koliko znam u olovci gotovo da nema ničega. Zavojnica i nešto elektronike, a napajanje se dobije indukcijom kroz onu zavojnicu. Ja doduše imam samo jedan vrh koji se ne mjenja. Znam da su tipke kao primarna i sekundarna na mišu i daju se programirati.
Možda je do programa, a ne do tableta. Možda je postavljeni airbrush mod olovke, onda se tako ponaša. Ovo je dosta paušalno razmišljanje.
02.08.2014 | 22:17
Nije. Jednako se ponaša s bilo kojim alatom. I u mouse modu isto radi probleme.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 39 minuta
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, marioart, Riba, saint, skunic, Anonimci (818)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO