20.11.2025 | 12:58
Ukratko, ja radim softver za računovodstvo i imam klijente koji ga koriste, između ostalih i knjigovodstveni servis koji ima čudan problem.
Na poreznu se šalju razne XML datoteke, jedan od njih je Obrazac U-RA - Knjiga primijenih (ulaznih) računa.
Na M4 MacMini imaju Parallelse i unutra Win11 da bi se spojili na Poreznu. Imaju još nekoliko starijih intel strojeva na kojima također imaju Parallelse i Win10 ili 11. Svi obrasci koje šalju sa intel strojeva prolaze normalno.
Na M4 imaju naravno ARM Widowse. Na tom M4 kreiraju XML datoteku u mom programu i kad je šalju na Poreznu dobiju neke besmislene greške. Kao problem je ponavljajući redni broj u redu 45 a u tom redu je sasvim drugi podatak, neki novčani iznos.
Kada tu istu XML datoteku prebace na intel strtoj, ona prolazi na Poreznu bez problema.
Kada na intel stroju formiraju XML i prebace ga na M4 taj XML opet ima neke nebulozne greške. Vrate ga na intel i onda je sve u redu. Taj M4 Mini koriste od nedavno i već su na njemu slali neke druge obrasce i oni su prošli OK ali još nisu slali sve pa ne znaju postoji li taj problem samo kod ovog obrasca ili još kojeg.
Osobno ne koristim Parallelse i nemam taj integrirani desktop gdje Windowsi vide moj cijeli Mac disk. Koristim VMWare za Widowse pa ne mogu puno eksperimentirati kod sebe.
Zanima me zna li netko za slične probleme, možda Parallelsi nešto konvertiraju ili "pomažu" na neki način koji zbuni Poreznu? Može li se možda nešto isključiti u postavkama za Parallelse?