Eksportiranje artworka iz iTunesa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Eksportiranje artworka iz iTunesa

16.12.2010 | 10:55
Je li moguće eksportirati artwork (slike albuma) iz iTunesa? U folderu Album Artwork postoji ogroman broj podfoldera u kojima se nalaze datoteke sa ekstenzijom *.itc (pretpostavljam da su to jpegovi koji prikazuju albume).
16.12.2010 | 19:00
Imaš pravo, ".itc" su artwork ".jpg" fajlovi.
Ne znam da li sljedeće zadovoljava to što želiš, ali artwork možeš drag&drop metodom, iz prozora u iTunesu gdje je prikazan, premjestiti na desktop kao ".jpg" fajl.

Ovdje imaš skriptu za export:
http://dougscripts.com/itunes/scripts/ss.php?sp=exportartwork
16.12.2010 | 21:57
Evo i skripte na bazi prethodnih, a usput dovoljno jednostavne da se može pratiti što točno radi.

tell application "iTunes"
  set popis_albuma to {}
  set pjesme to tracks in library playlist 1
  set artFileNum to 0
  set folderName to (choose folder "Odaberi folder za snimanje slika:") as text
  repeat with pjesma in pjesme
    set album_pjesme to album of pjesma
    if popis_albuma does not contain album_pjesme then
      copy album_pjesme to the end of popis_albuma
      if (exists artworks of pjesma) then
        set artFileName to (folderName & (artFileNum as text) & ".jpg")
        set artFileNum to (artFileNum + 1)
        tell me to set fileRef to (open for access artFileName with write permission)
        write (get raw data of artwork 1 of pjesma) to fileRef starting at 0
        close access fileRef
      end if
    end if
  end repeat
end tell

Skripta traži da odaberemo folder u koji će snimati slike i potom za svaki album, bez obzira koliko trackova sadrži (jer obično svaki track albuma sadrži isti artwork), artwork exporta samo jednom. Artwork snima pod brojevima (od 0.jpg,1.jpg... nadalje) i bez obzira na koji format naiđe (može naići na PNG), svejedno kreira datoteku s ekstenzijom "jpg" (bez obzira što je u njoj možda PNG format slike!).

Malo duža verzija iste skripte bi radila provjere, počevši od toga jesmo li odabrali folder. Potom bi provjeravala u kojem je formatu artwork unutar tracka i pobrinula se da bude snimljen u datoteci odgovarajuće ekstenzije/filetypea. Također, mogla bi i ime slike kreirati iz kombinacije imena albuma i izvođača, pazeći pritom da ne uleti neki karakter koji ne može biti u imenu fajla (dvotočka, recimo).

Ali to bi onda već bio križanac ovoga gore i Dougove.
17.12.2010 | 00:13
@Djipi
Skripta se zavrti te eksportira 246 artwork-a (50%) i stane. Poruka o grešci je sljedeća:

"error "Too many files open" number -42 from "Macintosh HD:Users:imeusera: Desktop:untitled folder 2:247.jpg" to «class fsrf»"
17.12.2010 | 00:27
Ups. Otvorio sam N datoteka u kodu, a zatvorio samo zadnju ("close access fileRef" je bio nakon "end repeat" ). Evo, ispravio sam ovo gore, probaj sad, trebalo bi raditi.
17.12.2010 | 00:33
Zaboravio sam napomenuti - s obzirom da su fajlovi ostali otvoreni, morat ćeš quitati Script Editor (što će ih automatski "pozatvarati" ). Nakon toga ga digni ponovo.
17.12.2010 | 08:20
@Djipi
Hvala ti na trudu.
Nakon ove druge skripte koja se vrti skoro 30 minuta eksportirano je cca 95% albuma pa sam stvar dovrsio "rucno".

BTW iz nekog razloga stane na jednom albumu (uvijek istom).
17.12.2010 | 11:14
iz nekog razloga stane na jednom albumu (uvijek istom).

Jel' taj album po bilo čemu poseban? Od "čudnih znakova" u imenu, preko više od 1 artworka unutar tracka pa do toga da je embeddani artwork u nekom od grafičkih formata s kojim AppleScript ne zna što napraviti (a iTunes ga je ipak u stanju prikazati).
17.12.2010 | 16:31
Djipi je napisao:
iz nekog razloga stane na jednom albumu (uvijek istom).

Jel' taj album po bilo čemu poseban? Od "čudnih znakova" u imenu, preko više od 1 artworka unutar tracka pa do toga da je embeddani artwork u nekom od grafičkih formata s kojim AppleScript ne zna što napraviti (a iTunes ga je ipak u stanju prikazati).

To sam i ja pomislio ("čudna" slova). Izbrisao sam taj artwork i znatiželje radi ponovo pokrenuo skriptu koja je svoj posao obavila do kraja! Dakle, bila je neka kvaka ili sa formatom ili nečim sličnim.
U svakom slučaju još jednom zahvaljujem na pomoći. Neću ni razmišljati koliko bi mi vremena otišlo na ručno čupanje artworka za čitavu kolekciju.
Živio!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 19 minuta
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO