Eksportiranje artworka iz iTunesa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Eksportiranje artworka iz iTunesa

16.12.2010 | 10:55
Je li moguće eksportirati artwork (slike albuma) iz iTunesa? U folderu Album Artwork postoji ogroman broj podfoldera u kojima se nalaze datoteke sa ekstenzijom *.itc (pretpostavljam da su to jpegovi koji prikazuju albume).
16.12.2010 | 19:00
Imaš pravo, ".itc" su artwork ".jpg" fajlovi.
Ne znam da li sljedeće zadovoljava to što želiš, ali artwork možeš drag&drop metodom, iz prozora u iTunesu gdje je prikazan, premjestiti na desktop kao ".jpg" fajl.

Ovdje imaš skriptu za export:
http://dougscripts.com/itunes/scripts/ss.php?sp=exportartwork
16.12.2010 | 21:57
Evo i skripte na bazi prethodnih, a usput dovoljno jednostavne da se može pratiti što točno radi.

tell application "iTunes"
  set popis_albuma to {}
  set pjesme to tracks in library playlist 1
  set artFileNum to 0
  set folderName to (choose folder "Odaberi folder za snimanje slika:") as text
  repeat with pjesma in pjesme
    set album_pjesme to album of pjesma
    if popis_albuma does not contain album_pjesme then
      copy album_pjesme to the end of popis_albuma
      if (exists artworks of pjesma) then
        set artFileName to (folderName & (artFileNum as text) & ".jpg")
        set artFileNum to (artFileNum + 1)
        tell me to set fileRef to (open for access artFileName with write permission)
        write (get raw data of artwork 1 of pjesma) to fileRef starting at 0
        close access fileRef
      end if
    end if
  end repeat
end tell

Skripta traži da odaberemo folder u koji će snimati slike i potom za svaki album, bez obzira koliko trackova sadrži (jer obično svaki track albuma sadrži isti artwork), artwork exporta samo jednom. Artwork snima pod brojevima (od 0.jpg,1.jpg... nadalje) i bez obzira na koji format naiđe (može naići na PNG), svejedno kreira datoteku s ekstenzijom "jpg" (bez obzira što je u njoj možda PNG format slike!).

Malo duža verzija iste skripte bi radila provjere, počevši od toga jesmo li odabrali folder. Potom bi provjeravala u kojem je formatu artwork unutar tracka i pobrinula se da bude snimljen u datoteci odgovarajuće ekstenzije/filetypea. Također, mogla bi i ime slike kreirati iz kombinacije imena albuma i izvođača, pazeći pritom da ne uleti neki karakter koji ne može biti u imenu fajla (dvotočka, recimo).

Ali to bi onda već bio križanac ovoga gore i Dougove.
17.12.2010 | 00:13
@Djipi
Skripta se zavrti te eksportira 246 artwork-a (50%) i stane. Poruka o grešci je sljedeća:

"error "Too many files open" number -42 from "Macintosh HD:Users:imeusera: Desktop:untitled folder 2:247.jpg" to «class fsrf»"
17.12.2010 | 00:27
Ups. Otvorio sam N datoteka u kodu, a zatvorio samo zadnju ("close access fileRef" je bio nakon "end repeat" ). Evo, ispravio sam ovo gore, probaj sad, trebalo bi raditi.
17.12.2010 | 00:33
Zaboravio sam napomenuti - s obzirom da su fajlovi ostali otvoreni, morat ćeš quitati Script Editor (što će ih automatski "pozatvarati" ). Nakon toga ga digni ponovo.
17.12.2010 | 08:20
@Djipi
Hvala ti na trudu.
Nakon ove druge skripte koja se vrti skoro 30 minuta eksportirano je cca 95% albuma pa sam stvar dovrsio "rucno".

BTW iz nekog razloga stane na jednom albumu (uvijek istom).
17.12.2010 | 11:14
iz nekog razloga stane na jednom albumu (uvijek istom).

Jel' taj album po bilo čemu poseban? Od "čudnih znakova" u imenu, preko više od 1 artworka unutar tracka pa do toga da je embeddani artwork u nekom od grafičkih formata s kojim AppleScript ne zna što napraviti (a iTunes ga je ipak u stanju prikazati).
17.12.2010 | 16:31
Djipi je napisao:
iz nekog razloga stane na jednom albumu (uvijek istom).

Jel' taj album po bilo čemu poseban? Od "čudnih znakova" u imenu, preko više od 1 artworka unutar tracka pa do toga da je embeddani artwork u nekom od grafičkih formata s kojim AppleScript ne zna što napraviti (a iTunes ga je ipak u stanju prikazati).

To sam i ja pomislio ("čudna" slova). Izbrisao sam taj artwork i znatiželje radi ponovo pokrenuo skriptu koja je svoj posao obavila do kraja! Dakle, bila je neka kvaka ili sa formatom ili nečim sličnim.
U svakom slučaju još jednom zahvaljujem na pomoći. Neću ni razmišljati koliko bi mi vremena otišlo na ručno čupanje artworka za čitavu kolekciju.
Živio!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 22 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO