iTunes i radio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iTunes i radio

11.11.2010 | 21:22
Htio bih poslušati neki Radio na iPodu ili iPhoneu.
Da li bi mi netko malo bolje objasnio što trebam na iTunesu napraviti da pratim Radio 1 sa BBCa ili nešto slično?
Znam da se to radi na Podcasts!?
11.11.2010 | 22:00
Ja sam to jednom pitao ovdje pa su mi objašnjavali da je to, kao, ful jednostavno - imaš s lijeve strane brdo radio-stanica pa samo odabereš. Osim što ih kod mene nema i ne da mi ih uključiti (zasivljeno u preferencesima) i nitko mi nije znao reći zašto. A meni nije bilo toliko bitno da dalje istražujem.

Ponekad, rijetko, kad poželim slušati radio, ima pod Advanced "open URL". Nasurfam radio, kopiram link, pastam u "open URL" od iTunesa i radi.
10.04.2011 | 18:23
Ja sam htio nešto pametno čuti, ali izgleda ništa.
Volio bih imati mogućnost snimanja programa sa radia npr. NME radia i da ga snimim na iPod i slušam doma, kasnije...
11.04.2011 | 10:09
smayoo kaže:
Ja sam to jednom pitao ovdje pa su mi objašnjavali da je to, kao, ful jednostavno - imaš s lijeve strane brdo radio-stanica pa samo odabereš. Osim što ih kod mene nema i ne da mi ih uključiti (zasivljeno u preferencesima) i nitko mi nije znao reći zašto.

Kažu ljudi da ti je nekaj uključeno pod parental controls i da to zato ne fercera.... Vidi ovdje: mac.bigresource.com/Track/mac-yzTy6GYQB/

Onda buš videl da je ful jednostavno i ima JAKO puno jazz stanica... još da se svi prebace na bitstream od barem 256 kbps.... to bi bil poselB)
11.04.2011 | 17:14
Meni nije jasno gdje je taj iTunes Prefs. Problem je u mojem moždanom udaru, meni je sve opet novo, moram sve iz početka učiti.
Uspio sam doći do iTunes > Preferences... i ne znam gdje idem dalje?
11.04.2011 | 19:40
diplodocusIII kaže:
Uspio sam doći do iTunes > Preferences... i ne znam gdje idem dalje?

I to je to - tu si.

Prvi stavak - General - imaš odmah opcija raznih sa checkboxovima za pouključiti: Radio je drugi u desnom stupcu. Ako ti je zasivljen i ne da se uključiti idi pod Parental (narančasta ikonica) pri vrhu preferencesa i isključi tamo zaštitu za radio. Sad ćeš ga moći pod General uključiti, više neće biti zasivljen.

Sada kad si to napravio, stisni OK, i onda ti se pojavljuje u glavnom prozoru, s lijeve strane pri vrhu gumb Radio. Klikneš jednom na njega i dalje ćeš znati... Samo pazi, kad slušaš radio, to ti koristi internet promet
11.04.2011 | 21:10
Hvala ti.
Ja sam to pregledao i checkbox je bio upaljen. Ja sam mogao i prije slušati NME radio, ali ne znam kako mogu stvari koje su na radiu slušati poslije na iPodu ili iPhoneu.
Kada odem na iTunes i kada sam na NME radiu, box na desnoj gornjoj strani mi je siv. Nemam pojma kako da ga uključim i spremim ono što što je na radiu na iPhone.
11.04.2011 | 22:48
Nikako, to je streaming radio. Doduše možeš to snimati sa WireTap alatom ili slično pa onda prebacivati na iPhone.
12.04.2011 | 12:44
Sada sam sve čuo što me je zanimalo. Hvala svima na pomoći.
29.05.2011 | 12:26
imam i ja pitanje u vezi radia. da li mi moze neko objasniti kako da na iTunes dodam radio stanice iz ex-Yu?
29.05.2011 | 13:47
Za dodati nove radio stanice postupak je slijedeći:

1) U iTunes dodati novu Play listu s nekim imenom npr. "Moje Radio stanice"
2) Pronaći URL željene radio stanice na internetu u obliku HTTP://213.5.57.150:8000/listen.pls ili HTTP://94.76.208.7:8070/ i kopirati ga (ram i mms:// tip linkova iTunes ne podržava)
3) U iTunes odabrati na traci izbornika "Advanced" i onda "Open stream..."
4) U otvorenom prozorčiću zalijepiti kopirani URL i kliknuti na OK
5) Ako je URL ispravan iTunes će početi svirati radio stanicu.
6) Desnim dugmetom kliknuti na žućkasti info okvir na vrhu iTunes prozora i u otvorenom padajućem izborniku odabrati opciju "Add to playlist" i odabrati onu novo dodanu "Moje Radio stanice" i to je to.

Dakle, nove radio stanice se ne dodaju u postojeću listu radio stanica već u play listu.
29.05.2011 | 14:57
hvala sank.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 39 minuta
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, hal9000, IgorD, Riba, rusty, tino1, ZeljkoB, Anonimci (527)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO