Dropoutovi u autu s iPoda
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dropoutovi u autu s iPoda

21.09.2010 | 19:36
Poštovana gospodo,

Uočil sam jednu stvar koja me sve više počinje iritiirati. Naime, ako slušam mjuz s iPoda u autu preko sustava koji nudi mogućnost integracije, događaju mi se dropoutovi. E sad, recimo u volvu S60 (novom) je to bilo tu i tamo, ali u meganu RS svakih par minuta. U oba slučaja je iPod spojen na sustav preko svojeg USB kabla. Sjećam se kako su prije znali auti imati onaj 40 pinski nastavak za iPod i da se to na prijašnjim modelima Volva nije događalo. I zato pitanja: ima li tko slična iskustva? Meni se čini kao da je kabel usko grlo. Naime, kad svira iPod, vuče li sistem iz njega muziku u digitalnom obliku (aka mp3 ili kaj već je gore) ili vuče analogiju? Jer ako je analogija, onda je to puno informacija i meni se čini kao da se sustav tu i tamo 'zahlikne' (zagrcne) i onda se dogodi dropout. Pretpostavljam da i USB konektor na autu nije baš ko na kompu i da i tu mogu postojati razlike u protočnosti i kvaliteti. Ili, ako iPod služi samo kao vanjska memorija, onda je možda D_A konverzija koja se odvija u sistemu usko grlo pa tu dođe do tih zastajkivanja?
Ima li tko iskustava ovakve vrste?
Hvala unaprijed,
21.09.2010 | 19:55
Sigurno ne ide analogni signal kroz USB kabel, a da ide, onda tek ne bi bilo dropoutova zbog kabela. Da li ide komprimirani MP3 ili dekomprimirani - to ne znam, ali pretpostavljam da ide MP3.

A je li iPod nano ili classic? Naime, ako je u njemu hard disk, najvjerojatnije on skipa.
22.09.2010 | 00:00
Djuro, koji bit rate? Mercedes recimo preporuča min 128 kbps.
22.09.2010 | 10:32
Evo dodatnih informacija: iPod nano, 8 Gb. Dakle nema hard, nego flash memorija. Mp3 je VBR od 240 do 280 kbps (u principu najkvalitetnije kaj može biti), stereo, a ne joint stereo...
Smayoo, znaš zakaj sam mislil da možda ide analogija van? Kaj ako mjuz imaš u Apple losless formatu? Auto radio to ziher ne zna raspakirati, a iPod svira...... Kak je tebi na Toyoti? Imaš problema ove vrste o čemu ja govorim? Ajde se probaj malo koncentrirati na to, idući put kad buš potezal do Budve ili neke exYu destinacije.....
22.09.2010 | 18:40
Ako je radio s USB ulazom deklarirani za iPod, onda zna raspakirati sve formate koje iPod moze svirati. Inace svi iPodovi ne mogu reproducirati sav bit rate. Pogledajte u specifikacije. iPod cetvrte generacije reproducira do 320kbps. Imam jedan album u AIFF formatu 374kbps / 44.100kHz (kompresija 4:1) i ne radi, dok iPhone fercera.
Nisam pomogel, ali morti tu nekaj ne stima. Napravi test. Slusaj nekaj sa 128, 256 i 320kbps. Mozda ga to muci.
iPhone nema ogranicenja.
22.09.2010 | 19:23
Djuro, slušao sam ga, ne do Budve, nego do Pariza. I natrag. I nema dropoutova. Dio je Apple losless, dio je MP3. Ono što je MP3 je sve fixed BR, 128 kbps ili max 192. Čak i to mislim da je previše s obzirom na uvjete slušanja u autu. iPod nano 16 GB, star godinu i pol dana. Crni.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 25 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO