spajanje računala na high end sustav
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje računala na high end sustav

10.12.2009 | 16:37
smayoo je napisao:
Wizzy, daj malo pojasni svoju opservaciju. Ako Airport Express streama 16 bit 44.1 kHz signal na optički izlaz, tu nigdje ne dolazi ni do kakve konverzije, šuma, ničeg. Čista digitalna propagacija. Što onda znači "daleko je to od high enda"? Jedini problem može biti da je wireless veza preslaba pa efektivna širina pojasa nije dovoljna za stabilnu propagaciju tih 1,68 Mbit/s koliko zauzima AIFF (16 bit 44.1 kHz).

elem, u megaguzvi sam, pa samo brzinski osnove - raspisem se drugom prilikom:
bendvit nje krucijalni problem - kvaliteta pcm signala ovisi o kvaliteti clocka koji u airportu nije na razini koji bi trebao bit za high end... moderni dacovi to teoretski popravljaju, no u praksi to zvuci lose.
ima jos - vise drugi put

Koji su to točno digitalni audio zapisi visoke rezolucije u čiju eru ulazimo?

obzirom da se signal mixa na 24-bitnim pultovima, prebacivanje u cd-kvalitetu jest degradacija signala. zadnjih godinu dvije pojavio se popriličan broj izdavačkih kuća koje onlajn dilaju digitalne losles audio zapise u visokoj rezi - 24 bita 96 / 192 khz
10.12.2009 | 19:41
zabac je napisao:
WiFi ne dolazi u obzir zbog kvalitete.

Ajde, Žabac, ne bilo ti teško, probaj objasniti ovo malo detaljnije. Što "zbog kvalitete"? Gubi se kvaliteta? Kako? Zašto?
10.12.2009 | 19:49
wizzy je napisao:
kvaliteta pcm signala ovisi o kvaliteti clocka koji u airportu nije na razini koji bi trebao bit za high end... moderni dacovi to teoretski popravljaju, no u praksi to zvuci lose.

Koliko može driftati clock? Radi se o ne više od 1-2%. Evo, ja bi baš volio to usporedo čuti. Možda se varam, ali ne vjerujem da bi čuo tu razliku.

obzirom da se signal mixa na 24-bitnim pultovima, prebacivanje u cd-kvalitetu jest degradacija signala. zadnjih godinu dvije pojavio se popriličan broj izdavačkih kuća koje onlajn dilaju digitalne losles audio zapise u visokoj rezi - 24 bita 96 / 192 khz

Nisam znao da se toga pojavio popriličan broj. Baš ću potražiti da vidim koliko toga ima... Hvala na informaciji.
10.12.2009 | 20:29
smayoo je napisao:
Koliko može driftati clock? Radi se o ne više od 1-2%. Evo, ja bi baš volio to usporedo čuti. Možda se varam, ali ne vjerujem da bi čuo tu razliku.

kad mi zavrsi ovo prednovogodisnje ludilo, sa zadovoljstvom cu organizirati jednu demonstraciju za jabucare... mislim da ne bi trebao biti problem uvaliti se u slusaonu nekog od zg hifi shopova.
btw, cuje se, cuje...

u najgorem slucaju - netko ti treba ukazati na sto da obratis paznju.

Nisam znao da se toga pojavio popriličan broj. Baš ću potražiti da vidim koliko toga ima... Hvala na informaciji.

chekiraj:
www.computeraudiophile.com/content/List-...ality-Download-Sites
11.12.2009 | 09:11
wizzy, šef TD elektronike, alisa Sonus Arta na Srebrnjaku je moj kompa s faksa pa nam upad unutra ne bi trebal biti problem. Zbilja bi mogli održati neko slušačko sijelo, i mene jako zanima ova tema...
11.12.2009 | 10:11
Djuro genijalac je napisao:
wizzy, šef TD elektronike, alisa Sonus Arta na Srebrnjaku je moj kompa s faksa pa nam upad unutra ne bi trebal biti problem. Zbilja bi mogli održati neko slušačko sijelo, i mene jako zanima ova tema...

amen.
uvijek sam spreman za slusanje glazbe na hifi i naklapanje o istom, samo sam do bozica na 16 satnom radnom vremenu...

btw, imam i ja nekih opcija za slusaone - budemo se dogovorili kad za to dodje vrijeme.
12.12.2009 | 09:22
Smayoo, mislil sam zbog smetnji, krivo sam se odrazil. Znas kakvi su audiofili (nisam taj) da traze dlaku u jajetu. Po "papirima" to radi, ali u praksi nisam siguran. Ipak naslov teme je "spajanje računala na high end sustav". Malo sam se igral s prijenosom zvuka i slike. Znalo mi se desiti zastoj u protoku podataka (na kratko doduse). Eto, da ne ostane u zraku.
12.12.2009 | 11:01
ovako imam problem na iphone ja sam mu srusio softvere dok sam htjeo stavit igricu na iphone preko itunesa i međutim meni su svi podaci unisteni to znam ali ja vise nemogu uci u njega upalim ga pise na njemu kao usb i cd na ekranu i pise otkljucaj ja ga otkljucam nece odnjeo sam u servis kazali su mi da je zakodiran telefon i mene sad zanima kako da ga otkodiram i da mu nađem ponovo sortfere i da mogu ponovo da mi radi iphone ako itko zna neka mi se javi na ovaj br 091-977-6804 ili na kucni 032-425-332 ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript hvala vam unaprijed
6931_101676359852108_100000292337399_45076_2641531_n_1_.jpg
12.12.2009 | 11:02
ovako imam problem na iphone ja sam mu srusio softvere dok sam htjeo stavit igricu na iphone preko itunesa i međutim meni su svi podaci unisteni to znam ali ja vise nemogu uci u njega upalim ga pise na njemu kao usb i cd na ekranu i pise otkljucaj ja ga otkljucam nece odnjeo sam u servis kazali su mi da je zakodiran telefon i mene sad zanima kako da ga otkodiram i da mu nađem ponovo sortfere i da mogu ponovo da mi radi iphone ako itko zna neka mi se javi na ovaj br 091-977-6804 ili na kucni 032-425-332 ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript hvala vam unaprijed
16.12.2009 | 20:38
wizzy
ajde molim te kad uhvatis malo vremena probaj malo objasnit potrebu reclockera između airporta i Dac. Obzirom da AE ima veliku razinu jittera potrebno je ubaciti reclocker, pa me zanima tvoje mišljenje i prijedlozi kako upristojiti da AE u high end sustavu
17.12.2009 | 20:28
lukenzi je napisao:
wizzy
ajde molim te kad uhvatis malo vremena probaj malo objasnit potrebu reclockera između airporta i Dac. Obzirom da AE ima veliku razinu jittera potrebno je ubaciti reclocker, pa me zanima tvoje mišljenje i prijedlozi kako upristojiti da AE u high end sustavu

vrlo rado - negdje nakon bozica...
13.01.2010 | 11:24
wizzy mozda sada ima vise vremena za kakav post
13.01.2010 | 22:28
Riba je napisao:

Rotel RA-03 je stereo integrirano pojačalo, tako da ne vidim gdje bi se to dalo zapiknuti na njega.

Za prvu ruku kablić - mini stereo banana na 2x chinch bi radila. Koristiš linijski ulaz (aux) na ampu

@smajo: sistemčić sa Rotelima je simpatičan, dapače odličan u klasi, ali nije high end
14.01.2010 | 09:56
ok, hvala,
i što se tiče smayinog odgovora, on je odgovorio u skladu s naslovom topica, samo sam se ja u međuvremenu ugurala sa svojim rotelom
30.05.2010 | 18:33
Dali mora AE biti uštekan u modem da bi stvar funkcionirala ?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO