spajanje gitare ma imac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje gitare ma imac

22.04.2009 | 20:25
ukratko sto mi sve treba da cijela stvar proradi?

imam akusticnu gitaru...kada spojim kabel u line in i u garagebandu otvorim new track, i odaberem real instument nista se ne mijenja tj. necuje se nista

gledao sam po netu da mi treba usb audio interface, pa ako je u tome stvar jel zna netko gdje da ga kupim?

hvala
22.04.2009 | 21:38
Ovisi za što trebash, nikakav line in isti rezultat cesh dobiti sa njegovim internim mic-om, malo bolje ako imash stavi kondenzatorskog neuman-a, pa će to već i zvučati donekle!
Sam znash kolko para tolko muzike!
23.04.2009 | 10:47
www.tascam.com/products/us-122l;9,15,69,16.html

koliko sam gledao nije preskupo a radi.
23.04.2009 | 15:06
Bok!
Mislim da ne trebaš USB audio interface.. Ja spajam ovationa na iMac-a i sve radi super. Provjeri da li ti je ispravna baterija na gitari, da li je kabel u redu.. U garage bandu odaberi real instrument track, pukni neki efekt, pogledaj da ti je input source stereo ili mono (meni lovi mono 1 (built-in-input)). Monitor ti obavezno mora biti na "on". Recording level digni po želji, na gitari pojačaj vol... i udri

Eh, umalo zaboravih... U prefsima provjeri pod audio/midi da li ti je audio input: built-in input, je se može desiti da je stavljen da lovi preko ugrađenog mikrofona, također odaberi opciju optimize for: min. delay..

Nadam se da sam pomogao...
14.01.2010 | 19:35
povremeno radim u logicu pa neznam pomažem li uopće ali evo..prvi put kad sam priključio gitaru..ništa dok nisam pritisnuo R dakle pripremu za snimanje. tek onda sam dobio signal..nije baš moje područje pa sorry ako lupetam
15.01.2010 | 08:58
akusticna ili elektricna gitara?
ako snimas akusticnom nekako bi vise smisla imalo usmjereni mic na gitaru,a sto se tice elektricne gitare vecina kartica barem malo naprednijih za home studio ima Hi-Z inpute tako da ces to tako rjesavati
ne znam koliko ozbiljno i bitno ti je da to zvuci ok i kvalitetno, no bez vanjskog usb-/firewire interface-a nemoj ni pomisljati raditi
www.homerecordingconnection.com/news.php...iew_story&id=140
link pa da te malo usmjeri u kojem pravcu ici i na sto obratiti pozornost
sto se tice samih interface-a audiopro-croatia.com i imas ogroman izbor i strucne ljude,tako da samo je na tebi koliko izdvojiti
u nekakvom nizem srednjem rangu bih ti preporucio mozda zbog kompaktnosti i kvalitetnih mac driver-a TC konnekt 6

a sto se tice softvera bilo koji malo bolji daw, bilo ableton, logic, ili u tvom slucaju garage band cak i softver tipa amadeus pro ili sound studio bi ti mogli biti dovoljni sto se tice samog snimanja
za aranziranje predlazem ove gore navedene (ableton,logic)
hope it helps
15.01.2010 | 10:32
Možda može pomoći kakvo predpojačalo koje će signal malo podići, tako da se sve spoji na line-in, a ne na mic-in?
15.01.2010 | 11:27
hm,svakako da bilo kakvo direktno spajanje u line-in bilo kojeg racunala koje ima ikakav interni audio interface nije preporucljivo cak ni u najobicnijem amaterskom pristupu
kao prvo zbog nekvalitete konektora, samih ulaza koji nisu za to predodredjeni itd.
koliko vidim tezis ka nekakvom budget rijesenju,ne necemu pretjerano skupom i profesionalnom pa pokusaj mozda o ovako necemu razmisliti,softversko i hardversko rijesenje,i uz garage band kao sekvencer najbolje rijesenje

www.native-instruments.com/#/en/products...r/guitar-rig-mobile/

link za kupiti : bit.ly/8CbbBQ (eBay)

ili

www.thomann.de/gb/native_instruments_guitar_rig_mobile.htm

iskreno mislim da ne trebas traziti dalje od toga,softversko i hardversko rijesenje, no brainer setup, input i output, mac/pc softver i cijena je stvarno super prihvatljiva
usput mali tip ako naidjes na ovaj problem ,tu je i rijesenje

forum.cakewalk.com/tm.aspx?high=&m=1...&mpage=1#1913854

a ako zelis i mikrofonom snimati npr vokal ili cak mozda i instrument svakako razmisli o ovom usb mikrofonu

eu.audio-technica.com/en/products/produc...ID=15&prodID=650

link za kupiti : www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6585

sretno
15.01.2010 | 22:13
Bluzer: ovo mi se čini zanimljivo;
www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php...kat=151&art=4947
15.01.2010 | 23:15
Mislim da je Bluzer otišao još prije 9 mjeseci !
16.01.2010 | 20:47
sjetio sam se upravo jos jednog boljeg rijesenja,novi Apogee One, usb interface koji je ujedno i mikrofon,
svakako preporucam, apogee je sestrinska tvrtka Apple-u tako da sto se tice drivera i supporta ne mozes bolje
tako da svakako probaj
19.02.2010 | 15:21
Jel se može na macbook(october 2009) spojit gitara preko audio in/out?
20.02.2010 | 00:24
ako si ukljucio gitaru na line in na komp ako je akustara radit ce ti u garage bandu ali je fora da kad stavis new track i izaberes real instrument..nakon sto ti kreira track imas u desnoj koloni jedan mali box koji kaze "monitor" e sad po difoltu ti je na off...moras mu sa dropdowna rec on...cut ce se...ali ako budes htio ikakav efekt na to stavit nece ic jer ce te latencija bit prevelika

imas vec kroz kojih 500 kn uzet neku vanjsku audio karticu koja ce trrpit sve kaj ce ti trebat,...

recimo m audio fast track,...nije super kvaliteta...ali radi ko beba....
20.02.2010 | 00:28
jos da citam kad je bio originalan post bilo bi jos bolje.....=)))
  • LStands4Love
  • Posjetitelj
24.06.2010 | 21:38
htjela bih napraviti amatersku demo sninmku garaznog benda. s obzirom na ime programa i bez ikakvih drugih pomagala, je li to moguce ili samo sluzi za pjevanje i skladanje pjesmi?
22.03.2011 | 22:36
pa ljudi snimaju kompletne albume u Garage Bandu. "bez ikakvih drugih pomagala" zvuči mali čudno, dobro ne možeš snimiti vokal bez mikrofona koji je za te namjene, gitaru ne možeš spojiti bez kabela jel' tako... GarageBand nije namjenjen skladanju već prvenstveno tome o čemu ti pričaš, za "po doma", znači sve što ti treba je tu, vještim korištenjem se i kod "slabijih" aplikacija daju dobiti izvanredni rezultati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 41 minuta
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO