Dolby Atmos
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dolby Atmos


13.12.2022 | 18:05
Hvala Zdravac, probam i javim!
13.12.2022 | 21:04
Trenutno sam zapeo na tome što Tidal (ali isto se ponaša i Apple Music) ne nudi Dolby Atmos kada si na Macu jer misli da Mac ne može to reproducirati, pa ne nudi da na listu za konverziju dodam Dolby Atmos nego samo običan Stereo Master.

Javim ako nađem kako to zaobići ili dodati u konverter stvari putem iPhonea.

Ah, koliko komplikacija...
13.12.2022 | 22:30
Dakle koji je ovo show komplikacija...

Sve moguće kombinacije rippera i downloadera ili ne vide Dolby Atmos ili ako ga vide, onda ga sprešaju nazad u stereo.

Ok, onda sam rekao - k vragu i to, daj da barem čujem album u Atmosu, spojim se Airplayom na Denon, ali onda pak AVR ne kuži Dolby Atmos stream tim putem, nego ga on spreša u stereo. Pa mamicu vam!

Dobroooo, onda sam se spojio s iPhoneom na TV direktno, a on je skužio Dolby Atmos putem Airplaya i onda je to poslao niz HDMI ARC-a na Denona i on je konačno prepoznao sve te kanale. No, kako je to TV valjda se sound field posloži kao da je to film, pa puca previše toga na centralni zvučnik i kladim se da Jarre to nije tako složio jer niti Aero niti Amazonia koji su u surroundu ne zvuče tako.

Idem sada vidjeti mogu li ikako lokalni Tidal download na iPhoneu prebaciti na Mac i onda vidjeti kuda s njim...
13.12.2022 | 23:49
Ne može se... tj. Tidal svoj library za offline slušanje namjerno ne drži kao glazbene datoteke nego kao neki veliki streaming cache i onda se to ne može suvislo prebaciti na komp. E, ali onda postoje konverteri koji to rade iz tog cache filea, ali guess what - oni to opet sprešaju nazad u stereo.
14.12.2022 | 09:00
Da te još jednom podsjetim na riječi velikog SJ: "Early adopters always get fucked"
14.12.2022 | 10:32
Imaš li Apple TV? Možeš li ga spojiti sa receiverom HDMI kabelom, pa probati direktno prek Apple tv pustiti na receiver (ne prek AirPlaya)?

I ja sam zapeo na koraku gdje na Miniju ne mogu "podesiti" opciju da aktiviram Dolby Atmos. (jednostavno nema te opcije)

Možda Apple TV može ako prepozna receiver kao sviralo za DA

Da li možeš preko Denon (taj si rekao da imaš receiver?) aplikacije na njemu se logirati na Tidal?
16.12.2022 | 00:16
Zdravac kaže:
Imaš li Apple TV? Možeš li ga spojiti sa receiverom HDMI kabelom, pa probati direktno prek Apple tv pustiti na receiver (ne prek AirPlaya)?

I ja sam zapeo na koraku gdje na Miniju ne mogu "podesiti" opciju da aktiviram Dolby Atmos. (jednostavno nema te opcije)

Možda Apple TV može ako prepozna receiver kao sviralo za DA

Da li možeš preko Denon (taj si rekao da imaš receiver?) aplikacije na njemu se logirati na Tidal?


Nemam Apple TV, moguće da bi on to bolje hendlao od LG-ija putem AirPlaya.

Denon IMA opciju za Tidal, ali ne direktno putem nekog internog Tidal appa, nego je to dio njihovog HEOS ekosustava. E sada, to mi je radilo donedavno, ali taman jučer mi je javljao neki "Network error", pa nisam mogao probati, ali to ću naći što je - jer sve drugo radi normalno. Uglavnom to mi je na listi za probati, pa javim!
17.12.2022 | 21:02
Ok, evo, proradio mi je AirPlay iz Tidala na Denon, ali opet - kao i direktni AirPlay, sve bude opet fletano na običan stereo.

Sada još želim vidjeti može li se na sam Denon staviti Tidal, bez da to ide preko AirPlaya s drugog uređaja, možda je to rješenje...
17.12.2022 | 21:30
Ok, sada sam probao još i ovo - probao instalirani Tidal app na Mac - i tu sam se ugodno iznenadio da nudi music output preko optike (i to nezavisno od drugih zvukova na Macu, što je super!), ALI na kraju izgleda da to što šalje Denonu je opet stereo. Naime, sam Denon skuži da ima više kanala (prikaže na svom ekranu), ali čini se da Tidal aplikacija meni ne želi streamati Dolby stvari je kao moj Mac nije Dolby Atmos device!

Kod svakog albuma Tidal napiše format, ali kada odaberem onaj u Dolby Atmosu, samo se napravi blesav i izgubi Dolby Atmos oznaku i valjda opet sve spusti na dva kanala.

Dakle, za pošiziti!
17.12.2022 | 22:34
Ok, u procesu sam otkrio druge fora stvari, tako da je to sve skupa vrijedilo za sada... npr., podesio sam da mogu putem Siri upaliti TV Mogu Siri reći da mjuzu ne pušta preko HomePoda, nego samo kažem "Play it on LG TV" . I mjuza onda ide tim putem, a ako je uključeno pojačalo TV to prepusti dalje njemu.

A onda sam skužio i da mi je Denon HomeKit kompatibilan, pa sam i njega dodao... i onda je dovoljno ući u kuću i reći: "Hey Siri! Play jazz radio on Denon!" i voilà!
17.12.2022 | 22:35
Koji je TV u pitanju? Za webos 4.0 i više postoji app pa ako ti to igra probaj.


"Is there an LG TV Tidal app?" Yes, there is. Now, there is a Tidal LG TV integration. The LG TV models for 2018 to 2021 and run webOS V4.0 and higher can get the Tidal app. Besides, users can enjoy Dolby Atmos content on LG Smart TV.


www.drmare.com/tidal-music/get-tidal-on-lg-tv.html
17.12.2022 | 23:19
Relativno je nov TV, imam WebOS 4.x i tražio sam Tidal app u njihovom App Storeu, ali ga ne pokazuje, ne znam je li to možda ima veze s regijom, možda ga zato ne vidim? Ti ga vidiš ako koristiš LG?

Spotify i Deezer app vidim npr, ali Tidal ne!
18.12.2022 | 11:43
Sa Apple TV spojenom sa AV receiverom bi vjerojatno uspio;

vidi sliku, a sad sam instalirao Tidal na ATV i pronađe mi taj album u DA verziji, pa kad pokrenem, kaže moj TV ne podržava DA (što je točno) i prebaci na stereo. Tebi bi vjerojatno pustilo u DA


Screenshot2022-12-18at11.41.44.png
18.12.2022 | 19:15
Da, moguće da bi, samo se meni ne kupuje Apple TV samo radi toga, jer većinu njegovih funkcionalnosti imam u samom WebOS-u. Možda posudim neki samo za test.

Jarre bi trebao naći neki način da omogući kupnju DA verzije entuzijastima, nadam se da će se to na kraju ipak dogoditi.
18.12.2022 | 20:17
dpasaric kaže:
Da, moguće da bi, samo se meni ne kupuje Apple TV samo radi toga, jer većinu njegovih funkcionalnosti imam u samom WebOS-u. Možda posudim neki samo za test.


Pih, kakav si ti to Dolby Atmos entuzijast ako ce te to sprijeciti!
20.12.2022 | 10:56
Nije stvar u Apple TV-u, nije on niti skup, nego u gomilanju redundatnih uređaja i daljinskih upravljača. E onda LG i ostali pokušavaju raznim "smart linkovima" to objediniti, pa tako LG daljinski kontrolira Denona, a Denon pak može upaliti PlayStation itd... ali to sve radi "onako", uglavnom da, ali ponekad i ne! To se toliko zakompliciralo da bih rado izbjegao još jedan uređaj u tom kaosu!

A i nemam potvrdu nekoga da bih mogao bez streaminga slušati taj album u Dolby Atmosu, mada bi to teoretski trebalo raditi kada bi iTunesi preko AirPlaya to slali na Apple TV. Ja bih samo kupio Blu-ray s tim albumom i ciao, svi problemi nestaju, ali tko zna kada će Jarre to izbaciti...
03.02.2023 | 00:27
Evo me s još jednom novosti, ali opet je "fail"...

Kao doživotni Plex pretplatnik shvatio sam da su integrirali Tidal u Plex. Kako Plex glatko vozi Dolby Atmos bilo mi je logično da će onda i Tidal biblioteka putem Plexa raditi i s Dolby Atmos sadržajem, zar ne?

Ne!

"Are there TIDAL features that Plex doesn’t support?

There are a few TIDAL features that are only available when using official TIDAL apps (or the TIDAL website) and are not available through partners’ apps, such as Plex.

While the HiFi Plus plan does have access to lossless quality music in Plex, it does not have access to “master-quality” (MQA), Dolby Atmos, or Sony 360 Reality Audio music when played through Plex."
03.02.2023 | 10:23
Koji si ti naivac...
03.02.2023 | 12:02
Da, francuska sobarica level pro, bojim se!
03.02.2023 | 17:53
Da sad ne čitam ponovo sve postove, da li si siguran da tvoj model AVR podržava baš Dolby Atmos? Možda ima tu neka caka...

Inaće, ako imaš nekoga tko ide za VŽ, mogu ti posuditi na par tjedana Fire Stick 4K Max, (ATV mi je spojen, njega ti nemogu dati.
03.02.2023 | 22:48
Zdravac kaže:
Da sad ne čitam ponovo sve postove, da li si siguran da tvoj model AVR podržava baš Dolby Atmos? Možda ima tu neka caka...

Inače, ako imaš nekoga tko ide za VŽ, mogu ti posuditi na par tjedana Fire Stick 4K Max, (ATV mi je spojen, njega ti nemogu dati.


Haha, kupljen je s tom namjenom i Dolby Atmos radi savršeno sa svih izvora: Blu-ray, Plex, PS5, a čak i Mac preko VLC-a putem optike. Nije u njemu problem, to je pojačalo baš zamišljeno za Dolby Atmos, to je 13-kanalno pojačalo.

Hvala ti puno na dobroj namjeri, ali zaista ne treba. Već će se nešto pojaviti vremenom - ili ću puknuti i kupiti novi Apple TV.
07.02.2023 | 02:36
dpasaric kaže:
Relativno je nov TV, imam WebOS 4.x i tražio sam Tidal app u njihovom App Storeu, ali ga ne pokazuje, ne znam je li to možda ima veze s regijom, možda ga zato ne vidim? Ti ga vidiš ako koristiš LG?

Spotify i Deezer app vidim npr, ali Tidal ne!


Kasnim i nisam od pomoći jer nemam TV (za TV i tidal app probaj promjenu regije storea), ali čitajući denonov guide čini mi se da bi trebalo raditi ako ide preko HDMI ulaza. Znači spoji grafu s pojačalom HDMIjem, vidi prepoznaje li pa probaj.

Svi ovi tvoji ostali uređaji koji rade, ovako na prvu, čine mi se spojeni preko HDMIa Osim tog VLCa, ali njega zasad ignoriramo. Ne bi škodilo da si dao više informacija, koji je točno AVR, koji je OS...
07.02.2023 | 08:22
MacOS je zadnji Monterey 12.6.3, pojačalo je Denon AVR-X6700H i spojen sam optičkim kabelom na pojačalo. Svi softveri uredno šalju audio putem optike, a VLC uredno šalje i višekanalni zvuk tim putem, pa sam očekivao da može i Tidal, ali nije nemoguće da su na to jednostavno "zaboravili"jer novi Macovi nemaju dedicated optički port kao stari Mac Pro, nego idu preko nekog adaptera i onda to na kraju malo tko koristi.

Nije ti loša ideja da probam preko HDMI kabela, ali to je onda samo stvar njihovog površnog programiranja ako u tom slučaju prepozna Dolby Atmos enkodiranje. Probam za vikend i javim!
07.02.2023 | 10:49
Zar ti je površno programiranje nešto čudno u današnje vrijeme? 90% ljudi koji se danas nazivaju "programerima" i "developerima" su zapravo samo kopirači kôda.
03.03.2023 | 10:55
Onda, dpasaric, vikend je odavno prošao.. Gdje smo sa JMJ i njegovim DAtmosom?
03.03.2023 | 20:28
Yonkis kaže:
Onda, dpasaric, vikend je odavno prošao.. Gdje smo sa JMJ i njegovim DAtmosom?


A stoji negdje na To Do, imamo u firmi kraj trogodišnjeg projekta, završna izvješća i reviziju, plus hrpa drugoga što se zbiva, tako da kada dođem do vikenda moj mozak je procesno potrošen!

Ovo rješenje, kada bi i radilo, nije način na koji bih to koristio jer je nespretno, to bi bilo čisto da zadovoljim znatiželju i konačno poslušam taj album onako kako je Jarre to zamislio.

Bez brige, javit ću čim dođem do toga!
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 minuta
 • Miro Spiro: Koliko je pametno kupiti polovan QNap TS 470 Pro?
 • big_mac: Prebacim sve sa starog ajfona direktno na novi.Opcija set as new mi je užasna jer onda moram sve zivo ponovno podešavati a ima toga jako puno.
 • jura22: Ne znam što radiš kada kupiš novi telefon. Ja svaki postavim "od nule" i ne vućem nikakav backup. Meni su najvažniji kontakti kji su u oblaku, a za ostalo mi i nije važno (pozicije u igricama i takve stvari).
 • big_mac: Hvala na prijedlozima. @jura22 Joj to mi je bas tlaka i htio sam izbjeći pod svaku cijenu.Sad uskoro izlazi ios 16.4 pa cur ajde pričekati u nadi možda apdejt riješi problem.
 • drlovric: Pa ako je telefon nov, logicno i normalno je da prvih nekoliko dana vise koristi bateriju jer indeksira masu stvari. Ne bi to mene puno brinulo :)
 • jura22: Tu imaš malo o tome. [link]
 • jura22: Kada telefon guta bateriju, meni je pomoglo da ga postavim kao novi telefon (ono, kao da ga misliš prodati). Trebao bi sve pogasiti i pustiti ga preko noći, pa ako ne guta, onda paliti dio po dio. Ovo je naporno, ali učinkovito.
 • smayoo: Piši u forum
 • big_mac: Ima li netko slican problem?
 • big_mac: Pozdrav kupio sam novi iphone 14 pro max,ios 16.3.1 Sve je bilo super 2 ddana a onda odjednom nakon skidanja s punjaca krecu problemi sa baterijom.Znaci na ocigled postotak pada,cak i u sleepu svakih 20ak minuta padne 1%.Pokusao sam hard reset,reset postavki ali i dalje isto.
 • jura22: Danas je nekadasnji kviz spao na niske grane, trebo se zvati: “Tko zeli biti stopedesettisucas?” Poostre pitanja i daju milju za sve odgovore.
 • m@xym: @Gjuroo, Eeee.... da... fascinantno je to kako su dvije konjekso guzice iz doba Rimskog carstva zapravo odredile širinu SRB raketa na Space Shuttle-u 2000. godina kasnije.
 • Gjuroo: Sve je to mal sim, mal tam. K'o što je konjska guzica odredila širinu tračnica :) Svejedno mislim da je pitanje u Milijunašu krivo postavljeno.
 • m@xym: Hvala smayoo, pronašao sam to kada sam pročitao Gjuroo-v odogovor. Nisam znao da postoji metrička i imperijalna konjska snaga.
 • smayoo: [link]
 • m@xym: Hvala na odgovoru Gjuro. Nisam znao da postoje dvije različite definicije konjske snage.
 • smayoo: Kakve veze uopće ima? "Konjske snage" je jedna prilično odokativna mjerna jedinica. Još prije 70 godina, svaka je veća zemlja Europe imala svoju i razlike su bile čak i značajno veće od ovog. Poanta pitanja bila je otprilike znati odnos.
 • Gjuroo: 100 *metričkih* KS je 73.5 kW. Mehaničkih je 74.5. No, mislim da u pitanju to nije bilo specificirano.
 • m@xym: Lik je svejedno krivo odgovorio jer nije znao pa je pitao publiku.
 • m@xym: U Milijunašu stavili krivu vrijednost za 100 KS u KW (73.5 umjesto 74.5). Nije ni HTV što je nekad bio.
 • drpongrac23: Krehacro - što konkretno znači "preskupo", u slučaju da je nešto pouzdano, kvalitetno i da ti na kraju krajeva treba?
 • m@xym: Pa kad već imaš LaCie, čemu razbijat glavu, Napravi još jedan backup na bilo koji drugi medij pogodan za arhiviranje khmm.... podataka... i mirna Bosna. Mala je vjerojatnost da će ti oba dva backupa riknuti u isto vrijeme. Samo se moraš prisiliti da ih periodično provjeravaš da li su su "podaci" čitljivi.
 • Krehacro: Imam laice...al mi treba jos jedan ...backup...lacie mi je preksup haahha
 • smayoo: SanDisk?
 • andy: @krehacro samsung i transcend me jedino još nisu razočarali
 • m@xym: Možeš mislit koliko Wolt Hrvatska razvija aplikaciju. A agregatori sami sebe angažiraju i onda diktiraju sirotinji šta im je raditi.
 • Riba: Pa nije li?
 • m@xym: Kaže direktor Wolt-a Hrvatska, da je njihov core-bussines razvoj aplikacije!!!?
 • Bertone: A to se sad tak zove :D
 • Krehacro: Muzika ...nekih 4 TB hahaha
 • m@xym: Nije bitna toliko marka, nego broj različitih medija na kojima te podatke misliš čuvati( koji bi trebao ovisiti o tome koliko su ti važni ti podaci)
 • Krehacro: Koju marku externe memorije koristite za podatke
 • drlovric: [link]
 • JOHN: i meni se tako čini.....
 • m@xym: vjerojatno će jedino update ios-a riješiti problem
 • JOHN: Otvori uvodni prozor sa logom paypala i odmah se sruši. Napravio offload, pa brisao, pa ponovno instalirao, pa resetirao uređaj. Znači ne reagira na ništa....
 • m@xym: @JOHN, Kako ti točno "ne radi"? Ne otvara aplikaciju? Otvori aplikaciju pa je odmah zatvori? Otvori aplikaciju ali u njoj ništa ne možeš raditi? Jesi li probao ono standardno, obrsati app pa ga ponovo povući sa store-a?
 • marioart: paypal app sluzi tome da se koriste usluge paypala bez ucitavanja web appa u browseru :)
 • JOHN: Neki prodavatelji nude plaćanje putem kartica(ostavljwnje podataka o kartici mi nikada nije bila opcija), putem paypala ili nekih dtugih žnjbd posrednika. Ebay racimo neko vrijeme nudi plaćanje preko apple pay i to sam baš pred mjesc dana koristio i usput shvatio da mi paypal app ne radi
 • JOHN: U stvari dugo nisam koristio paypal, pa sam primjetio da mi app ne radi
 • smayoo: Čemu točno služi PayPal aplikacija? Ja je uopće nemam. Imam samo Authenticator app za 2FA kad plaćam preko weba prodavatelja
 • JOHN: Hvala na info
 • m@xym: meni radi, ali ja sam na 16.3.1
 • JOHN: i to već par tjedana ako ne i mjeseci
 • JOHN: Jesam li ja jedini kome ne radi paypal aplikacija na iphone ios 16.2.?
 • Krehacro: kolika je normalna radna temperatura maco
 • Dijete: @yonkis, preporucio bih ti da kopiras mp3ce iz Windowsa i importas u Music te onda odradis sync… pusti da odradi upload i bit ce ti sve dostupno na iphoneu, ipadu itd…
 • Yonkis: Hvala drpongrac23, čekam nekoga sa sličnim setupom. Cijenim pomoć.
 • drpongrac23: Yonkis - Ne, barem ne na MacOS Ventura, e sad za Windows ne bih znao. Ne bi se smjelo brisati ništa samomod sebe, bez privole korisnika.
 • Yonkis: Pušem na hladno tj pitam i ovdje iako je očito da se će se to desiti. mp3-ice imam backupirane pa ako se to i desi mogu odsyncati i vratiti kolekciju u iTunes.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Komentari

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO