Dolby Atmos
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dolby Atmos


13.12.2022 | 18:05
Hvala Zdravac, probam i javim!
13.12.2022 | 21:04
Trenutno sam zapeo na tome što Tidal (ali isto se ponaša i Apple Music) ne nudi Dolby Atmos kada si na Macu jer misli da Mac ne može to reproducirati, pa ne nudi da na listu za konverziju dodam Dolby Atmos nego samo običan Stereo Master.

Javim ako nađem kako to zaobići ili dodati u konverter stvari putem iPhonea.

Ah, koliko komplikacija...
13.12.2022 | 22:30
Dakle koji je ovo show komplikacija...

Sve moguće kombinacije rippera i downloadera ili ne vide Dolby Atmos ili ako ga vide, onda ga sprešaju nazad u stereo.

Ok, onda sam rekao - k vragu i to, daj da barem čujem album u Atmosu, spojim se Airplayom na Denon, ali onda pak AVR ne kuži Dolby Atmos stream tim putem, nego ga on spreša u stereo. Pa mamicu vam!

Dobroooo, onda sam se spojio s iPhoneom na TV direktno, a on je skužio Dolby Atmos putem Airplaya i onda je to poslao niz HDMI ARC-a na Denona i on je konačno prepoznao sve te kanale. No, kako je to TV valjda se sound field posloži kao da je to film, pa puca previše toga na centralni zvučnik i kladim se da Jarre to nije tako složio jer niti Aero niti Amazonia koji su u surroundu ne zvuče tako.

Idem sada vidjeti mogu li ikako lokalni Tidal download na iPhoneu prebaciti na Mac i onda vidjeti kuda s njim...
13.12.2022 | 23:49
Ne može se... tj. Tidal svoj library za offline slušanje namjerno ne drži kao glazbene datoteke nego kao neki veliki streaming cache i onda se to ne može suvislo prebaciti na komp. E, ali onda postoje konverteri koji to rade iz tog cache filea, ali guess what - oni to opet sprešaju nazad u stereo.
14.12.2022 | 09:00
Da te još jednom podsjetim na riječi velikog SJ: "Early adopters always get fucked"
14.12.2022 | 10:32
Imaš li Apple TV? Možeš li ga spojiti sa receiverom HDMI kabelom, pa probati direktno prek Apple tv pustiti na receiver (ne prek AirPlaya)?

I ja sam zapeo na koraku gdje na Miniju ne mogu "podesiti" opciju da aktiviram Dolby Atmos. (jednostavno nema te opcije)

Možda Apple TV može ako prepozna receiver kao sviralo za DA

Da li možeš preko Denon (taj si rekao da imaš receiver?) aplikacije na njemu se logirati na Tidal?
16.12.2022 | 00:16
Zdravac kaže:
Imaš li Apple TV? Možeš li ga spojiti sa receiverom HDMI kabelom, pa probati direktno prek Apple tv pustiti na receiver (ne prek AirPlaya)?

I ja sam zapeo na koraku gdje na Miniju ne mogu "podesiti" opciju da aktiviram Dolby Atmos. (jednostavno nema te opcije)

Možda Apple TV može ako prepozna receiver kao sviralo za DA

Da li možeš preko Denon (taj si rekao da imaš receiver?) aplikacije na njemu se logirati na Tidal?


Nemam Apple TV, moguće da bi on to bolje hendlao od LG-ija putem AirPlaya.

Denon IMA opciju za Tidal, ali ne direktno putem nekog internog Tidal appa, nego je to dio njihovog HEOS ekosustava. E sada, to mi je radilo donedavno, ali taman jučer mi je javljao neki "Network error", pa nisam mogao probati, ali to ću naći što je - jer sve drugo radi normalno. Uglavnom to mi je na listi za probati, pa javim!
17.12.2022 | 21:02
Ok, evo, proradio mi je AirPlay iz Tidala na Denon, ali opet - kao i direktni AirPlay, sve bude opet fletano na običan stereo.

Sada još želim vidjeti može li se na sam Denon staviti Tidal, bez da to ide preko AirPlaya s drugog uređaja, možda je to rješenje...
17.12.2022 | 21:30
Ok, sada sam probao još i ovo - probao instalirani Tidal app na Mac - i tu sam se ugodno iznenadio da nudi music output preko optike (i to nezavisno od drugih zvukova na Macu, što je super!), ALI na kraju izgleda da to što šalje Denonu je opet stereo. Naime, sam Denon skuži da ima više kanala (prikaže na svom ekranu), ali čini se da Tidal aplikacija meni ne želi streamati Dolby stvari je kao moj Mac nije Dolby Atmos device!

Kod svakog albuma Tidal napiše format, ali kada odaberem onaj u Dolby Atmosu, samo se napravi blesav i izgubi Dolby Atmos oznaku i valjda opet sve spusti na dva kanala.

Dakle, za pošiziti!
17.12.2022 | 22:34
Ok, u procesu sam otkrio druge fora stvari, tako da je to sve skupa vrijedilo za sada... npr., podesio sam da mogu putem Siri upaliti TV Mogu Siri reći da mjuzu ne pušta preko HomePoda, nego samo kažem "Play it on LG TV" . I mjuza onda ide tim putem, a ako je uključeno pojačalo TV to prepusti dalje njemu.

A onda sam skužio i da mi je Denon HomeKit kompatibilan, pa sam i njega dodao... i onda je dovoljno ući u kuću i reći: "Hey Siri! Play jazz radio on Denon!" i voilà!
17.12.2022 | 22:35
Koji je TV u pitanju? Za webos 4.0 i više postoji app pa ako ti to igra probaj.


"Is there an LG TV Tidal app?" Yes, there is. Now, there is a Tidal LG TV integration. The LG TV models for 2018 to 2021 and run webOS V4.0 and higher can get the Tidal app. Besides, users can enjoy Dolby Atmos content on LG Smart TV.


www.drmare.com/tidal-music/get-tidal-on-lg-tv.html
17.12.2022 | 23:19
Relativno je nov TV, imam WebOS 4.x i tražio sam Tidal app u njihovom App Storeu, ali ga ne pokazuje, ne znam je li to možda ima veze s regijom, možda ga zato ne vidim? Ti ga vidiš ako koristiš LG?

Spotify i Deezer app vidim npr, ali Tidal ne!
18.12.2022 | 11:43
Sa Apple TV spojenom sa AV receiverom bi vjerojatno uspio;

vidi sliku, a sad sam instalirao Tidal na ATV i pronađe mi taj album u DA verziji, pa kad pokrenem, kaže moj TV ne podržava DA (što je točno) i prebaci na stereo. Tebi bi vjerojatno pustilo u DA


Screenshot2022-12-18at11.41.44.png
18.12.2022 | 19:15
Da, moguće da bi, samo se meni ne kupuje Apple TV samo radi toga, jer većinu njegovih funkcionalnosti imam u samom WebOS-u. Možda posudim neki samo za test.

Jarre bi trebao naći neki način da omogući kupnju DA verzije entuzijastima, nadam se da će se to na kraju ipak dogoditi.
18.12.2022 | 20:17
dpasaric kaže:
Da, moguće da bi, samo se meni ne kupuje Apple TV samo radi toga, jer većinu njegovih funkcionalnosti imam u samom WebOS-u. Možda posudim neki samo za test.


Pih, kakav si ti to Dolby Atmos entuzijast ako ce te to sprijeciti!
20.12.2022 | 10:56
Nije stvar u Apple TV-u, nije on niti skup, nego u gomilanju redundatnih uređaja i daljinskih upravljača. E onda LG i ostali pokušavaju raznim "smart linkovima" to objediniti, pa tako LG daljinski kontrolira Denona, a Denon pak može upaliti PlayStation itd... ali to sve radi "onako", uglavnom da, ali ponekad i ne! To se toliko zakompliciralo da bih rado izbjegao još jedan uređaj u tom kaosu!

A i nemam potvrdu nekoga da bih mogao bez streaminga slušati taj album u Dolby Atmosu, mada bi to teoretski trebalo raditi kada bi iTunesi preko AirPlaya to slali na Apple TV. Ja bih samo kupio Blu-ray s tim albumom i ciao, svi problemi nestaju, ali tko zna kada će Jarre to izbaciti...
03.02.2023 | 00:27
Evo me s još jednom novosti, ali opet je "fail"...

Kao doživotni Plex pretplatnik shvatio sam da su integrirali Tidal u Plex. Kako Plex glatko vozi Dolby Atmos bilo mi je logično da će onda i Tidal biblioteka putem Plexa raditi i s Dolby Atmos sadržajem, zar ne?

Ne!

"Are there TIDAL features that Plex doesn’t support?

There are a few TIDAL features that are only available when using official TIDAL apps (or the TIDAL website) and are not available through partners’ apps, such as Plex.

While the HiFi Plus plan does have access to lossless quality music in Plex, it does not have access to “master-quality” (MQA), Dolby Atmos, or Sony 360 Reality Audio music when played through Plex."
03.02.2023 | 10:23
Koji si ti naivac...
03.02.2023 | 12:02
Da, francuska sobarica level pro, bojim se!
03.02.2023 | 17:53
Da sad ne čitam ponovo sve postove, da li si siguran da tvoj model AVR podržava baš Dolby Atmos? Možda ima tu neka caka...

Inaće, ako imaš nekoga tko ide za VŽ, mogu ti posuditi na par tjedana Fire Stick 4K Max, (ATV mi je spojen, njega ti nemogu dati.
03.02.2023 | 22:48
Zdravac kaže:
Da sad ne čitam ponovo sve postove, da li si siguran da tvoj model AVR podržava baš Dolby Atmos? Možda ima tu neka caka...

Inače, ako imaš nekoga tko ide za VŽ, mogu ti posuditi na par tjedana Fire Stick 4K Max, (ATV mi je spojen, njega ti nemogu dati.


Haha, kupljen je s tom namjenom i Dolby Atmos radi savršeno sa svih izvora: Blu-ray, Plex, PS5, a čak i Mac preko VLC-a putem optike. Nije u njemu problem, to je pojačalo baš zamišljeno za Dolby Atmos, to je 13-kanalno pojačalo.

Hvala ti puno na dobroj namjeri, ali zaista ne treba. Već će se nešto pojaviti vremenom - ili ću puknuti i kupiti novi Apple TV.
07.02.2023 | 02:36
dpasaric kaže:
Relativno je nov TV, imam WebOS 4.x i tražio sam Tidal app u njihovom App Storeu, ali ga ne pokazuje, ne znam je li to možda ima veze s regijom, možda ga zato ne vidim? Ti ga vidiš ako koristiš LG?

Spotify i Deezer app vidim npr, ali Tidal ne!


Kasnim i nisam od pomoći jer nemam TV (za TV i tidal app probaj promjenu regije storea), ali čitajući denonov guide čini mi se da bi trebalo raditi ako ide preko HDMI ulaza. Znači spoji grafu s pojačalom HDMIjem, vidi prepoznaje li pa probaj.

Svi ovi tvoji ostali uređaji koji rade, ovako na prvu, čine mi se spojeni preko HDMIa Osim tog VLCa, ali njega zasad ignoriramo. Ne bi škodilo da si dao više informacija, koji je točno AVR, koji je OS...
07.02.2023 | 08:22
MacOS je zadnji Monterey 12.6.3, pojačalo je Denon AVR-X6700H i spojen sam optičkim kabelom na pojačalo. Svi softveri uredno šalju audio putem optike, a VLC uredno šalje i višekanalni zvuk tim putem, pa sam očekivao da može i Tidal, ali nije nemoguće da su na to jednostavno "zaboravili"jer novi Macovi nemaju dedicated optički port kao stari Mac Pro, nego idu preko nekog adaptera i onda to na kraju malo tko koristi.

Nije ti loša ideja da probam preko HDMI kabela, ali to je onda samo stvar njihovog površnog programiranja ako u tom slučaju prepozna Dolby Atmos enkodiranje. Probam za vikend i javim!
07.02.2023 | 10:49
Zar ti je površno programiranje nešto čudno u današnje vrijeme? 90% ljudi koji se danas nazivaju "programerima" i "developerima" su zapravo samo kopirači kôda.
03.03.2023 | 10:55
Onda, dpasaric, vikend je odavno prošao.. Gdje smo sa JMJ i njegovim DAtmosom?
03.03.2023 | 20:28
Yonkis kaže:
Onda, dpasaric, vikend je odavno prošao.. Gdje smo sa JMJ i njegovim DAtmosom?


A stoji negdje na To Do, imamo u firmi kraj trogodišnjeg projekta, završna izvješća i reviziju, plus hrpa drugoga što se zbiva, tako da kada dođem do vikenda moj mozak je procesno potrošen!

Ovo rješenje, kada bi i radilo, nije način na koji bih to koristio jer je nespretno, to bi bilo čisto da zadovoljim znatiželju i konačno poslušam taj album onako kako je Jarre to zamislio.

Bez brige, javit ću čim dođem do toga!
31.03.2023 | 21:02
Ima li kakvih novosti, je li prosvirao taj Jarre konacno?
31.03.2023 | 22:20
Nisam stigao Hrpa toga na poslu, kraj trogodišnjeg EU projekta, revizija, izvješća, a uz sve to treba i plaću zaraditi, tako da sam baš imao jedan od napornijih perioda zadnjih godina. I onda kada dođem doma budem preumoran za išta što traži suvislo procesiranje.

Mogao bih sutra probati još taj zadnji trik s HDMI kabelom, nije to mnogo posla, nego moram maknuti policu sa svime da ga izvučem do Maca.

Koja je to šteta, komponirati tako nešto, a onda to može čuti tek najuža publika...
31.03.2023 | 22:49
Iz mog iskustva, takvi ljudi ("najuža publika") su spremni platiti suludo velik novac samo da se mogu pohvaliti da imaju ili mogu nešto što nitko normalan ne može.
14.06.2023 | 15:44
Kako napreduje? Vidim i Dark side of the moon u atmos izvedbi, spiritualni nasljednik quadraphonica...Valjalo bi i to poslušat
Moderatori: Bertone
 • Stranica:
 • 1
 • 2
 • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 48 minuta
 • JOHN: Kad se svi razbacuju…..Electrolux perilica rublja, 5-6 godina stara, radi ali se malo žale ležajevi. Cijena je takva da pojede sve skupa što se nudilo za črni petek! :)
 • Bertone: Što je slijedeće,... svinjske polovice (jednom rastrančirane) i grabova drva jednom kalana? :D
 • damir0408: iMac 24, jednom upaljen s 2g jamstva hitno i povoljno prodajem
 • QKYMON: PRodajem miš jednom korišten, kupljen prije 30 dana... .[link]
 • zoranowsky: THX Yonkis!
 • Yonkis: Malo zanimljivog štiva: [link]
 • stefanjos: hahaha, ma uzas koiko ganjaju tu cijenu. sram ih moze biti
 • kupus: kupujem magsafe2 punjač, može i zamjenski. kontakt porukom
 • smayoo: trebalo je pisati "1548 plus PDV"
 • smayoo: 1548 PDV za godinu dana. Ako si mislio da bi mogao biti neki spektakularan popust, kao za normalan softver, nemam ti što drugo reći, nego - dream on. :)
 • stefanjos: smyaoo koliko je autocad bio ako smijemo znat :D
 • stefanjos: hvala mbp2009! :)
 • Gjuroo: Lovriću, ne truj :)
 • drlovric: Siguran sam bio da ce i oni preci n apretplate, ali eto Affinity jos uvijek drzi obecanje :)
 • zoranowsky: THX Gjuroo! Treba ih podržati!
 • Gjuroo: @zoranowsky: Čestitam za Affinity!
 • ping: MacGPT licencu. Imao sam 2€ viška.
 • zoranowsky: I bio sam skroman s menart outletom, samo 3lp-a, 4 cd-a i 1 blu-ray
 • smayoo: AutoCAD licencu. Kao i svake godine, s Black Friday popustom :)
 • zoranowsky: Ja sam uzeo Affinity studio V2 upgrade
 • JOHN: kupio sam si neke varalice, novu rolicu i štap :)popust stvarnih 20%
 • JOHN: :) prijašnjoj počeli lageri odlazit, a zamjena oko 200 eura tak da……ovo je ajmo reč bila prilika.
 • JOHN: Ja upravo montiram novu perilicu rublja [link]
 • drlovric: Hevy se zove. Ako nekome treba.
 • drlovric: Free je top. Platio sam samo da podrzim autore. Godina $12za black friday. Necu dulje ni opstati u treningu. Napustim ja to brzo :)
 • Borisone: :-)
 • drlovric: @Broistone: Jebes karakter ako nije labilan :)
 • mbp2009: našima nije došla vijest da 30% znači da cijena ide za 30% dolje, ne gore
 • Borisone: A jesi karakter...
 • drlovric: Kupio sam app za gym na 50% :) Eto samo to sam uspio...
 • drlovric: Ljudi jeste li kupili ista na black friday? Ja nisam naletio na nista zanimljivo :/ Prvi put, valjda ikad...
 • mbp2009: @stefanjos nakon jos nekoliko preslusavanja, pjesma je odlicna, pohvale svima jos jednom
 • Kloba: [link]
 • Kloba: Ovo ispod je HNS site, a ovo iznad ti je baš za ulaznice:
 • Kloba: [link]
 • Kloba: Osim toga, naša zajednica tamo će ih pokupovati odmah. Ali dio se čuva za domovinu, to je sigurno. Na tvom mjestu nih stavio HNS u Bookmarks, nazvao broj telefona koji imaju pr iložen - pa vidio može li se išta učiniti za tebe kao hrvatsku žrtvu rata u BiH, možda da na tu kartu odigraš.
 • Kloba: Mogu ti javiti čim pročitam da su puštene u prodaju na netu. Tako to funkcionira. Zapravo to možeš i sam, jer ja dok to pročitam na nekom sajtu već su rasprodane ziher.
 • drlovric: Samo da se plasiramo sto bolje na natjecanju. Nikada nismo briljirali na tom Euru :) Ne znam kako ce ici za ulaznice, i hoce li se uopce moci doci do istih.
 • Kloba: To su neki moji snovi. A sada, slažeš li se ili ne - a ti napiši. :)
 • Kloba: Zlatne Lopte i službena legenda Reala.
 • Kloba: Uglavnom, ono što želim reći je da bih nakon Dalića za kojeg se iskreno nadam da će produljiti ugovor izbornika, jednog dana na klupu mogao zasjesti Luka. Ako bi itko znao čitati igru i raditi formacije, izvlačiti maksimum iz igrača i napaljivati ih na brže, više, bolje - onda je to tip koji je sudjelovao na devet velikih natejcanja (uključujući i ovaj Euro 2024) od njih 13, dobitnik Z
 • Kloba: A vidi Francuze - samljeli Gibraltar 14:0. Nema ko nije pogodio jbt... I tako se to treba doživljavati ako mislimo rasti. Ja bi Luku ostavio do kraja godine u Realu, pa da postane neki učenik za trenera u mlađim uzrastima tamo (sumnjam da će mu žena dati sa troje djece da seli u Saudijsku Arabiju, a klinci se taman navikli na Španjolsku), a on za lovom pohlepan nije.
 • Kloba: Slažem se potpuno. JOHN- nama je ovo 13. veliko natjecanje od ukupno njih 15 od naše samostalnosti. Susjedi preko Dunava i Karavanki slave prvi odlazak na EP nakon 24 godine. Naravno da je suludo optimistično očekivati postolje na svakom natjecanju, ali već smo u rangu reprezentacija kada se nije normalno ne kvalificirati. Mi sa slabijima stanemo na kočnicu
 • JOHN: :)
 • JOHN: Dečkima želim puno sreće i odlučnosti na Euru. Nikad nije sramota izgubiti, pogotovo ako se vidi da napadaš, tražiš priliku za udarac i u konačnici napucavaš fakin loptu u okvir
 • JOHN: Gledao tekmu. Generalno zadovoljan sam pobjedom, ali mogli je biti to bolje kada se analizira pobjednik s druge strane. Za razliku od prijašnjih utakmica u ovoj smmo ipak bili odlučniji i češće pucali u okvir gola. Bez obzira što je dobar dio udaraca bio direkt u golmana, bilo je i onih koje je vratar jako dobro skidao(pogotovo one dvije prilike od Brozovića)
 • Kloba: Slavim ja. :D
 • drlovric: Sretan nam EURO 24, tko slavi :)
 • korisnik: Pitaj što te zanima :D
 • smayoo: @drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO