Dolby Atmos
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dolby Atmos


13.12.2022 | 18:05
Hvala Zdravac, probam i javim!
13.12.2022 | 21:04
Trenutno sam zapeo na tome što Tidal (ali isto se ponaša i Apple Music) ne nudi Dolby Atmos kada si na Macu jer misli da Mac ne može to reproducirati, pa ne nudi da na listu za konverziju dodam Dolby Atmos nego samo običan Stereo Master.

Javim ako nađem kako to zaobići ili dodati u konverter stvari putem iPhonea.

Ah, koliko komplikacija...
13.12.2022 | 22:30
Dakle koji je ovo show komplikacija...

Sve moguće kombinacije rippera i downloadera ili ne vide Dolby Atmos ili ako ga vide, onda ga sprešaju nazad u stereo.

Ok, onda sam rekao - k vragu i to, daj da barem čujem album u Atmosu, spojim se Airplayom na Denon, ali onda pak AVR ne kuži Dolby Atmos stream tim putem, nego ga on spreša u stereo. Pa mamicu vam!

Dobroooo, onda sam se spojio s iPhoneom na TV direktno, a on je skužio Dolby Atmos putem Airplaya i onda je to poslao niz HDMI ARC-a na Denona i on je konačno prepoznao sve te kanale. No, kako je to TV valjda se sound field posloži kao da je to film, pa puca previše toga na centralni zvučnik i kladim se da Jarre to nije tako složio jer niti Aero niti Amazonia koji su u surroundu ne zvuče tako.

Idem sada vidjeti mogu li ikako lokalni Tidal download na iPhoneu prebaciti na Mac i onda vidjeti kuda s njim...
13.12.2022 | 23:49
Ne može se... tj. Tidal svoj library za offline slušanje namjerno ne drži kao glazbene datoteke nego kao neki veliki streaming cache i onda se to ne može suvislo prebaciti na komp. E, ali onda postoje konverteri koji to rade iz tog cache filea, ali guess what - oni to opet sprešaju nazad u stereo.
14.12.2022 | 09:00
Da te još jednom podsjetim na riječi velikog SJ: "Early adopters always get fucked"
14.12.2022 | 10:32
Imaš li Apple TV? Možeš li ga spojiti sa receiverom HDMI kabelom, pa probati direktno prek Apple tv pustiti na receiver (ne prek AirPlaya)?

I ja sam zapeo na koraku gdje na Miniju ne mogu "podesiti" opciju da aktiviram Dolby Atmos. (jednostavno nema te opcije)

Možda Apple TV može ako prepozna receiver kao sviralo za DA

Da li možeš preko Denon (taj si rekao da imaš receiver?) aplikacije na njemu se logirati na Tidal?
16.12.2022 | 00:16
Zdravac kaže:
Imaš li Apple TV? Možeš li ga spojiti sa receiverom HDMI kabelom, pa probati direktno prek Apple tv pustiti na receiver (ne prek AirPlaya)?

I ja sam zapeo na koraku gdje na Miniju ne mogu "podesiti" opciju da aktiviram Dolby Atmos. (jednostavno nema te opcije)

Možda Apple TV može ako prepozna receiver kao sviralo za DA

Da li možeš preko Denon (taj si rekao da imaš receiver?) aplikacije na njemu se logirati na Tidal?


Nemam Apple TV, moguće da bi on to bolje hendlao od LG-ija putem AirPlaya.

Denon IMA opciju za Tidal, ali ne direktno putem nekog internog Tidal appa, nego je to dio njihovog HEOS ekosustava. E sada, to mi je radilo donedavno, ali taman jučer mi je javljao neki "Network error", pa nisam mogao probati, ali to ću naći što je - jer sve drugo radi normalno. Uglavnom to mi je na listi za probati, pa javim!
17.12.2022 | 21:02
Ok, evo, proradio mi je AirPlay iz Tidala na Denon, ali opet - kao i direktni AirPlay, sve bude opet fletano na običan stereo.

Sada još želim vidjeti može li se na sam Denon staviti Tidal, bez da to ide preko AirPlaya s drugog uređaja, možda je to rješenje...
17.12.2022 | 21:30
Ok, sada sam probao još i ovo - probao instalirani Tidal app na Mac - i tu sam se ugodno iznenadio da nudi music output preko optike (i to nezavisno od drugih zvukova na Macu, što je super!), ALI na kraju izgleda da to što šalje Denonu je opet stereo. Naime, sam Denon skuži da ima više kanala (prikaže na svom ekranu), ali čini se da Tidal aplikacija meni ne želi streamati Dolby stvari je kao moj Mac nije Dolby Atmos device!

Kod svakog albuma Tidal napiše format, ali kada odaberem onaj u Dolby Atmosu, samo se napravi blesav i izgubi Dolby Atmos oznaku i valjda opet sve spusti na dva kanala.

Dakle, za pošiziti!
17.12.2022 | 22:34
Ok, u procesu sam otkrio druge fora stvari, tako da je to sve skupa vrijedilo za sada... npr., podesio sam da mogu putem Siri upaliti TV Mogu Siri reći da mjuzu ne pušta preko HomePoda, nego samo kažem "Play it on LG TV" . I mjuza onda ide tim putem, a ako je uključeno pojačalo TV to prepusti dalje njemu.

A onda sam skužio i da mi je Denon HomeKit kompatibilan, pa sam i njega dodao... i onda je dovoljno ući u kuću i reći: "Hey Siri! Play jazz radio on Denon!" i voilà!
17.12.2022 | 22:35
Koji je TV u pitanju? Za webos 4.0 i više postoji app pa ako ti to igra probaj.


"Is there an LG TV Tidal app?" Yes, there is. Now, there is a Tidal LG TV integration. The LG TV models for 2018 to 2021 and run webOS V4.0 and higher can get the Tidal app. Besides, users can enjoy Dolby Atmos content on LG Smart TV.


www.drmare.com/tidal-music/get-tidal-on-lg-tv.html
17.12.2022 | 23:19
Relativno je nov TV, imam WebOS 4.x i tražio sam Tidal app u njihovom App Storeu, ali ga ne pokazuje, ne znam je li to možda ima veze s regijom, možda ga zato ne vidim? Ti ga vidiš ako koristiš LG?

Spotify i Deezer app vidim npr, ali Tidal ne!
18.12.2022 | 11:43
Sa Apple TV spojenom sa AV receiverom bi vjerojatno uspio;

vidi sliku, a sad sam instalirao Tidal na ATV i pronađe mi taj album u DA verziji, pa kad pokrenem, kaže moj TV ne podržava DA (što je točno) i prebaci na stereo. Tebi bi vjerojatno pustilo u DA


Screenshot2022-12-18at11.41.44.png
18.12.2022 | 19:15
Da, moguće da bi, samo se meni ne kupuje Apple TV samo radi toga, jer većinu njegovih funkcionalnosti imam u samom WebOS-u. Možda posudim neki samo za test.

Jarre bi trebao naći neki način da omogući kupnju DA verzije entuzijastima, nadam se da će se to na kraju ipak dogoditi.
18.12.2022 | 20:17
dpasaric kaže:
Da, moguće da bi, samo se meni ne kupuje Apple TV samo radi toga, jer većinu njegovih funkcionalnosti imam u samom WebOS-u. Možda posudim neki samo za test.


Pih, kakav si ti to Dolby Atmos entuzijast ako ce te to sprijeciti!
20.12.2022 | 10:56
Nije stvar u Apple TV-u, nije on niti skup, nego u gomilanju redundatnih uređaja i daljinskih upravljača. E onda LG i ostali pokušavaju raznim "smart linkovima" to objediniti, pa tako LG daljinski kontrolira Denona, a Denon pak može upaliti PlayStation itd... ali to sve radi "onako", uglavnom da, ali ponekad i ne! To se toliko zakompliciralo da bih rado izbjegao još jedan uređaj u tom kaosu!

A i nemam potvrdu nekoga da bih mogao bez streaminga slušati taj album u Dolby Atmosu, mada bi to teoretski trebalo raditi kada bi iTunesi preko AirPlaya to slali na Apple TV. Ja bih samo kupio Blu-ray s tim albumom i ciao, svi problemi nestaju, ali tko zna kada će Jarre to izbaciti...
03.02.2023 | 00:27
Evo me s još jednom novosti, ali opet je "fail"...

Kao doživotni Plex pretplatnik shvatio sam da su integrirali Tidal u Plex. Kako Plex glatko vozi Dolby Atmos bilo mi je logično da će onda i Tidal biblioteka putem Plexa raditi i s Dolby Atmos sadržajem, zar ne?

Ne!

"Are there TIDAL features that Plex doesn’t support?

There are a few TIDAL features that are only available when using official TIDAL apps (or the TIDAL website) and are not available through partners’ apps, such as Plex.

While the HiFi Plus plan does have access to lossless quality music in Plex, it does not have access to “master-quality” (MQA), Dolby Atmos, or Sony 360 Reality Audio music when played through Plex."
03.02.2023 | 10:23
Koji si ti naivac...
03.02.2023 | 12:02
Da, francuska sobarica level pro, bojim se!
03.02.2023 | 17:53
Da sad ne čitam ponovo sve postove, da li si siguran da tvoj model AVR podržava baš Dolby Atmos? Možda ima tu neka caka...

Inaće, ako imaš nekoga tko ide za VŽ, mogu ti posuditi na par tjedana Fire Stick 4K Max, (ATV mi je spojen, njega ti nemogu dati.
03.02.2023 | 22:48
Zdravac kaže:
Da sad ne čitam ponovo sve postove, da li si siguran da tvoj model AVR podržava baš Dolby Atmos? Možda ima tu neka caka...

Inače, ako imaš nekoga tko ide za VŽ, mogu ti posuditi na par tjedana Fire Stick 4K Max, (ATV mi je spojen, njega ti nemogu dati.


Haha, kupljen je s tom namjenom i Dolby Atmos radi savršeno sa svih izvora: Blu-ray, Plex, PS5, a čak i Mac preko VLC-a putem optike. Nije u njemu problem, to je pojačalo baš zamišljeno za Dolby Atmos, to je 13-kanalno pojačalo.

Hvala ti puno na dobroj namjeri, ali zaista ne treba. Već će se nešto pojaviti vremenom - ili ću puknuti i kupiti novi Apple TV.
07.02.2023 | 02:36
dpasaric kaže:
Relativno je nov TV, imam WebOS 4.x i tražio sam Tidal app u njihovom App Storeu, ali ga ne pokazuje, ne znam je li to možda ima veze s regijom, možda ga zato ne vidim? Ti ga vidiš ako koristiš LG?

Spotify i Deezer app vidim npr, ali Tidal ne!


Kasnim i nisam od pomoći jer nemam TV (za TV i tidal app probaj promjenu regije storea), ali čitajući denonov guide čini mi se da bi trebalo raditi ako ide preko HDMI ulaza. Znači spoji grafu s pojačalom HDMIjem, vidi prepoznaje li pa probaj.

Svi ovi tvoji ostali uređaji koji rade, ovako na prvu, čine mi se spojeni preko HDMIa Osim tog VLCa, ali njega zasad ignoriramo. Ne bi škodilo da si dao više informacija, koji je točno AVR, koji je OS...
07.02.2023 | 08:22
MacOS je zadnji Monterey 12.6.3, pojačalo je Denon AVR-X6700H i spojen sam optičkim kabelom na pojačalo. Svi softveri uredno šalju audio putem optike, a VLC uredno šalje i višekanalni zvuk tim putem, pa sam očekivao da može i Tidal, ali nije nemoguće da su na to jednostavno "zaboravili"jer novi Macovi nemaju dedicated optički port kao stari Mac Pro, nego idu preko nekog adaptera i onda to na kraju malo tko koristi.

Nije ti loša ideja da probam preko HDMI kabela, ali to je onda samo stvar njihovog površnog programiranja ako u tom slučaju prepozna Dolby Atmos enkodiranje. Probam za vikend i javim!
07.02.2023 | 10:49
Zar ti je površno programiranje nešto čudno u današnje vrijeme? 90% ljudi koji se danas nazivaju "programerima" i "developerima" su zapravo samo kopirači kôda.
03.03.2023 | 10:55
Onda, dpasaric, vikend je odavno prošao.. Gdje smo sa JMJ i njegovim DAtmosom?
03.03.2023 | 20:28
Yonkis kaže:
Onda, dpasaric, vikend je odavno prošao.. Gdje smo sa JMJ i njegovim DAtmosom?


A stoji negdje na To Do, imamo u firmi kraj trogodišnjeg projekta, završna izvješća i reviziju, plus hrpa drugoga što se zbiva, tako da kada dođem do vikenda moj mozak je procesno potrošen!

Ovo rješenje, kada bi i radilo, nije način na koji bih to koristio jer je nespretno, to bi bilo čisto da zadovoljim znatiželju i konačno poslušam taj album onako kako je Jarre to zamislio.

Bez brige, javit ću čim dođem do toga!
31.03.2023 | 21:02
Ima li kakvih novosti, je li prosvirao taj Jarre konacno?
31.03.2023 | 22:20
Nisam stigao Hrpa toga na poslu, kraj trogodišnjeg EU projekta, revizija, izvješća, a uz sve to treba i plaću zaraditi, tako da sam baš imao jedan od napornijih perioda zadnjih godina. I onda kada dođem doma budem preumoran za išta što traži suvislo procesiranje.

Mogao bih sutra probati još taj zadnji trik s HDMI kabelom, nije to mnogo posla, nego moram maknuti policu sa svime da ga izvučem do Maca.

Koja je to šteta, komponirati tako nešto, a onda to može čuti tek najuža publika...
31.03.2023 | 22:49
Iz mog iskustva, takvi ljudi ("najuža publika") su spremni platiti suludo velik novac samo da se mogu pohvaliti da imaju ili mogu nešto što nitko normalan ne može.
14.06.2023 | 15:44
Kako napreduje? Vidim i Dark side of the moon u atmos izvedbi, spiritualni nasljednik quadraphonica...Valjalo bi i to poslušat
Moderatori: Bertone
 • Stranica:
 • 1
 • 2
 • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 45 minuta
 • drpongrac23: Mogli bi imati u FINI :)
 • smayoo: Ako je to 5,25" zapis od 180 ili 360 kB po strani (single ili double density), ja imam 5,25" na Commodoreu 128. HD flopica od 5,25 (1,2 MB) sigurno više nije čitljiva, zaboravi te podatke.
 • Borisone: Peek'n'Poke?
 • m@xym: Teško ćeš naći nekoga da ima i 3.5" floppy, a kamoli 5.25.
 • Zdravac: 5.25 floppy ima tko da moze prebaciti podatke?
 • rusty: Šteta je što i dalje ne radi kako spada na macOSu. Prošle godine, je radio dio ali ne i adekvatno upucavanje certifikata na Certelia portalu. Taj dio samo je radio na Win 64bit i to preko Firefoxa. Moje osobno iskustvo uz support AKDa.
 • Djuro genijalac: Vidi eOI...
 • Djuro genijalac: Murja otkrila Linux i MacOS!
 • cariblanco: Yonkis, komentar je bio vrh, nemam šata dodati :)
 • drlovric: Affinity Suite nudi 6 mjeseci trial verziju za sve svoje apps (Mac, Win, iPad). Zanimljiv poslovni model...
 • Yonkis: Molimo da vi i vaši kolonizatori osvojite sve u alpskim sportovima, to će onda biti senzacija.
 • cariblanco: Jučer smo mi i naši kolonizatori, osvojili sve u nogometu i tenisu ;)
 • rusty: Safari je najbolji preglednik i Smayoo ga obožava iako tako ne piše ;)
 • Yonkis: Vrlo logično pošto smo na Jabučnjaku :)
 • smayoo: To je ugrađen mehanizam kažnjavanja za one koji koriste Safari ;)
 • Yonkis: Zašto je Jabučnjak tako bugovit na Safariju (iOS) kada pišem odgovore na forumu? Svako malo se zalocka, ne reagira pa moram reloadati stranicu i naravno sve pisati isponova. :/
 • m@xym: gladhr2, forum i postoji za to da sa na njemu otvaraju nove teme.
 • Piko: A ima i ovo, ali to nisam isprobavao pa nemam pojma kako radi: [link]
 • Piko: [link] imaš i ovo, ali nije free .... a kad Apple izda monitor sa barem 120Hz 4K ili 5K ... onda kupim Apple monitor
 • Yonkis: Pa kad je sve Windows fokusirano a od Applea se očekuje da nađe workaround. Da imaš Appleov monitor onda ne bi imao ovih poteškoća, zar ne?
 • gladhr2: Monitor Control mi ne funkcionira, samo brightness
 • gladhr2: haha, i dalje ne vjerujem u to da mac nema to rjeseno a na win je to odrađeno
 • Yonkis: A ti bi sad kompletno rješenje.. take it or leave it. My way or highway. Ispruži ruku pa stišaj :) eto rješenja :)
 • gladhr2: @drpongrac, taj dio sam ja napravio to je ok, ali kada zelim smanjiti ili pojacati ne mogu iz postavki minija, niti s tipkovnice nego moram cackati po tipkama monitora
 • drpongrac23: @gladhr2 - u postavkama zvuka odaberi monitor kao primarni audio uređaj. Ali onda neće biti zvuka iz Minija, već samo iz monitora.
 • Piko: Može se sa [link]
 • gladhr2: jedno pitanje da ne otvaram novu temu, mac mini, i na njega spojen monitor s hdmi a monitor ima ugrađen zvučnik. MOže li se nekako s mac minija updavljati zvucnikom odnosno da ne moram pojacavati i smanjivati direktno na monitoru, na windowsu mi je to radilo naj normalnije
 • drpongrac23: I fala Sanjinu Đukuiću!!! Riječka rock scena live forver!!!!
 • drpongrac23: Rijeka -Paris - texas - reizdanje, malo za reći, slava Foxu!!!!
 • Kloba: Pod "on" za Shindlerovu listu trebao sam napisati Steven Spielberg. Isprika na tomu.
 • Kloba: Denzel Washington odgovara zašto je bolje da umjesto Scorsesea Schindlerovu lisu bolje režira on, dok će Scorsese uvijek biti prvi izbor za Dobre momke. Kao i da je crni redatelj uvijek bolji od bijelog ako je film smješten u crnu sredinu. I odgovori a da ne uvrijedi nikoga, umijeće ovih dana: [link]
 • m@xym: Što se tiče stope PDV-a, primjenjuje se stopa PDV u zemlji kupca robe, a samo ako trgovac ne ostvaruje veći promet od 10.000 EUR izvan svoje zemlje, naplaćuje se PDV po stopi zemlje u koje se nalazi trgovac.
 • tcanji: Zdravac, zahvaljujem na odgovoru i odvojenom vremenu. Lp i svako dobro!
 • Zdravac: Dakle, ne plaćaš duplo PDV nego onaj gdje ide roba
 • Zdravac: Ako je iz EU, plačaš samo poštarinu. S time većina web trgovina (mislim da bi po zakonu trebali imati svi), prilagodi stopu PDV-a zemlji iz koje naručuješ, dakle, ako si registriran u HR, a naručuješ iz DE, platiti ćeš proizvod sa 25 posto PDV-a
 • tcanji: Hvala Zdravac, trebao sam tu potvrdu. A što ako je roba iz EU, a ne US?
 • Zdravac: odgovor je DA - carina (ovisno o artiklu / tarifnom broju) i PDV svakako, a platiti ćeš i nekome da odradi uvoz za tebe
 • tcanji: Pozdrav jabučari! Molio bih, ako netko zna, da li se prigodom kupovine elektroničke opreme (npr. iPad, privatna kupovina) iz vana (USA) kod nas još uvijek na istu plaća porez odn. prijavljuje prigodom ulaska? Hvala.
 • gladhr2: [link]
 • Riba: Hajde posalji mi jednu. Pretpostavljam da koristis gmail?
 • rusty: @Riba - izgleda da opet notifikacije za privatne poruke ne rade?
 • cariblanco: [link]
 • Kloba: Hvala ljudi
 • drlovric: Uzmi kist sa njeznik cetkicama i predji preko hladnjaka i elektronike. IJa to radim u stanu na balkonu. Puhnem dva puta, sve zivo izleti iz konzole/NAS/mini pc. Kazu vlaga iz daha moze ostetiti elektroniku. Meni se nikad nista nije desilo.
 • smayoo: Nije benzinska pumpa dobra ideja. Kantica komprimiranog zraka tipično bi trebala biti dostatna za nekoliko čišćenja jer ima slamčicu za precizno korištenje i tako je zamišljeno da je koristiš. Precizno i odmjereno. Pipsaš točno tamo gdje su nakupine prašine i to u kratkim pipsevima, skroz izbliza.
 • Kloba: (oni upitnici su trebali biti jedan emoji...
 • Kloba: A za drugu opciju zamisli da dođeš na benzinsku natankati auto i vidiš lika sa PS5 kako rastavlja konzolu i raspuhuje ju. Osim toga, onj pritisak bi vjerojatno potrgao nešto. ????
 • Kloba: E vidiš, za dobro čišćenje PS5 unutrašnjosti pitanje je koliko mi boca treba?
 • kupus: druga opcija je šetnja do benzinske pa korištenje njihovog :)
 • kupus: U chipoteci imaš za uzeti kompresirani zrak u bocama @kloba

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (290)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO