13.11.2005 | 12:45
Ajde drago mi je vidjeti da ima zainteresiranih. Nego, da ovo ipak bude malo osobnije, ja imam 30tak godina. Prije mjesec-dva sam se vratio iz SAD i sada pocinjem raditi u Hrv. Day job mi je u bankarstvu i akademskim vodama. Sto se glazbe tice, ne interesira me techno iako ima dobrog techna... Techno je glupo jednostavno \"raditi\" pa mi nije gust. No otvoren za sve zanrove glazbe. Ja sam \"snimao\" od nekakvog new age, klasicne glazbe, techno, rock, grunge, jazz, bluz, pop. Valjda mi je najdraze nesto kao pop-rock. Gitare, bas, bubanj, vokal, malo popunjeno sa strings ili slicno. Ali moze i drugo.
Moj odabir GarageBanda je zato jer kvalitetu podredjuje jednostavnosti. Ja bi radije prvo snimio glazbe onako ofrlji u dan-dva pa ako stvarno dobro zvuci i ako nam se da onda ozbiljnije za mogucu snimku. Ne da mi se kvalitetno snimati nesto sto mi se ne svidja kao glazba.
Dakle, od \"opreme\" sam iz USA donio midi klavijaturu (malu Edirol - kojoj jedna tipka od transporta je prestala raditi...), akusticni-elektricni Washburn (gitara) i jedan jako lijepi Stratocaster 63 reissue. Imam mali rolandov cube amp za moguce uzivo. Od mikrofona standardni Shure 58 i jedan AudioTechnica kondensorski mikrofon ali momentalno nemam mikser da ga ukopcam... Namjeravam uskoro kupiti onaj novi Alesisov Firewire 8 kanalni mikser (ali je i firewire audio karta sa 8 simultanih kanala).
Ako je netko nesto snimio mozda bi mogli poslusati sta je ko radio pa vidjeti da li postoji kakvih mogucnosti. Inace, ja nemam ni sata glazbene skole iako sam priucio dosta kroz godine. Note citam ali ne fluentno.
Ok, ajde sad svaki isto malo o sebi...
Adio.
ivo