AppleTv i Sat Streaming
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleTv i Sat Streaming

01.02.2012 | 11:59
zasto ne iskoristiti i ovu mogucnost,kad vec moze,naravno uz pomoc XBMC.....
evo jos jedna varijanta da se malo zajacamo sa Sat kanalima,preko streaminga..dosta su i HD...
posebno je zanimljivo za ljude koji koriste XBMC...ili neki novi TV sa DNLA sertifikatima...*takodje i media playeri koji to imaju...)
za pocetak,instalirati mali media server na komp..moze i Pc ,moze i Mac..program se zove Serviio...
www.serviio.org/
zatim otici na forum...i ubaciti u njegovo podesavanje,odredjne linkove za video fidove....ispratite celu temu an forumu..ima mnogo toga zanimljivog:)
forum.serviio.org/viewtopic.php?f=41&t=5117
kad sve to namestite,a jako je prosto...u recimo XBMC...na UpNP device..treba da vidite Serviio....i u sekciji Video..stoji Online...tu su vam svi kanali koje strimujete....a evo sta se sve dobija...
Animal Planet, Biography, Comedy Central, Discovery, Disney XD, HBO, HBO2, History,
Home&Garden, MGM, National Geographic, National Geographic Wild, and NASA
ESPN, Eurosport, Eurosport2, Sport1 and AlJazerra Sports.
Hustler, Penthouse, Penthouse 2 and Redlight Channels.(XXX)
A&E, ABC Family, Cartoon Network, Discovery Channel, Food Channel, History Channel,
Pentagon Channel, Spike Channel, SyFy Network, TNT Network and USA Network.
ABC Tampa, CBS Tampa, FOX 13, and NBC 8
ESPN2, ESPN Sports Center, FOX Sports, Fuel TV, NBC Sports(Versus), Redbull TV, and Sky Sports
American Top 40, Country Music Channel, KISS TV, Legends TV, MTV, MusicBox, Music Plus,
Radio MonteCarlo TV, Radio 105 TV, TCN - Country Network, VH1 Hits, and Virgin Radio TV
Blomberg TV, City TV News, CNBC, CNN, Current TV, CSPAN 1,2 & 3, FOX News, HLN and MSNBC.
BBC World News, CNN International, Sky News, France 24 News, France BFM News,
India News-X, India Times News, Japan NHK News, Iran Press TV, Al Jazerra
testirao sam na appleTv sa XBMC,i radi za sada jako dobro...
zaboravio sam da pomenem,da pre svega za svaki slucaj skinete sa foruma Serviio plugin,da bi fidovi sigurno radili....
forum.serviio.org/viewtopic.php?f=20&t=3820
ovako izgleda podesavanje u Serviio konzoli..a druga slika u XBMC...

01.02.2012 | 12:04
Super stvar ali nigdje nevidim da se moze instalirati na APTV i da funkcionise bez racunara.
01.02.2012 | 12:12
pa i Ne moze..nisam ni rekao da moze..mora na komp...:)pa ga preko xbmc gledas na Atv...
01.02.2012 | 12:15
amsterdamxxx kaže:
pa i Ne moze..nisam ni rekao da moze..mora na komp...:)pa ga preko xbmc gledas na Atv...

moze i na neke Nas uredjaje,imas na forumu koje i kako se to radi...onda ne mora komp da radi....i veruj nista posebno ne opterecuje komp...
05.02.2012 | 19:53
ne mogu doci nikako do programa.
instaliram sve na macu, vidim serviio na TVu preko UPnP-a , odem na folder Video, pa Online ali on jednostavno bude prazan.
mozda je radi ovih pluginova? gdje ih moram raspakirati?
05.02.2012 | 21:23
mislim da su pluginovi obavezni....
raspakujes pluginove skinute sa foruma,mislim da je danas izasao novi paket...proveri na Serviio forumu....
ides u Aplikacije...pa Serviio..desni klik...pa Show Package Contents...pa Contents...pa Resources...pa Java..pa Plugins...i tu ih sve kopiras...i recimo..pokreni ponovo Serviio....ako si sve dobro ubacio one Fidove....treba da ti se kanali ucitaju u onaj prazni folder Online...prvi put se malo sporije ucita...posle stalno stoje...
uzivaj..i javi ako zapne...
05.02.2012 | 21:49
ides! radi, thx!
05.02.2012 | 23:23
Ja sam instalirao na iMaca server, napunio sa pluginovima, dodao RSSove i to radi! Najbolji mi je skup HD kanala. Tu i tamo malo trzne, ali je super gledljivo.

Probao sam i čak mi radi s mojim Asus O!Play media playerom spojenim na TV. Slijedeći mi je korak da to probam smjestiti na SmartStore NAS disk.

Hvala amsterdamxxx!
06.02.2012 | 00:09
stvarno super radi.
ima mozda jos koji lista sa RSSovima... recimo talijanskih programa?
06.02.2012 | 00:59
ne znam..prati forum...mislim da nije problem ,naci Rss fidove,kolko je bitno da se napravi onaj plugin za Serviio....
jedino sto moze da ti olaksa za to sto zelis..da nadjes ispravne strimove..posto Serviio podrzava i Live Stream....proverio sam sa nekim Ruskim kanalima..i odlicno radi....
a recimo ako te zanima,Radio slusanje..jako je prosto da izvuces iz iTunes-a..strimove,ubacis u Serviio..i umas te stanice na nekom media playeru....
ja sam sebi,odavde izvukao ,masu stanica....za Serviio...
www.listenlive.eu/index.html
06.02.2012 | 01:09
evo jedan stream..cisto ad probas..TVCG.....radi
mmst://195.252.114.172/tvcg
06.02.2012 | 20:50
Isprobao, radi. Međutim, užasno šteka s HD kanalima. E sad, ne znam do čega je.
Server sam smjestio na Synologyev NAS 211j, dok mi je izlaz na Panasonicovoj telki.
Lokalno spremljenu multimediju vrti bez greške, međutim sa streamanim sadržajem se jako muči (mislim na HD)

Ima li tko kakvu ideju do čega bi to moglo biti?
Telka je namještena kao rendering device, a net je 5 megabitni, mislim da bi trebao moći povući HD preko toga.
Možda griješim? Možda su u šumi?
06.02.2012 | 21:54
hmmm.ne znam sto ti steka...meni na 4mb adsl,,rade super HD kanali,Serviio instaliran na Macpro-u....ne znam da li to ima veze sa stekanjem..i ja sve to ganjam,sa AppleTv i XBMC....
baci konkretno to pitanje na Serviio forum....ima tamo masa ljudi...koji to ganjaju na raznim Nas uredjajima...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, skunic, tino1, Anonimci (632)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO