Apple TV - 1 ili 2?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple TV - 1 ili 2?


31.03.2011 | 02:56
razmišljam o Apple TV-u, pa me zanimaju komparativne razlike/prednosti starog i novog modela. koliko sam shvatio, razlika je praktično u hard disku kojeg dvojka nema. ili mi je promaklo nešto ključno?

ono što bi mi konkretno trebalo je:
- da ga mogu spojit na TV i na pojačalo (za reprodukciju video i audio sadržaja),
- video bih gledao s njegovog harda, a audio bežično streamao preko iTunesa s kompa,
- bežično lovio internet vezu za reprodukciju on-line sadržaja na TV-u (jubito i sl.).
zbog harda mi je stariji model zanimljiviji, ali ne znam šta u praksi noviji model nudi više, prvenstveno u kontekstu navedenih zahtjeva, ali i općenito.

može li mi netko ukratko objasniti?
31.03.2011 | 06:19
Provjeri 1080 mod kod jednog i drugog, ako ti je to bitno. Ne sjecam se tocno, ali mislim da jedinica playa "samo" 720p. Nije mi nikad niti palo na pamet playati 1080p tako da to i nije neki nedostatak. Potoji elegantni hack jedinice, te raznih dodataka... Hacknuti moze mapirati sherani folder na PCu bilokakvom i playati filmove bez potrebe kopiranja na svoj disk i bez potrebe koristenja iTunesa.
31.03.2011 | 09:54
mozes isto jailbreak-ovati 2 koju ja imam ali nisam uspio.pokusao sam par puta ali izgleda da sam se zafrkao sa update-om.sad cekam novi jailbreak pa cemo vidjeti.inace ja sam zadovoljan dvicom.jest da se moras namuciti konvertovanjem filmova ali se isplati.sa jailbreakom ni to vise necu morati jer cu filmove moci streamati direktno sa hd-a.ali o tom po tom.
31.03.2011 | 09:57
Ja bi uzeo dvojku. Vanjski disk kupiš po volji ili ga već imaš doma. Ili uzmeš neki meržni. Ima elegantnih LaCie crni glac plasika koji se ukljapa u novim Apple TV-om. Strimati mogu oba. Bežičnoisto. Čak mislim da je dvojka i nešto jeftinija, a i dobiš garanciju.
31.03.2011 | 12:14
Ne znam bas za lacie. Ja imam njihov mrezni (mislio sam ga koristiti za time machine), ali ne ide tako jednostavno. Za pristup njihovom mreznom moras imati njihovu aplikaciju inace ne vidi disk. Mozda neki drugi brand bi bio bolji koji nije tako kompliciran.

Znam da je taboo govoriti o ne-apple proizvodima , ali mozda ti je bolja solucija WD TV live. Ima ih dosta jeftinih a rade perfektno, a imaju i mreznu konekciju (ethernet) i sa flashanjem mozes i wireless dongle upiknuti. 1080p je nativno podrzano (HDMI), sourround je nativno podrzan (opticki) i sto je najbolje, besuman je! Nema ventilatora, nema diska da zuji... Ako ti i netko dodje sa filmom na sticku, hardu, imas i 2usb prikljucka za pustiti direktno. Podrzava mkv i sve moguce formate. I ako ti se svidja izgled AppleTVa, ono nije toliko drugacije izgledom.

Ja inace imam WD TV (ne live) koji podrzava samo preko USBa playback i prezadovoljan sam.
31.03.2011 | 18:19
hvala na odgovorima.

@nenad: ne znam ništa o modovima, pa ne znam koliko mi je to bitno. o čemu je riječ - šta znači 720p, a šta 1080p?
ako ga hackiram da ne korisitm hard, onda mi je isto kao da koristim novi model, zar ne? meni je baš zanimljiviji stari zbog harda. može li stari model sherati tj. streamati muziku preko iTunesa bez hackiranja?

@scarface: šta je s konvertiranjem filmova, šta ne podržavaju?

@zabac: zanima me izvedba all-in-one, ne treba mi kutija na koju moram spajati dodatne kutije. ne vidim u tome smisla.

@bkacas: koliko je to "dosta jeftino" otprilike? šta znači "sa flashanjem mozes i wireless dongle upiknuti"? to je opet neko hackiranje?
31.03.2011 | 18:32
ako taj WD TV nema nitihard niti mogućnost bežičnog streamanja sadržaja, onda mi ne dolazi u obzir. meni je wireless u ovom slučaju nužan...
31.03.2011 | 19:09
Pa ne moraš štekati pokraj Apple TV-a, uštekaš u AirPort express ili extreme koji ne mora nužno biti u istom prostoru. Disk se čuje, htio ti to ili ne htio. Oba modela, koliko vidim, imaju 720p. Bojim se da 1080p ili 1080i ne bi ni mogao gurati kroz Wi-Fi, a i bakar bi se mučio.
Moja ti je preporuka dvojka i neki mrežni disk negdje.
31.03.2011 | 19:11
Finn kaže:
hvala na odgovorima.

@nenad: ne znam ništa o modovima, pa ne znam koliko mi je to bitno. o čemu je riječ - šta znači 720p, a šta 1080p?
ako ga hackiram da ne korisitm hard, onda mi je isto kao da koristim novi model, zar ne? meni je baš zanimljiviji stari zbog harda. može li stari model sherati tj. streamati muziku preko iTunesa bez hackiranja?

@scarface: šta je s konvertiranjem filmova, šta ne podržavaju?

@zabac: zanima me izvedba all-in-one, ne treba mi kutija na koju moram spajati dodatne kutije. ne vidim u tome smisla.

@bkacas: koliko je to "dosta jeftino" otprilike? šta znači "sa flashanjem mozes i wireless dongle upiknuti"? to je opet neko hackiranje?

Imam stari AppleTV pa cu se koncentrirati na njega.
720p i 1080p su video modovi (brojka oznacava broj hrozontalnih linija) Progooglaj. Mislim da i jedinica i dvojka podrzavaju samo 720p out of the box. Stari AppleTV se moze hackiranjem natjerati 1080 (ugradnjom HD kartice).
Stari AppleTV out of the box moze playati sve sto mogu itunesi (syncaju se). Muziku mozes streamati (zicno ili bezicno) iz itunesa (sa kompa ili laptopa) na Appletv umjesto na zvucnike. Video mislim da ne sljaka bezicno na taj nacin. (Novi AppleTV mislim da moze i video preko airplaya).
Hackiranje je vrlo lako i bezbolno. Stari appleTV moze vrtiti torrente samostalno sa pristupanjem preko bilo kojeg kompa kroz web sucelje (nekome vrlo korisno).
Sto se tice harda, cijelo vrijeme se cuje/vrti (nekome moze smetati)jer appleTV nezna spavati.
Youtube mislim da ne radi outofthe box, nakon hakiranja radi.
Nakon hakiranja podrzava sve video formate (nisam nasao neki koji nije htio) uz skidanje titla direktno iz filma.
Moj je onaj manji sa 40Gb pa sam na njega spojio vanjski 2.5" HDD jer mi tako vise odgovara (mogu cijelu kolekciju nositi sa sobom).
Ako sam nesto propustio - pitaj.
31.03.2011 | 19:14
Još mešto bi dodo. Pošto ionako misliš bežično se spajati na net zbog jubitua, kaj smeta jedan ogroman disk spojen na AiPort negdje tamo u kutu?
31.03.2011 | 19:17
WD TV nema hard i nema wireless. Samo ethernet. To "hackiranje" je samo stavljanje custom firmwarea. Na stick stavis file, upiknes ga u WD TV i pokrenes. Tada moze imati wireless. Sto se tice streamanja sa neta, vrti youtube... Sto se tice streamanja sa kompa, nativno to radi putem etherneta (kabel u router i share na disku). 1080p mislim da ce malo teze ici bezicno na bilo kojem boxu.

Evo i malo o uredjaju pa mozes vidjeti da li ti to zadovoljava potrebe.

www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=320

E da, i nabava.net kaze da je 750kn
31.03.2011 | 19:46
@zabac: nemam AirPort u kutu nego vazu s cvijećem, u tome je problem.

@bkavas: hvala na dodatnom infu i objašnjenju.

@t_burgund: koliko je glasan taj zvuk diska, može li to biti problem po noći npr.? je li istina da se može upariti samo s jednim kompom? kako se navigira po netu, tj. youtubeu kad nema tipkovnice, koji je princip pretraživanja?
koliko bi bilo pristojno ponuditi za takav stariji polovni 40GB model?
31.03.2011 | 21:16
za jedinicu skineš modificirani software i mozes skoro sve. Sjecam se da jedino da se nije mogli gledati .mkv fajlove jer je trzalo, ali nešto zadnjih dana probavam i vidim da ga "žvače". Na njega možeš "natočiti" i XBMC i Boxee, oba media centar software.a. Pun ti je internet kako isti mozes i hardware-ski modati tako da stavis jači proc. Youtube je po defaultu unutra, meni recimo nikad nije uspio stream-at preko mreže, ali to pripisujem svojoj nemarnosti. čak možeš skidati i stare Nintendo i ostale konzolne emulatore. Ono što ja želim postići je, da stavim veći HD unutra (PATA) jaći proc...možda 2,4 i spojiti neki DVB-T USB tuner, pa bi onda imao full rješenje u istom.

U dvojci mi je žao što nema HD, a i jailbreak mi djeluje "kilavo", posebno što ga ne pokazuje na glavom screenu (problem s .frappiliance), ali vidim da se cijela scena oko toga sad budi..

Za sada nitoTV "žvače" sve..
31.03.2011 | 21:48
i šta onda to full rješenje s tunerom radi?

je li premalo ponuditi 300-tinjak kn za polovnu jedinicu od 40GB?
01.04.2011 | 09:58
sto se tice konvertiranja, na aTV 2 mozes samo gledati filmove koje itunes podrzava.znaci morat ces ih konvertovati, prebaciti na iTunes pa onda tek gledati.ja pretezno snimam filmove sa torrenta i vecinom su avi formati koje itunes ne podrzava.
01.04.2011 | 10:30
ma nitoTV čita divxe po defaultu, no nekidan sam skužio da u zadnjim verzijama i nitoTV i XBMC čita i playa normalno i .h264, odnosno .mkv. Sve je to bilo nešto paušalno, ali ako kome treba brzi info, mogu danas 100% provjeriti.
26.04.2011 | 15:50
Pratim malo sve ovo oko Apple TV-a i još mi nije sve jasno pa bi molio ako može par pojašnjenja od nekog tko koristi isti.

Koliko sam skužio, nakon jailbreak-a bilo ATV1 ili ATV2 mogu stream-ati bilo koji file a ne samo one iz iTunes-a, što mi je važno.
Automatski, vezano uz to, koja je onda svrha uzeti jedinicu sa HDD-om umjesto dvojke?

Na bilo kojem, ako stream-am divix sa iMaca, kako i da li uopće mogu učitati titl od filma?

Na ATV2, nakon jailbreaka, da li se USB ulaz može koristiti za uštekat stick ili externi HDD pa čitati file sa toga?

Trenutno sve filmove gledam tako da na plazmu spojim Macbook preko HDMI-a koji mi je cijelo vrijeme skriven iza plazme na zidu. Stvarno jednostavno.
Da li mislite da ću išta dobiti sa Apple TV-om?

Evo, to su prva pitanja koja mi padaju na pamet, ali bit će ih sigurno još pošto sam razmišljao o kupovini ATV-a.
26.04.2011 | 15:54
I još jedno pitanje.

Jel netko gledao film 720p tako da ga na ATV stream-a sa kompa relativno udaljenog?
Jel slika šteka?
Wi-fi signal je full bilo gdje u stanu pa se nadam da bi moralo raditi.
26.04.2011 | 16:42
velejaj kaže:
Pratim malo sve ovo oko Apple TV-a i još mi nije sve jasno pa bi molio ako može par pojašnjenja od nekog tko koristi isti.

Koliko sam skužio, nakon jailbreak-a bilo ATV1 ili ATV2 mogu stream-ati bilo koji file a ne samo one iz iTunes-a, što mi je važno.
Automatski, vezano uz to, koja je onda svrha uzeti jedinicu sa HDD-om umjesto dvojke?

Na bilo kojem, ako stream-am divix sa iMaca, kako i da li uopće mogu učitati titl od filma?

Na ATV2, nakon jailbreaka, da li se USB ulaz može koristiti za uštekat stick ili externi HDD pa čitati file sa toga?

Trenutno sve filmove gledam tako da na plazmu spojim Macbook preko HDMI-a koji mi je cijelo vrijeme skriven iza plazme na zidu. Stvarno jednostavno.
Da li mislite da ću išta dobiti sa Apple TV-om?

Evo, to su prva pitanja koja mi padaju na pamet, ali bit će ih sigurno još pošto sam razmišljao o kupovini ATV-a.

Sto se mene tice (imam jedinicu) prednost je sto je jedinica standalone (ne treba joj komp sa kojeg ce streamati, skida torrente, skida titlove, moze streamati na ipad itd).
26.04.2011 | 18:09
Jailbreak+aTV Flash.....i udri....
ATV2 nema standarni usb,vec Microusb za razne servise,pa i za Jailbreak....
26.04.2011 | 19:10
Znaci, na jedinici imam standardni usb priključak a na dvojci ne ni nakon jailbreaka?

@t_burgund
to što si napisao da radi sa torrentima, titlovima itd, za to sve treba također jailbreak, jel tako?

I šta ti znači da skida torrente?
27.04.2011 | 01:22
velejaj kaže:

@t_burgund
to što si napisao da radi sa torrentima, titlovima itd, za to sve treba također jailbreak, jel tako?

I šta ti znači da skida torrente?

Nema jailbreaka, samo flash preko usb sticka.
Sto se tice torrenta, na Appletv 1 instaliras transmission kojem pristupas preko web sucelja, zadas mu torrent i on skida na svoj hard (ili neki usb).
27.04.2011 | 01:47
Hvala, evo palac.

Ako ću trebat još nešto budem te pitao s obzirom da sam odlučio sutra uzeti ATV 1, a vidim ti si unutra skroz.

Hvala još jednom.
28.04.2011 | 15:42
super fora.sto moze da se upravlja sa Apple Tv,i preko Iphona,i preko Mac-a....pa je zgodno kad se unose duzi textovi,ide bas brze....
na Apple Tv instalirati mali program Exposed,a na Mac-u recimo Chicken VNC....
28.04.2011 | 15:50
A za upravljanje putem iPhone-a koristim Remote od Apple-a ili neki drugi program?
28.04.2011 | 22:34
remote koristiš naravno
28.04.2011 | 22:48
Ja koristim Rowmote Pro.....
28.04.2011 | 23:23
Upogonio sam Remote od Apple-a i moram priznat da je mrak software.

Imam još jedno pitanje.

Da li se nekom od vas događa da se ATV stalno odspaja sa wireless-a?

Znaci radi se o ATV 1 i svako malo se sam od sebe odspoji sa mreže.
Nisam u postavkama nigdje našao ništa u vezi toga, koristim Linksys WRT router i ni u njemu nemam postavke povezane sa eventualnim odspajanjem uređaja nakon nekog vremena.
Ekstremno je iritantno svakih 5 minuta ukucavati šifru ispočetka i tako u nedogled.

Izgleda da mu ne gine žica.

To mi je u principu jedina zamjerka na sam uređaj.

Sve ostalo sam sporihtao i moram reći da sam oduševljen sa mogućnostima i samim funkcioniranjem.
Do prije 2 dana nisam ni znao što je ATV, vidio sam i čuo za njega milion puta ali nikad nisam obraćao pažnju.
29.04.2011 | 01:01
velejaj kaže:

Imam još jedno pitanje.

Da li se nekom od vas događa da se ATV stalno odspaja sa wireless-a?


Moj je na wifiu (fiksni IP) i nikad nema problema.

To mi je u principu jedina zamjerka na sam uređaj.

Mene malo smeta kaj ne spava (stalno vrti HDD) pa sam malo u brizi do kad ce (ne gasim ga iz struje preko noci).
29.04.2011 | 01:59
Da, mogu probat staviti fiksnu IP adresu ali neznam hoće li to pomoći.
Čitam okolo da dosta ljudi ima s tim problema, možda razne interferencije ili šta ja znam što.

A što se struje tiče, definitivno ću ga ištekavati po noći, previše puta mi je hard crko da bi riskirao.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 29 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (425)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO