spajanje powerbookaG4 na TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje powerbookaG4 na TV

07.05.2005 | 21:32
Pokusavam spojiti powerbook G4 na tv preko S-videa kako bi mogla gledati dvd na tvu ali mi ne uspijeva. Molim pomoc!!!
07.05.2005 | 22:16
Ajde ljudi pomozite, ukratko powerbook i tv spojeni su S-videom ali nista se ne dogada kad pokusam detektirati tv.
07.05.2005 | 23:56
daj malo više podataka, koji OS, koja verzija itd......ajde
08.05.2005 | 12:30
Uf, ajde ovako. Ja cu pricati po \"seljacki\" tj. prosto. Ubodes kako je vec napisano u uputstvu (ima neki redosled ko se prvi pali ako se dobro secam) i odes ili ti se TV prebaci na AV. Naravno da nemas nista posto ti PowerBook automatski ako nisi menjao postavku daje \"nastavak\" tj. produzetak ekrana. Simpaticna stvar je kad vuces misa a on sa monitora ode na TV ). Podesi sad kako hoces da vidis ekran i juris....
Ali nije to kao pravi DVD uredjaj za gledanje na TV. Malo investiraj i dobices ipak bolje (slika i zvuk).
09.05.2005 | 04:00
Ustekaj pb preko s kabela u televizor, namjesti na televizoru kanal koji to vec prihvaca, a na pb pretisni f7 (imas ona dva prozorcica koja se preklapaju) da bi prebacila mode iz mirror u extended. A prije toga u sys prefs pod display imas detect displays, ako ti nije prepoznao sam. To radi i fn+f2, cini mi se...
Zgodna je stvar ako cesto koristis vanjski monitor izbaciti si display menu na glavni bar, onda od tamo sve kontroliras.
Jos nesto: ako zelis gledati dvd na televizoru, a da ti display od kompa ne svijetli/ne trosi se, ukljuci pb u struju i prikaci na njega tastaturu i misa. Onda mozes zaklopiti pb, a i dalje imas sliku na televizoru.
U tom slucaju, spoji i zvuk iz pb preko minijacka u tv. Ako ima s-video na tv-u, imas i dva chincha, vrlo vjerojatno.
I, za kraj, znaj da se ne kaze talavizija vec talavizor!
Pozdrav
09.05.2005 | 13:41
Vjerujem da slika nije najbolja kao kod dvd playera ali kad idem na vikendicu lakse mi je uzeti samo pb nego nositi jos i dvd.
Hvala na dogovorima ali nije mi uspjelo. Da li je moguce da je stvar u tvu posto nije bas najnoviji model?
09.05.2005 | 14:03
S kabel u PB i drugi kraj u tv onda uljucis miroring ili dual screen pa tam postavis kaj ti treba (TV PAL 50 Hz mislim, btw riknuo mi je transformator pa ti govorim napamet) na monitorciciu gore ljevo (tam kod sata) i to bi trebalo bit to spojis jos zvuk i eto carolije filma

uzivaj
09.05.2005 | 14:06
Lahko mogoce
09.05.2005 | 15:37
marin je napisao:
svijetli/ne trosi se, ukljuci pb u struju i prikaci na njega tastaturu i misa. Onda mozes zaklopiti pb, a i dalje imas sliku na televizoru.

negdje sam procitao disklejkmer o tome da ako PB radi u ovom modu KOD NEKIH modela dolazi do pregrijavanja...ne sjecam se tocno detalja... zaguglati ako hocete detalje... osobno mislim da je to vise mjera bespotrebnog opreza nego stvarno stanje stvari... no eto za krajnje paranoike nije lose napomenuti...
11.05.2005 | 14:13
ne bin znal... radio sam u tom modu, bez problema, a on je opisan u uputstvima i u helpu Panthera...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, brashnaiputra, florijan, Riba, Anonimci (1107)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO