Kompresija i DVD studio pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kompresija i DVD studio pro

17.03.2005 | 22:38
Sto je bolje;
Quick time i export u mpeg 2
ili
compressor i high quality mpeg 2 encoding.
Nikako da izracunam tocno jer mi uvijek u dvd studio pro napravi file od 4.8 do 5.6 gb pa ga kao takvog ne mogu spržiti na disk.
18.03.2005 | 03:00
Probao sam sve varijante i najzadovoljniji sam sa Quick Timeom.
QT ti daje mogucnost da u optionsima vidis koliko ce ti velik biti file u odnosu na bit rate koji postavljas.

Jupi
18.03.2005 | 11:23
E tu nastaje problem.
Koliko mi treba biti file da mi u dvd studio pro ne pokaže ukupno 4.8 sto je preveliko da ga zaprži na DVD?
I da li takva kompresija smanjuje, odnosno koliko smanjuje kvalitetu filma?
18.03.2005 | 11:26
ping, imam bolju ideju!
napravi DVD u Compressoru, i ako ispadne veci od 4.3GB samo rezultirajuci VIDEO_TS folder provuci kroz DVD2One i stvar rijesena. Neces puno izgubit na kvaliteti.
18.03.2005 | 23:09
Interesantno, ali mi je to dupli posao, jer sve to onda traje strašno dugo. Svejedno probati ću. Ono što me najviše zanima je slijedeće; S obzirom da u svim ovim varijantama kompresiram video, interesira me kako znati koliko ću izgubiti na kvaliteti, odnosno da li ću uopće izgubiti na kvaliteti?
18.03.2005 | 23:56
Zadnje pitanje.
kada importira sa kamere u iMovie na dnu ekranu pojavljuju mi se artifekti debljine pola milimetra. Kak to odrezati a da ne izgubim format? Imam i Final cut express i vidio sam da tamo ima nešto nalik Crop alatu iz photoshopa. Da li je to to i kako to napraviti?
19.03.2005 | 00:48
Ako ces gledati na televizoru, neka te to ne brine - to je unutar overscan podrucja i nece se vidjeti na ekranu. Ako ces gledati na kompu, onda to sredi u Compressoru - opcija Geometry -> Source inset (cropping), to se nalazi medju opcijama preseta.
Pa nije da traje strasno dugo osim ako nemas JAKO spori komp, meni na G5 DVD2One obradjuje cca. pola sata rezultirajuci VIDEO_TS folder. Dakle, znatno manje vremena nego sto bi utrosio na ponovo kodiranje materijala.
06.04.2005 | 04:18
Quicktime mpeg2 exporter po onom sta cujem je losiji po kvaliteti od compressora, neznam zasto al ljudi koji kuze tak kazu po forumima videohelp.com

Ako ti je u interesu napravit kvaliteta dvd, predlazem ti da provuces to kroz dvd20ne kak su ti rekli jer radit na brzinu s tim stvarima nikad ne ispada dobro, trust me...a jednostavno mos smanjit data rate na ispod 5MBps, neznam kolko ti je film dug al ako to mos odma u startu rijesit, zasto ne...

ako se brines kolka je razlika u kvaliteti file-a od 4.8GB i onog istog od 4.3, vjeruj mi, za oko neprimjetna...samo kad freeze frame-as sliku onda ces mozda pod povecalom uspjet vidjet razliku iako sumnjam...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 52 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds