16:9?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

16:9?

07.01.2010 | 04:52
evo pitanje?
sve radim u hd-u pa nisam imao problema ranije sa ovim. naime. radio sam nešto u standarnoj dv rezoluciji i video je bio 16:9. tako sam ga uhvatio i sve ok. na hardu je 16:9 i kad ga otvorim quick timeom sve ok. ukoliko ga exportiram iz qt opet u dv widescreen opet sve ok ali ukoliko ga exportam iz fcp-a qt ga prikazuje kao 4:3 iako sam podesio sve kako treba prilikom exporta. I dalje je 16:9 kad ga vratim u fcp ili otvorim bilo gdje drugdje (after, premiere) ali ne i u finderu.
wtf?
07.01.2010 | 20:44
Ma to je OK, FCP tako radi. Ako ti treba 16:9 DVD jednostavno eksportiraj anamorphic ref movie, u DVDStudiPro odaberi novi projekt 16:9 (letterbox) i to je to. A ako ti baš treba 16:9 mov, onda ga eksportiraj iz QT-a.
08.01.2010 | 00:13
aha znači to je ok? sad sam skužio da i after to napravi na macu dok se na pc-u to ne događa. malo nezgodno ako šalješ na tv moraš napominjat da je widescreen da nebi pustili kao 4:3 al nije mi jasno. jesu li to 1,09 pixeli ili 1,4? ako su 1,09 pa ih razvlači u 1,4 kod ponovog importiranja onda je to šit. mislim nebitno jer ne radim u sd-u već dugo niti planiram al me baš zanima ovo..
08.01.2010 | 00:42
To je samo stvar čitanja QT-a. Ako takav anamorphic file otvoriš u VLC-u, uz odabir 16:9 opcije, video će se plejati OK. Ali ako ti treba baš 16:9 mov, onda treba prilikom eksporta odabrati pod custom opcije 1024*576.
08.01.2010 | 16:53
u tom slučaju pixel aspect ratio bi bio 1.0. vidiš zanimljivo..kad izbacuješ u qt-u pored rezolucije 720x576 u zadgradi stoji 1024x576. zato i je ok kad ga se ponovo pleja dok prilikom izbacivanja iz fc-a nema te opcije iako mu se naglasi da je 16:9.
macak hvala na mišljenju!
09.01.2010 | 03:43
IAKO moram nadodat da mi je to vrhunac gluposti na macu..recimo radim brzinsku video prezentaciju koju treba odmah pustiti van na projektor i neće se pokrenuti u formatu u kojem je rađena nego zajebava. to bi trebalo opet komprimirat u qt-u da bi bilo 16:9 što oduzima vrijeme ILI otvorit u fc-u pa razvući preview na full screen što su komplikacije i bacaju ljagu na jednostavnost cijelog sistema..baš bezveze
09.01.2010 | 16:19
Ma ne, brzinsku 16:9 video prezentaciju možeš pustiti drito iz FC-a preko Firewirea (kao drugi monitor), a na projektoru treba eventualno odabrati 16:9 prikaz.
video_pb.jpg

ovo je primjer prikaza preko obične DV kamere, a iz nje ide Out činčevima gdjegod treba...
10.01.2010 | 02:03
hahahahaha..kužim ali tu mač kablova za moj ukus :)kako bi bilo da qt riješi tu budalaštinu i jednostavno priključim projektor kao drugi monitor kao što to radim sa hd-om i bok. propust!
10.01.2010 | 02:30
sorry ne qt nego fc..
10.01.2010 | 02:49
Pa isti klinac i sa projektorom, ja sam ti samo naveo kako imam trenutno spojen drugi (TV vulgaris) monitor. Zato sam i pitao nedavno Davora da li ima potpunu kontrolu izlaznog signala iz FC-a na drugom LCD monitoru. U oba primjera vani ide čisti 16:9.
10.01.2010 | 05:07
16:9 morash snimat sa 3 kamere.. i nemoraju bit sve iste, kamere! pa da..
11.01.2010 | 02:27
jedino ako projektor ima fire wire (!)pristajem na spajanje a nikakvo međuposredovanje kamerom ne dolazi u obzir! imam 8core mac pro pa mi ne pada na pamet da improviziram kao sa komodorcem sorry but jebga
@temptation hehehehehehe
11.01.2010 | 10:09
Pa dobro jebemumisa, jel imas ti na 8-core macprou 2 DVI izlaza? Jel projektor ima DVI ulaz? Jel treba dalje crtati?
12.01.2010 | 00:12
pa tim sistemom koristim projektor kao drugi monitor. i? da povećam monitor u fc-u na njemu?
12.01.2010 | 06:55
Ajmo malo rezimirati sve ovo gore navedeno... Dakle, tebi treba običan DV PAL anamorphic plejati na projektor u 16:9? Pa tim sistemom bi trebao imati na platnu 16:9, ne (uz pravilan odabir video playback-a)?
12.01.2010 | 23:14
da ali ne želim to raditi iz fc-a pobogu! pa ko još pušta prezentacije iz programa za montažu?! shvaćam što govoriš i zaista cijenim pomoć ali mi nije jasno zašto nema bar nešto za promjeniti u postavkama qt-a da čita te proklete anamorphic clipove onakve kakvi jesu??? totalno bedasto! to sa prezentacijom sam samo naveo kao glupi primjer ali eto..neki dan dođe ekipa i hoću im prikazati to što sam napravio a ne želim taj seljački 4:3 nego želim 16:9 i naravno..pali fc samo radi gluposti..kužiš? šta nije bezz?
13.01.2010 | 00:06
Je, kužim te, malo je bedast taj način prikaza anamorphic videa. Ali, mislim da nije neka greda prikazati ekipi video drito iz FC-a, ne? Gle, nemoj me krivo shvatiti, ali nakon rada sa Premierom i Ediusom (koji je BTW odličan program ali na krivoj platformi), rad u FCS-u je puno stabilniji, sigurniji, jednostavniji... i naravno da nije savršen, ali meni je puno bolji od onoga na PC-u.
14.01.2010 | 00:17
ma naravno kao i sam mac po sebi! bolji od konkurencije ali i dalje puno puno mana samo što ekipa ne želi to priznati..evo pogledaj po forumu koliko samo problema ljudi imaju sa macovima a useri to jednostavno ne žele priznati..btw. sedmica je tema o kojoj nitko ne želi pričati
14.01.2010 | 00:28
Slažem se, nerado priznajem, ali mislim da je Mac malo zastranio sa ovim novitetima... nekako imam feeling da nije to onaj Mac od nekada...
14.01.2010 | 03:48
konačno netko realan ovdje, valjda zato i imaš negativnu karmu :)živcira me ta automatizacija svega! nisam debil da neke stvari neznam napraviti ručno! daj stavi mi dugme za otvorit jebenu pržilicu! evo već pola sata se zajebavam jer nemogu izvadit audio cd iz maca! neka aplikacija ga tobože koristi a sve, apsolutno sve aplikacije sam ugasio! morao sam ga restartat radi ovoga..iz dana u dan mi je sve debilniji taj moj kompjuter i sve više vremena gubim na budalaštine i pitam se gdje je ta ušteda vremena o kojoj svi pričaju? zasad je jedino puno ljepši od pc-a na kojem sam radio a ja imam previše posla da bi se šminkao.
14.01.2010 | 10:28
Ma nije sve baš tako crno. A glede negativne karme, to je valjda zbog mog stava prema crkvi, netko valjda ne moze shvatiti da postoje i drugaciji pogled na religiju. Što se tiče Mac-a, ja sam ipak Mac desničar, ili još bolje, Mac ljevičar. Windowsi su mi fakat uništili živce, a između ova dva 'zla' pred kojima blejimo i ponekad skidamo špatulom očne kapilare, što zbog posla, zabave, komunikacije, jebenog fejsa ili nečeg drugog, ipak biram Mac-a.
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.01.2010 | 18:27
kao sto su ti drugi rekli, dvi na projektor ili ak nema dvi, onda adapter koji si dobio uz komp dvi-vga pana projektor..

za prezentaciju VLC - prikaz na drugi monitor u full screen i to je to..
kaj se tice QT i prikaza, nemam neko misljenje jer QT koristi
iskljucivo za brzo rezanje. spajanje, nikad za gledanje..
14.01.2010 | 18:57
@macak..nisam upućen o tom religijskom stavu? šta je službeno stajalište tvojih oportunista da je Bog na Macu? hehehehehehe..šalim se naravo
@dijete..tnx!
04.02.2010 | 21:59
opet moram raditi sa ovim glumpavim dv-om pa opet isti problemi! jednom kad izbacim 16:9 clip van iz fc-a on postaje 4:3 čak i kad ga vratim pojavljuje se kao takav. Svaki komad koji izrežem moram prilagođavati aspect pod kategorijom distort (bude 33.3 pa ga moram vući na o). wtf? zašto mi ne želi izexportirati widewcreen?
05.02.2010 | 00:12
Evo kako exportirati widescreen iz FCS-a:
Pretpostavimo da imas DV 16:9 snimljeni materijal, u FCS-u otvorimo novi projekt sa DV anamorphic postavkama, capturiramo DV anamorphic kao takav i ako je potrebno chekiramo sljedeće:
check.jpg
05.02.2010 | 00:14
Zatim exportiramo sekvencu Using Compressor:
eksport.jpg
05.02.2010 | 00:18
I na kraju, u Compressoru odaberemo DV PAL anamorphic preset:
anamorphic.jpg

No, medjutoa, ako zelis final na DVD 16:9 onda to sve nije potrebno. U tom slučaju exportiramo sekvencu kao ref movie i u compressoru odaberemo 16:9 mpeg2, impertiramo u DVD Studio Pro (u kojemu treba takodjer odabrati 16:9 postavke) i to je to!
05.02.2010 | 00:59
MA BRAVO Macak! Ovo sa chekiranjem nisam znao! Riješio problem unutar fc-a hvala ti. Ovo sa kompresorom isto riješava stvar ali ne volim exportirati kroz njega jer on svaki put radi recompress svih framova što radi dodatnu kompresiju a gledam da je toga što manje kad radim dok export qt movie to ne radi već od materijala na hardu lijepi video bez da ga komprimira (osim ako nisu nabačeni efekti na video ili prijalezi eventualni). uh..riješit ću nešto al ovo sa kvačicom me spasilo! hvala
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 18 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO