jedno totalno laičko pitanje HDV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

jedno totalno laičko pitanje HDV

10.11.2009 | 22:19
Da li je moguće na SD DVD snimiti hdv kvalitetu?

Gledam video od Art Studija npr i njihov video je prekrasan. Oni snimaju u HD-u, ali kako uspijevaju dobiti tako kvalitetnu sliku na običnom DVD-u.

Moj video nikad nema takvu jasnoću i kvalitetu slike a snimam u HDV-u. (Z1)

Unaprijed hvala.
10.11.2009 | 22:42
SD DVD je uvijek 720x576, bez obzira da li je napravljen sa DV-a, HDV-a ili HD-a, a "kvalitetna" slika na SD DVD-u ovisi o bitrateu, načinu enkodiranja, ali i o kvaliteti originalne snimke. Znam da Art Studio koristi isključivo HD kamere, a takve snimke još obogaćuju raznim efektima, color gradingom i sl.
11.11.2009 | 00:09
Pričaju mi (nisam probao) da se na blueray playeru može vrtiti i DVD na kojem je snimljen HD sadržaj.

Ali vjerojatnije je ovo što Macak piše.
11.11.2009 | 00:26
Da, Macak je u principu dobro napisao ali to stvarno zavisi o jako puno parametara. Svejedno mi je cudno da je razlika ogromna ako i vjetrenjca snima u hdv formatu. Vjetrenjaca jel mozes negdje uploadati neki tvoj klipic pa mozda "dijagnosticiramo" zasto je slika losa, a moze i neki klipic od tog Art Studia da vidimo zasto je njihova dobra
11.11.2009 | 19:47
Evo, ja uspio zapržiti HD filmić na DVD ali je samo čitljiv u Bluray playeru. Tada imaš DVD sa snimljenim filmom u AVCHD formatu a od foldera na DVD-u imaš BDMV i CERTIFICATE, dakle čisti bluray folderi na običnom DVD-u.

To sam napravio pomoću Toast 10 HD pro i to bez problema.

POzdrav
11.11.2009 | 21:52
stvar je u "detaljima"... probaj se poigrati sa postavkama u Compressoru (pretpostavljam da ga koristiš)
  • campo
  • Posjetitelj
11.11.2009 | 23:13
samo toast 10 moze hd kvalitet prebacit na SD dvd ja sam probao,..i radi odlicno ali moras ga plejat na bluray playeru
12.11.2009 | 21:25
znam znam da je stvar u detaljima, i dugo već tražim odgovor ... dosta sam naučio od lynda.com, al opet postoji razlika.

Ako vam stavim nešto na youtube to će biti h264 a onda je to opet super kvaliteta.

Ovako, obično snimam u hdv-u, montiram u hdv-u, a finale u compressoru prebacujem u best quality DVD 90 min, two pass wbr, 5.5 x 7.2 (tako kaže lynda da je to naj) i to je to. i izlazni fajl je m2v ... sa tim u DVD SP i DVD je tu.

znači snimam u hdv i to prebacujem u SD vidi se razlika u kvaliteti slike ... naravno ... ovo je sad filozofija ... ne znam više što i kako bih vam objasnio.

Mogu vam dat snimku sa hdv, i vidjet ćete da je slika ok dok god je hdv ili neki oblik hd u pitanju slika je kristalno čista, čim prebacim u običan pal kreće moje ne zadovoljstvo.

Ovo na videu je potpuni mrak a slika kristalna, zar ne.

ma vjerojatno je stvar ili u postavkama u compressoru ili u formatu .mov tj .avi.

Art studio radi u avidu.

Evo što vi mislite.

Ljudi hvala vam puno što imate volje i vremena pronaći riješenje.
12.11.2009 | 22:14
ajde ovako ako nije problem, uploadaj negdje finalni hdv i finalni mpeg koji ti napravis pa cemo pogledati, ovako je stvarno tesko kad se ne vidi sama slika. Izrezi 10tak sekundi i stavi na rapidshare ili tako neki vrag i posalji link pa cemo vidjeti, mozda jednostavno ocekujes previse pogotovo ako puno snimas po mraku i onda to jos krsis u mpeg sto je recept za katastrofu.
btw jel snimas progresive ili interlaced i sa cim radis dvd?
12.11.2009 | 22:16
interlaced i dvd sp
12.11.2009 | 22:52
a jel radis deinterlace u compressoru ili ostavljas final sa fieldovima?
13.11.2009 | 08:59
dei radim u FCP

hm, da, možda očekujem previše
  • campo
  • Posjetitelj
13.11.2009 | 09:31
HD je moguć samo ,..snimati na HD cameri unijeti i obraditi u FCS ili Motion u HD formatu onda to exportirati ali ne u mpeg2 nego u HD formatu i to u toast 10 sa bluray plug inom i dobit ces 20 tak minuta HD na obicnom dvd ...samo je tako moguce ostalo nije HD
16.11.2009 | 10:32
Ok, zahvaljujem se, svima.
03.12.2009 | 22:46
gle..art studio snima fotoaparatom a ne kamerom tj. canon 5d mark 2 koji daje sliku kakvu nećeš dobiti hd kamerom ispod barem 40 000 kn :)mogućnost tog aparata je neviđena..od 1920x1080 full hd-a do objektiva koji su brutalno dobri to je ta slika vjeruj mi..sve radiš ok osim što bi ja radio cbr a ne vbr pri exportu i to je to
03.12.2009 | 23:47
Da, puno ljudi sad snima sa foticima i to stvarno izgleda wow! Evo kolega jucer kupio Canon 7d i jedva cekam da vidim slikicu.
Moze i sa nekom malom hd kamericom pa nasarafit na to Jag i neki objektiv sa fotica ali pretpostavljam da je to skuplje kad ih vecina ipak ima fotice?
05.12.2009 | 01:19
ma da to je puno povoljnija spika. 5d mark2 košta sad već nekakvih 17000 kn što je puno jeftinije od moje kamere sony z5 a slika je brutalno bolja..full frame čip za razliku od 7d pa s tim i bolji..e sad..7d su obogatili novim frame rate modovima snimanja pa i formatima (kako sam shvatio) dok 5d snima 30 fps h 264 (mislim). Neki dan sam montirao h 264 full hd video sa 7d u fcp-u na mac prou..morao sam prebaciti u apple pro res nije bilo tečno do onda ali na kraju kad sam izbacio hd verziju slika je bila brutalna naravno i isti rezultat i u dv-u..tako da je to do toga..što bolja i oštrija slika u startu i pravi hdv..ne ovo što mi snimamo 1440x1080..velika razlika..
05.12.2009 | 01:25
!!!ej pa ovo na klipu sa youtubea na gitari je Erol!!! hahaha legenda...pričao mi je o tom bendu
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 24 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO