Video streaming server
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Video streaming server

15.06.2009 | 00:15
Poštovani forumaši

Molio bih za malu pomoć

Želim pokrenuti podcast video i mučim se već duže vremena da nađem adekvatan video striming server točnije servis.

Naravno da sve što je free je odlično ali u očaju sam već spreman odvojiti cca 100-200$ na godinu.
Svi prijedlozi su dobrodošli.

Unaprijed se zahvaljujem
15.06.2009 | 15:58
Bok,

za podcast ti ne treba streaming server nego podcast server što je u biti rss feed koji pokazuje na audio ili video fajle koji su na nekom http serveru.

Pozdrav Aleš
15.06.2009 | 16:55
Mozda trazis nesto kao www.ustream.tv ?
16.06.2009 | 09:20
Oprostite što se nisam prije mogao javiti gužva na poslu

Aleš je u pravu ali kod video materijala uvijek je prostor problem.
I u mojoj situaciji želim bolju kvalitetu video materijala.

Trenutna gruba kalkulacija izgleda ovako.

20min. videa=500Mb x 52 tjedna (1god.)=26GB
Svjestan sam da server kompresira da bi dobio na prostoru itd.
Ali cjene i njihove usluge su bazirane na gb skladišta i kod nekih striminga točnije koliko puta je video pogledan.

Konkretno trenutni favorit Vimeo Plus.
Kvaliteta videa odlična
U HD kvaliteti ostaje prvih 1000 striminga poslje spuštaju kvalitetu ili možeš nadokupit.
Dobre kontrole (reklame, prenošenje videa na vlastitu stranicu itd.)
Prostor za video 5GB tjedno
cjena za godinu prihvatljivih 59$

Hvala Riba za link trenutno provjeravam, stavljam test video da vidim konačni rezultat.
16.06.2009 | 09:48
Ako ti treba kvaliteta mislim da je po informacijama koje imam Vimeo ipak najbolji izbor, ali usporedi i odluci.
16.06.2009 | 10:47
500mb za 20 minuta to je 3.5Mbit/s, što je malo puno obzirom na rezoluciju koja je kakva?
16.06.2009 | 12:32
Test video uz pomoć kojeg sam konvertirao od sirovih 2,1GB (2:12s)
Nakon raznih konvertera i testiranja idalno za upload izgleda ovako

56MB m4v 2:12

Dalje matematikom dolazimo na 500Mb cca 20 min
Ali to nije pravilo.

Glavno je da vimeo to odlično odrađuje i još samo da ustream baci video pa da vidimo kvalitetu.
16.06.2009 | 12:36
To je jako gledljiv bandwith, pogotovo ako ga gledas na televizoru a ne u 1/4 monitora.

Pogledaj kako su to rijesili na tekzill.
Mislim na format.

Postoji i onaj domaci IT stream (Dado i onaj drugi), pogledaj na MacKorisniku.

Dostupni su i preko iTunesa.
16.06.2009 | 12:48
To sam prvo gledao

Njihova priča izgleda ovako

Program se zove Emisija nešto
Na akciji je sada 270$ inače 490$
to je konvertiranje

A server i strimin cjena bazirana na broju pogledanih videa + koriste neku vrstu P2P kada gledaš ti ujedno šalješ dalje (odnosi se na udarni termin najviše)
cjena sitnica 2500$ osnovni paket

Ako si primjetio Revision3 uvijek ima 10tak podcasta i sigurno plaćaju dosta ali i žele to iskoristiti.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO