Multicam live editing
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Multicam live editing

29.05.2009 | 14:45
Postoji li hardwer u koji mogu uključiti 5 kamera i povezati s računalom kako bi ih mogao softwerski upravljati, tj. treba mi rjesenje za live prijenos gdje bi mogao kombinirati 3-5 kamera i miksati ih u smislu da odredjujem koja ide u eter.

HVALA
29.05.2009 | 16:03
Hm, da, obično se to radi u reportažnim kolima - ili u pravoj režiji ako postoji dobar link s kamerama na terenu (npr. prijenos karnevala tu kod nas gdje je sve blizu same TV kuće i režije). Da li postoji kakvo jefitnije rješenje - vjerojatno da, ali obično onaj tko radi takve stvari uživo ima love za punu profi soluciju ili sve unajmi samo za taj događaj.

Kakav proračun imaš?
29.05.2009 | 17:16
Radie se o Live Streamingu nekih lokalnih događaja, priredbi utakmica itd. ništa prezahtjevno. Zato tražim neko jeftinije rješenje, znam da su video miksete skupe. A našo sam nešto softwera koji podržava ovu opciju npr: www.adobe.com/products/premiere/multicam/ ,ako se ne varam i FCP ima nešto slično. E sad, u kakav komad hardwera utaknuti 5 kamera?
29.05.2009 | 18:31
Nikada nisam imao prilike probati FW hub i probati u stvarnim uvjetima koji su mu limiti. Tko zna, možda bi i prošlo? Ovo ćeš morati sam izguglati, sumnjam da je netko na forumu to radio na takav način...
29.05.2009 | 22:09
Svojedobno sam o tako nečenu razmišljao, no nikada nisam proveo u realizaciju. Ideja je bila da se kamere hardwerski prebacuju, a da preko jednog kompa ide live stream. Dakle, sa hardwearskim switchom, što mi se u to doba činilo najjednostavnijom solucijom jer tad ništa od navedenog kod premiera ili FPC-a nije bilo dostupno. Još uvijek mislim da bi to bilo neko najjeftinije i najbezbolnije riješenje, s tim da je to jako zathjevno za kamermane...
Oko hardware-a.. nije se radilo o video mikseti kao takvoj, već o nekom banalnom switchu koji je u to doba u chipoteci koštao nekih 100 kn i nije pružao nikakve efekte, već čisto, grubo prebacivanje signala...
29.05.2009 | 23:35
Radie se o Live Streamingu nekih lokalnih događaja, priredbi utakmica itd. ništa prezahtjevno. Zato tražim neko jeftinije rješenje, znam da su video miksete skupe. A našo sam nešto softwera koji podržava ovu opciju npr: www.adobe.com/products/premiere/multicam/ ,ako se ne varam i FCP ima nešto slično. E sad, u kakav komad hardwera utaknuti 5 kamera?

Spomenuti "multicam" nije to što tražiš. Multicam unutar FPCa i Premiera ne radi sa live izvorima - radi sa syncanim clipovima (preko timecodea, npr.). Ideja je da prvo učitaš klipove, potom ih pretvoriš u "multiclip" i dalje ih "režeš" dok playaju real-time, tako da SW zapravo glumi primitivnu miksetu.

Čini mi se da se rješenje tvog problema u svakom slučaju svodi na hardver, a 5 live ulaza nije baš skromna želja. Cijene za takve igračke se kreću u rangu $10.000. Primjerice, Panasonicov AV-HS400N nudi do 8 SD/HD ulaza - za "samo" $11.000. Ako srežeš broj kamera na samo dvije cijena hardvera bitno pada. Ili montiraj final off-line pa multicam ipak postaje rješenje svih tvojih problema.
30.05.2009 | 00:18
Ako se svodi na hardware, i ako si zadovoljan slikom standardne DVD rezolucije (720x576), tj. ne tražiš HDTV, bitno jeftinije se može proći s opremom za profesionalni videonadzor, koja u osnovi može to što trebaš. Ako ti je 4 kamere dosta, čak vrlo jeftino (u odnosu na ovo što spominje Đipi).
30.05.2009 | 03:05
Hvala na savjetima i iscrpnim odgovorima. Ipak Smajina ideja se nameće kao najzgodnije rješenje

www.videonadzor.com.hr/video%20nadzorne%20kartice.html
30.05.2009 | 11:55
Ček, to radi pod OSX?
30.05.2009 | 12:39
Ne, ne, Cavarovobrdopictures (btw, jesi li razmišljao o nekom tečnijem nicku? ), tako jeftino ipak ne.

Breed ima pravo. To teško da radi pod OSX, ali osim toga, nema ni dovoljnu brzinu (25 slika u sekundi koje dijeli između 4 kanala, i to pri standardnoj TV rezoluciji, tzv. 1 CIF, odnosno 352x288 točaka). Tebi ipak treba nešto jače.

I vjerojatno ti bolje odgovara neki embedded uređaj koji radi neovisno o računalu, a računalom ga samo upravljaš. Možeš i takve naći na tom siteu, a ima ih i na:

www.videonadzor.com
www.dvc.hr
30.05.2009 | 12:57
Firewire it is...

www.bigmugsoftware.com/capture/

www.telestream.net/wire-cast/overview.htm

... s time da ide ili >1 CCD na 1 kontroler ili 2x1CCD kamere po kontroleru...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (473)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds