MPEG - 2 - problem sa zvukom u Final Cut Express-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MPEG - 2 - problem sa zvukom u Final Cut Express-u

30.01.2009 | 09:42
Pozdrav!

Dragi Lastane,

nakon nekog vremena koje sam potrosio na audio produkciju, odlucio sam se zabaviti sa obradom videa .
imam epizode neke serije snimljene preko TV tunera, koristeci elgato eye tv softver i exportane kao mpeg2 s obzirom da kod tog formata nema konverzije u odnosu na sirovu snimku (tako sugerira softver).
Naime, kasnije kada taj video importiram u FCE, nema reprodukcije tona i isto tako ne mogu vidjeti preview u desnom prozoru - pise "Unrendered". Dakako, radi se o cistom komadu videa, bez ikakvih efekata.

Jucer sam pokusao iz QuickTime-a prebaciti mpg file u cesto spominjani DV. Reko, njega FCE sigurno dobro vidi, medjutoa - ista stvar.
sto se videa tice radi se o nesto manjoj dimenziji nego sto je dvd (708x504) a zvuk je mono - jer je tako emitiran od strane HTV-a pa ga je elgato eye tv tako i snimio.

gdje grijesim ?
30.01.2009 | 12:55
Možda grješim (možda netko zna riješenje, ali moja su iskustva da mpeg2 fileovi nisu baš editabilni (čitaj : toćno navedeni problem sa zvukom ali i ne samo taj). DVD-i su mpeg2-ice i tako se ponašaju (.vob fileovi).
U premiereu ih neće uopće progutat (cs verzija premierea ... neznam kako je sa cs2, cs3, cs4) a fcp ih guta al bez audia ... zasto ...?!!?
E sad ja sam radio konverziju sa Nero-m onaj dio softerskog paketa koji je bio za "montiranje" i pokretalo ga se sa Make your Movie u Nero QuickStart ... i to je bila najelegantnija solucija na Win-u tada a probao sam svakojake opcije ... i kad kažem da je bila najelegantnija uzmi u obzir da nije osobito elgantna ... tj rezultati nisu neki

Na macu sam istu stvar radio sa VisualHubom i dosta je dobro osim što moraš biti svestan da se putem konverzije gubi kvaliteta slike ... koja je dodatno manja već time što je kreiran mpeg2 file u odnosu na primjer na DV.
E sad tražio sam jednom po netu third party plugine za FCP kako bi mogao raditi sa mpeg2 no nisam se baš puno trudio jer mi je jednostavnije koristiti snimke u odgovrajučem formatu ... al proguglaj malo plgine ... možda ti to bude rješenje.
Visualhub je koliko se sjećam 20ak $ no to je ukinuto evo što kaže site www.techspansion.com/ ... no imaš tamo forume na tu i slične teme pa vidi.

Postoji još handbrake koji je free no neznam kako obavlja ovaj zadatak ... mislim sporo :/

EDIT:
Evo probao sam sad sa Visualhubom ... napravi to izvrsno.
30.01.2009 | 14:53
Ok,hvala na sugestiji.
Probat cu Visualhub cim dodjem s posla
30.01.2009 | 14:59
MPEG2 je delivery format i cesto je nezgodan za raditi, tako da je uvijek preporucljivo prvo konvertirati u nesto drugo (DV recimo)
Probaj mpeg streamclip, za ovo sto tebi treba je meni bolji od Huba a jos je i free
www.macupdate.com/info.php/id/15466/mpeg-streamclip
31.01.2009 | 18:23
Imam iste probleme u FCP, dok sam radio na PC u Sony Vegasu nije bilo problema, on je gutao i VOB-ove i MPEG2 fileove. Zgodno je imati mogućnost u montaži tu i tamo koristiti materijal koji je u MPEG 2 a da se prethodno ne mora konvertirati. Instaliaj Windowse i Vegas 7
31.01.2009 | 19:42
@Moschus ... što radi bolje ... ja sam presretan što sam ovog kupio. btw to je jedan od rijetkih softowa koje jesam kupio ... jer mi nikako al nikako nije išao patch. Macov glas bi se razderao na mene pri svakom pokušaju "SOFTWARE PIRACY IS A VERY BAD THING - HOW ABOUT BUYING!!" I pokrenuo browseer u smjeru njihovog sitea ... Zbilja sam se osjetio ko lopov. Te sam isprike radi kpio. I onda su zatvorili site u rok tjedan dva ... neznam kako sad gledati na nabavku softa koji je ukinut a ima ga u kojekakvim illegalnim verzijama po netu?
Da što mpeg streamclip radi bolje?!
Ovo je što je VB napravio je bilo brzo, za dummies i dobar je rezultat. Doduše malo je boja izgubila saturacije ... ali to se vidi samo ako staviš video do videa pa uspoređuješ.
11.03.2009 | 22:01
Probao sam mpeg streamclip i super konvertira vobove i MPEG2 u DV, a još jednostavnije to odrađuje Toast 9.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (510)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds