MPEG - 2 - problem sa zvukom u Final Cut Express-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MPEG - 2 - problem sa zvukom u Final Cut Express-u

30.01.2009 | 09:42
Pozdrav!

Dragi Lastane,

nakon nekog vremena koje sam potrosio na audio produkciju, odlucio sam se zabaviti sa obradom videa .
imam epizode neke serije snimljene preko TV tunera, koristeci elgato eye tv softver i exportane kao mpeg2 s obzirom da kod tog formata nema konverzije u odnosu na sirovu snimku (tako sugerira softver).
Naime, kasnije kada taj video importiram u FCE, nema reprodukcije tona i isto tako ne mogu vidjeti preview u desnom prozoru - pise "Unrendered". Dakako, radi se o cistom komadu videa, bez ikakvih efekata.

Jucer sam pokusao iz QuickTime-a prebaciti mpg file u cesto spominjani DV. Reko, njega FCE sigurno dobro vidi, medjutoa - ista stvar.
sto se videa tice radi se o nesto manjoj dimenziji nego sto je dvd (708x504) a zvuk je mono - jer je tako emitiran od strane HTV-a pa ga je elgato eye tv tako i snimio.

gdje grijesim ?
30.01.2009 | 12:55
Možda grješim (možda netko zna riješenje, ali moja su iskustva da mpeg2 fileovi nisu baš editabilni (čitaj : toćno navedeni problem sa zvukom ali i ne samo taj). DVD-i su mpeg2-ice i tako se ponašaju (.vob fileovi).
U premiereu ih neće uopće progutat (cs verzija premierea ... neznam kako je sa cs2, cs3, cs4) a fcp ih guta al bez audia ... zasto ...?!!?
E sad ja sam radio konverziju sa Nero-m onaj dio softerskog paketa koji je bio za "montiranje" i pokretalo ga se sa Make your Movie u Nero QuickStart ... i to je bila najelegantnija solucija na Win-u tada a probao sam svakojake opcije ... i kad kažem da je bila najelegantnija uzmi u obzir da nije osobito elgantna ... tj rezultati nisu neki

Na macu sam istu stvar radio sa VisualHubom i dosta je dobro osim što moraš biti svestan da se putem konverzije gubi kvaliteta slike ... koja je dodatno manja već time što je kreiran mpeg2 file u odnosu na primjer na DV.
E sad tražio sam jednom po netu third party plugine za FCP kako bi mogao raditi sa mpeg2 no nisam se baš puno trudio jer mi je jednostavnije koristiti snimke u odgovrajučem formatu ... al proguglaj malo plgine ... možda ti to bude rješenje.
Visualhub je koliko se sjećam 20ak $ no to je ukinuto evo što kaže site www.techspansion.com/ ... no imaš tamo forume na tu i slične teme pa vidi.

Postoji još handbrake koji je free no neznam kako obavlja ovaj zadatak ... mislim sporo :/

EDIT:
Evo probao sam sad sa Visualhubom ... napravi to izvrsno.
30.01.2009 | 14:53
Ok,hvala na sugestiji.
Probat cu Visualhub cim dodjem s posla
30.01.2009 | 14:59
MPEG2 je delivery format i cesto je nezgodan za raditi, tako da je uvijek preporucljivo prvo konvertirati u nesto drugo (DV recimo)
Probaj mpeg streamclip, za ovo sto tebi treba je meni bolji od Huba a jos je i free
www.macupdate.com/info.php/id/15466/mpeg-streamclip
31.01.2009 | 18:23
Imam iste probleme u FCP, dok sam radio na PC u Sony Vegasu nije bilo problema, on je gutao i VOB-ove i MPEG2 fileove. Zgodno je imati mogućnost u montaži tu i tamo koristiti materijal koji je u MPEG 2 a da se prethodno ne mora konvertirati. Instaliaj Windowse i Vegas 7
31.01.2009 | 19:42
@Moschus ... što radi bolje ... ja sam presretan što sam ovog kupio. btw to je jedan od rijetkih softowa koje jesam kupio ... jer mi nikako al nikako nije išao patch. Macov glas bi se razderao na mene pri svakom pokušaju "SOFTWARE PIRACY IS A VERY BAD THING - HOW ABOUT BUYING!!" I pokrenuo browseer u smjeru njihovog sitea ... Zbilja sam se osjetio ko lopov. Te sam isprike radi kpio. I onda su zatvorili site u rok tjedan dva ... neznam kako sad gledati na nabavku softa koji je ukinut a ima ga u kojekakvim illegalnim verzijama po netu?
Da što mpeg streamclip radi bolje?!
Ovo je što je VB napravio je bilo brzo, za dummies i dobar je rezultat. Doduše malo je boja izgubila saturacije ... ali to se vidi samo ako staviš video do videa pa uspoređuješ.
11.03.2009 | 22:01
Probao sam mpeg streamclip i super konvertira vobove i MPEG2 u DV, a još jednostavnije to odrađuje Toast 9.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 28 minuta
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO