Compressor - problem kod exporta HDV sekvence
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Compressor - problem kod exporta HDV sekvence

21.10.2008 | 15:05
Pozdrav,

je li se ikome drugome osim meni dogodilo da Compressor ne iskodira cijelu HDV sekvencu u "Best quality for 90 minutes"?

Naime, 15 minuta filma mi je kodirao 4 sata i dok sam to pregledavao ustanovim da nema jednog clipa - umjesto njega je bila crna slika.
Nakon toga sam restartao stroj i pokušao izvući samo taj clip pomoću Compressora - i sve je bilo ok. Zatim sam opet pustio cijelu sekvencu - i opet nije bilo tog clipa u m2v.

Ima li tko kakvo objašnjenje za taj fenomen?
22.10.2008 | 11:56
Nakon svih tih silnih problema ovih dana meni se cini da trebas obaviti odredene obrede oko tvog stroja, npr istjerivanje duhova!

Dali ti je taj clip na nekom drugom disku, mozda vanjskom! Pametnije neznam!
22.10.2008 | 12:38
I meni se čini.

Doduše, ono sa zvukom stvarno nisam znao i Dijete je puno pomogao savjetom, onaj dio s gradijentima je još uvijek misterija (iako je sad kad sam poslušao Jupija i exportirao iz Aftera kao Animation podnošljivo.. iako ne onako kako bi želio).

Ali ovo... ne, clip nije na vanjskom disku i sve mi je megačudno. Opet sam istjerao samo taj komad van i normalno se iskodirao (a prije toga sam isključio Auto Save i Auto Render u FCP, pa sve ponovno izrenderirao (option-R za rendering svega u sekvenci)) nakon toga opet cijeli film - i opet ništa. Sve iskodira osim tog dijela. A kad radim export u QuickTime movie ili using QuickTime Conversion u ProRes 422 (HQ) - sve izbaci. Jedino što mi taj jedan gradient u ProRes izgleda jako jadno - a ne bi trebao, koliko čitam po forumima. Kad dođem za komp (sad sam na poslu) pokušat ću ponovno izvući ProRes i ako gradient opet bude jadan poslat ću image da vidite.
22.10.2008 | 12:55
Zanima me koji je format sekvence i materijala te koji ti je finalni format na koji zelis izac?
22.10.2008 | 19:27
Sequence Settings
------------------------------------------
General

Frame Size: 1920 x 1080 HDTV 1080i (16:9)
Pixel Aspect Ratio: Square
Field Dominance: Upper (Odd)
Editing Timebase: 25

QuickTime Video Settings
Compressor: Apple ProRes 422 (HQ)
Quality: 100%

Audio Settings
Rate: 48 kHz
Depth: 16-bit
Config: Channel Grouped

Video Processing

Render in 8-bit YUV
Process Maximum White as White
Motion Filtering Quality: Normal

More info na "sirovini":

1440x1080 HDV 1080i50, Integer (Little Endian), TimeCode

To je to.. želim od toga napraviti normalni DVD (MPEG2, 720x576, Upper Field First... ili progressive u slučaju da ovo nikako ne radi)

Any ideas?
24.10.2008 | 09:59
Riješeno.. stvar je bila u jednom od video filtera na tom kadru. Sve sam isključio i istjerao clip u targama van, sve te efekte dodao u Afterima, izrenderirao kao Quick Time .mov napravljen od PNG-ova i zamjenio stari clip u FCP s novim iz Aftera, dodao flicker filter i sve se izbacilo normalno kroz Compressor.

Eto.. ako netko bude imao sličan problem... iako sumnjam.. - ja izgleda imam situacije kakve ni dugogodišnji FCS majstori nikad nisu imali ili čuli za slično.
22.01.2009 | 01:12
Kao dodatnu pomoć mogu ponuditi ovaj link.

revision3beta.com/watch/thatsawesome/5156b66/
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 5 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?