Compressor - problem kod exporta HDV sekvence
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Compressor - problem kod exporta HDV sekvence

21.10.2008 | 15:05
Pozdrav,

je li se ikome drugome osim meni dogodilo da Compressor ne iskodira cijelu HDV sekvencu u "Best quality for 90 minutes"?

Naime, 15 minuta filma mi je kodirao 4 sata i dok sam to pregledavao ustanovim da nema jednog clipa - umjesto njega je bila crna slika.
Nakon toga sam restartao stroj i pokušao izvući samo taj clip pomoću Compressora - i sve je bilo ok. Zatim sam opet pustio cijelu sekvencu - i opet nije bilo tog clipa u m2v.

Ima li tko kakvo objašnjenje za taj fenomen?
22.10.2008 | 11:56
Nakon svih tih silnih problema ovih dana meni se cini da trebas obaviti odredene obrede oko tvog stroja, npr istjerivanje duhova!

Dali ti je taj clip na nekom drugom disku, mozda vanjskom! Pametnije neznam!
22.10.2008 | 12:38
I meni se čini.

Doduše, ono sa zvukom stvarno nisam znao i Dijete je puno pomogao savjetom, onaj dio s gradijentima je još uvijek misterija (iako je sad kad sam poslušao Jupija i exportirao iz Aftera kao Animation podnošljivo.. iako ne onako kako bi želio).

Ali ovo... ne, clip nije na vanjskom disku i sve mi je megačudno. Opet sam istjerao samo taj komad van i normalno se iskodirao (a prije toga sam isključio Auto Save i Auto Render u FCP, pa sve ponovno izrenderirao (option-R za rendering svega u sekvenci)) nakon toga opet cijeli film - i opet ništa. Sve iskodira osim tog dijela. A kad radim export u QuickTime movie ili using QuickTime Conversion u ProRes 422 (HQ) - sve izbaci. Jedino što mi taj jedan gradient u ProRes izgleda jako jadno - a ne bi trebao, koliko čitam po forumima. Kad dođem za komp (sad sam na poslu) pokušat ću ponovno izvući ProRes i ako gradient opet bude jadan poslat ću image da vidite.
22.10.2008 | 12:55
Zanima me koji je format sekvence i materijala te koji ti je finalni format na koji zelis izac?
22.10.2008 | 19:27
Sequence Settings
------------------------------------------
General

Frame Size: 1920 x 1080 HDTV 1080i (16:9)
Pixel Aspect Ratio: Square
Field Dominance: Upper (Odd)
Editing Timebase: 25

QuickTime Video Settings
Compressor: Apple ProRes 422 (HQ)
Quality: 100%

Audio Settings
Rate: 48 kHz
Depth: 16-bit
Config: Channel Grouped

Video Processing

Render in 8-bit YUV
Process Maximum White as White
Motion Filtering Quality: Normal

More info na "sirovini":

1440x1080 HDV 1080i50, Integer (Little Endian), TimeCode

To je to.. želim od toga napraviti normalni DVD (MPEG2, 720x576, Upper Field First... ili progressive u slučaju da ovo nikako ne radi)

Any ideas?
24.10.2008 | 09:59
Riješeno.. stvar je bila u jednom od video filtera na tom kadru. Sve sam isključio i istjerao clip u targama van, sve te efekte dodao u Afterima, izrenderirao kao Quick Time .mov napravljen od PNG-ova i zamjenio stari clip u FCP s novim iz Aftera, dodao flicker filter i sve se izbacilo normalno kroz Compressor.

Eto.. ako netko bude imao sličan problem... iako sumnjam.. - ja izgleda imam situacije kakve ni dugogodišnji FCS majstori nikad nisu imali ili čuli za slično.
22.01.2009 | 01:12
Kao dodatnu pomoć mogu ponuditi ovaj link.

revision3beta.com/watch/thatsawesome/5156b66/
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (510)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds