Neobjašnjiv fenomen sa zvukom!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Neobjašnjiv fenomen sa zvukom!

18.10.2008 | 03:04
Pozdrav,

ovako nešto mi se do sad nije dogodilo, a jako mi je hitno (rok za festival je praktično završio) to riješiti!

Smontirao sam filmić od nekakvih 15ak minuta i na timeline je sve odlično. Sve što je trebalo napraviti je export. I onda su nastupili epski problemi:

1. Sve je izrenderirano, isključen je Unlimited RT, ima oko 5 GB slobodno na HDD gdje je FCS, no kod "Print to Video" svaki put napravi drop

2. Neki zvukovi se čuju odlično kad puštam film s timeline, no kad napravim export na miniDV - ne čujem ih. Da stvar bude bolja: nisu u pitanju SVI zvukovi, već samo neki, a prilikom "Print to Video" imao sam kontrolu slike i zvuka na TV preko A/V izlaza miniDV kamere (snimalo se preko FireWire)

3. OK, 'ajd onda neću na miniDV, napravit ću DVD. I tako ja napravim DVD (najobličniji mogući - samo film) i pustim ga na Mac-u (DVD player u Leopardu) i sve se čuje odlično i slika je odlična. Zatim taj isti DVD pustim na linijskom DVD recorderu (Sony) i OPET NE ČUJEM ISTE ZVUKOVE S KOJIMA SAM IMAO PROBLEM!

Ima li itko bilo kakvu ideju?! Mislim.. ovo je kao da sam uklet..

Dopuna: sad sam opet pregledao miniDV (koju ne mogu dobiti bez dropanja ) i kad gledam samo na kameri - ne čujem te famozne zvukove, ali kad gledam preko A/V kabla na TV - čujem ih na oba kanala na TV! Apsolutno ništa ne kužim...
18.10.2008 | 10:53
Što se tiče zvuka i AV kabla na tv, ja moram išćupat tv antenu da nebi imao smetnje.
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.10.2008 | 12:37
izgleda da si malo fulao sa fazama u zvuku..

reci ti meni s cime si snimao zvuk? da li je bio neki vanjski mikrofon u kameri?

Napravi test, a ako upali, to ti je odmah i rješenje - onaj dio gdje te muči zvuk, pregledaj i odaberi koji ti je kanal bolje L ili R pa jedan od njih obriši, a ovaj drugi Panaj u sredinu, dovedi u nulu..

To bi trebalo ok..
18.10.2008 | 19:09
Dijete bi moglo biti u pravu , no da su u protufazi, mislim da ih nebi cuo niti u FCP-u. Ako ti sto pomogne probaj i sve ostale stvari popravit. Off i tonove ostavi na jednom kanalu i panoramiraj u sredinu, isto tako i efekte, a muziku ostavi stereo!

Nadam se da ce ti pomoc!
18.10.2008 | 23:22
Nisam nikakav stručnjak za video-editing, niti imam pojma o alatu koji koristiš, ali moj bratić me jednom frustrirano nazvao sa identičnim problemom (neki njegov home video koji je prebacio s digitalne kamere na PC u neki kuruzni software koji je dobio s kamerom pa se tamo igrao s nekim efektima i štojaznam i na kraju kad je sve ispljunuo na DVD imao je isti efekt - na DVD playeru na PCu je sve bilo super, a na DVD playeru uz televizor pola tona prigušeno ili nepostojeće.

Onda sam mu savjetovao da ode još probati na treći player pa je otišao kad iznad do brata i kod njega je sve bilo super, ali je brat skužio foru - problematični tonovi su se čuli sa satelita, a ne s glavnih zvučnika. Kad je prebacio kućno kino u klasični stereo dobio je isti problematičan ton. Bratić to nije skužio jer on nije imao kućno kino. A PC DVD player vjerojatno radi neko remiksanje na stereo.

Eto. Pretpostavljam da se tebi kao profesionalcu ovo nije dogodilo, ali tko zna. A možda pomogne i nekom drugom.
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.10.2008 | 00:20
smayoo je napisao:

Eto. Pretpostavljam da se tebi kao profesionalcu ovo nije dogodilo, ali tko zna. A možda pomogne i nekom drugom.

Neki dan je na čini mi se, HTVu kad je Vatra nastupala.. tak da se može i profecionalcu i tutleku dogodit..
19.10.2008 | 00:47
Da li slučajno imas eksterni hard disk i na njemu držiš neke od fileova iz projekta?
Zna se desiti da eksterni hard ode u sleep.
Kad "print to video" dode do jednog od tih fileova ext hdd se budi ali to rezultira drop frameovima na kazeti.

Probaj film exportirati u QT movie.
Pa onda snimiti na kazetu iz fcp-a
19.10.2008 | 15:02
Pozdrav!

Prvo, nisam profesionalac već amater (profesionalno se bavim programiranjem).
Drugo, Dijete je bio u pravu - zvuk je snimljen vanjskim mikrofonom preko Mic In, maknuo sam jedan od kanala, a drugom stavio pan na 0 i sad sve radi.

Hvala svima na pomoći!

A sad imam drugi problem...
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.10.2008 | 15:05
AxeMax je napisao:

A sad imam drugi problem...

Koji, koji?
19.10.2008 | 15:19
Onaj u novoj temi o blendingu.
21.10.2008 | 01:02
hebate, ovo postaje napeto...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (771)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds