MacPro - Final Cut Studio 2 NEMOGUCE ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPro - Final Cut Studio 2 NEMOGUCE ?

22.08.2008 | 20:25
Dakle stvarno mi nije jasno zasto to ne radi, pa molim cijenjenu zajednicu za pomoc !
Ili sam ja u zabludi ili mi vi molim vas objasnite, zasto FCS 2 NE RADI sa "klasicnim" macpro strojem bez dodatne video kartice ? Bez AJA-e nista ?

""An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)""

Pa nek renderira 3 dana i noci ali bar da mogu vidjeti kako radi ?
Ja sam probao instalirati na 8core pro masinu sa ,ATI Radeon HD 2600 XT graphics with 256MB memory, ali nece se ni instalirat.
Ja se ipak nadam da grijesim, i da kod mene nesto ne stima jer to mi izgleda nemoguce !
Hvala na odgovorima
22.08.2008 | 20:43
Kako ne radi? Mora to raditi na tome!
Mi imamo 8 core Pro i najnormalnije radi na tome, radi mi i na iMacu i na Macbook Prou!
Za pocetak kazi da li se radi o originalnoj verziji ili piratu? MacPro je ovaj zadnj jel?
22.08.2008 | 21:12
Zadnji MacPro, a FCS skinut s nekog torenta samo za probu !
Nisam neki video frik, ali sam htio probat,pa me zacudilo. Izgleda da je ipak greska u soft.
HVALA MoschuS na odgovoru
22.08.2008 | 21:57
Final Cut Studio 2 radi čak na boljim G4 sustavima, a kamo li ne na bilo kojem MacPro. To je uvijek rizik kada skidaš "prljave" piratske verzije.

Paket je vrhunski i vrijedi svake kune. Moja preporuka, radi tvoje čiste savjesti, dobre karme i mirnog sna, jest da FCS kupiš ako ti zaista profesionalno i treba. I kolege u video branši će te više cijeniti - jer ilegalni softver znači i nelojalnu konkurenciju, a to nitko ne voli. Drugi razlog zašto se isplati biti legalan jest taj što se ukradeni serijski brojevi obično pojave samo za prvu verziju paketa, a kasnije ih je teško nabaviti, pa moraš raditi sa starijom verzijom, koja često ima i neke neugodne bugove koji su tek kasnije ispravljeni. Čak i ljudi koji se bave tek skromnim poslovima (vjenčanja, maturalne i slično) ga u zadnje vrijeme kupuju jer su vidjeli da je to najbolji put.

Mnogi će reći da je FCS2 skup, ali taj paket od skoro 50 GB(!) softvera je nevjerojatno jeftin obzirom na to što nudi i koliko brzo otplati sam sebe. Također, mnogi se "ufuraju" da ne mogu bez njega, a zapravo za ono što rade im je dovoljan i znatno jeftiniji FCS Express. Razmotri i tu opciju.

Nisam neki veliki "čistunac" i mislim da je OK da svatko "za po doma" proba veliki softver u piratskoj verziji i da vidi da li je to to što mu treba, ali svakako zagovaram kupovinu ako će se koristiti. Kada je u pitanju tvrtka ili obrt, onda zapravo i nema izbora.
22.08.2008 | 22:46
FCS stvarno ima i vise nego fer cijenu i za 8400kn+pdv se dobije kompletan studio za produkciju, od montaze, efekata i grafike do produkcije audia i dvd authoringa. Bilo bi lijepo da se i Adobe malo ugleda na Apple sto se tice cijena
BTW Steta sto ne postoji demo za FCS jer si ovako zapravo prisiljen skidati pirata ako zelis malo isprobati paket
23.08.2008 | 02:31
dardam je napisao:
Dakle stvarno mi nije jasno zasto to ne radi, pa molim cijenjenu zajednicu za pomoc !
Ili sam ja u zabludi ili mi vi molim vas objasnite, zasto FCS 2 NE RADI sa "klasicnim" macpro strojem bez dodatne video kartice ? Bez AJA-e nista ?

""An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)""

Pa nek renderira 3 dana i noci ali bar da mogu vidjeti kako radi ?
Ja sam probao instalirati na 8core pro masinu sa ,ATI Radeon HD 2600 XT graphics with 256MB memory, ali nece se ni instalirat.
Ja se ipak nadam da grijesim, i da kod mene nesto ne stima jer to mi izgleda nemoguce !
Hvala na odgovorima

Jesi li siguran da je fcp 2?
Da nisi slučajno skinuo neku PPC verziju umjesto Intel verzije?
Bilo je i toga...
23.08.2008 | 09:37
Hvala na upozorenju Jupi, ali verzija je za intel-mac.

Što se tice "prljavih piratskih verzija" ja se 100% slazem sa dasaric-em, jer i sam imam orginale koje sam placao i 800E (cubase) + vst instrumenti + pulsar plug in-si sa kojima zaradjujem, ali htio sam samo isprobati komad od 10 000 kn da vidim "konja" kojeg svi hvale. Nije to neka lova ako ti treba za ozbiljan posao - slazem se.

Hvala "MoschuS" na zadnjoj recenici, ali stvarno je cudno da takav soft. nema demo (ili je demo pc svijet) !

I sto sad ? Skidati jos piratskih verzija "za probu", ili moliti nekoga od vas "jabucara" za pomoc ?

Hvala decki...
23.08.2008 | 14:14
Probaj skinuti ponovo sa nekog drugog torrenta.

Vidim na službenim Apple/finalcut stranicama da spominju upravo taj tvoj problem.
An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)
http://www.apple.com/finalcutstudio/specs/
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2008 | 14:46
al definitivno ima karticu koja je podrzana pa ne kuzim problem..
24.08.2008 | 14:28
brzo pitanje, jel bi radio Final Cut Studio na G4 Miniju?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 2 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO