MacPro - Final Cut Studio 2 NEMOGUCE ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacPro - Final Cut Studio 2 NEMOGUCE ?

22.08.2008 | 20:25
Dakle stvarno mi nije jasno zasto to ne radi, pa molim cijenjenu zajednicu za pomoc !
Ili sam ja u zabludi ili mi vi molim vas objasnite, zasto FCS 2 NE RADI sa "klasicnim" macpro strojem bez dodatne video kartice ? Bez AJA-e nista ?

""An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)""

Pa nek renderira 3 dana i noci ali bar da mogu vidjeti kako radi ?
Ja sam probao instalirati na 8core pro masinu sa ,ATI Radeon HD 2600 XT graphics with 256MB memory, ali nece se ni instalirat.
Ja se ipak nadam da grijesim, i da kod mene nesto ne stima jer to mi izgleda nemoguce !
Hvala na odgovorima
22.08.2008 | 20:43
Kako ne radi? Mora to raditi na tome!
Mi imamo 8 core Pro i najnormalnije radi na tome, radi mi i na iMacu i na Macbook Prou!
Za pocetak kazi da li se radi o originalnoj verziji ili piratu? MacPro je ovaj zadnj jel?
22.08.2008 | 21:12
Zadnji MacPro, a FCS skinut s nekog torenta samo za probu !
Nisam neki video frik, ali sam htio probat,pa me zacudilo. Izgleda da je ipak greska u soft.
HVALA MoschuS na odgovoru
22.08.2008 | 21:57
Final Cut Studio 2 radi čak na boljim G4 sustavima, a kamo li ne na bilo kojem MacPro. To je uvijek rizik kada skidaš "prljave" piratske verzije.

Paket je vrhunski i vrijedi svake kune. Moja preporuka, radi tvoje čiste savjesti, dobre karme i mirnog sna, jest da FCS kupiš ako ti zaista profesionalno i treba. I kolege u video branši će te više cijeniti - jer ilegalni softver znači i nelojalnu konkurenciju, a to nitko ne voli. Drugi razlog zašto se isplati biti legalan jest taj što se ukradeni serijski brojevi obično pojave samo za prvu verziju paketa, a kasnije ih je teško nabaviti, pa moraš raditi sa starijom verzijom, koja često ima i neke neugodne bugove koji su tek kasnije ispravljeni. Čak i ljudi koji se bave tek skromnim poslovima (vjenčanja, maturalne i slično) ga u zadnje vrijeme kupuju jer su vidjeli da je to najbolji put.

Mnogi će reći da je FCS2 skup, ali taj paket od skoro 50 GB(!) softvera je nevjerojatno jeftin obzirom na to što nudi i koliko brzo otplati sam sebe. Također, mnogi se "ufuraju" da ne mogu bez njega, a zapravo za ono što rade im je dovoljan i znatno jeftiniji FCS Express. Razmotri i tu opciju.

Nisam neki veliki "čistunac" i mislim da je OK da svatko "za po doma" proba veliki softver u piratskoj verziji i da vidi da li je to to što mu treba, ali svakako zagovaram kupovinu ako će se koristiti. Kada je u pitanju tvrtka ili obrt, onda zapravo i nema izbora.
22.08.2008 | 22:46
FCS stvarno ima i vise nego fer cijenu i za 8400kn+pdv se dobije kompletan studio za produkciju, od montaze, efekata i grafike do produkcije audia i dvd authoringa. Bilo bi lijepo da se i Adobe malo ugleda na Apple sto se tice cijena
BTW Steta sto ne postoji demo za FCS jer si ovako zapravo prisiljen skidati pirata ako zelis malo isprobati paket
23.08.2008 | 02:31
dardam je napisao:
Dakle stvarno mi nije jasno zasto to ne radi, pa molim cijenjenu zajednicu za pomoc !
Ili sam ja u zabludi ili mi vi molim vas objasnite, zasto FCS 2 NE RADI sa "klasicnim" macpro strojem bez dodatne video kartice ? Bez AJA-e nista ?

""An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)""

Pa nek renderira 3 dana i noci ali bar da mogu vidjeti kako radi ?
Ja sam probao instalirati na 8core pro masinu sa ,ATI Radeon HD 2600 XT graphics with 256MB memory, ali nece se ni instalirat.
Ja se ipak nadam da grijesim, i da kod mene nesto ne stima jer to mi izgleda nemoguce !
Hvala na odgovorima

Jesi li siguran da je fcp 2?
Da nisi slučajno skinuo neku PPC verziju umjesto Intel verzije?
Bilo je i toga...
23.08.2008 | 09:37
Hvala na upozorenju Jupi, ali verzija je za intel-mac.

Što se tice "prljavih piratskih verzija" ja se 100% slazem sa dasaric-em, jer i sam imam orginale koje sam placao i 800E (cubase) + vst instrumenti + pulsar plug in-si sa kojima zaradjujem, ali htio sam samo isprobati komad od 10 000 kn da vidim "konja" kojeg svi hvale. Nije to neka lova ako ti treba za ozbiljan posao - slazem se.

Hvala "MoschuS" na zadnjoj recenici, ali stvarno je cudno da takav soft. nema demo (ili je demo pc svijet) !

I sto sad ? Skidati jos piratskih verzija "za probu", ili moliti nekoga od vas "jabucara" za pomoc ?

Hvala decki...
23.08.2008 | 14:14
Probaj skinuti ponovo sa nekog drugog torrenta.

Vidim na službenim Apple/finalcut stranicama da spominju upravo taj tvoj problem.
An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)
http://www.apple.com/finalcutstudio/specs/
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2008 | 14:46
al definitivno ima karticu koja je podrzana pa ne kuzim problem..
24.08.2008 | 14:28
brzo pitanje, jel bi radio Final Cut Studio na G4 Miniju?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 25 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?