Final Cut Studio i Intel iMac 20"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Final Cut Studio i Intel iMac 20"

26.03.2008 | 12:36
Kako radi Final Cut Studio 2 na najslabijem metalnom 20" iMacu, ako ne radi dobro može li se instalirati Final Cut Studio (prva verzija) na ovaj Intel stroj sa grafčkom od 128MB i kako bi radio s obzirom da je prvotno bio namjenjen za G5 strojeve.

HVALA
26.03.2008 | 13:13
FCS2 radi ok na iMac 20" 2.16 GHz i 2GB RAM (Intel model prije alu-iMaca). Jasno je da se neke stvari moraju čekati kod rendanja, ali radi.
26.03.2008 | 13:22
Samo Motion 3 neće biti moguće pokrenuti jer traži 256MB grafičku karticu? Ali i onako me najviše zanima Final Cut 6.
26.03.2008 | 15:29
Obzirom na malu razliku u cijeni između 20" i 24", ako se kupuje novi stroj, uvijek bih preporučio 24". Prije svega radi komotnijeg i kvalitetnijeg ekrana.
26.03.2008 | 16:21
dpasaric je napisao:
Obzirom na malu razliku u cijeni između 20" i 24", ako se kupuje novi stroj, uvijek bih preporučio 24". Prije svega radi komotnijeg i kvalitetnijeg ekrana.

Covjeka interesira najslabiji model pa ako je tebi 5k kuna mala razlika svaka cast
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.03.2008 | 17:41
Novi forum il mi je dioptrija ošla..

dodatkovnik: da, dioptrija mi je ošla jer nisam vidio vijest da je novi forum..
26.03.2008 | 18:06
Naravno, slažem se da je 5k kuna u Hrvatskoj mnogo novca, ali kada netko kaže da bi koristio softver koji sam košta 10,000 kn, onda mi se čini da doplata za iMac 24" ima itekako smisla. Ljudi koji koriste FCS rade profesionalno i mogu to računalo i softver vrlo brzo otplatiti, pa ja nekako idem tom logikom. Da mu ne treba profesionalno, vjerojatno bi mu bio dovoljan iLife - ili Final Cut Express.
26.03.2008 | 20:19
Radi se o video entuzijazmu i vođenju video sekcije u osnovnoj školi i gimnaziji. Do sada smo radili u Adobe Premiere i Sony Vegas ali svi kažu da je FCS najbolje rješenje, pa velim da i to oprobamo na sekciji. A da ću zarađivat lovu na njemu, neću.

P.S. Ako imate frenda koji će vam posuditi FCS uštedite par tisuća KN.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.03.2008 | 21:03
Vidim vas na popisu RAFa..

To deca delaju ili...?
26.03.2008 | 21:31
Da, da klinci iz gimnazije rade te video radove ja sam samo mentor. Sve prijave iz Širokog Brijega za RAF su iz gimnazijske video sekcije. Možete neke od radova pogledati na

www.youtube.com/profile?user=CavarovoBrdo

P.S. Ima svega i svačega nije vršena nikakva selekcija
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.03.2008 | 01:12
ma glavno je da se radi..
27.03.2008 | 02:23
Imamo čak i www.jabuka.tv koju vodi ekipa sa video sekcije.
27.03.2008 | 12:16
OK, to je druga priča, onda se i hardver i softver mogu nabaviti po edukacijskim uvjetima. Iako te privilegije još uvijek kod nas nisu na razini onih vani, može se uštedjeti.
27.03.2008 | 18:02
Evo ja ću kupiti polovnog iMaca u Hrvatskoj koji je još pod garancijom, zanima me vrijedi li njegova garancija u Bosni i Hercegovini.

P.S. Što se tiče edukacijskog popusta odričem se stamotnih 5%
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 58 minuta
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO