Final Cut Studio i Intel iMac 20"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Final Cut Studio i Intel iMac 20"

26.03.2008 | 12:36
Kako radi Final Cut Studio 2 na najslabijem metalnom 20" iMacu, ako ne radi dobro može li se instalirati Final Cut Studio (prva verzija) na ovaj Intel stroj sa grafčkom od 128MB i kako bi radio s obzirom da je prvotno bio namjenjen za G5 strojeve.

HVALA
26.03.2008 | 13:13
FCS2 radi ok na iMac 20" 2.16 GHz i 2GB RAM (Intel model prije alu-iMaca). Jasno je da se neke stvari moraju čekati kod rendanja, ali radi.
26.03.2008 | 13:22
Samo Motion 3 neće biti moguće pokrenuti jer traži 256MB grafičku karticu? Ali i onako me najviše zanima Final Cut 6.
26.03.2008 | 15:29
Obzirom na malu razliku u cijeni između 20" i 24", ako se kupuje novi stroj, uvijek bih preporučio 24". Prije svega radi komotnijeg i kvalitetnijeg ekrana.
26.03.2008 | 16:21
dpasaric je napisao:
Obzirom na malu razliku u cijeni između 20" i 24", ako se kupuje novi stroj, uvijek bih preporučio 24". Prije svega radi komotnijeg i kvalitetnijeg ekrana.

Covjeka interesira najslabiji model pa ako je tebi 5k kuna mala razlika svaka cast
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.03.2008 | 17:41
Novi forum il mi je dioptrija ošla..

dodatkovnik: da, dioptrija mi je ošla jer nisam vidio vijest da je novi forum..
26.03.2008 | 18:06
Naravno, slažem se da je 5k kuna u Hrvatskoj mnogo novca, ali kada netko kaže da bi koristio softver koji sam košta 10,000 kn, onda mi se čini da doplata za iMac 24" ima itekako smisla. Ljudi koji koriste FCS rade profesionalno i mogu to računalo i softver vrlo brzo otplatiti, pa ja nekako idem tom logikom. Da mu ne treba profesionalno, vjerojatno bi mu bio dovoljan iLife - ili Final Cut Express.
26.03.2008 | 20:19
Radi se o video entuzijazmu i vođenju video sekcije u osnovnoj školi i gimnaziji. Do sada smo radili u Adobe Premiere i Sony Vegas ali svi kažu da je FCS najbolje rješenje, pa velim da i to oprobamo na sekciji. A da ću zarađivat lovu na njemu, neću.

P.S. Ako imate frenda koji će vam posuditi FCS uštedite par tisuća KN.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.03.2008 | 21:03
Vidim vas na popisu RAFa..

To deca delaju ili...?
26.03.2008 | 21:31
Da, da klinci iz gimnazije rade te video radove ja sam samo mentor. Sve prijave iz Širokog Brijega za RAF su iz gimnazijske video sekcije. Možete neke od radova pogledati na

www.youtube.com/profile?user=CavarovoBrdo

P.S. Ima svega i svačega nije vršena nikakva selekcija
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.03.2008 | 01:12
ma glavno je da se radi..
27.03.2008 | 02:23
Imamo čak i www.jabuka.tv koju vodi ekipa sa video sekcije.
27.03.2008 | 12:16
OK, to je druga priča, onda se i hardver i softver mogu nabaviti po edukacijskim uvjetima. Iako te privilegije još uvijek kod nas nisu na razini onih vani, može se uštedjeti.
27.03.2008 | 18:02
Evo ja ću kupiti polovnog iMaca u Hrvatskoj koji je još pod garancijom, zanima me vrijedi li njegova garancija u Bosni i Hercegovini.

P.S. Što se tiče edukacijskog popusta odričem se stamotnih 5%
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 28 minuta
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO