kako napravit dvd od nekoliko avi zapisa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako napravit dvd od nekoliko avi zapisa

14.09.2007 | 19:38
Daklem, skinuo sam neku seriju s neta i epizode su u avi formatu. Htio bih ih zapržit na DVD al na način da ga mogu gledat na standardnom DVD playeru te da mogu ić epizodu po epizodu naprid/nazad. Također bih htio ubaciti i subtitlove te eventualno nekakav meni na početku.

Kažite mi koji mi je software potreban za to i ako može neka pomoć u vidu par crtica što napraviti. Hvala.
15.09.2007 | 01:21
Treba ti Toast
15.09.2007 | 02:25
john_st je napisao:
Daklem, skinuo sam neku seriju s neta i epizode su u avi formatu. Htio bih ih zapržit na DVD al na način da ga mogu gledat na standardnom DVD playeru te da mogu ić epizodu po epizodu naprid/nazad. Također bih htio ubaciti i subtitlove te eventualno nekakav meni na početku.

Kažite mi koji mi je software potreban za to i ako može neka pomoć u vidu par crtica što napraviti. Hvala.

Da Toast bi pomogao ali vidim da želiš dodati subtitlove što znači za ti je potreban DVDSP ali...
predpostavljam da si skinuo nekakvu seriju sa neta i ona je vec kao takva u Xvid ili divx formatu.
Probaj skinuti titlove i nazvati ih potpuno isto kao epizodu unutar serije.
Zaprži sve to zajedno na neki dvd i probaj u kućnom dvd playeru... to bi trebalo raditi bez ikakvih problema.
Nije da ti treba nekakv fancy menu za seriju pa će ti biti dovoljan defaultni ispis DVDplayera.
15.09.2007 | 03:31
al na kucnom dvdu ce sljakati super samo ako ima podrsku za divx,,
iako ce ti na dvd stati 3-4 epizode serije, jer se ne gleda prostorno vec vremenski, ako ides na dvd video
bilo je govora o tome na forumu, al ne mogu iskopati

treba ti neki dvd author prog... ali ne mogu savjetovati niti jedan..

jos jedna opcija je moguca,, zaljepiti titlove na film i onda film kao takav tj seriju pomocu touasta ili idvd-a sprzit sa nekim fancy menijem...
15.09.2007 | 04:14
pokušao sam nešto sa iMovie-jem al nemogu importirat avi već mi traži da prekodiram u mpeg4. wtf? epizode su po 360MB. jel ja mogu njih samo naslagat kolko stanje na DVD i zapržit? nisam vele iskusan u ovom polju pa mi treba sva moguća pomoć.
15.09.2007 | 04:31
I dalje mislim da je najfinija opcija zapržiti sve na dvd i vrtiti u kucnom dvd playeru.
15.09.2007 | 04:55
Treba ti Toast i jednostavno pod Video s desne strane odabereš DVD-Video. Onda možeš izabrati i neki Menu Style, kvalitetu videa a obično ti stanu 3 avi filea na 1 DVD. Onda takav možeš gledati na kućnom DVD-u koji nema podršku za dvix. Konvertiranje i samo prženje jednog DVD-a će ti potrajati. Sve ovisi kakav stroj imaš. Meni na MacBook Pro 17\" sa 2 GB RAM-a potraje i do sat i pol. A na PowerMac-u G4 1.25 i do 4 sata!
Uživaj!
15.09.2007 | 22:20
Od pojedinih epizoda napraviti DVD-e sa ffmpeg-om (www.ffmpegx.com/)

Drop movie, odaberi DVD ffmeg
Video -> Autosize: 16:9, Framerate: PAL (25)
Filters -> Load subs, Geneva - CP1250
Options -> Decode with QT, Letterbox

i onda epizode spojiti na jedan DVD sa DVD2oneX2 (www.dvd2one.com/)
25.10.2007 | 01:59
lip i ugodan dan svima koliko vas ima

evo da se osvrem malo na ovu temu pa mozda i pomegnem nekom nikada se nezna ...
naime ja sam samouk i ovo sto sam tu procitao je za mene jako brzo i nemogu vas sve uhvatiti jer tolik toga pisete da vise ni sam neznam sto vise .....

nego da se vratim na temu ...

ja to radim u neru i do sada nisam imao nikakvih problema .. doduse nisam umetao titlove ali u neru se moze isprziti vise filmova na jednom dvd i da to radi kao pravi tj tvornick dvd ...

dakle ima meni i sve sto je potrebno da se moze u ovom slucaju prebacivati serija po izboru ...

mozda sam pretjerao i tesko shvatljiv ali ako imate malo vremena pokusajte se sami poigrati s nero premiumom mozda je to to ....
23.11.2007 | 17:18
iDVD??? samo te AVIe spustis u iDVD, izaberes bilo koji template, i to je to...
23.11.2007 | 19:03
2 Mirakul: Nero na OSXu?
23.11.2007 | 19:58
Ovo mi liči na igru pokvarenog telefona...
Reko čovjek da želi DVD sa menijima i subtitlovima, znači DVD Video format.
Na PCu je najpopularniji program bio (i ostao) DVD Maestro kojeg je zajedno sa Spruceom kupio Apple i napravio DVD Studio te ga uvrstio u Final Cut Studio bundle. U paketu dolazi tutorial DVD na kojem je objašnjeno kako se sa tim programima radi.
Nero i Toast su programi za prženje medija, sa nekoliko dodatnih opcija koje mogu u nuždi poslužiti (kreiranje audio CDa).
E da, ne vrte svi DVD playeri divx-e...
23.11.2007 | 23:49
a zasto ne iDVD??? sad me ovo zanima zbog nekih mojih filmova... jednostavno je, importujes AVIje i dobijes DVD ko \"pravi\"
24.11.2007 | 03:21
Ufff Maestro i slicne aplikacije su IMO malo preozbiljne za ono sto covjek trazi. Posto se radi o nekim AVI filmicima pretpostavljam da su to divxi i filmovi/serije skinuti sa neta tako da mislim da nema potrebe za kompliciranjem i profi alatima. Na zalost na Macu jos nisam nasao aplikaciju koja bi se mjerila sa jednostavnoscu i brzinom ConvertXtoDVD-a koju koristim pod Win i moram priznati da nemam nikakvih zamjerki. Program je uzasno jednostavan a omogucuje i subove, menije, radi dobru konverziju ntsc>pal a usput je i poprilicno brz.
http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 15 minuta
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?