kako napravit dvd od nekoliko avi zapisa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako napravit dvd od nekoliko avi zapisa

14.09.2007 | 19:38
Daklem, skinuo sam neku seriju s neta i epizode su u avi formatu. Htio bih ih zapržit na DVD al na način da ga mogu gledat na standardnom DVD playeru te da mogu ić epizodu po epizodu naprid/nazad. Također bih htio ubaciti i subtitlove te eventualno nekakav meni na početku.

Kažite mi koji mi je software potreban za to i ako može neka pomoć u vidu par crtica što napraviti. Hvala.
15.09.2007 | 01:21
Treba ti Toast
15.09.2007 | 02:25
john_st je napisao:
Daklem, skinuo sam neku seriju s neta i epizode su u avi formatu. Htio bih ih zapržit na DVD al na način da ga mogu gledat na standardnom DVD playeru te da mogu ić epizodu po epizodu naprid/nazad. Također bih htio ubaciti i subtitlove te eventualno nekakav meni na početku.

Kažite mi koji mi je software potreban za to i ako može neka pomoć u vidu par crtica što napraviti. Hvala.

Da Toast bi pomogao ali vidim da želiš dodati subtitlove što znači za ti je potreban DVDSP ali...
predpostavljam da si skinuo nekakvu seriju sa neta i ona je vec kao takva u Xvid ili divx formatu.
Probaj skinuti titlove i nazvati ih potpuno isto kao epizodu unutar serije.
Zaprži sve to zajedno na neki dvd i probaj u kućnom dvd playeru... to bi trebalo raditi bez ikakvih problema.
Nije da ti treba nekakv fancy menu za seriju pa će ti biti dovoljan defaultni ispis DVDplayera.
15.09.2007 | 03:31
al na kucnom dvdu ce sljakati super samo ako ima podrsku za divx,,
iako ce ti na dvd stati 3-4 epizode serije, jer se ne gleda prostorno vec vremenski, ako ides na dvd video
bilo je govora o tome na forumu, al ne mogu iskopati

treba ti neki dvd author prog... ali ne mogu savjetovati niti jedan..

jos jedna opcija je moguca,, zaljepiti titlove na film i onda film kao takav tj seriju pomocu touasta ili idvd-a sprzit sa nekim fancy menijem...
15.09.2007 | 04:14
pokušao sam nešto sa iMovie-jem al nemogu importirat avi već mi traži da prekodiram u mpeg4. wtf? epizode su po 360MB. jel ja mogu njih samo naslagat kolko stanje na DVD i zapržit? nisam vele iskusan u ovom polju pa mi treba sva moguća pomoć.
15.09.2007 | 04:31
I dalje mislim da je najfinija opcija zapržiti sve na dvd i vrtiti u kucnom dvd playeru.
15.09.2007 | 04:55
Treba ti Toast i jednostavno pod Video s desne strane odabereš DVD-Video. Onda možeš izabrati i neki Menu Style, kvalitetu videa a obično ti stanu 3 avi filea na 1 DVD. Onda takav možeš gledati na kućnom DVD-u koji nema podršku za dvix. Konvertiranje i samo prženje jednog DVD-a će ti potrajati. Sve ovisi kakav stroj imaš. Meni na MacBook Pro 17\" sa 2 GB RAM-a potraje i do sat i pol. A na PowerMac-u G4 1.25 i do 4 sata!
Uživaj!
15.09.2007 | 22:20
Od pojedinih epizoda napraviti DVD-e sa ffmpeg-om (www.ffmpegx.com/)

Drop movie, odaberi DVD ffmeg
Video -> Autosize: 16:9, Framerate: PAL (25)
Filters -> Load subs, Geneva - CP1250
Options -> Decode with QT, Letterbox

i onda epizode spojiti na jedan DVD sa DVD2oneX2 (www.dvd2one.com/)
25.10.2007 | 01:59
lip i ugodan dan svima koliko vas ima

evo da se osvrem malo na ovu temu pa mozda i pomegnem nekom nikada se nezna ...
naime ja sam samouk i ovo sto sam tu procitao je za mene jako brzo i nemogu vas sve uhvatiti jer tolik toga pisete da vise ni sam neznam sto vise .....

nego da se vratim na temu ...

ja to radim u neru i do sada nisam imao nikakvih problema .. doduse nisam umetao titlove ali u neru se moze isprziti vise filmova na jednom dvd i da to radi kao pravi tj tvornick dvd ...

dakle ima meni i sve sto je potrebno da se moze u ovom slucaju prebacivati serija po izboru ...

mozda sam pretjerao i tesko shvatljiv ali ako imate malo vremena pokusajte se sami poigrati s nero premiumom mozda je to to ....
23.11.2007 | 17:18
iDVD??? samo te AVIe spustis u iDVD, izaberes bilo koji template, i to je to...
23.11.2007 | 19:03
2 Mirakul: Nero na OSXu?
23.11.2007 | 19:58
Ovo mi liči na igru pokvarenog telefona...
Reko čovjek da želi DVD sa menijima i subtitlovima, znači DVD Video format.
Na PCu je najpopularniji program bio (i ostao) DVD Maestro kojeg je zajedno sa Spruceom kupio Apple i napravio DVD Studio te ga uvrstio u Final Cut Studio bundle. U paketu dolazi tutorial DVD na kojem je objašnjeno kako se sa tim programima radi.
Nero i Toast su programi za prženje medija, sa nekoliko dodatnih opcija koje mogu u nuždi poslužiti (kreiranje audio CDa).
E da, ne vrte svi DVD playeri divx-e...
23.11.2007 | 23:49
a zasto ne iDVD??? sad me ovo zanima zbog nekih mojih filmova... jednostavno je, importujes AVIje i dobijes DVD ko \"pravi\"
24.11.2007 | 03:21
Ufff Maestro i slicne aplikacije su IMO malo preozbiljne za ono sto covjek trazi. Posto se radi o nekim AVI filmicima pretpostavljam da su to divxi i filmovi/serije skinuti sa neta tako da mislim da nema potrebe za kompliciranjem i profi alatima. Na zalost na Macu jos nisam nasao aplikaciju koja bi se mjerila sa jednostavnoscu i brzinom ConvertXtoDVD-a koju koristim pod Win i moram priznati da nemam nikakvih zamjerki. Program je uzasno jednostavan a omogucuje i subove, menije, radi dobru konverziju ntsc>pal a usput je i poprilicno brz.
http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO