Final Cut Studio PoweMac G4 1,24
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Final Cut Studio PoweMac G4 1,24

31.03.2007 | 05:04
Može li se na PoweMac G4 1,24 Dual instalirati Final Cut Studio i može li se sa ovom mašinom obrađivati HDV. Znam da Motion 2 ne radi na ovom Macu ali me zanima kako radi FCS u kombinaciji s HDV-om, ako radi??

HVALA
03.04.2007 | 08:08
Please nek mi netko nešto odgovori
03.04.2007 | 08:41
Evo ja cu ti odgovorit,kad vec niko nece (neki ode nevole glupa pitanja )

HD features require 1GHz or faster single or dual processors (authoring HD DVDs requires a PowerPC G5, Intel Core Duo processor, or Intel Xeon processor)
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.04.2007 | 18:35
Motion2 ne radi zbog grafičke kartice, kad bi uspio a) preskočit provjeru koju grafičku imaš b) uvalit u stroj neku koja je podržana, Motion bi radio..

Ovaj komp ti je dovoljno jak za HD rezuckanje.. ja sam probao i ide, makar i dalje koristim DV..
03.04.2007 | 23:11
uzzy je napisao:
Evo ja cu ti odgovorit,kad vec niko nece (neki ode nevole glupa pitanja )

HD features require 1GHz or faster single or dual processors (authoring HD DVDs requires a PowerPC G5, Intel Core Duo processor, or Intel Xeon processor)

Fala stari na odgovoru, znam ja to pročitat na apple.com. Mene zanima iskustvo iz prve ruke zato sam i postavio \"glupo pitanje\"
03.04.2007 | 23:27
Ne postoje glupa pitanja!
Moj frend ima bas isti Mac i na njemu FCS.
Radi!
Istina, cesto se rusi ali nisam siguran da li je to zbog miliun njegovih instaliranih aplikacija ili zbog nestabilnosti FCS-a na takvom sistemu.

Probao sam i radilo je.
Puno sporije nego na sadasnjem sistemu ali... radilo je.
Mozda bi lezernije montirao u FCPHD-u?
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.04.2007 | 00:15
moj odgovor je iz prve ruke jerbo koristim istu makinu za istu stvar..

meni se fcs nikad nije srusio, nikad zezao.. jednostavno ne montiram HDV jer još nemam potrebe materijal koji radim imati u toj rezoluciji.. ali, probo sam i radi.. naravno, sporije, ali radi..
04.04.2007 | 00:51
Hvala na odgovorima.

Pomogli ste mi u odluci da kupim polovnog PowerMac-a G4. Do sad sam radio samo na PC i strah me zaplovit u apple svemir sa nekom skupom mašinom jer sam hobby filmaš. Pošto imam ogromnu želju isprobati, kako mnogi kažu najnapredniji software za nelinearnu montažu, kupit ću ovaj polovni i jeftiniji stroj.

P.S. Isto sam pitanje postavio na www.finalcutprofi.de i tamo sam dobio slične odgovore, samo nitko nije spominjao \"glupa pitanja\"

Adio
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.04.2007 | 03:14
Odlično, hobby filmaš.. to volim..

nego, stroj će ti vjerojatno biti bučan što nije problem za montažu videa. Ako bi ga koristio za neka audio snimanja, preporučujem da ga smjestiš u neku drugu prostoriju.

Meni je osobno dosta problema stvarao FCP u samom početku njegovog korištenja sa svojom \"tromošću\" prikaza videa u realnom vremenu..prikazivao mi je svaki 60ti frame u previewu i to je bilo za ubit se..

Dakle, vrlo je važno prvo se potrudit i narihtat sistem i postavke FCPa da budu u skladu sa mogućnostima sa mašinom.. meni silno bilo krivo što mi to niko nije imao pokazat kad sam se mučio na ibooku g3 (tadašnji FCP 3) koja je to brzina bila..

btw, na quicksilverici mi se čini da je bolje radio sa FCP 4 nego sa FCP 5, ali ne mogu tvrditi jer ne mogu ponovo provjeriti s obzirom da mi je u selidbi stradao DVD..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 57 minuta
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, hal9000, Riba, tino1, Anonimci (497)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO