Final Cut Studio PoweMac G4 1,24
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Final Cut Studio PoweMac G4 1,24

31.03.2007 | 05:04
Može li se na PoweMac G4 1,24 Dual instalirati Final Cut Studio i može li se sa ovom mašinom obrađivati HDV. Znam da Motion 2 ne radi na ovom Macu ali me zanima kako radi FCS u kombinaciji s HDV-om, ako radi??

HVALA
03.04.2007 | 08:08
Please nek mi netko nešto odgovori
03.04.2007 | 08:41
Evo ja cu ti odgovorit,kad vec niko nece (neki ode nevole glupa pitanja )

HD features require 1GHz or faster single or dual processors (authoring HD DVDs requires a PowerPC G5, Intel Core Duo processor, or Intel Xeon processor)
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.04.2007 | 18:35
Motion2 ne radi zbog grafičke kartice, kad bi uspio a) preskočit provjeru koju grafičku imaš b) uvalit u stroj neku koja je podržana, Motion bi radio..

Ovaj komp ti je dovoljno jak za HD rezuckanje.. ja sam probao i ide, makar i dalje koristim DV..
03.04.2007 | 23:11
uzzy je napisao:
Evo ja cu ti odgovorit,kad vec niko nece (neki ode nevole glupa pitanja )

HD features require 1GHz or faster single or dual processors (authoring HD DVDs requires a PowerPC G5, Intel Core Duo processor, or Intel Xeon processor)

Fala stari na odgovoru, znam ja to pročitat na apple.com. Mene zanima iskustvo iz prve ruke zato sam i postavio \"glupo pitanje\"
03.04.2007 | 23:27
Ne postoje glupa pitanja!
Moj frend ima bas isti Mac i na njemu FCS.
Radi!
Istina, cesto se rusi ali nisam siguran da li je to zbog miliun njegovih instaliranih aplikacija ili zbog nestabilnosti FCS-a na takvom sistemu.

Probao sam i radilo je.
Puno sporije nego na sadasnjem sistemu ali... radilo je.
Mozda bi lezernije montirao u FCPHD-u?
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.04.2007 | 00:15
moj odgovor je iz prve ruke jerbo koristim istu makinu za istu stvar..

meni se fcs nikad nije srusio, nikad zezao.. jednostavno ne montiram HDV jer još nemam potrebe materijal koji radim imati u toj rezoluciji.. ali, probo sam i radi.. naravno, sporije, ali radi..
04.04.2007 | 00:51
Hvala na odgovorima.

Pomogli ste mi u odluci da kupim polovnog PowerMac-a G4. Do sad sam radio samo na PC i strah me zaplovit u apple svemir sa nekom skupom mašinom jer sam hobby filmaš. Pošto imam ogromnu želju isprobati, kako mnogi kažu najnapredniji software za nelinearnu montažu, kupit ću ovaj polovni i jeftiniji stroj.

P.S. Isto sam pitanje postavio na www.finalcutprofi.de i tamo sam dobio slične odgovore, samo nitko nije spominjao \"glupa pitanja\"

Adio
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.04.2007 | 03:14
Odlično, hobby filmaš.. to volim..

nego, stroj će ti vjerojatno biti bučan što nije problem za montažu videa. Ako bi ga koristio za neka audio snimanja, preporučujem da ga smjestiš u neku drugu prostoriju.

Meni je osobno dosta problema stvarao FCP u samom početku njegovog korištenja sa svojom \"tromošću\" prikaza videa u realnom vremenu..prikazivao mi je svaki 60ti frame u previewu i to je bilo za ubit se..

Dakle, vrlo je važno prvo se potrudit i narihtat sistem i postavke FCPa da budu u skladu sa mogućnostima sa mašinom.. meni silno bilo krivo što mi to niko nije imao pokazat kad sam se mučio na ibooku g3 (tadašnji FCP 3) koja je to brzina bila..

btw, na quicksilverici mi se čini da je bolje radio sa FCP 4 nego sa FCP 5, ali ne mogu tvrditi jer ne mogu ponovo provjeriti s obzirom da mi je u selidbi stradao DVD..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO