Final Cut Studio PoweMac G4 1,24
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Final Cut Studio PoweMac G4 1,24

31.03.2007 | 05:04
Može li se na PoweMac G4 1,24 Dual instalirati Final Cut Studio i može li se sa ovom mašinom obrađivati HDV. Znam da Motion 2 ne radi na ovom Macu ali me zanima kako radi FCS u kombinaciji s HDV-om, ako radi??

HVALA
03.04.2007 | 08:08
Please nek mi netko nešto odgovori
03.04.2007 | 08:41
Evo ja cu ti odgovorit,kad vec niko nece (neki ode nevole glupa pitanja )

HD features require 1GHz or faster single or dual processors (authoring HD DVDs requires a PowerPC G5, Intel Core Duo processor, or Intel Xeon processor)
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.04.2007 | 18:35
Motion2 ne radi zbog grafičke kartice, kad bi uspio a) preskočit provjeru koju grafičku imaš b) uvalit u stroj neku koja je podržana, Motion bi radio..

Ovaj komp ti je dovoljno jak za HD rezuckanje.. ja sam probao i ide, makar i dalje koristim DV..
03.04.2007 | 23:11
uzzy je napisao:
Evo ja cu ti odgovorit,kad vec niko nece (neki ode nevole glupa pitanja )

HD features require 1GHz or faster single or dual processors (authoring HD DVDs requires a PowerPC G5, Intel Core Duo processor, or Intel Xeon processor)

Fala stari na odgovoru, znam ja to pročitat na apple.com. Mene zanima iskustvo iz prve ruke zato sam i postavio \"glupo pitanje\"
03.04.2007 | 23:27
Ne postoje glupa pitanja!
Moj frend ima bas isti Mac i na njemu FCS.
Radi!
Istina, cesto se rusi ali nisam siguran da li je to zbog miliun njegovih instaliranih aplikacija ili zbog nestabilnosti FCS-a na takvom sistemu.

Probao sam i radilo je.
Puno sporije nego na sadasnjem sistemu ali... radilo je.
Mozda bi lezernije montirao u FCPHD-u?
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.04.2007 | 00:15
moj odgovor je iz prve ruke jerbo koristim istu makinu za istu stvar..

meni se fcs nikad nije srusio, nikad zezao.. jednostavno ne montiram HDV jer još nemam potrebe materijal koji radim imati u toj rezoluciji.. ali, probo sam i radi.. naravno, sporije, ali radi..
04.04.2007 | 00:51
Hvala na odgovorima.

Pomogli ste mi u odluci da kupim polovnog PowerMac-a G4. Do sad sam radio samo na PC i strah me zaplovit u apple svemir sa nekom skupom mašinom jer sam hobby filmaš. Pošto imam ogromnu želju isprobati, kako mnogi kažu najnapredniji software za nelinearnu montažu, kupit ću ovaj polovni i jeftiniji stroj.

P.S. Isto sam pitanje postavio na www.finalcutprofi.de i tamo sam dobio slične odgovore, samo nitko nije spominjao \"glupa pitanja\"

Adio
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.04.2007 | 03:14
Odlično, hobby filmaš.. to volim..

nego, stroj će ti vjerojatno biti bučan što nije problem za montažu videa. Ako bi ga koristio za neka audio snimanja, preporučujem da ga smjestiš u neku drugu prostoriju.

Meni je osobno dosta problema stvarao FCP u samom početku njegovog korištenja sa svojom \"tromošću\" prikaza videa u realnom vremenu..prikazivao mi je svaki 60ti frame u previewu i to je bilo za ubit se..

Dakle, vrlo je važno prvo se potrudit i narihtat sistem i postavke FCPa da budu u skladu sa mogućnostima sa mašinom.. meni silno bilo krivo što mi to niko nije imao pokazat kad sam se mučio na ibooku g3 (tadašnji FCP 3) koja je to brzina bila..

btw, na quicksilverici mi se čini da je bolje radio sa FCP 4 nego sa FCP 5, ali ne mogu tvrditi jer ne mogu ponovo provjeriti s obzirom da mi je u selidbi stradao DVD..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 2 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO