PC ili ne PC, pitanje je saaaad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PC ili ne PC, pitanje je saaaad

28.03.2005 | 17:25
Evo me.
Od svog rodjenja sam na PC-u
iako od kad sam naucita citat divim se Macovima.
Imam dva racunala.
Jedan je P4 na 2,4 sa 1g RAM-a i radeon 9200 sa 128mb mislim i 60g disc i skoz mi dobro radi samo one greskice na windowsima xp zbog kojih zelis razbit comp i onda skidas programe za popravljanje itd..
Sve radim na njemu od igrica, interneta, ipod-a, gledanje fimova, offica.
Drugi comp je P4 2,8 , 512 RAMa, 40 HDD i neku jeftinu cak integriranu na maticnu ploču grafičku.
Ovaj drugi comp UOPCE ne koristim jer to je ono "racnalo za roditelje" kojeg oni zapravo nikad nisu ukljucili.

I sad nedavno izadje mac mini i ja se zapalim za tim comp.
Mislim, ako ovaj drugi comp UOPCE ne koristim, zasto ga ne bi proda i kupija minija da mogu przit po ipodu, slusat muziku, ic po internetu i tu i tamo napisat neki dokument ili tako nesta (za sto sam otkrija macffice).

Citao sam u miniju i pisalo je da je bas on spor u rippanju cd ova za ipod.Tu dolazi moje razocaranje.

Sad vas molim da mi kazete je li on stvarno tako spor kao sto pise i da mu fali memorije (zbog toga sta ce tigrovi i lavovi nenormalno gutat ram)????

Ne mislim se previse igrat na njemu nego cisto da bude tool-comp.
Internet, ipod i office, naravno i ja bi htio istalirati pantheru (jel to novi os?)

Koji su vasi dojmovi o miniju i moze li se ugradit jos memorije??

HVALA!
28.03.2005 | 17:29
I usput, jel se TOLIKO isplati dati dodatnih 5000-6000kn i uzeti G5 1,8 ili neki iMac???
Koja je uopce razlika G4 i G5 procesora i kako bi instalira ISDN odnosno ADSL na minija???
28.03.2005 | 17:31
Spor je u rippanju cdova u odnosu na što ?
BTW imam 512 MB u svom Miniju i radi zadovoljavajuće.
Mac Mini je mašina za nezahtjevne korisnike koji pomalo surfaju, pišu, a požele i zaigrati koju nezahtjevnu igru. Može poslužiti i za grafičku i video obradu.
U kombinaciji sa dodatnim daljinskim ili Bluetooth telefonom zgodan je i za kućni medijski centar.
Sa ADSLom i ISDNom ne bi trebao imati problema više nego na Windowsima.
28.03.2005 | 17:36
U odnosu na ostale macove mislim... ok, i sad ces mi rec da je to najsporiji mac u ponudi.

Ali moze li se on usporediti s mojim prvim racunalom od P4 2,8 i 1g RAMa.

Jel koristis samo minija ili imas dodatni mac?
28.03.2005 | 17:43
I kako funkcionira bezicni internet kod maca i kako bi mogao povezati svoj isdn preko kojeg mislim da mora ici adsl??

Ok, znam da je puno pitanja ali mislim da je vasa pomoc puno bolja i preciznija i jos jednom se zahvaljujem i mislim da je ova stranica nesto najbolje sto sam vidio!!
Bravo!
28.03.2005 | 20:38
Najvaznije ti je staviti unutra sto vise RAM-a da izbjegnes frustracije. 512 je dovoljno za rad, giga je komotno. RAM mozes kupiti u bilo kojoj PC trgovini i dodati ga sam, sto je i preporucljivo jer ces proci puno jeftinije. Minija nije lako otvoriti ali ima na internetu par foto-stripova koji pokazuju kako to napraviti, a ima ovdje ljudi koji su to vec i sami napravili
Osobno ne rippam CD-ove pa ne mogu nista reci o brzini. Ukratko, Mini je idealan za namjenu koju si opisao. Ja za slicne stvari doma koristim Maca na 450 MHz i nije mi spor. Za ISDN ce ti trebati USB ISDN adapter (oko 400 kuna u chipoteci) sto ti se ne isplati ako ides na DSL. Za DSL obavezno uzmi opciju sa ethernetom i neces imati problema. Bezicnu mrezu uzmes kao opciju pri kupovini.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 22 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Maxxy, Riba, tino1, Anonimci (424)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO