premještanje aplikacija...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

premještanje aplikacija...

• Anonimac
  • Posjetitelj
03.04.2010 | 22:41
mac mini,10.6.3-dali je moguće već instalirane aplikacije premjestiti na neko drugo mjesto bez nekih neželjenih posljedica,npr. program koji je instaliran u apps folder premjestiti na neko drugo mjesto unutar apps foldera ili na neko drugo mjesto na disku,nevezano jesu li to programi koji dolaze sa instalacijom os-a ili stavljeni naknadno,ako netko ima savjet na što pripaziti ako i uopće,neka komentira...hvala
03.04.2010 | 23:08
U pravilu - da, bez ikakvih problema. Samo loše pisane aplikacije traže da su baš tamo. No, čak i tada se tome može doskočiti tako da se ostavi njihov alias u Applications folderu.

Uostalom probaj - bezbolno je! Ako neka ne radi, samo je vrati nazad!
  • Anonimac
  • Posjetitelj
03.04.2010 | 23:28
to sam i pretpostavljao ako je već aplikacija nekakvog image tipa...pošto mi je apps folder već nakrcan svime i svačim vrijeme je da stvorim malo reda u svemu tome...hvala na odgovoru
04.04.2010 | 00:22
U načelu jako su rijetke aplikacije koje mare za to gdje se nalaze. Međutim - defaultne sistemske aplikacije koje su instalirane sa sistemom u /Applications nije uputno micati jer system update kada ih updatira očekuje da se nalaze u /Applications i onda nakon updatea u /Applications imaš samo elemente koji su stigli sa updateoma drugdje ostane aplikacija...
05.04.2010 | 01:21
nije li problem sa opcenito vecim aplikacijama poput photoshopa, final cuta i sl. Ove koje instaliramo putem mađioničara?
05.04.2010 | 03:02
Ne bi trebao biti. Iz mojkeg iskustva problem je uglavnom sa defaultnim koje dolaze sa sistemom u /Applciations. I to ne zato jer ih ne možeš preseliti (nema s tim problema), nego zato jer updater i dalje očekuje da su u /Applications. Ne sjećam se kada sam imao zadnji put problem sa aplikacijom koja zahtjeva biti u /Applications. Mislim da je ostao samo MAMP, ali iz uglavnom opravdanih razloga.
15.04.2010 | 03:25
Kako stoji stvar sa premještanjem aplikacija koje su instalirane pod drugim sistemom? Danas sam instalirao Snježnog, a na drugoj particiji imam običnog leoparda, pa prije brisanja te particije, rado bi preselio neke aplikacije.
15.04.2010 | 08:24
Ja sam probavao nešto slično i moj je zaključak sljedeći:

- aplikacije koje se instaliraju tako da samo .app odvučeš iz .dmg u Applications možeš prevlačiti odavde onamo, kako god ti padne na pamet. Jedini problem koji možeš primjetiti je da ih nakon toga možda moraš ponovno registrirati za njihove dokumente. Na primjer, koristiš VLC za otvaranje WMV filmova i registriran je za to dako da by default dvoklik na WMV poziva VLC. Nakon što premjestiš VLC, ovo ti više ne radi dok ne napraviš ponovnu registraciju.

- aplikacije koje se instaliraju pomoću .pkg ili .mpkg (npr. NeoOffice) možeš premiještati, uglavnom sve radi, ali nekad za nešto poblesave jer im u nekoj .plisti piše lokacija neke njihove support fajle koja više nije tako (s cijelim packageom si je odvukao nekamo drugamo).

- ovo što je Riba spomenuo - aplikacije koje imaju neku vrstu automatskog updatea - mogu ti napraviti rusvaj.
15.04.2010 | 15:44
Primjetio sam da nije to vise samo tako.

Probao sam prebaciti motion, pa sam mu isprebacivao one sve key... (kako li se vec zovu) fajle, prema porukama koje je prijavljivao, ali na kraju opet stanga...

Ma budem ja to preorao i ispocetka zasadio. Glavno da mi snjesko fino radi i da prepoznaje svu memoriju (4GB), pa makar se u 32bita dize...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 53 minuta
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, jura22, Riba, tino1, Anonimci (13666)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO