Jedna nova jabucica!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jedna nova jabucica!

19.03.2010 | 20:13
Mislim da je Bill pripadnik ovog.
19.03.2010 | 20:41
da zlateko..i ja se slazem s njim......onak, malo si se popiknula i odma djonom

stvarno ti je mac bezveze, skupo elitisticko sranje, lijepo upakirani PC, ____(umetni sama)

OT: i ja sam ko i gandalf, prvo pa muško
19.03.2010 | 20:58
Djuro genijalac je napisao:

Kognitivne sposobnosti su mi danas ponešto ograničene pa mi, molim te lijepo, objasni koji dio moje izjave koji si citiral nije u skladu s ovim kaj si ti napisal?!?![/quote]

Ako ponekad sjednes u alfu ne znaci da si alfist - to sam mislio.
19.03.2010 | 21:35
EevaA je napisao:
@ Defou
Slijepa me znaci nuzno dobra

Pa da. To sam i mislio. Toliko volim svoj laptop da cu Apple firmi oprostit neke stvari
19.03.2010 | 22:08
ipetri68 je napisao:
Mislim da je Bill pripadnik ovog.

čini se...
19.03.2010 | 22:33
EevaA ne zamjeraj Billu, covjeku je branjenje jabucice u opisu posla
Svi smo mi ovdje malo Macheadi, neki vise neki manje a vjerujem da ces i ti postati Macheadica za par mjeseci
19.03.2010 | 22:50
MoschuS je napisao:
...vjerujem da ces i ti postati Macheadica za par mjeseci

Sad sam se sjetio jednog crtica

19.03.2010 | 22:53
Znači Eva je ubrala jabuku? Opet? Hm, povijest se izgleda ponavlja. Dobro, ima tu nekih malih razlika: ono dvoje je bilo u Raju do branja jabuke...

Welcome Eva!

Sad mi pada na pamet da u ovoj priči o Raju imamo Evu i jabuku, imamo čak i Adama! Jedino me muči malo ta zmija. MS, perhaps?
20.03.2010 | 01:28
ipetri68 je napisao:
smayoo se sigurno nece uvrijedit, jer je  fanboy zadnja rijec kojom ga se (po njegovim rijecima na forumu) moze opsiat. A Davor je opcepriznati Mac "iDesnicar"

Koliko sam ja stekao dojam na ovom forumu, apsolutno potpisujem

A autorici teme:

Nismo svi baš Apple frikovi ovdje Ja recimo ne volim Apple, ali oni jednostavno proizvode najbolji desktop OS dostupan u poznatom nam svemiru i zato ga koristim

bok!
20.03.2010 | 04:31
EevaA je napisao:

@dpasaric
Kakvi su to "kreativni poslovi"?
Pusa
Eva

Nisam baš uvredljiv tip - dakle, raspali slobodno!

Da, često dobijem "flag" da sam Mac desničar, ali smatram da ako to i jesam, onda sam to s jako dobrim pokrićem u iskustvu, znanju i radu. Smayoo ti isto nije uvredljiv, uostalom pročitaj "Što i tko?" pod "O nama" da bolje upoznaš i svrstaš ekipu iz uredništva.

BTW mislim da sam u prikazima koje pišem prilično objektivan i dovoljno stručan, uostalom godinama sam radio i na Windowsima, a oni se koriste i sada u firmi gdje radim, pa nije da ne znam kako je "preko ograde".

Pitaš kakvi su to "kreativni poslovi"? Evo, odi na web iz mog footera (www.kreativni.hr), pa pogledaj što radimo, gotovo sve što možeš tamo vidjeti je "Made on a Mac", prelistaj i naše novosti zadnjih par godina, pa ćeš vidjeti koliko je Mac plodonosna platforma ako je daš vrijednim ljudima.
20.03.2010 | 11:16
EevaA je napisao:
Bill je napisao:
nisam uvrijeđen no kao što sam rekao ne slažem se s tobom i mislim da nisi dobro počela
pitanje ti nije na mjestu i mišljenje ti po meni nije zasnovano na činjenicama

Ma jesi..bar malo
Vidis, nitko drugi nije to shvatio kao nekakvu provokaciju, osim tebe.
A cinjenice su vrlo rastezljiva materija..zavisi kako ih gledas.

Ma svi drugi su jednostavno toliko dobri i dragi ljudi koji svakoga i onoga koji ih na prvu pos... prime s dobrodošlicom i spremni su odgovoriti na svako glupo pitanje postavljeno po stoti put.
A to što si neke rasprave u kojima smo ljudima željeli izabaciti neka razmišljanja nametnuta iz Win sustava ne znači da mi gadimo Windowse već da to jednostavno nisu isti operativni sustavi.

I da gledao sam MacHeadse i čitao Cult of Mac i nisam se našao u tome, to su standardna američka pretjerivanja i izmišljanje tradicije i kulture koju nemaju.
20.03.2010 | 11:42
Zapravo i imaš pravo. Kao i Miomika. Istina je da ima pitanja koja se ponavljaju po sto puta, ali uvijek dobiješ odgovor. I ovo za Windowse imaš pravo... Pa korisnici smo Maca. Ne znam, ja da sam vec i uocio ''pljuvanje po Windowsima i uzdizanje Maca'' ne bih to barem spomenuo u prvom postu

Dakako, Eva, NHF!
20.03.2010 | 13:18
Ja ne kužim... što nije Microsoft sad prijatelj, a ulogu mrskog neprijatelja (tm) preuzeo Google?

Ja općenito mislim da su Foxconn i Inventec dobri proizvođač hardvera. Osim kad im se zalomi neka lošija serija pa budu malo u bedu. Ili kad zaposle djecu pa ih pecnu malo.

A najbolje od svega je kad je Foxconn i Inventec hardver dizajniran u Kaliforniji.
20.03.2010 | 14:13
Sasvim je normalno da mi, kao samosvijesne misleće individue, izrazimo neke impresije o emocionalno-laburističko-kreativnom iskustvu nekog virtualnog, ali postojanog i prisutnog komadića software-a, te pripadajućega mu hardware-a. Ponukan tim iskustvom, provedenim u MS kvadrantu, mogu slobodno i opravdano reći ono što sam ponovio više puta: "ORGANSKI NE PODNOSIM WINDOWSE i MS!" Ne zato što volim Mac-a, već zato što, ili sam blesav pa ih nisam znao koristiti kako treba, ili zato što sam izgubio nekoliko kT nervnih završetaka u nepovratinim eksplozijama, ili možda zato što je to jednostavno poludizajnirani poluproizvod, poluproduktivan i poluupotrijebiv!

Anyway, ni Mac nije savršen, ali rad na njemu je ipak 'something completely different'.

Čisto iz iskustva. I iz srca.
20.03.2010 | 20:08
Iz osobnog iskustva mogu samo reći da se nikada više ne bi vratio na windowse (pc)

Imao sam ih 15 godina, svakojake kante i takozvane poluproizvode....

Kada sam napokon dobio priliku da učinim nešto "different" napravio sam i nije mi žao, kao ni veći ljudi koje znam da su prešli na mac.

Mislim da danas većina ljudi ipak ne živi u oblacima, jer jednostavno nema volje a poglavito vremena za to.
Iz svoje okoline, ljudi koje znam prilično sam uvjeren da ljudima treba nešto što jednostavno radi!
Radi, da...i nije bitno zove li se to mac, pc, steve jobs ilI iOnaj, iOvaj.

očito je da se na ovom mjestu nalaze ljudi koji su se prepoznali u Apple kategoriji...osuđivati ih zato milsim da bi bilo krajnje nisko i jadno. Po meni je više tužno kad sretnem nekoga na pc-u koji mi odmah počme govoriti kako je mac bahatost, glupost i precjenjenost....jer time on i takvi rade diskriminaciju mene i nas, a ne mi njih.

Što se tiče cijene Mac-a, iskreno ću reći, a rekao sam to već prije...ja nemam toliko novaca...ali mac nije pretjerano skup... Recite vi meni koliko košta legalna, licencirana kopija windows-a zajedno s još jednim provjereno dobrim i brzim računalom s odličnim monitorom. K tome dodajte još jedan super miš, odličnu testaturu i vrhunsku web kameru.
Mislim da na kraju cijena ne oscilira tako drastično da bi to svi trebali toliko spominjati....

Nadam se da nikoga nisam uvrijedio, pozdrav cijeloj ekipi s Jabučnjaka!
21.03.2010 | 12:08
dobro nam došla EevaA, i ja sam ovdje novi, niti mjesec dana... još je rano za bilo kakav kompetentan osvrt, još se navikavam, ali da sam zadovoljan - itekako... Mac OS X je ono što je mene privuklo, ne hardware ili design, mada, naravno, itekako pomaže... a sam OS je smiješno jeftin za ono što pruža... lova problem? prošverca se polovni g4/intel book i stavi se piratski (Snow) Leopard... pa kroz neko vrijeme par desetaka dolara za legalizirat... pa kroz još neko vrijeme dokupit RAM... a nema registry-a

a "ljevičarenje/desničarenje"? ma folklor, ipak smo .hr, neka nama nas
21.03.2010 | 12:56
bigkix je napisao:
Zapravo i imaš pravo. Kao i Miomika. Istina je da ima pitanja koja se ponavljaju po sto puta, ali uvijek dobiješ odgovor.

U tome i jest problem, svima je jasno čemu služi forum, svi znaju čemu sluzi Search polje, ali da se ne bi inkomodirali tražeći odgovor na banalno pitanje, na koje je već odgovoreno 10 puta, njima je lakše postaviti pitanje i 11 put. A onda mi kako smo dobri i dragi, da ih ne bi uzrujavali, idemo tražiti odgovor umjesto njih, pa copy-paste?

Ma da ne bi!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 21 minuta
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO